CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubii na to ciałko żółte jestem w stanie przymknac oko ale właśnie to endo mi nie daje spokoju.. Wg zdjęcia wydaje mi się że dobrze zahaczył, po prostu endo jakby wygląda inaczej? Zapytam go o to kiedys przy okazji. Teraz niech się dzieje co chce. Jeszcze w dodatku dziś rtg miałam..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Pani Ciasio wrote:Nobis doktor T. nigdy nie kazał mi przyjść na sprawdzenie, czy pękły. Dopiero ta inna doktorka to sprawdzała. Podejrzewam, że wynika to z tego, że i bez stymulacji pękały jak przeklute balony
Inna sprawa, tak sobie myślę, że przecież ja i tak bym się do niego nie dostała tak szybko. Musiałabym wcześniej wizytę zaklepac, ale weź wceluj tak w odpowiedni dzień, skoro najlepiej jest dzwonić jeszcze przed @
Ja w tym cyklu nie sprawdzam ale profilaktycznie już zaklepałam sobie wizytę u doktora na za 3 tygodnie. Niestety zbyt późno się obudziłam ze sprawdzeniem czy pękło i teraz nie umowie wizyty a w niedziele wyjeżdżamy na urlop
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 14:54
Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Nobis wrote:Ja w tym cyklu nie sprawdzam ale profilaktycznie już zaklepałam sobie wizytę u doktora na za 3 tygodnie. Niestety zbyt późno się obudziłam ze sprawdzeniem czy pękło i teraz nie umowie wizyty a w niedziele wyjeżdżamy na urlop
A może jakiś inny lekarz? To tylko monitoring jakby nie patrzećLeki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Dziewczyny mam pytanie, czy któraś robiła HSG na NFZ? Jak to się odbywa, trzeba mieć skierowanie od rodzinnego, długo się czeka?2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
Ja robiłam na NFZ ale w Ośrodku z programu rządowego. Mój gin wysłał nas tam na badania i mieliśmy z mężem podstawowe hormony zrobione, monitoring cyklu razem z hormonami estradiolem i progiem, mąż badanie nasienia i ja ostatecznie hsg. Jeśli chodzisz do gina na fundusz to chyba on Cię kieruje.
happilyeverafter lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
happilyeverafter wrote:Dziewczyny mam pytanie, czy któraś robiła HSG na NFZ? Jak to się odbywa, trzeba mieć skierowanie od rodzinnego, długo się czeka?
Ja robiłam na NFZ w Poznaniu. Skierowanie miałam od ginekologa. A co do czekania, u mnie wyglądało to tak, że skierowanie dostałam po połowie cyklu i w pierwszym dniu okresu miałam dzwonić na oddział i umówić się na zabieg, który udało się zrobić w 8dc. Czyli tak właściwie nie trwało to dłużej niż 2 tygodniehappilyeverafter lubi tę wiadomość
-
happilyeverafter wrote:Dziewczyny mam pytanie, czy któraś robiła HSG na NFZ? Jak to się odbywa, trzeba mieć skierowanie od rodzinnego, długo się czeka?
happilyeverafter lubi tę wiadomość
Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Pani Ciasio wrote:A może jakiś inny lekarz? To tylko monitoring jakby nie patrzećSynek 2020 r
Córcia 2022 r -
Nobis wrote:Już sobie chyba odpuszczę bo zostaje mi tylko piątek a raczej już trochę późno na szukanie lekarza więc poczekam te 1,5 tygodnia i najwyżej w następnym cyklu będę sprawdzać.
A OF zaznaczył Ci owulację?Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Ciekawe co u Seliny... czy udało sie Jej zdrówko naprawić i czy wróciła do starań... jak cos wiecie to dajcie znać, a jak czytasz Selina to odezwij sie!Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Cześć Dziewczyny jak wam weekend minął? Ja dzisiaj wyjechała na urlop ale w połowie drogi deszcz nas złapał i zapowiada się że będzie też jutro padać więc chyba nici z gór. Coś mnie w tym cyklu strasznie wyaypuje całą brodę i trochę policzki mam wysypane a do @ jeszcze trochę bo przypada mi gdzieś na 16.09. ale jakby co to na po ciesznie mam wizytę u nowej fryzjerki.Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Nobis mam nadzieję że urlop Wam się uda, a pogoda dopisze 😘 ja w tym tygodniu nadal odpoczywam. Jestem jeszcze na zwolnieniu do końca tygodnia, niestety plecy bolą 😑Starania od 06.2018
-
Nobis udanego urlopu, mimo pogody
A ja w środę idę na wycięcie polipa (może odrazu zrobią hsg, a może jednak w innym terminie, w środę wszystko się okaże), trzymajcie kciuki 😊
Mam nadzieję, że ten polip był powodem niepowodzeń i teraz szybko zaskoczePani Ciasio, becia1982 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, jak to jest z tym progesteronem? Zauważyłam na forum, że często go sobie badacie po owulacji. Rozumiem, że tydzień po owulacji powinno się sprawdzać jego poziom, tak? I jeśli wyjdzie na poziomie zgodnym z fazą lutealną, to znaczy, że owulacja wystąpiła?
A jak to się ma do stosowania Douphastonu? Jak się go bierze, to bez sensu badać progesteron, prawda? I Douphaston bierzecie zawsze w określone dni czy po potwierdzonej owulacji?
U mnie ten cykl jest bez clo, mamy urlop, przytulamy się dla przyjemności, wtedy kiedy jest ochota, a nie wtedy kiedy trzeba, bez większych nadziei w tym miesiącu, bez monitoringów, bez testów owulacyjnych, ale dzisiaj 19 dc i zaczęłam się zastanawiać czy by jednak nie sprawdzić progesteronu jutro albo w środę. Mam jeszcze kilka opakowań Douphastonu, bo został z czasu leczenia torbieli, a progesteron badałam 2 czy 3 razy 21-22 dc i wychodził na poziomie 7-9, więc chyba troszkę mało? Może by się wspomóc Douphastonem? Tylko jeśli tak, to od kiedy go brać? I czy wcześniej badać progesteron?
Letrox 100, Formetic 3x500, dostinex, acard, actifolin, zioła o. Sroki
06.2019 - sonoHSG (jajowody drożne)
06.2019 - histeroskopia (macica łukowata, delikatnie dwurożna)
07.2019 - brak śladu po PCOS (3 miesiące od rozpoczęcia picia ziół o. Sroki)
08.2019 - pierwszy cykl z CLO - nieudany
10.2019 - drugi cykl z CLO
11.2019 - trzeci cykl z CLO - ciąża biochemiczna
12.2019 - inseminacja i
01.2020 - Aniołek w 8 tc [*] -
Karolina, proga bada się w 7-8dpo. Przy dupku spokojnie można zbadać bo podobno nie wpływa na krew, tak samo jak nie podnosi tempki bo to sztuczny progesteron. Co innego by było z luteiną. Gdzieś czytałam że najlepiej jak prog jest powyżej 3ng i to ponoć już świadczy o owu ale nie powiem Ci tego bo nie wiem na 100pro. Ale dziewczyna z innego forum miała proga około 5 i zaszła w ciążę czyli owu była (choć niestety zakończyło się to ciążą biochemiczną). Zwykle dupka powinno się brać już po owu. Zwykle brałam w 2 dobie, ale teraz gin kazał mi wziąć już dzień po (akurat miałam monit)
karolina7 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
-
Dzięki za odpowiedź a jaka dawka dupka w takim przypadku?Letrox 100, Formetic 3x500, dostinex, acard, actifolin, zioła o. Sroki
06.2019 - sonoHSG (jajowody drożne)
06.2019 - histeroskopia (macica łukowata, delikatnie dwurożna)
07.2019 - brak śladu po PCOS (3 miesiące od rozpoczęcia picia ziół o. Sroki)
08.2019 - pierwszy cykl z CLO - nieudany
10.2019 - drugi cykl z CLO
11.2019 - trzeci cykl z CLO - ciąża biochemiczna
12.2019 - inseminacja i
01.2020 - Aniołek w 8 tc [*] -
Ja mam brać 2x1.
Jedne dziewczyny biorą przez 10-12dni, mi gin kazał brać aż do wystąpienia @. Co prawda faza lutealna mi się wtedy nieco wydłuża ale jest mniejsze prawdopodobieństwo poronienia po odstawieniu ewentualnej ciąży.karolina7 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
-
Hej dziewczyny 🙂 co tu takie cicho, nikogo nie ma, nikt się nie udziela? Co u Was?
Pani Ciasio, jak tam sytuacja na froncie walki wygląda?
Ja dziś byłam zbadać proga, teoretycznie 7dpo a praktycznie, temperatura niziutko, niemalże stała.. Obawiam się że prog wyjdzie strasznie niski.
Poza tym w poniedziałek byłam u lekarza z kręgosłupem, dostałam leki, w tym też olfen w zastrzykach.. Na ulotce były takie straszne rzeczy wypisane że postanowiłam zaczekać i nie biorę ich na razie.. Za duże ryzyko za sobą niesie..Starania od 06.2018