X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii na to ciałko żółte jestem w stanie przymknac oko ale właśnie to endo mi nie daje spokoju.. Wg zdjęcia wydaje mi się że dobrze zahaczył, po prostu endo jakby wygląda inaczej? Zapytam go o to kiedys przy okazji. Teraz niech się dzieje co chce. Jeszcze w dodatku dziś rtg miałam..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Nobis doktor T. nigdy nie kazał mi przyjść na sprawdzenie, czy pękły. Dopiero ta inna doktorka to sprawdzała. Podejrzewam, że wynika to z tego, że i bez stymulacji pękały jak przeklute balony ;)

Inna sprawa, tak sobie myślę, że przecież ja i tak bym się do niego nie dostała tak szybko. Musiałabym wcześniej wizytę zaklepac, ale weź wceluj tak w odpowiedni dzień, skoro najlepiej jest dzwonić jeszcze przed @ :/

Ja w tym cyklu nie sprawdzam ale profilaktycznie już zaklepałam sobie wizytę u doktora na za 3 tygodnie. Niestety zbyt późno się obudziłam ze sprawdzeniem czy pękło i teraz nie umowie wizyty a w niedziele wyjeżdżamy na urlop

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 14:54

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis wrote:
    Ja w tym cyklu nie sprawdzam ale profilaktycznie już zaklepałam sobie wizytę u doktora na za 3 tygodnie. Niestety zbyt późno się obudziłam ze sprawdzeniem czy pękło i teraz nie umowie wizyty a w niedziele wyjeżdżamy na urlop

A może jakiś inny lekarz? To tylko monitoring jakby nie patrzeć :)

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy któraś robiła HSG na NFZ? Jak to się odbywa, trzeba mieć skierowanie od rodzinnego, długo się czeka?

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 5 września 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam na NFZ ale w Ośrodku z programu rządowego. Mój gin wysłał nas tam na badania i mieliśmy z mężem podstawowe hormony zrobione, monitoring cyklu razem z hormonami estradiolem i progiem, mąż badanie nasienia i ja ostatecznie hsg. Jeśli chodzisz do gina na fundusz to chyba on Cię kieruje.

happilyeverafter lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • ajdas Koleżanka

Wysłany: 5 września 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy któraś robiła HSG na NFZ? Jak to się odbywa, trzeba mieć skierowanie od rodzinnego, długo się czeka?

Ja robiłam na NFZ w Poznaniu. Skierowanie miałam od ginekologa. A co do czekania, u mnie wyglądało to tak, że skierowanie dostałam po połowie cyklu i w pierwszym dniu okresu miałam dzwonić na oddział i umówić się na zabieg, który udało się zrobić w 8dc. Czyli tak właściwie nie trwało to dłużej niż 2 tygodnie

• Nobis Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Też miałam skierowanie od ginekologa i nawet lekarz mnie umówił na to badanie dostałam tylko informacje gdzie kiedy i o której mam się pojawić. Resztę dowiadywałam się na bieżąco na oddziale

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    A może jakiś inny lekarz? To tylko monitoring jakby nie patrzeć :)
    Już sobie chyba odpuszczę bo zostaje mi tylko piątek a raczej już trochę późno na szukanie lekarza więc poczekam te 1,5 tygodnia i najwyżej w następnym cyklu będę sprawdzać.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny, bardzo mi pomoglyscie ❤️

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis wrote:
    Już sobie chyba odpuszczę bo zostaje mi tylko piątek a raczej już trochę późno na szukanie lekarza więc poczekam te 1,5 tygodnia i najwyżej w następnym cyklu będę sprawdzać.

A OF zaznaczył Ci owulację? :)

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio w tym cyklu nie robię nic nie mierze temperatury nie zaznaczam nic a na OF już od dawna nie prowadzę wykresu. Tak że ten cykl to jeden wielki luz pod tym względem jedynie zastrzyk i starania.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Seliny... czy udało sie Jej zdrówko naprawić i czy wróciła do starań... jak cos wiecie to dajcie znać, a jak czytasz Selina to odezwij sie!

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny jak wam weekend minął? Ja dzisiaj wyjechała na urlop ale w połowie drogi deszcz nas złapał i zapowiada się że będzie też jutro padać więc chyba nici z gór. Coś mnie w tym cyklu strasznie wyaypuje całą brodę i trochę policzki mam wysypane a do @ jeszcze trochę bo przypada mi gdzieś na 16.09. ale jakby co to na po ciesznie mam wizytę u nowej fryzjerki.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r

Wysłany: 9 września 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis mam nadzieję że urlop Wam się uda, a pogoda dopisze 😘 ja w tym tygodniu nadal odpoczywam. Jestem jeszcze na zwolnieniu do końca tygodnia, niestety plecy bolą 😑

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis udanego urlopu, mimo pogody :)

A ja w środę idę na wycięcie polipa (może odrazu zrobią hsg, a może jednak w innym terminie, w środę wszystko się okaże), trzymajcie kciuki 😊
    Mam nadzieję, że ten polip był powodem niepowodzeń i teraz szybko zaskocze ;)

Pani Ciasio, becia1982 lubią tę wiadomość

• karolina7 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jak to jest z tym progesteronem? Zauważyłam na forum, że często go sobie badacie po owulacji. Rozumiem, że tydzień po owulacji powinno się sprawdzać jego poziom, tak? I jeśli wyjdzie na poziomie zgodnym z fazą lutealną, to znaczy, że owulacja wystąpiła?

A jak to się ma do stosowania Douphastonu? Jak się go bierze, to bez sensu badać progesteron, prawda? I Douphaston bierzecie zawsze w określone dni czy po potwierdzonej owulacji?

U mnie ten cykl jest bez clo, mamy urlop, przytulamy się dla przyjemności, wtedy kiedy jest ochota, a nie wtedy kiedy trzeba, bez większych nadziei w tym miesiącu, bez monitoringów, bez testów owulacyjnych, ale dzisiaj 19 dc i zaczęłam się zastanawiać czy by jednak nie sprawdzić progesteronu jutro albo w środę. Mam jeszcze kilka opakowań Douphastonu, bo został z czasu leczenia torbieli, a progesteron badałam 2 czy 3 razy 21-22 dc i wychodził na poziomie 7-9, więc chyba troszkę mało? Może by się wspomóc Douphastonem? Tylko jeśli tak, to od kiedy go brać? I czy wcześniej badać progesteron?

Letrox 100, Formetic 3x500, dostinex, acard, actifolin, zioła o. Sroki

06.2019 - sonoHSG (jajowody drożne)
    06.2019 - histeroskopia (macica łukowata, delikatnie dwurożna)
    07.2019 - brak śladu po PCOS (3 miesiące od rozpoczęcia picia ziół o. Sroki)
    08.2019 - pierwszy cykl z CLO - nieudany :(
    10.2019 - drugi cykl z CLO
    11.2019 - trzeci cykl z CLO - ciąża biochemiczna
    12.2019 - inseminacja i <3
    01.2020 - Aniołek w 8 tc [*]

Wysłany: 9 września 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, proga bada się w 7-8dpo. Przy dupku spokojnie można zbadać bo podobno nie wpływa na krew, tak samo jak nie podnosi tempki bo to sztuczny progesteron. Co innego by było z luteiną. Gdzieś czytałam że najlepiej jak prog jest powyżej 3ng i to ponoć już świadczy o owu ale nie powiem Ci tego bo nie wiem na 100pro. Ale dziewczyna z innego forum miała proga około 5 i zaszła w ciążę czyli owu była (choć niestety zakończyło się to ciążą biochemiczną). Zwykle dupka powinno się brać już po owu. Zwykle brałam w 2 dobie, ale teraz gin kazał mi wziąć już dzień po (akurat miałam monit)

karolina7 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • karolina7 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :) a jaka dawka dupka w takim przypadku?

Letrox 100, Formetic 3x500, dostinex, acard, actifolin, zioła o. Sroki

06.2019 - sonoHSG (jajowody drożne)
    06.2019 - histeroskopia (macica łukowata, delikatnie dwurożna)
    07.2019 - brak śladu po PCOS (3 miesiące od rozpoczęcia picia ziół o. Sroki)
    08.2019 - pierwszy cykl z CLO - nieudany :(
    10.2019 - drugi cykl z CLO
    11.2019 - trzeci cykl z CLO - ciąża biochemiczna
    12.2019 - inseminacja i <3
    01.2020 - Aniołek w 8 tc [*]

Wysłany: 9 września 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brać 2x1.
    Jedne dziewczyny biorą przez 10-12dni, mi gin kazał brać aż do wystąpienia @. Co prawda faza lutealna mi się wtedy nieco wydłuża ale jest mniejsze prawdopodobieństwo poronienia po odstawieniu ewentualnej ciąży.

karolina7 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png

Wysłany: 11 września 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂 co tu takie cicho, nikogo nie ma, nikt się nie udziela? Co u Was?
    Pani Ciasio, jak tam sytuacja na froncie walki wygląda?

Ja dziś byłam zbadać proga, teoretycznie 7dpo a praktycznie, temperatura niziutko, niemalże stała.. Obawiam się że prog wyjdzie strasznie niski.
    Poza tym w poniedziałek byłam u lekarza z kręgosłupem, dostałam leki, w tym też olfen w zastrzykach.. Na ulotce były takie straszne rzeczy wypisane że postanowiłam zaczekać i nie biorę ich na razie.. Za duże ryzyko za sobą niesie..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
‹‹ 3287 3288 3289 3290 3291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ