CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
marczelinka2112 wrote:Dziewczyny czy jest tu ktoś kto zaczyna lub zaczął w tym miesiącu stymulację? Chętnie popisze i wymienię sie spostrzeżeniami 🙂
-
nick nieaktualnyFoto dzięki kochana! Na pewno dam znać. Już zapomniałam o ostatniej porażce i wierzę że tym razem się uda!
Marteczka super że jesteś tutaj z nami. Daj znać co ci lekarz przepisał i jaki jest plan działania. A tak wogole może napiszesz coś o sobie? Długo się staracie? Pierwszy cykl stymulowany czy już kolejny? -
Marczelinka2112 - my dopiero zaczynamy tak naprawdę - to będzie pierwszy cykl stymulowany. Staramy się 9 miesięcy, więc nie jest to długo chyba. Niby wszystkie wyniki mamy dobre a nic nie wychodzi... więc lekarz zdecydował o stymulacji przez 4 cykle, jak to nie pomoże to będziemy się zastanawiać co dalej. Mam też brać Miovelia i luteinę.
Tak szczerze to nawet nie zapytałam co lekarz ma na myśli mówiąc "potem pomyślimy co robić dalej jak to nie pomoże" - jak pierwszy raz usłyszałam o stymulacji to nie ukrywam że się przestraszyłam. Teraz jak trochę Was poczytałam to już mi trochę lepiej
A powiedz czy miałaś jakieś "skutki uboczne" jak brałaś CLO? Jakoś gorzej się czułaś czy nie odczuwałaś żadnej różnicy?
Często musiałaś odwiedzać lekarza na monitoring? Ja mam chodzić mniej więcej raz w tygodniu -
nick nieaktualnymarteczkaaaa wrote:Marczelinka2112 - my dopiero zaczynamy tak naprawdę - to będzie pierwszy cykl stymulowany. Staramy się 9 miesięcy, więc nie jest to długo chyba. Niby wszystkie wyniki mamy dobre a nic nie wychodzi... więc lekarz zdecydował o stymulacji przez 4 cykle, jak to nie pomoże to będziemy się zastanawiać co dalej. Mam też brać Miovelia i luteinę.
Tak szczerze to nawet nie zapytałam co lekarz ma na myśli mówiąc "potem pomyślimy co robić dalej jak to nie pomoże" - jak pierwszy raz usłyszałam o stymulacji to nie ukrywam że się przestraszyłam. Teraz jak trochę Was poczytałam to już mi trochę lepiej
A powiedz czy miałaś jakieś "skutki uboczne" jak brałaś CLO? Jakoś gorzej się czułaś czy nie odczuwałaś żadnej różnicy?
Często musiałaś odwiedzać lekarza na monitoring? Ja mam chodzić mniej więcej raz w tygodniu -
marteczkaaaa wrote:A powiedz czy miałaś jakieś "skutki uboczne" jak brałaś CLO? Jakoś gorzej się czułaś czy nie odczuwałaś żadnej różnicy?
Często musiałaś odwiedzać lekarza na monitoring? Ja mam chodzić mniej więcej raz w tygodniu
Marczelinka zadała Ci dobre pytanie. Mężczyzna badał się? U mnie od początku kazano zrobić badania nasienia plus kilka dodatkowych badań ale dzięki temu miałam już większość badań na pierwszą wizytę w klinice i od razu podjęta decyzja jak działamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 07:19
Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Ja podczas stosowania clo bardzo czułam swoje jajniki- takie jakby pulsowanie. Miewałam też humory Na wizyty chodziłam podobnie jak Nobis- jedna przed owulacją, lekarz robił usg i mówił, ile jest pęcherzyków, kiedy podać zastrzyk i działać. I w sumie to wszystko. Po zastrzyku duphaston, a dwa tygodnie później testowanie.Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Foto80 Daj znać co tam u Ciebie wyjdzie
marczelinka2112:Powodzenia życzę Ja wczoraj bylam na kolejnym usg (7t 4d) Też miałam 3 pęcherzyki podczas owu które pekly same.Dwa tygodnie temu ledwo widziałam 1 pęcherzyk A wczoraj dwa bijące serduszka!! Jestem W takim szoku Szczęśliwa Ale boję się podwójniemarczelinka2112, Foto80, Nobis, Evli, Pani Ciasio, Zozo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDelfinek933 wrote:Foto80 Daj znać co tam u Ciebie wyjdzie
marczelinka2112:Powodzenia życzę Ja wczoraj bylam na kolejnym usg (7t 4d) Też miałam 3 pęcherzyki podczas owu które pekly same.Dwa tygodnie temu ledwo widziałam 1 pęcherzyk A wczoraj dwa bijące serduszka!! Jestem W takim szoku Szczęśliwa Ale boję się podwójnie -
Tak mój mąż się badał, ale w sumie to tylko badanie nasienia miał. Nobis jakie jeszcze badania miał Twój mężczyzna?
W jakim celu macie podawane te zastrzyki z duphaston? Mój lekarz o tym nawet nie wspominał 🤔
W poniedziałek mam normalną wizytę to już się wypytam o wszystko co już wyczytałam a o co nie zapytałam. Bo póki co to moja wiedza w porównaniu do Waszej jest taka mała że masakra 😐
O tym że przy stymulacji mogą być ciążę mnogie to czytałam ale ja to bym chyba nawet chciała 😊 -
Marteczka mój Luby robił badanie nasienia, test hba i fragmentacje dna + usg w celu wyeliminowania żylaków powrózka nasiennego. Ale to wszysthko z powodu obniżonej marfologii nasienia.
Zastrzyk to zastrzyk ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka a duphaston to progesteron w tabletkach brane po owulacji.
Spokojnie z czasem będziesz wiedzieć takie rzeczy ale obyś nie musiała za dużo tej wiedzy posiąść. A jak wyszło badanie nasienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 14:15
Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Generalnie zarówno moje badania jak i badania mojego męża wg naszego lekarza są bardzo dobre więc nawet nam kolejnych nie zlecał, bo stwierdził że przy takich wynikach to od razu powinnam zajść w ciążę - A tu nic...
Więc zobaczymy co nasz lekarz potem wymyśli póki co kazał mi tez stres ograniczyć co przy mojej pracy jest mega trudne -
Delfinek933 wrote:Foto80 Daj znać co tam u Ciebie wyjdzie
marczelinka2112:Powodzenia życzę Ja wczoraj bylam na kolejnym usg (7t 4d) Też miałam 3 pęcherzyki podczas owu które pekly same.Dwa tygodnie temu ledwo widziałam 1 pęcherzyk A wczoraj dwa bijące serduszka!! Jestem W takim szoku Szczęśliwa Ale boję się podwójnie
Jaaaaa ale info 🥰🥰🥰 gratuluje podwójnie 😃
Ale to jest ciąża dwujajowa?
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Cześć dziewczyny jestem tu nowa🤗
A więc tak, jestem pod kontrolą ginekologa staramy się o dzidziusia.. Biorę Clo i luteinę. Ostatnia wizyta była we wtorek 18.02 wczesniej 12.02 i były wychodowane dwa pęcherzyki jeden na lewym i drugi na prawym jajniku, Pani Doktor po USG stwierdziła że jeden pęcherzyk pękł, natomiast z drugiego powstała torbiel.. i jak to powiedziała że raczej jest pewna że dostanę miesiączkę po luteinie i szansę na ciążę są małe, ale przecież jeden pęcherzyk pękł więc czy wgl nie mam szans? Jestem tydzień po owulacji i od 6dni biorę luteinę, ale dziś dostrzegłam małe plamienie jasno różowe.. czy to może zwiastować miesiączkę? Już nie wiem co myśleć ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 21:49
-
marczelinka2112 wrote:Dziewczyny czy jest tu ktoś kto zaczyna lub zaczął w tym miesiącu stymulację? Chętnie popisze i wymienię sie spostrzeżeniami 🙂
Cześć. Ja zaczynam teraz pierwszy cykl z clo.
Czytam Wasze opisy i zaczynam się zastanawiać czy mój lekarz dobrze mnie prowadzi. Mam stosować 2 tabl. dziennie od 3 dc.
Tylko żadnych obserwacji, itp. Po prostu mam brać clo i tyle 😔 A z tego co czytam to raczej powinno się zacząć od mniejszej dawki i obserwować.2015 - początek starań
2019 - cykle z Duphaston
2019 - HSG (jajowody drożne)
2020 - cykle z Clo
AMH - 3,35
2021 marzec - I inseminacja nieudana
2021 maj - II inseminacja
MTHFR 1298A>C układ homozygotyczny -
Mad lena wrote:Cześć. Ja zaczynam teraz pierwszy cykl z clo.
Czytam Wasze opisy i zaczynam się zastanawiać czy mój lekarz dobrze mnie prowadzi. Mam stosować 2 tabl. dziennie od 3 dc.
Tylko żadnych obserwacji, itp. Po prostu mam brać clo i tyle 😔 A z tego co czytam to raczej powinno się zacząć od mniejszej dawki i obserwować. -
nick nieaktualnyMad lena wrote:Cześć. Ja zaczynam teraz pierwszy cykl z clo.
Tylko żadnych obserwacji, itp. Po prostu mam brać clo i tyle 😔 A z tego co czytam to raczej powinno się zacząć od mniejszej dawki i obserwować.
No u Ciebie lekarz zaczął od dużej dawki jak na pierwszy raz. Przez 5 dni masz brać? I zgłosić się na monitoring? -
Klaudia trochę dziwnie Ci lekarka powiedziała bo przecież jeden pęcherzyk pękł wiec szansa na ciąże Jak najbardziej jest.
Mad lena 2 tabletki na pierwszy raz bez monitoringu to nie za bardzo
Mogą Ci się torbiele porobić.. Jakie masz AMH?
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Tak, mam brać 2 tabl. przez 5 dni. Zalecił mi 2 takie cykle, bez monitoringu
A wcześniej pojawiały się u mnie torbiele, więc mam do tego skłonności.
Co poradzicie? Iść do lekarza ok. 10 dc, niech sprawdzi czy dzieje się dobrze? Czy całkiem zmienić lekarza... Już długo się staramy i naprawdę już nie wiem co robić. Zmieniłam lekarza, bo poprzedni niemal przez 3 lata tylko zawodził że coś robi, a ja mu wierzyłam. Obecny lekarz ma dobre opinie, ale widzę że też chyba idzie po omacku...
Nie badałam AMH
2015 - początek starań
2019 - cykle z Duphaston
2019 - HSG (jajowody drożne)
2020 - cykle z Clo
AMH - 3,35
2021 marzec - I inseminacja nieudana
2021 maj - II inseminacja
MTHFR 1298A>C układ homozygotyczny