CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapisałam się do niej na wizytę tel, ale dopiero na 18 stycznia ma termin, A to mi wypada na dzień miesiączki. Dzwoniłam o wciśnięcie mnie trochę szybciej na wizytę, dadzą mi znać w ciągu 2 dni. Nie chciałabym żeby uciekł mi następny cykl bez clo, więc będę chciała żeby mi zapisała receptę na tabletki i tyle. No trudno, najwyżej zmienię lekarza, nie ukrywam że było mi tu wygodnie, bo miałam darmowe badania i wizyty, bo to w medicover. Jeżeli będzie trzeba to pójdę prywatnie.🧒
* 28 lat
* lekko zaniżona ruchliwość plemników
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
* dieta
👩
*27
* długie i nieregularne cykle
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
* dieta
* ruch 👉 7 kg do zrzucenia
* drugi cykl z CLO-piękna owulacja -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanka wrote:A dużo miałaś pęcherzyków? I czy urosło ci po dwóch?
W pierwszym cyklu były 3 po ok. 20-23 mm. W tym cyklu był jeden dominujący 23mm i na nim była robiona inseminacja - wg lekarza nawet jeden pęcherzyk jest wystarczający. Teraz czekam na wynik bety
Jeśli coś by się nie udało od razu dostałam receptę na CLO do 3 cyklu stymulowanego -
Mimi__ wrote:W pierwszym cyklu były 3 po ok. 20-23 mm. W tym cyklu był jeden dominujący 23mm i na nim była robiona inseminacja - wg lekarza nawet jeden pęcherzyk jest wystarczający. Teraz czekam na wynik bety
Jeśli coś by się nie udało od razu dostałam receptę na CLO do 3 cyklu stymulowanego🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
nick nieaktualnyKostka123 wrote:Po ilu nie udanych cyklach miałaś robiona inseminacje ?
Właściwie starania trwały 15 miesięcy, ale do kliniki trafiłam dopiero 10.2020 i już po miesiącu zdiagnozowano u mnie czynnik szyjkowy i brak możliwości naturalnego zajścia. Wcześniej nikt na to nie wpadł i stawiali na problemy przez PCOS (ostatecznie błędna diagnoza, bo okazało się że go nie mam 🤦♀️)
Pierwszy stymulowany cykl mieliśmy jeszcze spróbować naturalnie, ale właśnie po nim robiliśmy test po stosunku- PCT. Po wyniku od razu decyzja o IUI, drugi cykl stymulowany i czekamy czy się udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 12:46
-
nick nieaktualnyMimi__ wrote:W pierwszym cyklu były 3 po ok. 20-23 mm. W tym cyklu był jeden dominujący 23mm i na nim była robiona inseminacja - wg lekarza nawet jeden pęcherzyk jest wystarczający. Teraz czekam na wynik bety
Jeśli coś by się nie udało od razu dostałam receptę na CLO do 3 cyklu stymulowanego -
nick nieaktualnyanka wrote:A w jakim dniu miałaś monitoring? I czy po owulacji też miałaś?
Pierwszym cyklu miałam 2dc, 6dc i 10dc, po owulacji też miałam wizytę kontrolną. W drugim cyklu zmieniłam lekarza i byłam tylko 2dc i później już 10dc do wyznaczenia dnia IUI. Po IUI nie miałam monitoringu bo były święta. -
nick nieaktualnyMimi__ wrote:Pierwszym cyklu miałam 2dc, 6dc i 10dc, po owulacji też miałam wizytę kontrolną. W drugim cyklu zmieniłam lekarza i byłam tylko 2dc i później już 10dc do wyznaczenia dnia IUI. Po IUI nie miałam monitoringu bo były święta.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bydgoszcz🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
nick nieaktualny
-
Ja nie wiem, bo nie robię takich testów.. zawsze mam monitoring przed owulacja. W którym dc macie monitoring ?🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
nick nieaktualny
-
No to będziesz widzieć ile ma mm pecherzyk i lekarz na pewno Ci powie kiedy będzie spodziewana owulacja, nie musisz robić testów. Na spokojnie na monitoringu wszystkiego się dowiesz, A najlepiej od 12dc działać co drugi dzień lub codziennie 😋 pecherzyk mniej więcej rośnie 1,5-2mm dziennie, można sobie wyliczyć ile ma mniej więcej. Myślę że owulacje będziesz czuć 😀🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta
nick nieaktualnyKostka123 wrote:No to będziesz widzieć ile ma mm pecherzyk i lekarz na pewno Ci powie kiedy będzie spodziewana owulacja, nie musisz robić testów. Na spokojnie na monitoringu wszystkiego się dowiesz, A najlepiej od 12dc działać co drugi dzień lub codziennie 😋 pecherzyk mniej więcej rośnie 1,5-2mm dziennie, można sobie wyliczyć ile ma mniej więcej. Myślę że owulacje będziesz czuć 😀
-
Jak się boisz że owulacja będzie szybciej niż ten 12dc to po prostu 8 i 10 dc się poprzytulajcie z mężem, a na monitoringu już będzie wiadomo czy była owulacja🧒
* 28 lat
* dieta
👩
*27
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* dieta