X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Hej dziewczyny. Mogę się podłączyć pod temat 😀 Od kolejnego cyklu zaczynam pierwszą stymulację z Clo, naczytałam się o tych wszystkich skutkach ubocznych i chciałabym się was zapytać czego w ogóle się spodziewać i czy faktycznie tak źle jest po Clo 🙈 Wiadomo, że każdy organizm inaczej reaguje, ale jestem ciekawa waszych opinii. Mam brać od 3 do 7 dc, później mam mieć monitoring w klinice leczenia niepłodności.

Oj tak, lista skutków ubocznych jest niestety bardzo długa 😅 i większość z nas tego doświadcza 😬
    Ja miałam chyba wszystkie możliwe objawy, w każdym cyklu coś innego się zawsze znalazło. Jednak coś co męczyło mnie przez wszystkie 6 cykli to nieszczęsne wybuchy gorąca 🥵, dość mocne bóle jajników i częste bóle menstruacyjne podczas całego cyklu. Dziewczyny tez często narzekają na zanik śluzu płodnego. Ale Ja osobiście tego nie miałam 🙂
    A Pewnie jeszcze sama coś innego wychwycisz 😅 co organizm to inne skutki

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Oj tak, lista skutków ubocznych jest niestety bardzo długa 😅 i większość z nas tego doświadcza 😬
    Ja miałam chyba wszystkie możliwe objawy, w każdym cyklu coś innego się zawsze znalazło. Jednak coś co męczyło mnie przez wszystkie 6 cykli to nieszczęsne wybuchy gorąca 🥵, dość mocne bóle jajników i częste bóle menstruacyjne podczas całego cyklu. Dziewczyny tez często narzekają na zanik śluzu płodnego. Ale Ja osobiście tego nie miałam 🙂
    A Pewnie jeszcze sama coś innego wychwycisz 😅 co organizm to inne skutki
    Dziękuje za odpowiedź. Powiem szczerze, że aż trochę się boje jak to będzie po nich 😂 Ale mam nadzieje, że nie będzie tragedii. Choć gin powiedziała, że jak coś będzie nie tak albo będę się bardzo źle czuła to mam dzwonić odrazu. I mam jeszcze jedno pytanie to cały miesiąc te dziwne objawy takie mogą być czy tylko przez te kilka dni podczas brania tabletek ? Może głupie pytanie, ale jestem totalnie zielona w tym temacie 🙈 Byłam dziś dopiero na 3 wizycie w klinice.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dziękuje za odpowiedź. Powiem szczerze, że aż trochę się boje jak to będzie po nich 😂 Ale mam nadzieje, że nie będzie tragedii. Choć gin powiedziała, że jak coś będzie nie tak albo będę się bardzo źle czuła to mam dzwonić odrazu. I mam jeszcze jedno pytanie to cały miesiąc te dziwne objawy takie mogą być czy tylko przez te kilka dni podczas brania tabletek ? Może głupie pytanie, ale jestem totalnie zielona w tym temacie 🙈 Byłam dziś dopiero na 3 wizycie w klinice.

Ja osobiście podczas brania tabletek nic nie czułam. Najgorzej jest od ostatniej tabletki do owulacji. A później z tydzień przed okresem. Przynajmniej u mnie te objawy wtedy najbardziej się nasilają. Ale nie martw się na zapas 😅 to nie są jakieś bóle nie do zniesienia. Będzie dobrze 🙂

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, czyli to nie tylko podczas brania tabletek tylko później też są objawy 🙈 Wolę się nastawić na najgorsze, a potem miło się rozczarować 😄 ... Tylko oby tak było 🤣

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Bianka Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Aha, czyli to nie tylko podczas brania tabletek tylko później też są objawy 🙈 Wolę się nastawić na najgorsze, a potem miło się rozczarować 😄 ... Tylko oby tak było 🤣
    Ja też nie czułam nic podczas brania tabletek tylko później. Cykle na Clo miałam długie, bo 38 dni, a przez około 20 pierwszych dni czułam ogromne wybuchy gorąca, takie że musiałam się rozbierać do podkoszulka, a potem szybko wchodzić pod kołdrę, bo dreszcze z zimna🙈 nic fajnego, ale do przeżycia. Może u Ciebie nie będzie żadnych objawów ;)

Starania od października 2020r. z przerwami.
    Od samego początku starań Clostilbegyt 1 tabl. dziennie, od 2 miesięcy 2 tabl., a mimo to zawsze 1 pęcherzyk.
    😩:
    - niedoczynność tarczycy,
    - wrogi śluz,
    - problemy z owulacją,
    - nieregularne cykle,
    😁:
    - przeciwciał przeciwplemnikowych w krwi brak,
    - jajowody drożne,
    - nasienie męża dobre,

1.IUI- 16.09.2021- ☹️ (clo + ovitrelle)
    2.IUI- 2.12.2021 🙏🏻 (clo+ovitrelle)
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka wrote:
    Ja też nie czułam nic podczas brania tabletek tylko później. Cykle na Clo miałam długie, bo 38 dni, a przez około 20 pierwszych dni czułam ogromne wybuchy gorąca, takie że musiałam się rozbierać do podkoszulka, a potem szybko wchodzić pod kołdrę, bo dreszcze z zimna🙈 nic fajnego, ale do przeżycia. Może u Ciebie nie będzie żadnych objawów ;)

Ja z tych co zawsze mają pecha do takich rzeczy i pewnie jakieś objawy będą 🙈🤣🤣🤣 Ale obyś miała racje . A wcześniej jakie miałaś cykle ? Ja mam teraz 26-27 dni i w sumie chyba już wolałabym te jakieś objawy niż długie cykle 😳 Nie lubię czekać 😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Bianka Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja z tych co zawsze mają pecha do takich rzeczy i pewnie jakieś objawy będą 🙈🤣🤣🤣 Ale obyś miała racje . A wcześniej jakie miałaś cykle ? Ja mam teraz 26-27 dni i w sumie chyba już wolałabym te jakieś objawy niż długie cykle 😳 Nie lubię czekać 😅
    Żeby Ci odpowiedzieć na to pytanie musiałabym przedstawić moją całą historię leczenia 😂 ale w skrócie np. na Estrofemie i Duphastonie miałam 28dc. Bez żadnych tabletek nieregularne i długie, więc pewnie to tylko przez moj urok, a nie przez clo ;)

Starania od października 2020r. z przerwami.
    Od samego początku starań Clostilbegyt 1 tabl. dziennie, od 2 miesięcy 2 tabl., a mimo to zawsze 1 pęcherzyk.
    😩:
    - niedoczynność tarczycy,
    - wrogi śluz,
    - problemy z owulacją,
    - nieregularne cykle,
    😁:
    - przeciwciał przeciwplemnikowych w krwi brak,
    - jajowody drożne,
    - nasienie męża dobre,

1.IUI- 16.09.2021- ☹️ (clo + ovitrelle)
    2.IUI- 2.12.2021 🙏🏻 (clo+ovitrelle)
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka wrote:
    Żeby Ci odpowiedzieć na to pytanie musiałabym przedstawić moją całą historię leczenia 😂 ale w skrócie np. na Estrofemie i Duphastonie miałam 28dc. Bez żadnych tabletek nieregularne i długie, więc pewnie to tylko przez moj urok, a nie przez clo ;)

No to w takim razie pocieszyłaś mnie 😅 U mnie cykle są niby regularne, te 26-27 dni, ale raz na kilka miesięcy potrafi mi się trafić cykl ok. 35 dniowy z @ trwającą 10-14 dni 🤦🏼‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Gosiar1988 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , pilyscie może winko do owulacji ? 🍷🍷🍷ostatnia tabletka. Clo wzięta 5 dni temu...co myślicie ? Można się troszkę napić? Wiem ze Clo nawet jest wykrywane w krwi po 6 tyg, tak sobie myśle , żeby mnie „ nie pokręciło” .

• Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiar1988 wrote:
    Dziewczyny , pilyscie może winko do owulacji ? 🍷🍷🍷ostatnia tabletka. Clo wzięta 5 dni temu...co myślicie ? Można się troszkę napić? Wiem ze Clo nawet jest wykrywane w krwi po 6 tyg, tak sobie myśle , żeby mnie „ nie pokręciło” .

Myśle ze Spokojnie możesz się napić 🙂 ja nie piłam tylko podczas tych 5 dni przyjmowania tabletek. A tak to jak miałam ochote to zawsze jakieś winko wjechało 😅 nie ma co popadać w paranoje. Już i tak bardzo duża cześć naszego życia jest podporządkowana staraniom, jestem tego zdania ze przecież nie można odmawiać sobie wszystkiego 🙆🏻‍♀️😅 miejmy coś z tego życia. Drugi raz go nie przeżyjemy 🙆🏻‍♀️😋

Gosiar1988 lubi tę wiadomość

• Gosiar1988 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia97 wrote:
    Myśle ze Spokojnie możesz się napić 🙂 ja nie piłam tylko podczas tych 5 dni przyjmowania tabletek. A tak to jak miałam ochote to zawsze jakieś winko wjechało 😅 nie ma co popadać w paranoje. Już i tak bardzo duża cześć naszego życia jest podporządkowana staraniom, jestem tego zdania ze przecież nie można odmawiać sobie wszystkiego 🙆🏻‍♀️😅 miejmy coś z tego życia. Drugi raz go nie przeżyjemy 🙆🏻‍♀️😋
    Kochana na Ciebie to zawsze można liczyć ,z odp. Buziaczki

Kinia97 lubi tę wiadomość

• Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się pomoc jak mogę 🙂 sama nie tak dawno szukałam podobnych odpowiedzi i wiem ze to jest ważne dla osoby pytającej. A często niestety nie otrzymujemy oczekiwanej odpowiedzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) przycupnę tu u Was na grupie, od przyszłego cyklu w następnym tygodniu zaczynam stymulacje clostilbegyt, mam złe wyniki hormonów: estradiolu, lh no i progesteronu oraz cykle bezowulacyjne. Lekarz przepisał mi 3 tabletki dziennie od 2 dc, potem monitoring strasznie się przeraziłam bo z tego co czytałam to zaczyna się od mniejszych dawek 🙈 czy któraś z Was zaczynała od 3 tabletek ?

• Gosiar1988 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2021, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Cześć dziewczyny :) przycupnę tu u Was na grupie, od przyszłego cyklu w następnym tygodniu zaczynam stymulacje clostilbegyt, mam złe wyniki hormonów: estradiolu, lh no i progesteronu oraz cykle bezowulacyjne. Lekarz przepisał mi 3 tabletki dziennie od 2 dc, potem monitoring strasznie się przeraziłam bo z tego co czytałam to zaczyna się od mniejszych dawek 🙈 czy któraś z Was zaczynała od 3 tabletek ?

Witaj,
    O Boże!!! 3 tabletki Clo???! !!! Szaleństwo???
    Masz stwierdzone PCOS?
    Przepraszam najmocniej , ale ja czym prędzej od takiego lekarza bym uciekała.... Clo jest mocnym lekiem i latwo o przestymulowanie , a co za tym idzie torbiele na jajnikach.
    Robiłaś AMH?
    Jak długo się starasz o dzidzie?
    Życzę cierpliwości No i II upragnionych kreseczek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 00:36

• Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 3 tabletki to faktycznie sporo, tym bardziej ze lekarz nie wie czy ta jedna tabletka by nie zadziałała. Odrazu przepisał ci maksymalna możliwa dawkę 😬 trochę przegięcie... co innego gdyby sprawdził chociaż czy te jajniki faktycznie nie reagują na mniejsza dawkę. Wyglada jak by za wszelka cenę chciał wszystko ‚przyspieszyc’ , a jak wiemy już z doświadczenia tutaj nie da się niczego przyspieszyć. Niestety na to potrzeba czasu... myśle ze rozważyłabym konsultacje z innym ginekologiem 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde teraz to już się całkiem przeraziłam 😢 jest to jakby nie patrząc lekarz z kliniki niepłodności, myślałam że wie co robić :( staramy się od ponad roku, jestem po jednym poronieniu. Nie mam PCOS, Badania jakie miałam wykonywane to tylko hormony ktore są drastycznie niskie i monitoringi w tamtych cyklach, które są niestety bezowulacyjne. Chyba faktycznie skonsultuje się jeszcze z innym lekarzem, niechce sobie zaszkodzić 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 11:50

Magda8989 lubi tę wiadomość

• Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Kurde teraz to już się całkiem przeraziłam 😢 jest to jakby nie patrząc lekarz z kliniki niepłodności, myślałam że wie co robić :( staramy się od ponad roku, jestem po jednym poronieniu. Nie mam PCOS, Badania jakie miałam wykonywane to tylko hormony ktore są drastycznie niskie i monitoringi w tamtych cyklach, które są niestety bezowulacyjne. Chyba faktycznie skonsultuje się jeszcze z innym lekarzem, niechce sobie zaszkodzić 😕

No kurczę, jeśli jest to lekarz z kliniki to może faktycznie wie co robi. Może wyniki są tak zle ze poprostu takie jest dawkowanie w takim przypadku. Ja osobiście nie mam problemów z hormonami wiec tez ciężko mi coś powiedzieć na ten temat 😣

• Magda8989 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:

3 tabletki to rzeczywiście dużo, ale myślę, że jeśli to lekarz z kliniki, to powinnaś mu zaufać. Skoro masz nieprawidłowe poziomy hormonów i nie masz własnych owulacji, to prawdopodobnie potrzebujesz większej dawki. Lekarz w klinice ma przecież doświadczenie, leczył różne pacjentki. Sama od dwóch miesięcy jestem pod opieką lekarza z kliniki, wcześniej dostałam letrozol od zwykłego ginekologa, który nie miał pojęcia o leczeniu niepłodności i straciłam tylko czas. Ile masz lat? Miałaś robione AMH?

Ja
    Pcos w obrazie USG

Sonohsg✔️
    3x iui nieudane
    Marzec 23' start invitro
    On
    Wiek 35 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH nie miałam robione. Mam 26 lat :) no też tak myślę że skoro to lekarz z kliniki to chyba wie co robi ale po przeczytaniu ulotki i kilka forum się przeraziłam 🙈 zapytałam go jeszcze raz czy napewno 3 tabletki 😂

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:

Ja też w następnym tyg od nowego cyklu zaczynam stymulację Clo. Narazie mam brać 1 tabletkę dziennie, bo musimy poobserwować jak zareaguje. Tylko, że u mnie z podstawowymi hormonami prawie wszystko ok, jednie mam FSH trochę powyżej normy i testosteron na granicy normy. 3 tabletki to chyba dużo jak na sam początek, ale jeśli to lekarz z kliniki to chyba wie co robi.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 3392 3393 3394 3395 3396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ