X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prawdę nie wiem jak mogę Ci pomóc. Od momentu jak przeczytałam sms-nie żyłam razem z tobą. Milion myśli obaw strachu i żalu. Trochę za dużo tego nieszczęścia. Jestem cały czas przy tobie....
    Madziara wrote:
    maleństwo nie zyje ........a ja razem z nim - 4 ciąża i ostatnia.....

Dziekuje Bogu za te 7 tygodni szczęścia .....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważaj tylko na siebie-proszę o to ogromnie.
    Napisz mi jutro jak się czujesz. Trzymaj się Madziu. Albo trzymaj się mocno swojego silnego męża. To dopiero wsparcie...

• Amberla Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja glupia, rano zrobilam w 9 dpo test. A nawet dwa - ciążowy i owulacyjny. Ciazawy negatywny. A owulacyjny ma blada kreskę. Wczoraj z ciekawości tez owulacyjny zrobilam i nawet bladej kreski nie bylo.... Oj glupia Ty glupia Ty :P:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie glupia tylko chec posiadaniaa dziecka jest tak silna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A ja glupia, rano zrobilam w 9 dpo test. A nawet dwa - ciążowy i owulacyjny. Ciazawy negatywny. A owulacyjny ma blada kreskę. Wczoraj z ciekawości tez owulacyjny zrobilam i nawet bladej kreski nie bylo.... Oj glupia Ty glupia Ty :P:P
    ja w te owulacyjne jakośnie wierze robie bo robie ale nie przywiązuje do nich za bardzo uwagi;)
    w poniedziałek ide na progesteron i jak będzie kolo 20 to tydzień później skoczę na betę

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara, tak mi przykro z powodu Waszego nieszczęścia, mam nadzieję, że w końcu zły los się od Was odwróci i w końcu doczekacie się zdrowego potomka. Kto jak kto, ale ty limit niepowodzeń wykorzystałaś już do końca. Nie wiem czy jesteś wierząca, jak tak to pomódl się czasem do Św. Dominika - to patron matek i łóżeczek dziecięcych, na pewno Ci pomoże. Myślami jestem z Tobą.. :*

• Amberla Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a skąd na kilka dni przed okresem pojawia sie blada kredka na teście owu? Dlaczego tak sie dzieje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blada to i tak test negatywny

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam gdzieś, że dziewczyny testują testami ovu tuż przed spodziewaną @ i to czasem wskazuje na ciążę. Z tym, że kreska musi być ciemniejsza lub chociaż taka sama jak testowa. Sama tego nigdy nie robiłam, tylko czytałam, a czy to prawda, nie wiem.
    Znalazłam nawet taką informację
    http://f.kafeteria.pl/temat/test-owulacyjny-wykrywa-ciaze-p_4230670

• Miru Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu tak mi przykro :( Nie napiszę ,że będzi edobrze, ze się ułoży- bo wiem jakie to jest denerwującei jak to dobrze się innym mówi...
    Kochana cieszę się , że mogłaś doświadczyć tych pięknych 7 tygodni,że miałas szansę zobaczyć swoje szczęśćioe na USG, że widziałaś bijące serduszko, czuć mdłości, ból głowy...
    Mam nadzieję, że te wszystkie wspomnienia zostaną potraktowane przez Ciebie jako dar, którego mogłaś doświadczyć przez wspaniałe 7 tygodni...
    Niestety nie każdej jest dane usłyszeć serduszko...:(

Wierzę,że przyjdzie taki dzien że usłyszysz " mamo" Nie ważne czy Ty je urodzisz, czy będzie wam dane adoptować...

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie pytam na owu :)tylko ponoc czasem pozytywny owu przed okresem moze tez wykryć ciąże?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o tym mówimy. Ja sama tego nigdy nie próbowałam, więc nie wiem, ale tak jak mówiłam, czytałam gdzieś o tym. Może to To :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czytalam, ze czasem owulacyjny wykrywa wczesniej niz ciazowy, nigdy nie mialam okazji sprawdzic. Biedna teraz bedziesz ;)nie pozostaje nic innego jak czekac ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, zaraz pomyślicie że jestem panikarą. Zjadłam te swoje clo, podczas brania miałam lekkie pulsowanie jajnika lewego i uderzenia gorąca, a już na drugi dzień po odstawieniu leku nic, żadnych objawów. I tak myślę i się boję, że nic na mnie ten cudowny lek nie zadziała. Siedzę jak na szpilkach, jutro rano pojadę na usg i aż drżę na myśl że gin mi powie, że nic się nie uchodowało ;/

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odebrałam swój wynik progesterony w teoretycznym 7dpo i szału nie ma.
    Progesteron 10,24 ng/ml

Faza folikularna 0,31 - 1,52
    Faza lutealna 5,16 - 18,56
    Po menopauzie 0,08 - 0,78
    Ciąża 1-trymestr 4,73 - 50,74
    Ciąża 2-trymestr 19,41 - 45,3
    Ciąży raczej w tym cyklu z tego nie będzie ale chyba dało mi to odp. na pyt. dot. mojego wielkiego ubiegłotygodniowego pęcherzyk i chyba taki wynik świadczy, że uległ on pęknięciu..a kto wie może jakiś CUD :)
    Pozdrawiam <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj czuje sie fatalnie mam takie zawroty głowy ze musialam przerwać sprzątanie, czysciłam balkon z fugi a barierek nie mamy więc dałam spokój
    wczoraj bylam u diabetologa z moimi cukrami powiedzial ze mam mierzyc 11 razy dziennie cukier i o dziwio do tego czasu cukry ksiązkowe:P

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, przeciez Ty bierzesz 2tabsy na dzien. Czy cos pomylilam? Przy 2 raczej nie ma opcji, ze nie zadziala. To bardzo duza dawka.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anatolka ja znam dziewczyne którą brała 3x1 i nie działało obecnie uczęszcza do kliniki i ma dostać silniejsze leki

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadziała ....:)buziak

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, Renieczka nie bedzie jedna na milion i zadziala :) tym bardziej, ze Ona tylko wspomaga pecherzyki a nie wywoluje od zera :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ