X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co jest robią te usg i nic nie mówią niby widzę ze bije serce ...nawet ruszyć sie nie pozwalają ;(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Nie wiem co jest robią te usg i nic nie mówią niby widzę ze bije serce ...nawet ruszyć sie nie pozwalają ;(

Bije i to jest wazne! Lez i nie marudz! ;) <3 napisalas, ze mozesz byc lezacym trupem, wiec lez i ani nie drgnij jak to ma pomoc :*

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, lez i sie nie ruszaj. Niektore kobiety musza prawie cala ciąże leżeć. Wszystko dla dobra dziecka. Niech Cię nafaszerują magnezem, dupkiem cY nawet czymś mocniejszym!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infolik?? Nie a co to? Bralam metformine ale staram sie idstawic igolnie test obciazenia glukoza mi wyszedl kiepski bo od 200 po 2 h powypiciu jest cukrzyca a ja mialam 180

• Amberla Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inifolik ponoc jest bardzo dobry. Moja gin powiedziala ze ma lepsze wyniki niż metformina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Inofolic to taki suplement diety ale zalecany dla kobiet przez Towarzystwo Ginekologiczne szczegolnie dla tych co maja problem z cukrem/glukoza itd. Mozna taniej kupic niz oryginal.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Scarlet, zapomnialam! Na wyniki wit.D czeka sie do 10dni, wiec jesli chcesz isc z nimi na wizyte to na dniach musisz zrobic. W ogole zastanawialam sie i chyba najlepiej byloby jakbys faktycznie poszla z tym kompletem, bo ten lekarz (jak jest porzadny) to i tak nie bedzie mu wystarczalo TSH z tarczycowych, bo ono niewiele mowi tak naprawde o stanie tarczycy. Te pozostale pokazuja czy nie ma choroby autoimmunologicznej tego narzadu. W ten sposob zaoszczedzisz i czas i kase na drugiej wizycie, gdzie chcialby obejrzec wyniki zleconych dodatkowych badan. Ja nie bylam taka madra co zrobic i u endo musialam byc 2razy i 2 razy bulic za wizyte.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nie wiedziałam ze to ma podobne działanie do metforminy a w ciązy też możńa brać czy tylko przed?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a to nie wiedziałam ze to ma podobne działanie do metforminy a w ciązy też możńa brać czy tylko przed?

Można w ciąży, bo inozytol normalnie w pokarmie przyjmujesz, tylko tu jest większa dawka, a czy działa lepiej od metforminy to bym nie powiedziała, bardziej to dodatek do nie najlepiej jedno i drugie brać, a Ty Amus z takimi cukrami nie bierzesz metforminy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore ale diabetolog mnie straszy ze nie powinnam i staram sie odstawić
    a przy pozytywnym teście dostane insuline od razu
    bo powiedzial,ze metformina szkodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz pco?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak PCos mam dlatego endokrynolog przepisał mi metformax a przed poprzednią ciąża przepisał mi go ginekolog i dzieki niemu udało mi się zaciażyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara jak sie czujesz?? jak małeństwo??wszystko ok??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to metforminę powinnaś brać bo tylko ona ma takie działanie na jajniki. I o ile wiem to nawet do 12 tygodnia w ciąży niektórym każą brać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maleństwo nie zyje ........a ja razem z nim - 4 ciąża i ostatnia.....

Dziekuje Bogu za te 7 tygodni szczęścia .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 13:22

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara niezmiernie mi przykro. Kolejny Aniołek u Pana Boga :( Musisz być silną kobietą. Nigdy nie zrozumiem czemu tak się dzieje, że Ci którzy nie zasługują na to szczęście mają je z urzędu, a Ci którzy by nieba przychylili są wystawiani na takie cierpienia.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara...nie wiem co napisać. Trzymaj się jakoś :*
    Czy lekarze znają powód dlaczego tak się dzieje?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się u Was:) mam do Was pytanie :) jestem po pieresztm cyklu stymulowanym Clo do IUI i jeden pęcherzyk niestety nie pękł :( tu moje pytanie, jak długo sie u Was wchłaniają? Jeszcze w tym samym cyklu ? Czy dłużej ? Bo chciałabym podejść znowu do IUI ale boję się że się nie wchlonie a usg dopiero za 3 dni :(

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Witam się u Was:) mam do Was pytanie :) jestem po pieresztm cyklu stymulowanym Clo do IUI i jeden pęcherzyk niestety nie pękł :( tu moje pytanie, jak długo sie u Was wchłaniają? Jeszcze w tym samym cyklu ? Czy dłużej ? Bo chciałabym podejść znowu do IUI ale boję się że się nie wchlonie a usg dopiero za 3 dni :(

Mnie w tym samym cyklu, ale to nie jest kwestia, pod względem której można porównywać organizmy... W każdym razie możesz mieć nadzieję, bo jest taka opcja :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bym chciała, nie chcę stracić cyklu :( teraz podczas @ boli mnie ten jajnik na którym był:/

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ