X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co jest robią te usg i nic nie mówią niby widzę ze bije serce ...nawet ruszyć sie nie pozwalają ;(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Nie wiem co jest robią te usg i nic nie mówią niby widzę ze bije serce ...nawet ruszyć sie nie pozwalają ;(

Bije i to jest wazne! Lez i nie marudz! ;) <3 napisalas, ze mozesz byc lezacym trupem, wiec lez i ani nie drgnij jak to ma pomoc :*

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, lez i sie nie ruszaj. Niektore kobiety musza prawie cala ciąże leżeć. Wszystko dla dobra dziecka. Niech Cię nafaszerują magnezem, dupkiem cY nawet czymś mocniejszym!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infolik?? Nie a co to? Bralam metformine ale staram sie idstawic igolnie test obciazenia glukoza mi wyszedl kiepski bo od 200 po 2 h powypiciu jest cukrzyca a ja mialam 180

• Amberla Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inifolik ponoc jest bardzo dobry. Moja gin powiedziala ze ma lepsze wyniki niż metformina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Inofolic to taki suplement diety ale zalecany dla kobiet przez Towarzystwo Ginekologiczne szczegolnie dla tych co maja problem z cukrem/glukoza itd. Mozna taniej kupic niz oryginal.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Scarlet, zapomnialam! Na wyniki wit.D czeka sie do 10dni, wiec jesli chcesz isc z nimi na wizyte to na dniach musisz zrobic. W ogole zastanawialam sie i chyba najlepiej byloby jakbys faktycznie poszla z tym kompletem, bo ten lekarz (jak jest porzadny) to i tak nie bedzie mu wystarczalo TSH z tarczycowych, bo ono niewiele mowi tak naprawde o stanie tarczycy. Te pozostale pokazuja czy nie ma choroby autoimmunologicznej tego narzadu. W ten sposob zaoszczedzisz i czas i kase na drugiej wizycie, gdzie chcialby obejrzec wyniki zleconych dodatkowych badan. Ja nie bylam taka madra co zrobic i u endo musialam byc 2razy i 2 razy bulic za wizyte.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nie wiedziałam ze to ma podobne działanie do metforminy a w ciązy też możńa brać czy tylko przed?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a to nie wiedziałam ze to ma podobne działanie do metforminy a w ciązy też możńa brać czy tylko przed?

Można w ciąży, bo inozytol normalnie w pokarmie przyjmujesz, tylko tu jest większa dawka, a czy działa lepiej od metforminy to bym nie powiedziała, bardziej to dodatek do nie najlepiej jedno i drugie brać, a Ty Amus z takimi cukrami nie bierzesz metforminy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore ale diabetolog mnie straszy ze nie powinnam i staram sie odstawić
    a przy pozytywnym teście dostane insuline od razu
    bo powiedzial,ze metformina szkodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz pco?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak PCos mam dlatego endokrynolog przepisał mi metformax a przed poprzednią ciąża przepisał mi go ginekolog i dzieki niemu udało mi się zaciażyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara jak sie czujesz?? jak małeństwo??wszystko ok??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to metforminę powinnaś brać bo tylko ona ma takie działanie na jajniki. I o ile wiem to nawet do 12 tygodnia w ciąży niektórym każą brać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maleństwo nie zyje ........a ja razem z nim - 4 ciąża i ostatnia.....

Dziekuje Bogu za te 7 tygodni szczęścia .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 13:22

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara niezmiernie mi przykro. Kolejny Aniołek u Pana Boga :( Musisz być silną kobietą. Nigdy nie zrozumiem czemu tak się dzieje, że Ci którzy nie zasługują na to szczęście mają je z urzędu, a Ci którzy by nieba przychylili są wystawiani na takie cierpienia.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara...nie wiem co napisać. Trzymaj się jakoś :*
    Czy lekarze znają powód dlaczego tak się dzieje?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się u Was:) mam do Was pytanie :) jestem po pieresztm cyklu stymulowanym Clo do IUI i jeden pęcherzyk niestety nie pękł :( tu moje pytanie, jak długo sie u Was wchłaniają? Jeszcze w tym samym cyklu ? Czy dłużej ? Bo chciałabym podejść znowu do IUI ale boję się że się nie wchlonie a usg dopiero za 3 dni :(

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Witam się u Was:) mam do Was pytanie :) jestem po pieresztm cyklu stymulowanym Clo do IUI i jeden pęcherzyk niestety nie pękł :( tu moje pytanie, jak długo sie u Was wchłaniają? Jeszcze w tym samym cyklu ? Czy dłużej ? Bo chciałabym podejść znowu do IUI ale boję się że się nie wchlonie a usg dopiero za 3 dni :(

Mnie w tym samym cyklu, ale to nie jest kwestia, pod względem której można porównywać organizmy... W każdym razie możesz mieć nadzieję, bo jest taka opcja :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bym chciała, nie chcę stracić cyklu :( teraz podczas @ boli mnie ten jajnik na którym był:/

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ