X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paulina28makuszek Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Jak pęcherzyk urośnie do odpowiednich wymiarów. Nikt Ci nie poda dnia konkretnego, bo to różnie bywa. Jedni lekarz podają jak pęcherzyk ma ok 20mm, inni jak ma 24-25mm.
    dzięki wielkie mam te zastrzyki przepisane ale taki to juz mój 3 cykl we wtorek ine do ginka i sprawdze co jest czy cos bedzie czy nie mam nadzieje że bedzie ok bo mam teraz podwujną dawke clo i biore od 4 do 8 dnia cyklu ale niestety znowu musze zmienic ginka masakra chyba wiecej sie najem nerw przez tych lekarzy niż przez brak fasolki

Madziara serdeczne gratulacje :)

Paulina 28maluszek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Leżę bo słabo mi a mąż mnie po tylku glaska ...hehe leze na lewym boku bo jakos mnie nie boli tak brzuch ...tylko piersi przestaly bolec dziwne...
    mnie piersi przestały boleć kolo 7-8 tygodnia w ciąży a wczesniej sie czułam caly czas jak przed @;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 20:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje jajniki sie juz uspokiły całkiem jeśli w ogóle była owulka to już pewnie była:)
    teraz czuje sie taka pełna strasznie, wzdęta

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roznie daja clo, nawet pozniej ja sie zgadalam kiedys z taka dziewczyna co jej nawet za pierwszym razem w 6d.c przepisał bo miała długie okresy, clo słuzy głownie wywołaniu owulacji, a nawet je mozna powtarzac wiec wszystko zalezy od lekarza jak zapisze.

• Amberla Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj szok - miałam kłucie w miejscu po cesarskim cięciu. Pierwszy raz. Kurde kurde.... coraz bardziej się nakręcam ;P

• Amberla Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Leżę bo słabo mi a mąż mnie po tylku glaska ...hehe leze na lewym boku bo jakos mnie nie boli tak brzuch ...tylko piersi przestaly bolec dziwne...

f2w3rjjgynat74e2.png

Madziara spokojnie - mnie w ogóle piersi nie bolały nic. Za to panikowałam jak wydawało mi się że niby żyłki mniej widoczne, że piersi oklapły. Ale tak to bywa i to nic złego!!! Nie martw się tylko wypoczywaj ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ...ja wiem ze panikara jestem ...chodz jako szef jestem osoba twardo stąpająca i trzymajaca sie zasad ...taka opinia a tu jak Male dziecko telepka i płacz !;(

życzę Ci aby to klocie to znak byl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 21:04

Amberla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Tak poczytuję Was od jakiegoś czasu i chyba tylko mnie gin kazała brać clo od 2dc - 5 dni z rzędu, koniecznie rano.

od jutra zaczynam mierzenie tempki ale tylko do owulki, potem niech się dzieje ;)

Ja też lubię patrzeć na suwaczki zafasolkowanych ;)

Ja tez mam clo od 2 do 5dc, z tym że po jednej rano i wieczorem. Co miałam zjeść to zjadłam, żadnych skutków ubocznych nie miałam, czasem tylko takie uczucie ciepła. A wczoraj lekkie pulsowanie w l. jajniku. To wszystko! W sobotę rano okaże się co tam wysiedziałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka oby dobry pecherzyk :D

renieczka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, daj znać czy byłas u gina sprawdzić czy czekasz na pt na progesteron? Załatwiłaś endo? Ja idę dziś. Zrobi mi usg i odbiorę resztę wyników.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka a co u Ciebie? Co teraz odczekacie az sie wyniki poprawia i startujecie na inseminacje ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Dzieki ...ja wiem ze panikara jestem ...chodz jako szef jestem osoba twardo stąpająca i trzymajaca sie zasad ...taka opinia a tu jak Male dziecko telepka i płacz !;(

życzę Ci aby to klocie to znak byl :)
    Madzia tyle sie naczekalas ze musi byc dobrze :) Głowa do gory.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, planuję kolejny miesiąc odpoczynku - może ziółka klimuszki jakieś na niepłodność, bo one też wyciszają a już tego potrzebuję. Później IUI prawdopodobnie, bo mam też nie tylko rozregulowane cykle, ale też endometriozę, więc postaramy się w ten sposób pomóc mojemu organizmowi :)trochę mam stresa przed tą wizytą dzisiejszą :( a tak naprawdę to mam nadzieję, że będzie zielono i to wszystko się wreszcie skończy :D jak co miesiąc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:21

aszka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ważne czy któraś z nas czeka rok czy miesiąc czy kilka lat mysle ze dla każdej jest to stres a najgorsze jak @ przychodzi mysle ze kazda z nas bolalo i boli tak samo...i ja rozumie również was;)

f2w3rjjg0axmrkba.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:58

Amus87 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, siedzę sobie w domu na hipotetycznym chorobowym - praktycznie tydzień z tego chorobowego przepracowałam i następne dwa przepracuję, a potem niech sobie radzą sami..

Madzia mnie w ogóle piersi nie bolą, jedynie momentami są takie wrażliwe, że nawet stanik przeszkadza, ale to rzadkość.. Dziś mnie też brzuch boli, ale doszłam do wniosku, że skoro mam tak co parę dni to widocznie w tych dniach coś tam rośnie i się rozwija. Wolę tak myśleć niż się zastanawiać czy nic złego się nie dzieje. Mdłości mam co chwila więc wiem, że jestem w ciąży :)

Trzymam kciuki za was dziewczynki, dołączajcie do nas szybciutko (szybciej niż ja i Madzia).

Amus87 lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 a jak czułas sie po owulacji?? tak 3-4 dni po? bo mnie co jakiś czas brzuch boli jak na okres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem, biorę clo dziś 4 dzień, i @ zamiast mi się kończyć to dziś się nieźle rozkręciła, już sama nie wiem co jest z tym moim organizmem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Mam problem, biorę clo dziś 4 dzień, i @ zamiast mi się kończyć to dziś się nieźle rozkręciła, już sama nie wiem co jest z tym moim organizmem :/
    spokojnie bierz dalej a który dzień cyklu u Ciebie??

• Amberla Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, coś dawno nie było kolejnych dobrych wieści.... starać się! i podbijam pytanie Amus87 - odnośnie odczuć po owulacji ;) Pań które zaszły ;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam :D weszłam prędzej do gabinetu bo pani przede mną nie przyszła.
    a więc ... :D

Jestem w 10 dc , endo wg gin ładne 7 mm . Kupiłam w Biedronie 2 paczki migdałów. W piątek rano na kolejny monitoring zobaczyć czy pękło czy to sie zrobiło torbiel przez clo.

Pęcherzyk dorodny 20 mm :D
    może mi zrobi jutro na rocznice prezent :D prosze tylko o to !
    na zastrzyk powiedziała jest za późno bo go sie daje wcześniej , teraz pęcherzyk jest niby za duży ? takkkk ?
    powiedziałam o teście owu wczoraj + (dzisiejszy minusowy uznaję za wadliwy :P ) pytała sie czy mam śluz wodnisty . Wczoraj było go bardzo dużo i przed wczoraj . Więc może to jednak nie torbielka a pęcherzyk :)
    przecież testy owu chyba nie wykrywaja torbielek tylko sygnalizują zbliżającą sie owu .
    Oby tylko pekł.
    Ja nie pęknie to następny cykl prędzej monit.
    Juź jestem szczęśliwa a mam nadzieje, że w pt bede jeszcze bardziej a nie będe płakać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 17:32

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ