X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak gin mowi, ze tsh powyzej 2,5 to nie problem i prl podwyzszona to nie problem to idzicie do endokrynologa. Gin czesto to za maly miki na te kwestie. Ja staram sie 2 lata, zawsze mialam tsh w normie, w okolicac 3 i prl kolo 30. Nigdy dla zadnego gina nie byl to problem. Gdy zblizalismy sie do 2lat staran plakalam, ze nie moze to byc pech. Poszlam prywatnie do endo i od reki dostalam leki na tarczyce, zeby doprowadzic ja do poziomu 1-1,5 i bromka, zeby zbic prl ponizej 15. Powiedziala wprost, ze byly to 2lata zaniedban ze strony lekarzy ginekologow i ze jak sa problemy to powinno sie doprowadzic organizm po poziomow optymalnych. Mnie nikt tego wczesniej nie zrobil i mimo cykli z clo efektu przez 2lata nie ma. Pamietajce, oni nie marnuja swoich szans i swojego czasu, tylko Wasze... To samo napisze Wam pewnie Scarlet jak przeczyta.

figielek, scarllet lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ILKA88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny mam do Was pytanie, czy przed rozpoczęciem leczenia CLO konieczne jest zrobienie badania nasienia partnera?? Jakie badanie ogólnie trzeba zrobić?? Lekarz kazał mi odczekać pół roku na samym inofolicu i dopiero jak nie pomoże zgłosić się po CLO i wspomniał właśnie coś o tym badaniu nasienia... a ja trochę martwię się o to czy mój mąż w ogóle będzie chciał iść skoro to ja mam problem a nie on.

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moge w 5dc zrobić prolatyne?? czy musi być w 3 dc??

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No TSh wysokie ja sie staram trzymac przedział 1,2-1,5 nie wiem właśnie jaką mam prl bo badałam kiedyś ale z 5 lat temu i mialam takie wyniki
    Prolaktyna na czczo : 25,40 ng/ml
    Prolaktyna po h. : 120,00 ng/ml

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prolaktyna nie ma znaczenia w którym dc się robi :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ILKA88 wrote:
    Hej Dziewczyny mam do Was pytanie, czy przed rozpoczęciem leczenia CLO konieczne jest zrobienie badania nasienia partnera?? Jakie badanie ogólnie trzeba zrobić?? Lekarz kazał mi odczekać pół roku na samym inofolicu i dopiero jak nie pomoże zgłosić się po CLO i wspomniał właśnie coś o tym badaniu nasienia... a ja trochę martwię się o to czy mój mąż w ogóle będzie chciał iść skoro to ja mam problem a nie on.

On, skoro sie nie badal, to nie wie czy ma czy nie. Zaden rozsadny lekarz nie bedzie pchal w kobiete hormonow do stymulacji jesli nie wie czy facet ma przyzwoite nasienie.

figielek lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, prl obojetnie. Powinnas sprawdzic, szczegolnie, ze pewnie karmilas malucha swojego :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jeden nieudany za mna , 3 teraz mam być na clo potem będziemy myślec nad inseminacją. czyli 4 cykle na clo teraz próbujemu.

A badal Ci droznosc jajowodow, czy chce Ce wyslac na iui bez sprawdzenia?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    aszka ja nie mierzę bo podczas brania dupka zawsze mam w okolic 37 st. po odstawieniu spada i jest @ więc nie ma sensu..
    to dziwne bo dupek nie powoduje niby podwyzszenie tempki, z kolei luteina tak, ale ja mam po lutce caly czas nizuskie tempki wiec chyba jestesmy wyjatkowe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ILKA88 wrote:
    musi byc badanie nasienia bo jak lekarz bedzie ładował hormony nie wiedzac czy ma sens?

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka88 dziewczyny dobrze mówią, nie wiecie, czy tylko ty masz problem.
    Badanie nasienia to podstawa. Na początek wystarczy badanie ogólne żeby zorientować się czy jest ok.

UDizp2.png4vvop2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Amus, prl obojetnie. Powinnas sprawdzic, szczegolnie, ze pewnie karmilas malucha swojego :)
    sprawdze sprawdze a nie karmilam bo nie mialam ani kropli mleka... a to ma jakiś związek??
    ja mam miseczke A w ciazy ona sie nie zmieniła po CC mimo prób nie udalo sie teraz sie zasnatawam czy moze PRL miala na to wpływ? ale ot by musiala chyba być za niska?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 16:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    prolaktyna nie ma znaczenia w którym dc się robi :)
    skocze sobie w przyszłym tygodniu:)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    sprawdze sprawdze a nie karmilam bo nie mialam ani kropli mleka... a to ma jakiś związek??

Noo, prl w ciazy wzrasta i przygotowuje organizm do karmienia wlasnie. Moze nie mialas wysokiej skoro nie mialas pokarmu (?). Sprawdzic warto. 20zl nie majatek

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zrobiłam powtórnie test innej firmy. Tamten chyba był uszkodzony bo ten wyszedł bez żadnych kresek tylko jedna. Czekamy na małpę 9i na drugi cyukl z clo

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto sobie takie podstawy sprawdzić nawet dla samej siebie :D A prolaktyna z mlekiem jest tak powiązana że ona jest odpowiedzialna właśnie za działanie na przysadkę i wytwarzanie mleka, jednocześnie hamując owulację, dlatego kobiety karmiące tak łatwo nie zachodzą, ale to wcale nie jest zasada, bo wystarczy tylko zmiana godzin karmienia, albo opuszczenie jednego i już może powrócić kobieta do owulacji.

A u mnie powoli @ przychodzi od kiedy zaczęłam brać dupka to w 9 dniu brania mam już @, jak w zegarku. I fajnie to mogę mniej więcej wszystko zaplanować sobie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Warto sobie takie podstawy sprawdzić nawet dla samej siebie :D A prolaktyna z mlekiem jest tak powiązana że ona jest odpowiedzialna właśnie za działanie na przysadkę i wytwarzanie mleka, jednocześnie hamując owulację, dlatego kobiety karmiące tak łatwo nie zachodzą, ale to wcale nie jest zasada, bo wystarczy tylko zmiana godzin karmienia, albo opuszczenie jednego i już może powrócić kobieta do owulacji.
    ooo dobrze wiedzieć:) zrobie sobie to badanie zrobie ale wiecie co?? jak zaszłem z Kuba w ciązy to mialam takie wyniki:

Testosteron: 183,00 ng/dl ( norma do 109)
    17-hydroksyprogesteron: 2,00 ng/ml
    Kortyzol : <1,0 ug/dl
    DHEA-SO4: 520 ug/dl [35-430]
    Androstendion: 5.42 ng/ml [0.5-3.7]

teraz nikt mi takich badań nie przepisuje nie pyta o nie... sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po tych badaniach wtedy dostałaś jakies dodatkowe leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    a po tych badaniach wtedy dostałaś jakies dodatkowe leki?
    niee ja nie brałam leków tzn brałam metformax ale to juz wczesniej i szczerze to sporadycznie( jak mi sie przypomniało)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    No i zrobiłam powtórnie test innej firmy. Tamten chyba był uszkodzony bo ten wyszedł bez żadnych kresek tylko jedna. Czekamy na małpę 9i na drugi cyukl z clo
    kurcze szkoda:( ale trzymam kciuki za kolejny cykl!!:)

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ