CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jak gin mowi, ze tsh powyzej 2,5 to nie problem i prl podwyzszona to nie problem to idzicie do endokrynologa. Gin czesto to za maly miki na te kwestie. Ja staram sie 2 lata, zawsze mialam tsh w normie, w okolicac 3 i prl kolo 30. Nigdy dla zadnego gina nie byl to problem. Gdy zblizalismy sie do 2lat staran plakalam, ze nie moze to byc pech. Poszlam prywatnie do endo i od reki dostalam leki na tarczyce, zeby doprowadzic ja do poziomu 1-1,5 i bromka, zeby zbic prl ponizej 15. Powiedziala wprost, ze byly to 2lata zaniedban ze strony lekarzy ginekologow i ze jak sa problemy to powinno sie doprowadzic organizm po poziomow optymalnych. Mnie nikt tego wczesniej nie zrobil i mimo cykli z clo efektu przez 2lata nie ma. Pamietajce, oni nie marnuja swoich szans i swojego czasu, tylko Wasze... To samo napisze Wam pewnie Scarlet jak przeczyta.
figielek, scarllet lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny mam do Was pytanie, czy przed rozpoczęciem leczenia CLO konieczne jest zrobienie badania nasienia partnera?? Jakie badanie ogólnie trzeba zrobić?? Lekarz kazał mi odczekać pół roku na samym inofolicu i dopiero jak nie pomoże zgłosić się po CLO i wspomniał właśnie coś o tym badaniu nasienia... a ja trochę martwię się o to czy mój mąż w ogóle będzie chciał iść skoro to ja mam problem a nie on.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ILKA88 wrote:Hej Dziewczyny mam do Was pytanie, czy przed rozpoczęciem leczenia CLO konieczne jest zrobienie badania nasienia partnera?? Jakie badanie ogólnie trzeba zrobić?? Lekarz kazał mi odczekać pół roku na samym inofolicu i dopiero jak nie pomoże zgłosić się po CLO i wspomniał właśnie coś o tym badaniu nasienia... a ja trochę martwię się o to czy mój mąż w ogóle będzie chciał iść skoro to ja mam problem a nie on.
On, skoro sie nie badal, to nie wie czy ma czy nie. Zaden rozsadny lekarz nie bedzie pchal w kobiete hormonow do stymulacji jesli nie wie czy facet ma przyzwoite nasienie.figielek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypirelka wrote:aszka ja nie mierzę bo podczas brania dupka zawsze mam w okolic 37 st. po odstawieniu spada i jest @ więc nie ma sensu..
-
nick nieaktualnyILKA88 wrote:Hej Dziewczyny mam do Was pytanie, czy przed rozpoczęciem leczenia CLO konieczne jest zrobienie badania nasienia partnera?? Jakie badanie ogólnie trzeba zrobić?? Lekarz kazał mi odczekać pół roku na samym inofolicu i dopiero jak nie pomoże zgłosić się po CLO i wspomniał właśnie coś o tym badaniu nasienia... a ja trochę martwię się o to czy mój mąż w ogóle będzie chciał iść skoro to ja mam problem a nie on.
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Amus, prl obojetnie. Powinnas sprawdzic, szczegolnie, ze pewnie karmilas malucha swojego
ja mam miseczke A w ciazy ona sie nie zmieniła po CC mimo prób nie udalo sie teraz sie zasnatawam czy moze PRL miala na to wpływ? ale ot by musiala chyba być za niska?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 16:23
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:sprawdze sprawdze a nie karmilam bo nie mialam ani kropli mleka... a to ma jakiś związek??
Noo, prl w ciazy wzrasta i przygotowuje organizm do karmienia wlasnie. Moze nie mialas wysokiej skoro nie mialas pokarmu (?). Sprawdzic warto. 20zl nie majatek -
nick nieaktualnyWarto sobie takie podstawy sprawdzić nawet dla samej siebie
A prolaktyna z mlekiem jest tak powiązana że ona jest odpowiedzialna właśnie za działanie na przysadkę i wytwarzanie mleka, jednocześnie hamując owulację, dlatego kobiety karmiące tak łatwo nie zachodzą, ale to wcale nie jest zasada, bo wystarczy tylko zmiana godzin karmienia, albo opuszczenie jednego i już może powrócić kobieta do owulacji.
A u mnie powoli @ przychodzi od kiedy zaczęłam brać dupka to w 9 dniu brania mam już @, jak w zegarku. I fajnie to mogę mniej więcej wszystko zaplanować sobie -
nick nieaktualnyNatka098 wrote:Warto sobie takie podstawy sprawdzić nawet dla samej siebie
A prolaktyna z mlekiem jest tak powiązana że ona jest odpowiedzialna właśnie za działanie na przysadkę i wytwarzanie mleka, jednocześnie hamując owulację, dlatego kobiety karmiące tak łatwo nie zachodzą, ale to wcale nie jest zasada, bo wystarczy tylko zmiana godzin karmienia, albo opuszczenie jednego i już może powrócić kobieta do owulacji.
zrobie sobie to badanie zrobie ale wiecie co?? jak zaszłem z Kuba w ciązy to mialam takie wyniki:
Testosteron: 183,00 ng/dl ( norma do 109)
17-hydroksyprogesteron: 2,00 ng/ml
Kortyzol : <1,0 ug/dl
DHEA-SO4: 520 ug/dl [35-430]
Androstendion: 5.42 ng/ml [0.5-3.7]
teraz nikt mi takich badań nie przepisuje nie pyta o nie... sama nie wiem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny