X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam 3, teraz robie 1 przerwy, mam jeszcze 5 tabletek, wiec pewnie zrobie jeszcze jeden. Jezeli nadal sie nie uda, to bedziemy chcieli przed koncem roku zrobic podejscie do inseminacji, wiec bede juz wtedy stymulowana pod zabieg

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    A ja już po becie. Oczywiście temp i odczucia mnie nie myliły. Wynik negatywny. No cóż, to mój pierwszy cykl z clo i niestety nieudany. Ale nic, walczyć będę dalej. Badanie robiłam dla formalności, żeby wiedzieć na czym stoję bo jedziemy dziś na weselichoooo :) Wyszaleję się, najem i napiję troszkę, a od nowego cyklu znowu do roboty :)
    Miłego dnia dziewczyny :)

Dokładnie jak ja... czekam na @ i znowu CLO

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ruszeniem jajnika po clo to niekoniecznie. Ja mialam 12 cykli z clo z przerwami co 4 cykle i caly czas mialam owu z prawego jajnika. Z lewego ani razu. Zdecydowalam sie na klinike, dostalam inny lek na stymulacje (moze go wipisac wylacznie klinika, zwykly gin nie) i wtedy pierwszy cykl z nowym lekiem i stal sie cud-pecherzyk byl piekny na lewym jajniku :) wiec to bardzo indywidualna sprawa.

Pirelka, daj szanse nowemu lekarzowi. Bedzie mial swieze spojrzenie na Ciebie i Twoje problemy-to dobrze. Ja mialam podobnie poonad rok temu, lekarz, do ktorego chodzilam odszedl z przychodni, nawet poszlam za nim do innej, ale zupelnie mi nie spasowala (tyle pacjenteka, ze kilka godzin opoznienia) i nie wiedzialam co zrobic. Do poprzedniej przychodni musialam wrocic na wizyte u kogokolwiek, zeby odebrac wynik cytologii i trafilam na mlodego lekarza. Odebralam i juz mialam wyjsc, ale stwierdzilam, ze skoro tu jestem to poprosze, zeby przejrzal moja karte, pogadalam z nim i od razu zaprokponowal hsg. Dal mi prywatny nr telefonu, zebym sie zastanowila nad propozycja i zadzwonila ewentualnie i mu powiedziala co i jak. Mialam straszne watpliosci, bo jest bardzo mlodziutki (30lat), nie wiedzialam co zrobic. Pogadalam z mezem i powiedzial, zebym Mu dala szanse i poszla na hsg (poprzedni lekarz tez planowal, ale za 2 cykle), bo to nie zaszkodzi sprawdzic wczesniej, a jak mi sie nie spodoba to wroce do starego lekarza. Poszlam na hsg i lezac w szpitalu zrozumialam, ze trafilam na dobrego czlowieka i zaangazowanego lekarza. Jako jedna z nielicznych wypowiadajacych sie na watku hsg okazalo sie, ze mialam znieczulenie do zabiego dozylne i nie czulam absolutie zadnego bolu :) nowy w przychodni jest tylko w pt, wiec jak potrzebuje monitu to pisze sms i wpadam na oddzial do szpitala. Warto dac nowemu lekarzowi szanse. Czasem sie okplaca. JA nie zaluje. Robil mu juz hsg, laparposkopie i teraz w pt kazal zastanowic sie nad histeroskopia. Zmiana czasem jest dobra, bo swieze spojrzenie na sprawe jest wazne.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko, co to za lek na stymulację, że tylko klinika może go wypisać???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po CLO też zmienił się jajnik na drugi, zawsze miałam z lewego, a po CLO były pęcherzyki na prawym.
    Anatolka tak właśnie zamierzam zrobić, mam jedną receptę, skierowanie na krew i usg więc wykorzystam to i pójdę do tego nowego chyba, zobaczę jakie ma podejście, co powie..jak mi nie spasuje to wtedy zawsze w ostateczności mogę iść za moim lekarzem.
    Na razie czekam na @ i czuję jakby to miało być już, a dopiero 25 dc i 2 dni dupka jeszcze. :(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa leki, ktore moga wypisac tylko w wyspecjalizowanych jednostkach. Ja dostalam lek, ktory tak normalnie jest przeznaczony dla kobiet leczacych sie na raka piersi. Sila rzeczy logiczne jest to, ze zwyczajny lekarz nie moze tego wypisywac.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej.. ale to wszystko poszło do przodu.. Zastosowania leków.. Kurcze, poważnie to brzmi stosowanie takiego leku. Mam nadzieję, że czujesz się dobrze.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że są różnorodne leki. Dzięki temu jest szansa, że każda ze staraczek znajdzie taki, który pomoże jej zajść w upragioną ciążę. Swoją drogą, ciekawe dlaczego dzisiaj tak wiele osób ma problemy z zajściem w ciążę. Przez to trzeba się faszerować lekami, które czasem mają paskudne skutki uboczne. Czego się jednak nie robi żeby nosić maleństwo pod swoim serduszkiem:)

scarllet, Madziara, Amus87 lubią tę wiadomość

• aja Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Sa leki, ktore moga wypisac tylko w wyspecjalizowanych jednostkach. Ja dostalam lek, ktory tak normalnie jest przeznaczony dla kobiet leczacych sie na raka piersi. Sila rzeczy logiczne jest to, ze zwyczajny lekarz nie moze tego wypisywac.
    Anatolka, bierzesz może femare? mnie po pierwszym cyklu z clo, niestety doszło do hiperstymulacji jajników lekarz zalecił femare. ale boje się tego leku i w ogóle boję sie stymulacji w następnym cyklu.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore letrozol. Femara to jedna z jego nazw. Po 1 tabletce na dzien. Wszystko bylo ok. Teraz mam przerwe akurat w tym cyklu, ale na pewno wroce do niego, bo nie uposledza endometrium jak clo. Balam sie jak prezeczytalam ulotke, ale w zasadzie nie mialam skutkow ubocznych. Wyraznie czulam prace jajnikow tylko, podobnie jak przy clo z reszta. Ile Tobie zalecil?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane - co mam myśleć. Jestem po stymulacji CLO pierwszy cykl. Mimo że beta w 11 dpo wyszła negatywnie lekarz uparł się bym zrobiła tesy jeszcze w 14 dpo stwierdzonej owulacji. W niedzielę rano zrobiłam test i wyszedł mi dziwaczny. Wyszły mi owszem dwie krechy jedna mocniejsza od drugiej tylko że jedna blisko drugiej ..... tzn nie w miejscu gdzie powinna być C na miejscu a T blisko c

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka dziwne ja bym powtórzyła bete

• Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym powtórzyła , jest nadzieja ;-))

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam test i wynik też niby negatywny, jedna czerwona kreska, ale jest jakby zarys połowy miejsca w którym powinna być druga kreska, tak jakby odznaczające się wgłębienie i właśnie tak blisko siebie jak u miminki, ale nie jest to II kreska. Poczekamy zobaczymy, ale zaznaczam negatywny póki co. Nadziei sobie nie robię i myślę, że nic z tego..
    Piersi są miększe, ale sutki są wrażliwe i bolą. Bolą plecy.
    Nie wiem tylko czy brać ten dostinex dzisiaj..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze teraz patrzę, choć minęło już ponad 2 godziny od testu i wiem, że wynik nie jest miarodajny i nie można go odczytywać to wgłębienie jest blisko kreski testowej, ale dalej jakby było widać cień cienia dosłownie zwykłej grubej kreski, tyle że tak blada, że może zwyczajnie prześwitywać po 2 godzinach.
    Nigdy nie miałam nawet po kilku godzina żadnego cienia, zawsze biało... ale pierwszy raz mam Pepino.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś polecę po jeszcze jeden test i zrobie jutro rano....

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro chyba też powtórzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja już wróciłam z weselnych wojaży :) Ależ się wybawiłam. Po tej becie głowa mi się wyluzowała i wszystkie objawy przeszły :P Popatrzcie jak siła sugestii potrafi płatać figle. Dalej czekam na @ i zaczynam walkę od nowa. Przegrałam jedną potyczkę, ale wojna jeszcze trwa!!! A na weselu była para z malutkim dzidziusiem. Oczywiście dorwałam maleństwo i ponosiłam przez chwilę :) Może nacieranie maluchem pomoże :D

Muminko i Pirelko co do waszych testów to chyba są nieprawidłowe i ja bym je powtórzyła.

• Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wykonałam test owulacyjny i jest pozytywny , w każdym razie nadzieja jeszcze jest ;-)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak myślę ale na wypadek zrobię choć przyznam że mi też pierwszy raz na milion testów tak wyszedł tej samej firmy ....

pirelka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ