CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie jedna kreska jak byk, a jednak była to reakcja chemiczna na wskutek czasu lub wadliwy test. Dzisiaj już plamienie mnie powitało i piersi całkiem przestały boleć. Trzeba zacząć nowy cykl i zarazem II z CLO, zastanawiam się czy nie przesunąć sobie przyjmowania 5-9 dc zamiast 3-7 dc bo @ mam coraz wcześniej..
Niestety nie ma terminów wolnych na USG i wypadałoby mi w 19 dc dopiero... nie wiem czy wypali CLOWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 08:01
-
pirelka wrote:U mnie jedna kreska jak byk, a jednak była to reakcja chemiczna na wskutek czasu lub wadliwy test. Dzisiaj już plamienie mnie powitało i piersi całkiem przestały boleć. Trzeba zacząć nowy cykl i zarazem II z CLO, zastanawiam się czy nie przesunąć sobie przyjmowania 5-9 dc zamiast 3-7 dc bo @ mam coraz wcześniej..
Niestety nie ma terminów wolnych na USG i wypadałoby mi w 19 dc dopiero... nie wiem czy wypali CLO
Ja też miałam kreseczkę ale blisko siebie. Myślę że to chyba bardziej wadliwy test bo inaczej jak to wytłumaczyćJa też kochana czekam na @ i znowu CLO. eh
-
nick nieaktualny
-
ginka mi mówi, że te wyniki są ok a wg mnie nie są... bo nie miałam owulek i wg mnie prolaktyna je blokowała, co z tego , że mam pco i niby przy pco jest podwyższona prolaktyna . Wolę dmuchać na zimne bo przeszło rok juz sie staram , nie chce dobić do 2 lat bo zwyczajnie tego nie zniose.
Zrobiłam te badania, zeby nie isc z niczymjak jeszcze będe musiała jakies dodatkowe zrobić to oczywiści zrobie
-
pysia wrote:aa i jeszcze jedno .. biore teraz luteine dopochwowa juz 5 dzien i niestety swiedzi mnie tam i piecze nie wiem co robic , bo zawsze jest szansa ze sie udalo
Monia bardzo dobra decyzja z tym endo, lepiej skonsultować i leczyć niż zastanawiać się czy to miało wpływ czy nie.
-
nick nieaktualnyXxMoniaXx wrote:Dzięki
też jestem zapisana do Mazura. Do tej babki też dzwoniłam ale miała najbliższy termin na ostatniego października to troche bym sie naczekała.. a ja do ginki chodze Anny Krzak- Bieńkowskiej. Tego Twojego nie znam .
a Mazur jest ok:)
tylko pytanie czy do Mazura idziesz prywatnie? ja bym Ci radzila isc od razu z wynikami TSH, FT4, FT3 anty-TPO i anty-TG
bo inaczej bedziesz znwou musiala isc na wizyte i znowu płacić a badania i tak nei są refundowane jak idziesz prywatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:49
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Amus, kwestia tego, ze dzis nikt nie pyta o androstendion, testosteron, fsh, lh itp wynika pewnie z tego, ze jestes zdiagnozowania. Te badania byly potrzebne, zeby ustalic pcos. Teraz wiecie, ze to masz, wiec nie zlecaja. Trzeba teraz pilnowac tsh i prl, bo to moze dodatkowo mieszac. Wiecie, ze masz pcos, wiec stymulujecie i tyle w zasadzie mozna robic
na obniazanie testosteronu jest lukrecja np z takich rzeczy naturalnych
a o lukrecji nie wiedziałam musze spróbować
)
-
nick nieaktualnypirelka wrote:U mnie jedna kreska jak byk, a jednak była to reakcja chemiczna na wskutek czasu lub wadliwy test. Dzisiaj już plamienie mnie powitało i piersi całkiem przestały boleć. Trzeba zacząć nowy cykl i zarazem II z CLO, zastanawiam się czy nie przesunąć sobie przyjmowania 5-9 dc zamiast 3-7 dc bo @ mam coraz wcześniej..
Niestety nie ma terminów wolnych na USG i wypadałoby mi w 19 dc dopiero... nie wiem czy wypali CLO) a wcześniejszy cykl 3-7 a @ przylazła w 32 dc
w 19 dc chyba nie ma zbtnio sensu robic USG już lepiej iśc na proegsteron po domniemanej owulce -
Anatolko, z witaminą D podobno jest tak, że 99% społeczeństwa ma jej za mało (jadamy mało ryb). Piszę, żebyś się nie przerażała jak będziesz jej miała mało. Ja ostatnio robiłam, bo zaczęły mi wypadać włosy garściami. Oczywiście winna okazała się wit. D a także podwyższony poziom hormonu stresu czyli kortyzolu. Ale jeśli bierzecie Encorton albo inny steryd to kortyzolem podwyższonym się nie sugerujcie (jeśli któraś z Was ma zamiar robić jego poziom). Ja nie biorę Encortonu, chociaż jak przystało na alergika miałam nie raz z nim do czynienia :)Witaminę D już łykam, zaś na podwyższony kortyzol...hmmmm... no cóż..pewnie jak każda z Was w staraniach i ja się denerwuję, więc nie łatwo pewnie go obniżyć. Pomaga podobno wysiłek fizyczny..zatem do odkurzacza marsz!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfigielek wrote:luteina niestety czasem uczula. Powiedz o tym swojemu ginowi, niech ci już jej nie przepisuje. Duphaston to tez progesteron, tylko że syntetyk. Ale działają tak samo.
Monia bardzo dobra decyzja z tym endo, lepiej skonsultować i leczyć niż zastanawiać się czy to miało wpływ czy nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 13:27
-
Amus87 wrote:a no tak u neij to są odlegle terminy bo ona tylko w jeden dzienw tygodniu przyjmuje i to też nie wiem czy każdy
a Mazur jest ok:)
tylko pytanie czy do Mazura idziesz prywatnie? ja bym Ci radzila isc od razu z wynikami TSH, FT4, FT3 anty-TPO i anty-TG
bo inaczej bedziesz znwou musiala isc na wizyte i znowu płacić a badania i tak nei są refundowane jak idziesz prywatniezrobiłam dziś prolaktyne, tsh, ft3 i ft 4 .