CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
simon86 wrote:Cześć Dziewczyny!!! jestem nowa na ovu,ale staramy się już około roku, za 2 dni kończę I cykl z clo!
Martwię się jednak trochę brakiem duphastonu, widziałam że większość dziewczyn bierze przy clo, a ja nieja tylko w jednym cyklu brałam CLO + Dup-ka
a udało się w kolejnym tylko z CLO
teraz na nowo mam dodatkowo dupka bo lekarz chce zobaczyć jak to będzie bo tym razem CLO biorę nie od 5 do 9dc ale od 3 do 7dc..
Dzięki dziewczyny za odpowiedź co do endo ja pierwszy raz miałam przy CLO usg w 12dc ze względu na to, że moje cykle z CLO wynosiły 30-33dni to usg miałam na przełomie 15/16dc i wtedy endo miałam zawsze ok 8mm albo więcej...jeśli pęcherzyki u mnie rosną ok 2mm na dobę a ta rósł w ostatnim naturalnym cyklu to owulacji spodziewać się mogę dziś/jutro to mam nadzieję, że endo podskoczy. Na naturalnym cyklu edno miałam ok 9mm a po 24h 10,5mm więc może teraz też podrośnie. No nie ma co gdybaćmam nadzieję, że w pn się dowiem że owulacja była i że endo jest oki
Powodzenia życzę i pogodnego dnia
-
nick nieaktualnysimon86 wrote:Cześć Dziewczyny!!! jestem nowa na ovu,ale staramy się już około roku, za 2 dni kończę I cykl z clo!
Martwię się jednak trochę brakiem duphastonu, widziałam że większość dziewczyn bierze przy clo, a ja nie
ja nie biore dupka po owulce jedynie w razie W jakby @ nie przyszła:) -
simon86 wrote:Cześć Dziewczyny!!! jestem nowa na ovu,ale staramy się już około roku, za 2 dni kończę I cykl z clo!
Martwię się jednak trochę brakiem duphastonu, widziałam że większość dziewczyn bierze przy clo, a ja nie
Nie ma się czym martwić , ja tez przy pierwszym cyklu z ClO nie miałam duphasonu, dopiero dupka mam brac po ovulce do @ , albo gdyby jej nie było to jej kontynuacja -
aszka wrote:A ja w ogole pojde teraz do lekarza po owulacji sprawdzic czy w ogole pekaja pecherzyki, bo mi tez lekarz mówi ze w ciagu np 3 dni owu, a nie wiem czy mi w ogole pekaja.
Aszka, to czemu nie sprawdzilas juz dawno progesteronu 7dpo? Na co czekasz? -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Aszka, to czemu nie sprawdzilas juz dawno progesteronu 7dpo? Na co czekasz?
chociaz teraz sobie przypomnialam ze mialam badany jakos chyba w 1 m-cu brania clo i niby ok było...ale w sumie w jednym m-cu moga peknac a w innym nie, ech te dylematy...A tak z innej beczki Masza leci Na Pulsie2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:41
-
nick nieaktualnyfigielek wrote:dziewczyny, na endometrium dobra jest lampka czerwonego winka i orzechy
a mi się ten tydzień dłuuuży. Jeszcze do poniedziałku muszę czekać, żeby ewentualnie zrobić test, o ile @ oczywiście wcześniej nie przyjdzie... -
nick nieaktualny
-
Pierwszy post zawsze najciezszy, ale swoje rytuały ma. Po pierwsze chcialam sie przywitac-czytam to forum odkad swiadomie zaczelam sie starac o dzidzię i nieoceniona jest Wasza dyskusja i pomoc.
Przechodzac teraz do meritum staram sie juz od 5 cykli, aktualny jest pierwszym z clo+ovitrelle. Zastrzyk dostalam 09.09 i dzis wykonalam zalecone przez gina badanie progesteronu i dodatkowo od siebie dołożyłam betę. Zanim cokolwiek powiecie czy skrytykujecie -tak, wiem ze ovi zaklamuje, wiem ze za wczesnie w 8dpo na betę i moze byc nieadekwatny itp.
Ale. Nie moge juz się doczekac i teraz moje pytanie - czy myslicie ze bede mogla robic sobie nadzieje na ciaze jesli progesteron wyjdzie w gornej granicy a beta jaka by nie byla powtorzona za 48h nie bedzie spadac w zwiazku z wyplukiwaniem sie ovi?bo ze moze byc niska to wiem ale licze na to ze jdnak pozostalosc po ovotrelle bedzie sladowa a moze juz ewentualne ciazowe hcg cos by pokazalo? Nie moge sie skupic na niczym innym a wazny egzamin przede mna i chcialabym wiedziec cokolwiek:)
A niby progesteron we wczesnej ciazy powinien trzymac sie wysoko a beta przyrastac:)19.07.2016 r. Aleksander
-
nick nieaktualny_analiza wrote:Pierwszy post zawsze najciezszy, ale swoje rytuały ma. Po pierwsze chcialam sie przywitac-czytam to forum odkad swiadomie zaczelam sie starac o dzidzię i nieoceniona jest Wasza dyskusja i pomoc.
Przechodzac teraz do meritum staram sie juz od 5 cykli, aktualny jest pierwszym z clo+ovitrelle. Zastrzyk dostalam 09.09 i dzis wykonalam zalecone przez gina badanie progesteronu i dodatkowo od siebie dołożyłam betę. Zanim cokolwiek powiecie czy skrytykujecie -tak, wiem ze ovi zaklamuje, wiem ze za wczesnie w 8dpo na betę i moze byc nieadekwatny itp.
Ale. Nie moge juz się doczekac i teraz moje pytanie - czy myslicie ze bede mogla robic sobie nadzieje na ciaze jesli progesteron wyjdzie w gornej granicy a beta jaka by nie byla powtorzona za 48h nie bedzie spadac w zwiazku z wyplukiwaniem sie ovi?bo ze moze byc niska to wiem ale licze na to ze jdnak pozostalosc po ovotrelle bedzie sladowa a moze juz ewentualne ciazowe hcg cos by pokazalo? Nie moge sie skupic na niczym innym a wazny egzamin przede mna i chcialabym wiedziec cokolwiek:)
A niby progesteron we wczesnej ciazy powinien trzymac sie wysoko a beta przyrastac:)_analiza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny_analiza wrote:Pierwszy post zawsze najciezszy, ale swoje rytuały ma. Po pierwsze chcialam sie przywitac-czytam to forum odkad swiadomie zaczelam sie starac o dzidzię i nieoceniona jest Wasza dyskusja i pomoc.
A niby progesteron we wczesnej ciazy powinien trzymac sie wysoko a beta przyrastac:)
-
Wlasnie dostalam wyniki i
Progesteron 15.54 ng/ml
Beta hcg 6.02 mIU/ml
Mysle za w piatek powtorze caly zestaw i zobaczymy jak to bedzie wygladalow 10 dniu po ovi i 23 dc
Nie jest źle ale możliwe, że czeka mnie nastepny cykl
Ps. Powiedzcie skad kupujecie ziola sroki? Same kompletujecie ten zestaw czy jest gdzies mix dostepny online?
Jesli ten cykl bedzie nietrafiony to w nastepnym wspomagam sie na maxabede mierzyc temperature lykac wiesiołek ziola i co tam jeszcze mi podejdzie pod reke!
19.07.2016 r. Aleksander
-
nick nieaktualny
-
jeżeli beta hcg z krwi wyszła powyżej 5 to jest szansa na ciąże, trochę niski ten progesteron bo ponoć min. powinno być 18. A co do utrzymywania się zastrzyku i fałszowania wyniku bety to z tego co się orientowałam to fałszuje on testy z moczu bo wchodzi w jakąś reakcję z tymi chemicznymi rzeczami co wyłapują hcg z moczu ale w krwi to raczej nie powinien fałszować..aczkolwiek mogę się mylić