X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Cześć Dziewczyny!!! jestem nowa na ovu,ale staramy się już około roku, za 2 dni kończę I cykl z clo!
    Martwię się jednak trochę brakiem duphastonu, widziałam że większość dziewczyn bierze przy clo, a ja nie :-(
    Nie ma się czym martwić :) ja tylko w jednym cyklu brałam CLO + Dup-ka :) a udało się w kolejnym tylko z CLO :) teraz na nowo mam dodatkowo dupka bo lekarz chce zobaczyć jak to będzie bo tym razem CLO biorę nie od 5 do 9dc ale od 3 do 7dc..
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź co do endo ja pierwszy raz miałam przy CLO usg w 12dc ze względu na to, że moje cykle z CLO wynosiły 30-33dni to usg miałam na przełomie 15/16dc i wtedy endo miałam zawsze ok 8mm albo więcej...jeśli pęcherzyki u mnie rosną ok 2mm na dobę a ta rósł w ostatnim naturalnym cyklu to owulacji spodziewać się mogę dziś/jutro to mam nadzieję, że endo podskoczy. Na naturalnym cyklu edno miałam ok 9mm a po 24h 10,5mm więc może teraz też podrośnie. No nie ma co gdybać :) mam nadzieję, że w pn się dowiem że owulacja była i że endo jest oki :) Powodzenia życzę i pogodnego dnia :) mini-graphics-flowers-812908.gif

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Cześć Dziewczyny!!! jestem nowa na ovu,ale staramy się już około roku, za 2 dni kończę I cykl z clo!
    Martwię się jednak trochę brakiem duphastonu, widziałam że większość dziewczyn bierze przy clo, a ja nie :-(
    hej
    ja nie biore dupka po owulce jedynie w razie W jakby @ nie przyszła:)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) trochę mnie pocieszyłyście! jeszcze 2 dni czekania, chociaż brzuch już mnie boli na @ więc pewnie II cykl z clo przede mną!

• Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:

Nie ma się czym martwić , ja tez przy pierwszym cyklu z ClO nie miałam duphasonu, dopiero dupka mam brac po ovulce do @ , albo gdyby jej nie było to jej kontynuacja ;-)

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, na endometrium dobra jest lampka czerwonego winka i orzechy :)

a mi się ten tydzień dłuuuży. Jeszcze do poniedziałku muszę czekać, żeby ewentualnie zrobić test, o ile @ oczywiście wcześniej nie przyjdzie...

aszka lubi tę wiadomość

UDizp2.png4vvop2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A ja w ogole pojde teraz do lekarza po owulacji sprawdzic czy w ogole pekaja pecherzyki, bo mi tez lekarz mówi ze w ciagu np 3 dni owu, a nie wiem czy mi w ogole pekaja.

Aszka, to czemu nie sprawdzilas juz dawno progesteronu 7dpo? Na co czekasz? ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Aszka, to czemu nie sprawdzilas juz dawno progesteronu 7dpo? Na co czekasz? ;)
    w sumie to tak ostatnio o tym pomyslalam :D chociaz teraz sobie przypomnialam ze mialam badany jakos chyba w 1 m-cu brania clo i niby ok było...ale w sumie w jednym m-cu moga peknac a w innym nie, ech te dylematy...A tak z innej beczki Masza leci Na Pulsie2 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figielek wrote:
    dziewczyny, na endometrium dobra jest lampka czerwonego winka i orzechy :)

a mi się ten tydzień dłuuuży. Jeszcze do poniedziałku muszę czekać, żeby ewentualnie zrobić test, o ile @ oczywiście wcześniej nie przyjdzie...
    wlasnie podobno orzechy głownie to m.in brazylijskie, ale sa dla mnie niesmacznem jednak mi pomogly bo mialam tez cieniutkie 6 mm.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, jest tez na TVP abc, ale ja nie ogladam po polsku. Chociaz sprawdze raz z ciekawosci jak jest zrobione tlumaczenie i czy jest rownie zabawne, bo dowcip jest kwestia trudna do zachowania w przekladzie :)

aszka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnośnie winka to jakie najlepsze? tak łopatologicznie prosze :P ja ogólnie winka nie pije ale może się skuszę;) ( wytrwane niestety odpadają) a grzaniec?

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja winko preferuję półsłodkie i takie zawsze kupuję. Niezły wybór jest np. w lidlu albo w dużych sklepach rossmana (ale tu nie we wszystkich wino jest) :) chociaż ponoć wytrawne działa lepiej.

aszka lubi tę wiadomość

UDizp2.png4vvop2.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy post zawsze najciezszy, ale swoje rytuały ma. Po pierwsze chcialam sie przywitac-czytam to forum odkad swiadomie zaczelam sie starac o dzidzię i nieoceniona jest Wasza dyskusja i pomoc.

Przechodzac teraz do meritum staram sie juz od 5 cykli, aktualny jest pierwszym z clo+ovitrelle. Zastrzyk dostalam 09.09 i dzis wykonalam zalecone przez gina badanie progesteronu i dodatkowo od siebie dołożyłam betę. Zanim cokolwiek powiecie czy skrytykujecie -tak, wiem ze ovi zaklamuje, wiem ze za wczesnie w 8dpo na betę i moze byc nieadekwatny itp.
    Ale. Nie moge juz się doczekac i teraz moje pytanie - czy myslicie ze bede mogla robic sobie nadzieje na ciaze jesli progesteron wyjdzie w gornej granicy a beta jaka by nie byla powtorzona za 48h nie bedzie spadac w zwiazku z wyplukiwaniem sie ovi? :) bo ze moze byc niska to wiem ale licze na to ze jdnak pozostalosc po ovotrelle bedzie sladowa a moze juz ewentualne ciazowe hcg cos by pokazalo? Nie moge sie skupic na niczym innym a wazny egzamin przede mna i chcialabym wiedziec cokolwiek:)

A niby progesteron we wczesnej ciazy powinien trzymac sie wysoko a beta przyrastac:)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Pierwszy post zawsze najciezszy, ale swoje rytuały ma. Po pierwsze chcialam sie przywitac-czytam to forum odkad swiadomie zaczelam sie starac o dzidzię i nieoceniona jest Wasza dyskusja i pomoc.

Przechodzac teraz do meritum staram sie juz od 5 cykli, aktualny jest pierwszym z clo+ovitrelle. Zastrzyk dostalam 09.09 i dzis wykonalam zalecone przez gina badanie progesteronu i dodatkowo od siebie dołożyłam betę. Zanim cokolwiek powiecie czy skrytykujecie -tak, wiem ze ovi zaklamuje, wiem ze za wczesnie w 8dpo na betę i moze byc nieadekwatny itp.
    Ale. Nie moge juz się doczekac i teraz moje pytanie - czy myslicie ze bede mogla robic sobie nadzieje na ciaze jesli progesteron wyjdzie w gornej granicy a beta jaka by nie byla powtorzona za 48h nie bedzie spadac w zwiazku z wyplukiwaniem sie ovi? :) bo ze moze byc niska to wiem ale licze na to ze jdnak pozostalosc po ovotrelle bedzie sladowa a moze juz ewentualne ciazowe hcg cos by pokazalo? Nie moge sie skupic na niczym innym a wazny egzamin przede mna i chcialabym wiedziec cokolwiek:)

A niby progesteron we wczesnej ciazy powinien trzymac sie wysoko a beta przyrastac:)
    myślę żę jeśli progesteron bedzie wysoki a beta bedzie rosla po 48 h to mozna sie cieszyc:)

_analiza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

jak beda dobre wyniki to powtorzysz za kilka dni i wyjdzie czy tak czy nie.

• _analiza Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dostalam wyniki i
    Progesteron 15.54 ng/ml
    Beta hcg 6.02 mIU/ml

Mysle za w piatek powtorze caly zestaw i zobaczymy jak to bedzie wygladalo :) w 10 dniu po ovi i 23 dc

Nie jest źle ale możliwe, że czeka mnie nastepny cykl :)

Ps. Powiedzcie skad kupujecie ziola sroki? Same kompletujecie ten zestaw czy jest gdzies mix dostepny online?

Jesli ten cykl bedzie nietrafiony to w nastepnym wspomagam sie na maxa :) bede mierzyc temperature lykac wiesiołek ziola i co tam jeszcze mi podejdzie pod reke! :)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza 10 dpo jeszcze troche za wcześnie zrób najlepiej gdzieś w 13:)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli beta hcg z krwi wyszła powyżej 5 to jest szansa na ciąże, trochę niski ten progesteron bo ponoć min. powinno być 18. A co do utrzymywania się zastrzyku i fałszowania wyniku bety to z tego co się orientowałam to fałszuje on testy z moczu bo wchodzi w jakąś reakcję z tymi chemicznymi rzeczami co wyłapują hcg z moczu ale w krwi to raczej nie powinien fałszować..aczkolwiek mogę się mylić :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak długo ma sie czekać na okres po odstawieniu luteiny podjęzykowej bo zawsze dostawałam po 2 dniach a teraz ani widu ani słychu ? kiedy sie niepokoić ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tygodnia spokojnie czekac mozna :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czekam i mam nadzieje, że przyjdzie i pójdzie i niczego mi nie pokomplikuje :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ