X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Cześć Dziewczyny!!! jestem nowa na ovu,ale staramy się już około roku, za 2 dni kończę I cykl z clo!
    Martwię się jednak trochę brakiem duphastonu, widziałam że większość dziewczyn bierze przy clo, a ja nie :-(
    Nie ma się czym martwić :) ja tylko w jednym cyklu brałam CLO + Dup-ka :) a udało się w kolejnym tylko z CLO :) teraz na nowo mam dodatkowo dupka bo lekarz chce zobaczyć jak to będzie bo tym razem CLO biorę nie od 5 do 9dc ale od 3 do 7dc..
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź co do endo ja pierwszy raz miałam przy CLO usg w 12dc ze względu na to, że moje cykle z CLO wynosiły 30-33dni to usg miałam na przełomie 15/16dc i wtedy endo miałam zawsze ok 8mm albo więcej...jeśli pęcherzyki u mnie rosną ok 2mm na dobę a ta rósł w ostatnim naturalnym cyklu to owulacji spodziewać się mogę dziś/jutro to mam nadzieję, że endo podskoczy. Na naturalnym cyklu edno miałam ok 9mm a po 24h 10,5mm więc może teraz też podrośnie. No nie ma co gdybać :) mam nadzieję, że w pn się dowiem że owulacja była i że endo jest oki :) Powodzenia życzę i pogodnego dnia :) mini-graphics-flowers-812908.gif

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Cześć Dziewczyny!!! jestem nowa na ovu,ale staramy się już około roku, za 2 dni kończę I cykl z clo!
    Martwię się jednak trochę brakiem duphastonu, widziałam że większość dziewczyn bierze przy clo, a ja nie :-(
    hej
    ja nie biore dupka po owulce jedynie w razie W jakby @ nie przyszła:)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) trochę mnie pocieszyłyście! jeszcze 2 dni czekania, chociaż brzuch już mnie boli na @ więc pewnie II cykl z clo przede mną!

• Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:

Nie ma się czym martwić , ja tez przy pierwszym cyklu z ClO nie miałam duphasonu, dopiero dupka mam brac po ovulce do @ , albo gdyby jej nie było to jej kontynuacja ;-)

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, na endometrium dobra jest lampka czerwonego winka i orzechy :)

a mi się ten tydzień dłuuuży. Jeszcze do poniedziałku muszę czekać, żeby ewentualnie zrobić test, o ile @ oczywiście wcześniej nie przyjdzie...

aszka lubi tę wiadomość

UDizp2.png4vvop2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A ja w ogole pojde teraz do lekarza po owulacji sprawdzic czy w ogole pekaja pecherzyki, bo mi tez lekarz mówi ze w ciagu np 3 dni owu, a nie wiem czy mi w ogole pekaja.

Aszka, to czemu nie sprawdzilas juz dawno progesteronu 7dpo? Na co czekasz? ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Aszka, to czemu nie sprawdzilas juz dawno progesteronu 7dpo? Na co czekasz? ;)
    w sumie to tak ostatnio o tym pomyslalam :D chociaz teraz sobie przypomnialam ze mialam badany jakos chyba w 1 m-cu brania clo i niby ok było...ale w sumie w jednym m-cu moga peknac a w innym nie, ech te dylematy...A tak z innej beczki Masza leci Na Pulsie2 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figielek wrote:
    dziewczyny, na endometrium dobra jest lampka czerwonego winka i orzechy :)

a mi się ten tydzień dłuuuży. Jeszcze do poniedziałku muszę czekać, żeby ewentualnie zrobić test, o ile @ oczywiście wcześniej nie przyjdzie...
    wlasnie podobno orzechy głownie to m.in brazylijskie, ale sa dla mnie niesmacznem jednak mi pomogly bo mialam tez cieniutkie 6 mm.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, jest tez na TVP abc, ale ja nie ogladam po polsku. Chociaz sprawdze raz z ciekawosci jak jest zrobione tlumaczenie i czy jest rownie zabawne, bo dowcip jest kwestia trudna do zachowania w przekladzie :)

aszka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnośnie winka to jakie najlepsze? tak łopatologicznie prosze :P ja ogólnie winka nie pije ale może się skuszę;) ( wytrwane niestety odpadają) a grzaniec?

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja winko preferuję półsłodkie i takie zawsze kupuję. Niezły wybór jest np. w lidlu albo w dużych sklepach rossmana (ale tu nie we wszystkich wino jest) :) chociaż ponoć wytrawne działa lepiej.

aszka lubi tę wiadomość

UDizp2.png4vvop2.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy post zawsze najciezszy, ale swoje rytuały ma. Po pierwsze chcialam sie przywitac-czytam to forum odkad swiadomie zaczelam sie starac o dzidzię i nieoceniona jest Wasza dyskusja i pomoc.

Przechodzac teraz do meritum staram sie juz od 5 cykli, aktualny jest pierwszym z clo+ovitrelle. Zastrzyk dostalam 09.09 i dzis wykonalam zalecone przez gina badanie progesteronu i dodatkowo od siebie dołożyłam betę. Zanim cokolwiek powiecie czy skrytykujecie -tak, wiem ze ovi zaklamuje, wiem ze za wczesnie w 8dpo na betę i moze byc nieadekwatny itp.
    Ale. Nie moge juz się doczekac i teraz moje pytanie - czy myslicie ze bede mogla robic sobie nadzieje na ciaze jesli progesteron wyjdzie w gornej granicy a beta jaka by nie byla powtorzona za 48h nie bedzie spadac w zwiazku z wyplukiwaniem sie ovi? :) bo ze moze byc niska to wiem ale licze na to ze jdnak pozostalosc po ovotrelle bedzie sladowa a moze juz ewentualne ciazowe hcg cos by pokazalo? Nie moge sie skupic na niczym innym a wazny egzamin przede mna i chcialabym wiedziec cokolwiek:)

A niby progesteron we wczesnej ciazy powinien trzymac sie wysoko a beta przyrastac:)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Pierwszy post zawsze najciezszy, ale swoje rytuały ma. Po pierwsze chcialam sie przywitac-czytam to forum odkad swiadomie zaczelam sie starac o dzidzię i nieoceniona jest Wasza dyskusja i pomoc.

Przechodzac teraz do meritum staram sie juz od 5 cykli, aktualny jest pierwszym z clo+ovitrelle. Zastrzyk dostalam 09.09 i dzis wykonalam zalecone przez gina badanie progesteronu i dodatkowo od siebie dołożyłam betę. Zanim cokolwiek powiecie czy skrytykujecie -tak, wiem ze ovi zaklamuje, wiem ze za wczesnie w 8dpo na betę i moze byc nieadekwatny itp.
    Ale. Nie moge juz się doczekac i teraz moje pytanie - czy myslicie ze bede mogla robic sobie nadzieje na ciaze jesli progesteron wyjdzie w gornej granicy a beta jaka by nie byla powtorzona za 48h nie bedzie spadac w zwiazku z wyplukiwaniem sie ovi? :) bo ze moze byc niska to wiem ale licze na to ze jdnak pozostalosc po ovotrelle bedzie sladowa a moze juz ewentualne ciazowe hcg cos by pokazalo? Nie moge sie skupic na niczym innym a wazny egzamin przede mna i chcialabym wiedziec cokolwiek:)

A niby progesteron we wczesnej ciazy powinien trzymac sie wysoko a beta przyrastac:)
    myślę żę jeśli progesteron bedzie wysoki a beta bedzie rosla po 48 h to mozna sie cieszyc:)

_analiza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

jak beda dobre wyniki to powtorzysz za kilka dni i wyjdzie czy tak czy nie.

• _analiza Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dostalam wyniki i
    Progesteron 15.54 ng/ml
    Beta hcg 6.02 mIU/ml

Mysle za w piatek powtorze caly zestaw i zobaczymy jak to bedzie wygladalo :) w 10 dniu po ovi i 23 dc

Nie jest źle ale możliwe, że czeka mnie nastepny cykl :)

Ps. Powiedzcie skad kupujecie ziola sroki? Same kompletujecie ten zestaw czy jest gdzies mix dostepny online?

Jesli ten cykl bedzie nietrafiony to w nastepnym wspomagam sie na maxa :) bede mierzyc temperature lykac wiesiołek ziola i co tam jeszcze mi podejdzie pod reke! :)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza 10 dpo jeszcze troche za wcześnie zrób najlepiej gdzieś w 13:)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli beta hcg z krwi wyszła powyżej 5 to jest szansa na ciąże, trochę niski ten progesteron bo ponoć min. powinno być 18. A co do utrzymywania się zastrzyku i fałszowania wyniku bety to z tego co się orientowałam to fałszuje on testy z moczu bo wchodzi w jakąś reakcję z tymi chemicznymi rzeczami co wyłapują hcg z moczu ale w krwi to raczej nie powinien fałszować..aczkolwiek mogę się mylić :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak długo ma sie czekać na okres po odstawieniu luteiny podjęzykowej bo zawsze dostawałam po 2 dniach a teraz ani widu ani słychu ? kiedy sie niepokoić ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tygodnia spokojnie czekac mozna :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czekam i mam nadzieje, że przyjdzie i pójdzie i niczego mi nie pokomplikuje :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ