X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Wlasnie dostalam wyniki i
    Progesteron 15.54 ng/ml
    Beta hcg 6.02 mIU/ml

Mysle za w piatek powtorze caly zestaw i zobaczymy jak to bedzie wygladalo :) w 10 dniu po ovi i 23 dc

Nie jest źle ale możliwe, że czeka mnie nastepny cykl :)

Ps. Powiedzcie skad kupujecie ziola sroki? Same kompletujecie ten zestaw czy jest gdzies mix dostepny online?

Jesli ten cykl bedzie nietrafiony to w nastepnym wspomagam sie na maxa :) bede mierzyc temperature lykac wiesiołek ziola i co tam jeszcze mi podejdzie pod reke! :)
    ja wzielam sroke ale na mnie zle podzialalo, jak bierzesz clo to warto sie zastanowic czy brac sroke, bo sroka dziala na owu a clo tez na owu, mozesz zostac przestymulowana, a ziol tez nie mozna brac jak sie chce bo mozna miec powazne konsekwencje, jak ja mialam...

• _analiza Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Amus racja. tez wlasnie sie zastanawialam i prawdopodobnie pojde w poniedzialek :) zawsze to 2 dni wiecej :)

@Magda_lena ja znowu wyczytalam ze i w krwi i na sikaczach. Ale to wszystko informacje z forum wiec tylko "spekulacje" :) nie nastawiam sie za bardzo na ten cykl, lubie wiedziec na czym stoje teraz jak pojde do gina to poprosze o cos na wzmocnienie tego progesteronu zeby byl wyzszy.
    @aszka moze masz racje z ziolami ale wiesiolek nie powinien zaszkodzic przeciez? :) czerwone polwytrwane winko tez kupie zeby milej czekalo sie na owulkę:)

A z cuekawosci spytam-wszystkie mierzycie temperature tym polecanym microlife 16c2?

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiolek do owulacji bedzie ok. Po owu sie go nie bierze.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy możecie mi podpowiedzieć, czy CLO ma wpływ na temp? Zawsze miałam w pierwszej fazie cyklu 36,4-36,6 a teraz 36,9. Już zaczyna mnie to martwić...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiolek to nie, nie zaszkodzi.

Ewwiel na mnie nie dziala, ja mam bardzo nizutkie tempki, mi gin mowil, ze to dobry znak bedzie jak beda wysokie, moze u Ciebie cos sie dzieje? A badalas bete? Progesteron? Itd?

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

A z cuekawosci spytam-wszystkie mierzycie temperature tym polecanym microlife 16c2?
    ja mierzę zwykłym rtęciowym :P więc mam jedno miejsce po przecinku dlatego nie ma aż takich znacznych skoków i spadków na wykresie .. kiedyś czytałam, że własnie najlepsze są rtęciowe i tak jakoś sobie już prawie 4 lata z nim spędzam czas o 5 rano :P

_analiza lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie udało się wbić na wszelki wypadek na USG w 13 dc więc sobie na spokojnie wezmę CLO później od 4dc albo od 5 dc, żeby owulacja nie była za wcześniej bo w tamtym cyklu miałam chyba już w 12-13 dc i zobaczymy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny stwierdzam, ze clo na mnie po prostu nie dziala, mam nadzieje, ze wam chociaz pomaga... <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    dziewczyny stwierdzam, ze clo na mnie po prostu nie dziala, mam nadzieje, ze wam chociaz pomaga... <3

a jaką dawkę bierzesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dziennie... kiedys lekarz wspominal zeby 3 sprobowac, ale juz nie chcialam sie taka dawka konska faszerowac...

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy jak dziś zaczęłam plamić to mam to policzyć jako 1-szy dzień cyklu? Czy czekać aż normalnie zacznie się @??? Zgłupiałam, nigdy mi sie tak nie działo...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna mam tak samo od 3 dni plamie i nie wiem jak to liczyć, nigdy przed @ nie plamiłam.

Anna255 niektóre dziewczyny biorą 3 i wtedy dopiero ładnie działa

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej.. Natka, ja tez nie wiem, a mam zaczac pierwszy cykl z clo... pół tabletki...ulotka straszy a teraz przez to nie wiem jak to brac...co prawda dziewczyny mnie tu uspokajały, z reszta, pół tabletki to nic w porównaniu z 2 które bierze chociazby Ania255.. dziewczynki dają radę to i ja dam...
    Ps.. dobrze że tu jesteście, dobrze, że Was znalazłam...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz biore 1,5 ppotem pewnie 2 bede brała jak nie 3 spokojnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście w I cyklu dobrze zareagowałam na dawkę 1 tabl. a i tak boję się przestymulowania bez usg..

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dzien to krew, zywa czerwona. Plamienie sie nie liczy.

Dziewczyny, 3 to konska dawka. Jak mnie pamiec nie myli to nawet w ulotce nie ma mowy o 3sztukach. Badzcie rozsadne ,to nie sa cukierki... Mozna pokusic sie o zmiane leku na zupelnie inny, a nie na taka dawke. To byloby zdrowsze...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę w tym cyklu brać 2, bo 1 nie zadziałała, ja się nie boje prze-stymulowania bo pco na jajnikach nie mam, mam tylko malutkie kropeczki. :) Oby zadziałała teraz. Tylko właśnie do końca nie wiem kiedy zacząć, tylko delikatnie od 3 dni plamię, jak plamienie sie nie rozwinie to wezmę czwartek-piątek.

Anatolka maksymalna dawka to 750mg na cykl, czyli 3 tabletki dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:32

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Wiesiolek to nie, nie zaszkodzi.

Ewwiel na mnie nie dziala, ja mam bardzo nizutkie tempki, mi gin mowil, ze to dobry znak bedzie jak beda wysokie, moze u Ciebie cos sie dzieje? A badalas bete? Progesteron? Itd?
    Ale u mnie jest ten problem w fazie przeowulacyjnej... Po owu zawsze miałam temp ok 37 , ale nigdy przed jak teraz...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, faktycznie spojrzalam i jest mowa o dawce 750, ale to jest poza schematami zalecanymi. Ja jak zmienialam lekarza to pierwszy dawal mi po 2 tabsy. Nowy jak to uslyszal to stwierdzil: "Nie wiem czy to jeszcze odwaga czy juz brawura..." Zapamietalam to sobie. Dostawalam od nowego po poltorej tabletki i efekt byl zblizony do tego, co bylo przy wcianiu 2. Na 3 bym sie nie zdecydowala. Raczej sklanialabym sie do poszukania innego leku.

Ewwiel, to nie jest jeszcze powod do zmartwien ta Twoja temperatura. Moze faktycznie tak reagujesz na lek a moze cos powoli Cie zaczyna "rozkladac"... Pogoda jest juz zdradliwa. Trudno powiedziec.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Pierwszy dzien to krew, zywa czerwona. Plamienie sie nie liczy.
    ..

To ja dzis nie licze.. czekam na rozwinięcie pełnych objawów i potrzebę zażycia ketonalu...ehhhh

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ