X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Wlasnie dostalam wyniki i
    Progesteron 15.54 ng/ml
    Beta hcg 6.02 mIU/ml

Mysle za w piatek powtorze caly zestaw i zobaczymy jak to bedzie wygladalo :) w 10 dniu po ovi i 23 dc

Nie jest źle ale możliwe, że czeka mnie nastepny cykl :)

Ps. Powiedzcie skad kupujecie ziola sroki? Same kompletujecie ten zestaw czy jest gdzies mix dostepny online?

Jesli ten cykl bedzie nietrafiony to w nastepnym wspomagam sie na maxa :) bede mierzyc temperature lykac wiesiołek ziola i co tam jeszcze mi podejdzie pod reke! :)
    ja wzielam sroke ale na mnie zle podzialalo, jak bierzesz clo to warto sie zastanowic czy brac sroke, bo sroka dziala na owu a clo tez na owu, mozesz zostac przestymulowana, a ziol tez nie mozna brac jak sie chce bo mozna miec powazne konsekwencje, jak ja mialam...

• _analiza Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Amus racja. tez wlasnie sie zastanawialam i prawdopodobnie pojde w poniedzialek :) zawsze to 2 dni wiecej :)

@Magda_lena ja znowu wyczytalam ze i w krwi i na sikaczach. Ale to wszystko informacje z forum wiec tylko "spekulacje" :) nie nastawiam sie za bardzo na ten cykl, lubie wiedziec na czym stoje teraz jak pojde do gina to poprosze o cos na wzmocnienie tego progesteronu zeby byl wyzszy.
    @aszka moze masz racje z ziolami ale wiesiolek nie powinien zaszkodzic przeciez? :) czerwone polwytrwane winko tez kupie zeby milej czekalo sie na owulkę:)

A z cuekawosci spytam-wszystkie mierzycie temperature tym polecanym microlife 16c2?

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiolek do owulacji bedzie ok. Po owu sie go nie bierze.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy możecie mi podpowiedzieć, czy CLO ma wpływ na temp? Zawsze miałam w pierwszej fazie cyklu 36,4-36,6 a teraz 36,9. Już zaczyna mnie to martwić...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiolek to nie, nie zaszkodzi.

Ewwiel na mnie nie dziala, ja mam bardzo nizutkie tempki, mi gin mowil, ze to dobry znak bedzie jak beda wysokie, moze u Ciebie cos sie dzieje? A badalas bete? Progesteron? Itd?

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

A z cuekawosci spytam-wszystkie mierzycie temperature tym polecanym microlife 16c2?
    ja mierzę zwykłym rtęciowym :P więc mam jedno miejsce po przecinku dlatego nie ma aż takich znacznych skoków i spadków na wykresie .. kiedyś czytałam, że własnie najlepsze są rtęciowe i tak jakoś sobie już prawie 4 lata z nim spędzam czas o 5 rano :P

_analiza lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie udało się wbić na wszelki wypadek na USG w 13 dc więc sobie na spokojnie wezmę CLO później od 4dc albo od 5 dc, żeby owulacja nie była za wcześniej bo w tamtym cyklu miałam chyba już w 12-13 dc i zobaczymy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny stwierdzam, ze clo na mnie po prostu nie dziala, mam nadzieje, ze wam chociaz pomaga... <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    dziewczyny stwierdzam, ze clo na mnie po prostu nie dziala, mam nadzieje, ze wam chociaz pomaga... <3

a jaką dawkę bierzesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dziennie... kiedys lekarz wspominal zeby 3 sprobowac, ale juz nie chcialam sie taka dawka konska faszerowac...

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy jak dziś zaczęłam plamić to mam to policzyć jako 1-szy dzień cyklu? Czy czekać aż normalnie zacznie się @??? Zgłupiałam, nigdy mi sie tak nie działo...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna mam tak samo od 3 dni plamie i nie wiem jak to liczyć, nigdy przed @ nie plamiłam.

Anna255 niektóre dziewczyny biorą 3 i wtedy dopiero ładnie działa

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej.. Natka, ja tez nie wiem, a mam zaczac pierwszy cykl z clo... pół tabletki...ulotka straszy a teraz przez to nie wiem jak to brac...co prawda dziewczyny mnie tu uspokajały, z reszta, pół tabletki to nic w porównaniu z 2 które bierze chociazby Ania255.. dziewczynki dają radę to i ja dam...
    Ps.. dobrze że tu jesteście, dobrze, że Was znalazłam...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz biore 1,5 ppotem pewnie 2 bede brała jak nie 3 spokojnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście w I cyklu dobrze zareagowałam na dawkę 1 tabl. a i tak boję się przestymulowania bez usg..

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dzien to krew, zywa czerwona. Plamienie sie nie liczy.

Dziewczyny, 3 to konska dawka. Jak mnie pamiec nie myli to nawet w ulotce nie ma mowy o 3sztukach. Badzcie rozsadne ,to nie sa cukierki... Mozna pokusic sie o zmiane leku na zupelnie inny, a nie na taka dawke. To byloby zdrowsze...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę w tym cyklu brać 2, bo 1 nie zadziałała, ja się nie boje prze-stymulowania bo pco na jajnikach nie mam, mam tylko malutkie kropeczki. :) Oby zadziałała teraz. Tylko właśnie do końca nie wiem kiedy zacząć, tylko delikatnie od 3 dni plamię, jak plamienie sie nie rozwinie to wezmę czwartek-piątek.

Anatolka maksymalna dawka to 750mg na cykl, czyli 3 tabletki dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:32

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Wiesiolek to nie, nie zaszkodzi.

Ewwiel na mnie nie dziala, ja mam bardzo nizutkie tempki, mi gin mowil, ze to dobry znak bedzie jak beda wysokie, moze u Ciebie cos sie dzieje? A badalas bete? Progesteron? Itd?
    Ale u mnie jest ten problem w fazie przeowulacyjnej... Po owu zawsze miałam temp ok 37 , ale nigdy przed jak teraz...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, faktycznie spojrzalam i jest mowa o dawce 750, ale to jest poza schematami zalecanymi. Ja jak zmienialam lekarza to pierwszy dawal mi po 2 tabsy. Nowy jak to uslyszal to stwierdzil: "Nie wiem czy to jeszcze odwaga czy juz brawura..." Zapamietalam to sobie. Dostawalam od nowego po poltorej tabletki i efekt byl zblizony do tego, co bylo przy wcianiu 2. Na 3 bym sie nie zdecydowala. Raczej sklanialabym sie do poszukania innego leku.

Ewwiel, to nie jest jeszcze powod do zmartwien ta Twoja temperatura. Moze faktycznie tak reagujesz na lek a moze cos powoli Cie zaczyna "rozkladac"... Pogoda jest juz zdradliwa. Trudno powiedziec.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Pierwszy dzien to krew, zywa czerwona. Plamienie sie nie liczy.
    ..

To ja dzis nie licze.. czekam na rozwinięcie pełnych objawów i potrzebę zażycia ketonalu...ehhhh

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ