CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
tulipanna wrote:Anatolko, z witaminą D podobno jest tak, że 99% społeczeństwa ma jej za mało (jadamy mało ryb). Piszę, żebyś się nie przerażała jak będziesz jej miała mało. Ja ostatnio robiłam, bo zaczęły mi wypadać włosy garściami. Oczywiście winna okazała się wit. D a także podwyższony poziom hormonu stresu czyli kortyzolu. Ale jeśli bierzecie Encorton albo inny steryd to kortyzolem podwyższonym się nie sugerujcie (jeśli któraś z Was ma zamiar robić jego poziom). Ja nie biorę Encortonu, chociaż jak przystało na alergika miałam nie raz z nim do czynienia :)Witaminę D już łykam, zaś na podwyższony kortyzol...hmmmm... no cóż..pewnie jak każda z Was w staraniach i ja się denerwuję, więc nie łatwo pewnie go obniżyć. Pomaga podobno wysiłek fizyczny..zatem do odkurzacza marsz!
Ja juz jestem jakis czas po badaniu. Nie mialam sie czym przerazac, bo mialam tylko niewielki niedobor na szczescie, nawet pani dr byla zaskoczona. Dostalam kropelki i tyle -
nick nieaktualny
-
dZIEWczyny mam wyniki badań i nie ukrywam, że jestem w szoku bo tsh w styczniu miałam 2,290, w maju 2,64. Potem zaczęło sie inofolic , glucophage 500, cyclodynon (zamieniłam na Castagnus), zioła sroki 3 - ale nie systematycznie . Dziś zrobiłam wyniki w renomowanym, poleconym przez ginke laboratorium z certyfikatami dokładności i wogóle i moje tsh wynosi :
na dzień dzisiejszy : 1,48- czyli super dla staraczkijestem w szoku bo moja mama choruje na tarczyce i obie babcie i podwyższające sie cały czas tsh zaczęło mnie martwić a tu niespodzianka
prolaktyna nadal wysoko jest : 33,21 a było w lipcu 34,26- troche mniej ale nadal wysoko- moja gin uważa, że przy pco jest podwyższona i tylko ziołowe leki starczą, jednak ja tak nie uważam i ide do endo koniec września
ft4 wynosi 1,21 (0,93-1,7)- badałam pierwszy raz w życiu
ft3 wynosi 3,56 (2,57-4,43)- badałam pierwszy raz w życiu.
Cieszy mnie te tsh i mam nadzieje, że sie nie pomylili -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagda_lena88 wrote:stan na 12dc w lewym jajniku dominujący pęcherzyk 18mm więc w ciągu 2/3dni owulacja powinna być jeśli wszystko pójdzie dobrze, od 16dc dup-ek 2x1tabl. Kolejna wizyta prawdopodobnie w pn 22.09. Tylko to endometrium chyba liche bo 6mm z groszem..
-
Ja mysle, ze u Magdy faktycznie szalu moze nie ma, ale powodu do zmartwien i pakowania w siebie estrofemu tez nie. 6mm w 12dc, owu za 2-3 dni, wiec nawet jakby roslo 1mm na dobe to bedzie mialo min.8mm, a od 8 lekarze mowia, ze bez 2 zdan ok
nie ma sie czym martwic
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:No tak. Do endo najlepiej wziac wszystkie wyniki. Nie tylko ostatnie. Ja mam spisane w zeszycie wyniki np tsh od najstarszych po najnowsze i inne wyniki tez ogarnelam wlasnie przed pierwsza wizyta u endo. To ulatwilo nam sprawe.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzarnulka84 wrote:I cykl z CLO zakończony , mam nistką tempkę wiec teraz czekam na @ ;-| , od piątku zaczynam z duphason .
Następny miesiąc w oczekiwaniu ;-||
najsmieszniej to bedzie dla nas wszystkich jak sie okaze ze zajdziemy naturalnie npCzarnulka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny