X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Anatolko, z witaminą D podobno jest tak, że 99% społeczeństwa ma jej za mało (jadamy mało ryb). Piszę, żebyś się nie przerażała jak będziesz jej miała mało. Ja ostatnio robiłam, bo zaczęły mi wypadać włosy garściami. Oczywiście winna okazała się wit. D a także podwyższony poziom hormonu stresu czyli kortyzolu. Ale jeśli bierzecie Encorton albo inny steryd to kortyzolem podwyższonym się nie sugerujcie (jeśli któraś z Was ma zamiar robić jego poziom). Ja nie biorę Encortonu, chociaż jak przystało na alergika miałam nie raz z nim do czynienia :)Witaminę D już łykam, zaś na podwyższony kortyzol...hmmmm... no cóż..pewnie jak każda z Was w staraniach i ja się denerwuję, więc nie łatwo pewnie go obniżyć. Pomaga podobno wysiłek fizyczny..zatem do odkurzacza marsz!:)

Ja juz jestem jakis czas po badaniu. Nie mialam sie czym przerazac, bo mialam tylko niewielki niedobor na szczescie, nawet pani dr byla zaskoczona. Dostalam kropelki i tyle :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia dobrze by bylo zrobić jeszcze anty-TPO i anty-TG w sumie starczy raz w zyciu je zrobić w moim przypadku tak bylo:) bo przeciwciala są ważne

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stan na 12dc w lewym jajniku dominujący pęcherzyk 18mm więc w ciągu 2/3dni owulacja powinna być jeśli wszystko pójdzie dobrze, od 16dc dup-ek 2x1tabl. Kolejna wizyta prawdopodobnie w pn 22.09. Tylko to endometrium chyba liche bo 6mm z groszem.. :(

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dZIEWczyny mam wyniki badań i nie ukrywam, że jestem w szoku bo tsh w styczniu miałam 2,290, w maju 2,64. Potem zaczęło sie inofolic , glucophage 500, cyclodynon (zamieniłam na Castagnus), zioła sroki 3 - ale nie systematycznie . Dziś zrobiłam wyniki w renomowanym, poleconym przez ginke laboratorium z certyfikatami dokładności i wogóle i moje tsh wynosi :

na dzień dzisiejszy : 1,48- czyli super dla staraczki :) jestem w szoku bo moja mama choruje na tarczyce i obie babcie i podwyższające sie cały czas tsh zaczęło mnie martwić a tu niespodzianka :)

prolaktyna nadal wysoko jest : 33,21 a było w lipcu 34,26- troche mniej ale nadal wysoko- moja gin uważa, że przy pco jest podwyższona i tylko ziołowe leki starczą, jednak ja tak nie uważam i ide do endo koniec września :)

ft4 wynosi 1,21 (0,93-1,7)- badałam pierwszy raz w życiu
    ft3 wynosi 3,56 (2,57-4,43)- badałam pierwszy raz w życiu.
    Cieszy mnie te tsh i mam nadzieje, że sie nie pomylili :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozoiom TSH w ogole sie waha takze w jednym m-cu moze byc ponad norme w a innym spasc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waha sie ale nie mocno jeśli leków nie bierzemy wyniki masz ładne ( tarczycowe):)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    waha sie ale nie mocno jeśli leków nie bierzemy wyniki masz ładne ( tarczycowe):)
    dzięki , ulżyło mi :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ale powiedz dr jakie leki bierzesz bo może któreś z wymienionych tak działa chociaż wątpie ale by mieć pewność;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Do endo najlepiej wziac wszystkie wyniki. Nie tylko ostatnie. Ja mam spisane w zeszycie wyniki np tsh od najstarszych po najnowsze i inne wyniki tez ogarnelam wlasnie przed pierwsza wizyta u endo. To ulatwilo nam sprawe.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wezme wszystko co mam i powiem mu o wszystkim co biore od ginki.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    owszem jezeli jest ustabilizowane to wahania sa male.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    stan na 12dc w lewym jajniku dominujący pęcherzyk 18mm więc w ciągu 2/3dni owulacja powinna być jeśli wszystko pójdzie dobrze, od 16dc dup-ek 2x1tabl. Kolejna wizyta prawdopodobnie w pn 22.09. Tylko to endometrium chyba liche bo 6mm z groszem.. :(
    Magda moze niech Ci cos da wspomaganie endo?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze u Magdy faktycznie szalu moze nie ma, ale powodu do zmartwien i pakowania w siebie estrofemu tez nie. 6mm w 12dc, owu za 2-3 dni, wiec nawet jakby roslo 1mm na dobe to bedzie mialo min.8mm, a od 8 lekarze mowia, ze bez 2 zdan ok :) nie ma sie czym martwic :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jeszcze @ nie ma. zawsze była 2 dni po odstawieniu

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cykl z CLO zakończony , mam nistką tempkę wiec teraz czekam na @ ;-| , od piątku zaczynam z duphason .

Następny miesiąc w oczekiwaniu ;-||

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    No tak. Do endo najlepiej wziac wszystkie wyniki. Nie tylko ostatnie. Ja mam spisane w zeszycie wyniki np tsh od najstarszych po najnowsze i inne wyniki tez ogarnelam wlasnie przed pierwsza wizyta u endo. To ulatwilo nam sprawe.
    dla mnie lekarz mowil, ze endo juz przy dominujacym powinno byc minimum 8 mm. Bo czasami moze peknac przy 18 czasami wiecej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogole pojde teraz do lekarza po owulacji sprawdzic czy w ogole pekaja pecherzyki, bo mi tez lekarz mówi ze w ciagu np 3 dni owu, a nie wiem czy mi w ogole pekaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka84 wrote:
    I cykl z CLO zakończony , mam nistką tempkę wiec teraz czekam na @ ;-| , od piątku zaczynam z duphason .

Następny miesiąc w oczekiwaniu ;-||

najsmieszniej to bedzie dla nas wszystkich jak sie okaze ze zajdziemy naturalnie np :D

Czarnulka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Zaczynam nowy cykl, @ przyszła w terminie. Teraz będzie mój II cykl z CLO.. zobaczymy co z tego wyjdzie, ale przesunę sobie dawkowanie na dzień później 4-8 dc, żeby zdąrzyć na USG w 13 dc.

• simon86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!! jestem nowa na ovu,ale staramy się już około roku, za 2 dni kończę I cykl z clo!
    Martwię się jednak trochę brakiem duphastonu, widziałam że większość dziewczyn bierze przy clo, a ja nie :-(

‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ