X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo znowu na FB znajomy pisze" właśnie się dowiedziałem że będe ojcem!" ciekawe czy kreska na teście już była wyraźna jak to pisał, czy chociaż tyle odczekał :P masakra dla mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    U mnie dzisiaj 8 dzień po odstawieniu Dupka i @ brak :( tak szczerze, to nawet objawów na @ nie ma...poza bólem głowy...
    ja tak samo ale kiedys dostalam po 14 dniach wiec sadze ze pewnie tym razem tak samo bedzie.

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ooo znowu na FB znajomy pisze" właśnie się dowiedziałem że będe ojcem!" ciekawe czy kreska na teście już była wyraźna jak to pisał, czy chociaż tyle odczekał :P masakra dla mnie
    Powiedz mu żeby koniecznie wrzuci zdjęcie sikanca...
    bosz, jak mi sie ryczeć dzisiaj chce :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Powiedz mu żeby koniecznie wrzuci zdjęcie sikanca...
    bosz, jak mi sie ryczeć dzisiaj chce :(
    Kathleen tule :) tyle tylko mogę.
    Mialam to samo jeszcze parę dni temu,przejdzie kochana :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejdzie na pewno. Mój lekarz ciagle powtarza ze nastawienie jest najważniejsze. Ja tez mam doły często, ale musimy wychodzić na prosta :) trzymajcie sie dziewczynki, ściskam <3

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kathleenPl tule również jutro będzie lepiej zobaczysz

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja tak samo ale kiedys dostalam po 14 dniach wiec sadze ze pewnie tym razem tak samo bedzie.
    U mnie planowany dzień @ wypada w czwartek, wiec mam nadzieje, ze dluzej ociągać się nie będzie.

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, kochane jestescie!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen, ja też przytulam, musi przejść!

Ja wróciłam z pracy, zmobilizowałam się znów do fitnesu po drodze (jak już wrócę do domu i zalegnę to nie ma szans, żebym wyszła...) i teraz siedzę i się wpatruję w swój wykres jak głupia :)
    Yousee wrote:
    Analiza, ja słyszałam, że znieczulenie nie jest takie złe jak stres. Jeśli bardzo boisz się dentysty to lepiej wziąć niż nadmiernie produkować kortyzol.

Żesz, tylko jak tu zmniejszyć poziom stresu, jak w tym miesiącu cały czas jakieś rzeczy "na wczoraj", i w przyszłym nie zapowiada się lepiej :/ No nic, ćwiczę zen, zrobię ciasto na jutro i nadrobię zaległości gazetowe, żeby głowę czymś zająć, żeby nie myślała o podbrzusza :)

Ha, i melduję, że oparłam się dzisiaj Milce Daim w sklepie, choć rączka się sama wyciągała. Ale to chyba endorfiny po ćwiczeniach kazały mi sobie pomyśleć, że sobie dzisiaj bez niej poradzę ;)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    a musze do dentysty zawitać i pewnie będzie chciał mnie znieczulać. Czy wiecie coś może na temat potencjalnego wpływu na taką wczesną ciążę znieczulenia?
    Ja właśnie leczę się kanałowo ;). Pytałam dentystki (prywatnie chodzę) i powiedziała, że znieczulenie podaje się normalne do 6 miesiąca ciąży, potem daje się takie bez noradrenaliny, bo takie normalne może np wywołać przedwczesny poród. A noradrenalina chyba wpływa na szybkość rozchodzenia się substancji znieczulającej.

Prześwietlenia odpadają, więc najlepiej zrobić jakieś panoramicznie wcześniej, tak w razie czego.

Jutro idę na drugą wizytę, boję się w cholerę:/// zapalenie nerwu cośtam, zatruto mi go ale się dotknąć od tygodnia nie mogę :{

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 22:37

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Kathleen, ja też przytulam, musi przejść!

Ja wróciłam z pracy, zmobilizowałam się znów do fitnesu po drodze (jak już wrócę do domu i zalegnę to nie ma szans, żebym wyszła...) i teraz siedzę i się wpatruję w swój wykres jak głupia :)

Żesz, tylko jak tu zmniejszyć poziom stresu, jak w tym miesiącu cały czas jakieś rzeczy "na wczoraj", i w przyszłym nie zapowiada się lepiej :/ No nic, ćwiczę zen, zrobię ciasto na jutro i nadrobię zaległości gazetowe, żeby głowę czymś zająć, żeby nie myślała o podbrzusza :)

Ha, i melduję, że oparłam się dzisiaj Milce Daim w sklepie, choć rączka się sama wyciągała. Ale to chyba endorfiny po ćwiczeniach kazały mi sobie pomyśleć, że sobie dzisiaj bez niej poradzę ;)

Właśnie nie wiem jak zmniejszyć poziom stresu :D
    Jak mi lekarz mówi, że najważniejsze jest nastawienie ja mu na to uparcie, że nastawienie i to co w głowie siedzi najtrudniej zmienić :)

Zazdroszczę mobilizacji do fitnessu :( ja to właśnie jak wracam około 18 do domu to obiad szybki na jutro i zalegam z książką, a w głowie tylko "ćwicz, ćwicz ćwicz" - skutecznie udaje się zagłuszyć ;)

Ja, powiem Wam, że odkąd zachorowałam na Crohna i spędziłam trochę czasu w szpitalu nie przejmuję się tak dużo pierdołami jak kiedyś. wiadomo, praca wkurza i wysysa ochotę na wszystko, ale praca to własnie nie wszystko!
    Mamy cel - nasze maluchy - więc musi być dobrze :)

Księga Hioba
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam z rana dwa testy - oba negatywne. Chyba już mogę bezpiecznie powiedzieć, że teraz po prostu czekam na @. 11 dpo powinno już coś być, wiec 3 jajeczka poszły na marne. Przez kilka sekund wydawało mi się (blednie) ze widzę 2 kreseczkę i moja radość była niesamowita. Dobrze że jest galeria testow na ovu i mogłam zobaczyć, jak to powinno wygladac:) 3 jajeczka poszły na zmarnowanie. Po @ pójdę na cytologię i wyślę M na badania. Jakoś nie spieszy mi się do tego hcg chociaż czuję, że i tak to nade mną wisi...
    Ale.ale- mam nadzieje ze Tobie się uda, trzymam kciuki.
    Miu- o rtg wiem, na szczescie miałam panorame:) wcześniej wiec wszystko widzi co trzeba. Dobrze wiedzieć, że znieczulenie nie takie złe, bo jakoś tak miałam przed tym stracha. Chociaż mój lekarz tez powiedział ze dużo gorszy stres i ból.
    Wysyłam Wam dziewczyny dużo promyczków na cały dzień! :)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku!:)
    Analizo, 11dpo to chyba jeszcze za wczesnie.jak mi pisala Amus ze 2 tyg temu hak mialam te same dylematy..zagniezdzenie nastepuje do 12 dni po zaplodnieniu a hcg jest wytwarzane dopiero 48 godzin po zagniezdzeniu..Wiec jeszcze poczekaj.Masz pewbosc ze owu byla akurat 11 dni temu? Bralas pregnyl? Potwierdzalas ze pekly? Bo moze to bylo 10 dni temu..sama wiesz ze ten moment trudno uchwycic..jeszcze jest szansa..ja zaciskam paluszki za Twoje 3 jajka!:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza, podpisuje sie pod tym co pisze Tulipanna. Daj sobie jeszcze czas, testy nie zawsze wychodzą tak wcześnie. Głowa do góry:) a jak miałaś juz jajka to połowa sukcesu :)

Księga Hioba
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza - ja aż spojrzałam na Twój wykres, bo się zdziwiłam jak to możliwe, że jesteś tyle do przodu przede mną ;) patrzę - i Ty jesteś 11dpo - ja bym się nie przejmowała jeszcze, może wyjść negatyw nawet jakby się zagnieździły.

Mi zresztą OF wyświetlił, że szansa na pozytywny test dzisiaj (jeśli jestem w ciąży) wynosi 35%, więc wiesz, mniej niż połowa...

Trzymam kciuki, jest szansa!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze wyswietla ze iles procent w ciazy to i tak sie glownie nie sprawdza. Mnie kiedys dawno temu pokazal 98% po tym jak odstawilam dupka i nie mialam @ 14 dni po odstawieniu a i tak wiedzialam ze @ bedzie bo juz mnie bolało (mam napiecie przedmiesiaczkowe juz na 2 tyg przed @), tym bardziej ze jak temperatura niska niz 37,00.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 09:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które biorą metforminę jaką dawke macie?? i w jakich godzinach beirzecie??

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, ja mam 2x500mg, biorę rano do śniadania i wieczorem do kolacji.

Tylko wiesz co, dla mnie robiło dużą różnicę, czy brałam Metformax czy Glucophage - niby obie to to samo (metformina), ale po Glucophage nie miałam tych wszystkich efektów ubocznych, jak ból brzucha, głowy itp.

Aszka, zgadzam się, dlatego z testem chcę wytrzymać do terminu @ :)

aszka lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obydwu mialam zawroty Glowy i koszmarny jadłowstręt. Nic nie jadłam... Dr kazala odstawić calkiem :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opisałam się na telefonie jak głupia i się wszystko skasowalo;)

Dziewczyny - wiem, że wcześnie, wiem ze może teoretycznie jeszcze coś być ale czuje ze dupa z tego bedzie:) temp rano 36,9 wiec tendencja w dół. Cycki i jajniki tez w poprzednim cyklu mnie bolały wiec pewnie taki urok po clo. Trudno. Zmarnowalam drugi test teraz trzeba uzupełnić zapasy:) hehe

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ