X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie:czemu niektore z nas biora dupka a niektore lutke? Czy to zalezy od fanaberii gina czy od czegos innego? Bo tak sobie mysle ze skoro lutka falszuje wynik progesteronu to chyba lepiej brac dupka..tak na zdrowy rozum jesli to tylko fababeria lekarza

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja dzis bylam w labie i tsh nie trzeba na glodniaka, ale trzeba przed zazyciem leku :)

Anatolka dzięki :)
    Ja nie byłam na czczo i chwała Bogu że nie musiałam :)
    A leków żadnych na tarczycę nie zażywam, robiłam tsh 1 raz w zyciu, dwa lata temu, przy pierwszej mysli o dziecku, wyszlo 0,53 czyli super, dzisiaj powtórzyłam bardziej przy okazji , no i wiem ze w klinice i tak będa chcieli :) ale mam nadzieje, ze mnie wynik nie zaskoczy :/

Chlamydie też wymagają do HSG, AMH to pierwsze co każą robić... za te 3 badania zapłaciłam 260pln :/ a to dopiero początek :/

Miłego dnia dziewczyny :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutka jest duzo tansza, wiec jak ktos monitoruje czy pekl pecherzyk przez usg a nie przez badanie 7dpo to zwyczajnie jest taniej :)

tulipanna, pabelka88 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już mamy umówioną pierwszą wizytę w Invicta Wrocław.
    Na 3 listopada, na 9.20 badanie nasienia a na 17.00 konsultacja.
    Ależ to poszło rozpędem ;)
    Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej :)

Andzia1984 lubi tę wiadomość

IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia, faktycznie wszystko szybko! To może już na następny cykl się załapiesz na zalecone przez nich badania!

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Pytanie:czemu niektore z nas biora dupka a niektore lutke? Czy to zalezy od fanaberii gina czy od czegos innego? Bo tak sobie mysle ze skoro lutka falszuje wynik progesteronu to chyba lepiej brac dupka..tak na zdrowy rozum jesli to tylko fababeria lekarza
    ja bralam dupka i dostalam po nim(3-4 cykl z nim) skutkow ubocznych w postaci mdlosci-tragedia. Caly czas sie czulam jakbym miala grype zoladkowa. Zmienil mi na luteine dopochowa, nie mam zadnych skutkow ubocznych, temperatury tez mi nie podwysza. Poza tym dupek jest stynetykiem a lutka niby jakby to ujac oryginalem, ale w sumie bez roznicy bo dzialaja tak samo. Kwestia wlasnie jak sie ktos po tym czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 17:17

• Yousee Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są, są, są :D w 8dc 3 pęcherzyki w tym jeden 13 mm :) niech rośnie i pęka :)

aszka, _analiza, Lolcia_81, ale.ale, KathleenPL, Andzia1984, Anatolka lubią tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    oby do przodu :)

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:

Powodzenia! !! 13mm w 8dc to bardzo ladnie, ja taki miałam w 12dc :) super :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Super!Gratuluje pieknej hodowli:)Niezla z Ciebie Kura, 3 jajka wysiedziec!Brawo!

Yousee lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee gratki, oby pięknie urosły i pękły! ;)

Ja chyba jutro zrobię test bo denerwuje mnie to kłucie jajników a musze do dentysty zawitać i pewnie będzie chciał mnie znieczulać. Czy wiecie coś może na temat potencjalnego wpływu na taką wczesną ciążę znieczulenia?

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analizo, znieczulenie dziala miejscowo, wiec nie powinno miec wiekszego wplywu.W koncu to nie narkoza, a kobiecie w ciazy tez przeciez czasem trzeba wyrwac zeba i nikt nie robi tego na żywca

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza ja kiedyś pytałam dentyste, jak powiesz ze przypuszczasz ze możesz być w ciąży to da taki rodzaj znieczulenia ze nie zaszkodzi. Ale rtg nie można robić, pamiętaj. :)

Dziewczyny TSH mam 0,495 przy normach referencyjnych od 0,27 do 4,2. To chyba dobrze nie? :)

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Lolcia, faktycznie wszystko szybko! To może już na następny cykl się załapiesz na zalecone przez nich badania!
    Ale.ale zobaczymy co powiedzą na pierwszej wizycie :) zależy mi żeby wiedzieć jaki jest plan działania, żeby to jakoś w głowie poukładać. Po cichu liczę na hsg w następnym cyklu i może inseminacje nawet w grudniu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

Ja chyba jutro zrobię test bo denerwuje mnie to kłucie jajników a musze do dentysty zawitać i pewnie będzie chciał mnie znieczulać. Czy wiecie coś może na temat potencjalnego wpływu na taką wczesną ciążę znieczulenia?
    sa specjalne slabsze znieczulenia, dobry dentysta powinien takie miec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolcia TSH na granicy normy dolnej troche za niskie ale to nic bo w ciazy i tak rośnie wiec myślę, że ok:)

Yousee ale wyhodowałas no no no
    ja sie zastanwiam oba cykle mialam podobne tzn po jednym jajeczku ciekawe jak teraz:) moze być że taką mam "urodę" i tylko jedno jajo??

bylismy w Rudzie śląskiej w aquapraku potem w mc donaldzie ale dumna z siebie jestem bo zjadłam tylko sałatkę z grilowanym kurczakiem:D

• Yousee Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :)może się uda

Księga Hioba
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

Analiza, ja słyszałam, że znieczulenie nie jest takie złe jak stres. Jeśli bardzo boisz się dentysty to lepiej wziąć niż nadmiernie produkować kortyzol.

Kupiłam dziś borowinę, ale nie wiem czy mogę ją stosować w dowolnym dniu cyklu.
    Może poczekam jak się rozwinie.

Macie doświadczenie z borowiną?

Księga Hioba
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konsekwetnieidealna wrote:
    Z tego co ja wiem to można leczyć zęby w znieczuleniu miejscowym. Pod warunkiem że poinformujesz dentystę o domniemywanej ciąży i wtedy zastosuje wtedy znieczulenie bez leków obkurczających naczynia.
    Dokładnie, poinformuj dentystę, a on bedzie wiedział co począć. Mnie czeka w czwartek usunięcie "8" buuu

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 8 dzień po odstawieniu Dupka i @ brak :( tak szczerze, to nawet objawów na @ nie ma...poza bólem głowy...

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ