CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
IUI nie robimy. Lekarz dał na wybór, że mogliśmy przed rozpoczęciem procedury zrobić 1 lub 2 IUI i jakby się nie udały to zacząć. Mój mąż Go spytał co zrobiłby będąc na naszym miejscu i mając swoją wiedzę. Powiedział "IVF". Nasienie bdb, przeciwciał przeciwplemnikowych brak... ale tak czy inaczej to była nasza decyzja tylko nieco przyśpieszona.
-
nick nieaktualnyAnatolko to życzę Ci dużo spokoju i cierpliwosci. Bądź dobrej myśli, a wszystko na pewno sie uda! Ja będę trzymać kciuki bardzo, bardzo mocno! Musi sie udać!
Sama zaczynam myśleć o IVF, chyba porozmawiam o tym z lekarzem na najbliższej wizycie.aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anatolka, powodzenia
ja raczej na IVF sie nie zdecyduje wiec jak nie zajdę naturalnie to założę hodowle psów
A tak z innej beczki, czy niedrożne jajowody dają jakieś objawy czy tylko na badaniu widać?"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anatolka, trzymam kciuki, musi się udać! I fajnie, że nie musicie komercyjnie, zawsze to spora oszczędność
Tak z ciekawości - ile czasu mija od od rozmowy kwalifikacyjnej do rozpoczęcia leczenia?
Hmm, skończyła mi się wersja premium OF (ta próbna) i wszystko jest teraz takie szare na moim wykresie - też tak macie? Bo jak wyświetlam cudze wykresy, to wszystko ładnie i na kolorowo. W sumie to premium mi nie jest potrzebne, bo ten detektor oznak ciąży więcej zjego niż dobrego robi w głowie -
nick nieaktualnybrzydal wrote:Cześć dziewczyny
ja właśnie jestem w połowie ostatniego 6 już cyklu stymulowanego clostilbegytem. Jak się nie uda ( a dużo sobie nie obiecuję) to mam skierowanie na HSG. Mam pytanko... co dalej? Czy macie jakiś plan co jeśli stymulacja nie da oczekiwanego rezultatu? Co proponują wasi lekarze? Od razu klinika czy są inne opcje? Czy po stymulacji trzeba zrobić przerwę przed IUI ?
-
nick nieaktualnyale.ale wrote:Anatolka, trzymam kciuki, musi się udać! I fajnie, że nie musicie komercyjnie, zawsze to spora oszczędność
Tak z ciekawości - ile czasu mija od od rozmowy kwalifikacyjnej do rozpoczęcia leczenia?
Hmm, skończyła mi się wersja premium OF (ta próbna) i wszystko jest teraz takie szare na moim wykresie - też tak macie? Bo jak wyświetlam cudze wykresy, to wszystko ładnie i na kolorowo. W sumie to premium mi nie jest potrzebne, bo ten detektor oznak ciąży więcej zjego niż dobrego robi w głowie -
Aszka, a jak u Was z nasieniem, bo nie pamiętam?
My próbujemy trzy cykle z Clo, potem przerwa i wtedy się zastanowimy, czy następny trzy z Clo nie spróbować z IUI bo mamy słabą morfologię plemników… Ale to jakoś w grudniu, na spokojnie już w Polsce się zastanowimy. A orientujesz się może, jakie badania trzeba zrobić przed IUI? Te przeciwciała anty-plemnikowe i AMH też trzeba?
Aaa, właśnie, pewnie jak po trzech cyklach z Clo nie wyjdzie, to zrobię HSG.
I pomyśleć, że jeszcze dwa miesiące temu w ogóle nie wiedziałam o wszystkich tych badaniach i liczyłam tylko na testy owulacyjne -
aszka wrote:ja mam wersje premium, ale to dlatego ze czasami jak patrze na wykresy w sumie dzieki temu sie tez nauczylam raczej dosc dobrze diagnozowac to musze wyszukiwac a jak nie ma opcji premium to mam zablokowane. Natomiast jak do niczego Ci to nie jest potrzebne to mozna miec na szaro, ja na ten dekoder i % szans nie patrze bo i tak sie to nie sprawdza.
To wyszukiwanie wykresów mi się najbardziej podoba, ale to też potrafi być straszny pożeracz czasu - już kilka razy tak miałam, jak jeszcze miałam premium, że siadłam wieczorem na chwilę do OF, zaczęłam przeglądać i godzina z głowy -
od rozmowy do leczenia ja mam 11 dni (o ile torbielka mi się wchlonie). Różnie bywa, zależy od kliniki. Dziś zakwalifikowała się inna dziewczyna do Provity i ona ma zrobić histeroskopie, więc jej zaimie jej to ponad miesiac. Wszystko zależy jak bardzo oblegana jest klinika i ile kasy dostała z MZ. Moja akurat dużo, więc i szybko powinnam zacząć. Na sam a rozmowę czekałam od lipca.
Ja też mam na szaro = mam na co wydawać kasę
p.s. nie wiem jak Was, ale na maxa mnie wkurza, że nie da się przejść do konkretnej strony w wątku, np. jakbym teraz chciała zobaczyć stronę 333 to musiałabym cofać tymi numerkami na dole zamiast wpisać konkretny numerWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:02
-
Nooo, jak się człowiek stara, to pieniądze lecą jak woda na te wizyty, badania itp.
Anatolka, da się, tylko nie na pierwszy rzut oka
Wpisz w adresie www numer strony do jakiej chcesz przejść zamiast tej, na której właśnie jesteś, czyli dla 333 to będzie:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/clo,15,333.html?sd=1
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/clo,15, tutaj>>>>333<<<< .html?sd=1Anatolka lubi tę wiadomość