X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nareszcie :) widziałam postępy - AMH i te sprawy :) fajnie :) ciesze się, bo masz ładny poziom :)
    teraz jeszcze ide powtorzyc LH i FSH i prolaktyne musze powtorzyc, lekarz powiedzial ze za duzo stresow mialam i zeby zrobic.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IUI nie robimy. Lekarz dał na wybór, że mogliśmy przed rozpoczęciem procedury zrobić 1 lub 2 IUI i jakby się nie udały to zacząć. Mój mąż Go spytał co zrobiłby będąc na naszym miejscu i mając swoją wiedzę. Powiedział "IVF". Nasienie bdb, przeciwciał przeciwplemnikowych brak... ale tak czy inaczej to była nasza decyzja tylko nieco przyśpieszona.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko to życzę Ci dużo spokoju i cierpliwosci. Bądź dobrej myśli, a wszystko na pewno sie uda! Ja będę trzymać kciuki bardzo, bardzo mocno! Musi sie udać!
    Sama zaczynam myśleć o IVF, chyba porozmawiam o tym z lekarzem na najbliższej wizycie.

aszka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka na rozmowy kwalifikacyjne do rządówki w klinikach się czeka. Ja w Kato czekałam 3,5 miesiąca (miało być do 5 nawet). Na listę można się wpisać i czas w międzyczasie zleci... Jeśli nie myślisz o komercyjnym podejściu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka a te przeciwciala to ANA1? Czy cos jeszcze? Tez chce to zbadac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 13:26

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wiem, u mnie pisało zwyczajnie "przeciwciała przeciwplemnikowe" - nie mam ich, więc sie nie dokształcałam dalej...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, powodzenia :) ja raczej na IVF sie nie zdecyduje wiec jak nie zajdę naturalnie to założę hodowle psów ;)

A tak z innej beczki, czy niedrożne jajowody dają jakieś objawy czy tylko na badaniu widać?

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zdecyduje na IVF co za roznica w jaki sposob bedzie dziecko :)

Tylko na badaniu widac z tego co wiem, ze jajwowody niedrozne.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko na badaniu widać brak drożności :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jutro i weekend 46dance.gif

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, trzymam kciuki, musi się udać! I fajnie, że nie musicie komercyjnie, zawsze to spora oszczędność :)

Tak z ciekawości - ile czasu mija od od rozmowy kwalifikacyjnej do rozpoczęcia leczenia?

Hmm, skończyła mi się wersja premium OF (ta próbna) i wszystko jest teraz takie szare na moim wykresie - też tak macie? Bo jak wyświetlam cudze wykresy, to wszystko ładnie i na kolorowo. W sumie to premium mi nie jest potrzebne, bo ten detektor oznak ciąży więcej zjego niż dobrego robi w głowie ;)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal wrote:
    Cześć dziewczyny ;) ja właśnie jestem w połowie ostatniego 6 już cyklu stymulowanego clostilbegytem. Jak się nie uda ( a dużo sobie nie obiecuję) to mam skierowanie na HSG. Mam pytanko... co dalej? Czy macie jakiś plan co jeśli stymulacja nie da oczekiwanego rezultatu? Co proponują wasi lekarze? Od razu klinika czy są inne opcje? Czy po stymulacji trzeba zrobić przerwę przed IUI ?
    ja mam jeszcze dwa cykle ten i nastepny, tyle ze ja mam dlugie i tak cykle wiec do grudnia zejdzie, pozniej tak jak i Ty ide na hsg. Natomiast juz rozkladam czesc badan zrobilam AMH, jest to ocena rezerwy jajnikowej w Wawie zaplacilam 210 zl, chociaz mozna i za 190 zl zrobic, tyle ze mialam blizej do przychodni. A pozniej nastawiam sie na inseminacje, oczywiscie trzeba miec badania faceta, zbadac sie jeszcze na p/ciala antyplemnikowe itd, wiec mysle, ze jak bede podchodzic do inseminacji to mi jakos do marca 2015 zejdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Anatolka, trzymam kciuki, musi się udać! I fajnie, że nie musicie komercyjnie, zawsze to spora oszczędność :)

Tak z ciekawości - ile czasu mija od od rozmowy kwalifikacyjnej do rozpoczęcia leczenia?

Hmm, skończyła mi się wersja premium OF (ta próbna) i wszystko jest teraz takie szare na moim wykresie - też tak macie? Bo jak wyświetlam cudze wykresy, to wszystko ładnie i na kolorowo. W sumie to premium mi nie jest potrzebne, bo ten detektor oznak ciąży więcej zjego niż dobrego robi w głowie ;)
    ja mam wersje premium, ale to dlatego ze czasami jak patrze na wykresy w sumie dzieki temu sie tez nauczylam raczej dosc dobrze diagnozowac to musze wyszukiwac a jak nie ma opcji premium to mam zablokowane. Natomiast jak do niczego Ci to nie jest potrzebne to mozna miec na szaro, ja na ten dekoder i % szans nie patrze bo i tak sie to nie sprawdza.

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, a jak u Was z nasieniem, bo nie pamiętam?

My próbujemy trzy cykle z Clo, potem przerwa i wtedy się zastanowimy, czy następny trzy z Clo nie spróbować z IUI bo mamy słabą morfologię plemników… Ale to jakoś w grudniu, na spokojnie już w Polsce się zastanowimy. A orientujesz się może, jakie badania trzeba zrobić przed IUI? Te przeciwciała anty-plemnikowe i AMH też trzeba?

Aaa, właśnie, pewnie jak po trzech cyklach z Clo nie wyjdzie, to zrobię HSG.

I pomyśleć, że jeszcze dwa miesiące temu w ogóle nie wiedziałam o wszystkich tych badaniach i liczyłam tylko na testy owulacyjne :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja mam wersje premium, ale to dlatego ze czasami jak patrze na wykresy w sumie dzieki temu sie tez nauczylam raczej dosc dobrze diagnozowac to musze wyszukiwac a jak nie ma opcji premium to mam zablokowane. Natomiast jak do niczego Ci to nie jest potrzebne to mozna miec na szaro, ja na ten dekoder i % szans nie patrze bo i tak sie to nie sprawdza.

To wyszukiwanie wykresów mi się najbardziej podoba, ale to też potrafi być straszny pożeracz czasu - już kilka razy tak miałam, jak jeszcze miałam premium, że siadłam wieczorem na chwilę do OF, zaczęłam przeglądać i godzina z głowy :D

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od rozmowy do leczenia ja mam 11 dni (o ile torbielka mi się wchlonie). Różnie bywa, zależy od kliniki. Dziś zakwalifikowała się inna dziewczyna do Provity i ona ma zrobić histeroskopie, więc jej zaimie jej to ponad miesiac. Wszystko zależy jak bardzo oblegana jest klinika i ile kasy dostała z MZ. Moja akurat dużo, więc i szybko powinnam zacząć. Na sam a rozmowę czekałam od lipca.

Ja też mam na szaro = mam na co wydawać kasę ;)

p.s. nie wiem jak Was, ale na maxa mnie wkurza, że nie da się przejść do konkretnej strony w wątku, np. jakbym teraz chciała zobaczyć stronę 333 to musiałabym cofać tymi numerkami na dole zamiast wpisać konkretny numer :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:02

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, jak się człowiek stara, to pieniądze lecą jak woda na te wizyty, badania itp.

Anatolka, da się, tylko nie na pierwszy rzut oka :)
    Wpisz w adresie www numer strony do jakiej chcesz przejść zamiast tej, na której właśnie jesteś, czyli dla 333 to będzie:

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/clo,15,333.html?sd=1

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/clo,15, tutaj>>>>333<<<< .html?sd=1

Anatolka lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MHM :) no tak w pasku adresu, ale chodziło mi o takkie bardziej oczywiste "okienko" do wpisywania cyferek :) mogliby o tym pomyślec :)

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko kibicuję Ci z calego serducha!Ciesze sie z Toba i dziele wszelkie lęki..
    Wszystkie tu z Tobą jestesmy!
    W sumie nie czekaliscie jakos strasznie dlugo, myslalam ze to trwa okolo roku..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też tak zapowiadali w lipcu, że koło grudnia rozmowa i po rozmowie też jakiś czas minie zanim zaczniemy.

Tak czy siak nie zapeszam, bo może się jeszcze we wtorek okazać, że torbiela się nie wchłonęła. Nie ma co gdybać - zobaczymy...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ