X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Tez mam nadzieję, że podoła wyzwaniu :) Bedzie dobrze- musi :)

No ba! Musi! :)

Andzia1984 lubi tę wiadomość

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    No ba! Musi! :)
    I tego się trzymajmy :)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Andzia a prolaktyne miałas dwa razy oznaczona? Bo ja mam mieć trzy,przed tabletka, godzinę po, i dwie godziny po. Po godzinie ma chyba wzrosnąć a po dwóch znowu opasc czy jakoś tak...

Jeszcze mnie hsg czeka, ale wybieram to pod usg, a nie pod rentgenen,bez kulociagow i innych metalowych ustrojstw zakładanych na szyjke, brrrrrr na samą myśl mnie telepie. No ale 500 trzeba zapłacić :(
    W ogóle cholernie drogie te starania :/
    Miłego wieczoru :)
    Andzia ja ide na hsg za tysiaka :D i trudno, nie chce zadnych kulociagow tylko chce w spokoju zeby mi to zrobili.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie prolaktyny w ogole nie kazal robic bo pokazalqm mu przeglad badan z 4 lat (ja z tych co sie badaja w te i z powrotem dla siebie, profilaktycznie).Stwierdzil ze zawsze nialam ok wyniki i tego nie trzeba powtarzac.
    Ja przez to ze badan sie regularnie wychwycilam ten lecacy progesteron.Moja pierwsza gin sie dziwila ze jeszcze miesiaczkowalam przy takim jego poziomie, ale to byl dobry znak ze nie zanikla @.Ot i wtedy dowiedzialam sie ze dzieciami bedzie ciezko.O i zaczelismy probowac-tak na spontan, po prostu nie zabezpieczalismy sie.Minal rok i duuupa..moja gin po roku dupka mnie odeslala do obecnego i walczymy:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka a jakie musisz mieć badania przed tym hsg?
    Pewnie idziesz na to samo co ja ;) roznice w Różnych miastach są straszne, np invimed Wrocław 600pln, a invimed warszawa 800... Invicta Wrocław 500, chyba dlatego ze jeszcze się rozkrecaja :) w ogóle, pierwsza wizytę mamy gratis :) i 50% zniżki na badanie nasienia i inhibine b.... No i skuteczność mają podobno statystycznie najlepsza, 9na 10 :) jestem Bardzo pozytywnie nastawiona. :)

IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    aszka a jakie musisz mieć badania przed tym hsg?
    Pewnie idziesz na to samo co ja ;) roznice w Różnych miastach są straszne, np invimed Wrocław 600pln, a invimed warszawa 800... Invicta Wrocław 500, chyba dlatego ze jeszcze się rozkrecaja :) w ogóle, pierwsza wizytę mamy gratis :) i 50% zniżki na badanie nasienia i inhibine b.... No i skuteczność mają podobno statystycznie najlepsza, 9na 10 :) jestem Bardzo pozytywnie nastawiona. :)
    O to chodzi- musimy mysleć pozytywnie, stres i zamartwianie nam nie pomoże!

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co 9 na 10?

Przed hsg trzeba zrobic biocenoze pochwy (jesli tam cos wyjdzie zle to pozniej posiewy, zeby okreslic co dokladnie). Robi sie to po to, zeby wykluczyc jakies zle bakterie czy inne paskudztwa tam, zeby nie poplynely dalej z kontrastem i nie dostaly sie glebiej, bo narobia klopotu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:57

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym zrobienie tych badan pokazuje ze sie jest zdrowym w trakcie badania.Wiec jak sie cos zlapie to wiadono od czego.Watpie aby ten przyrzad byl jednorazowego uzytku.Przed kazda operacja i zabiegiem ja polecam robic tez hcv.Ludzie latami zyja a nie wiedza ze choruja na wzw c.a doqiaduja sie najczesciej przypadkiem, jak jakis madry lekarz wpadnie zeby przebadac, bo wyniki aspatu i alatu wskazuja na marskosc watroby.Ja sie badam.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Co 9 na 10?
    No ze 9 na 10 par doczekuje się u nich dziecka :) tak na stronie się chwala :)
    Anatolka wrote:
    Przed hsg trzeba zrobic biocenoze pochwy (jesli tam cos wyjdzie zle to pozniej posiewy, zeby okreslic co dokladnie). Robi sie to po to, zeby wykluczyc jakies zle bakterie czy inne paskudztwa tam, zeby nie poplynely dalej z kontrastem i nie dostaly sie glebiej, bo narobia klopotu.
    A ta biocenoze to u swojego gina zrobię? Czy jakoś sama mogę wymazowka ;) i do labu zanieść? ;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w diagnostyce robili za 40zl. Pani polozna pobierala. Nie w kazdej to robia, ale mozna sprawdzic na stronie internetowej, ktore laby maja te rozszerzona opcje.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jutro USg na 14:45 ciekawe czy coś wyhodowałam
    póki co jajniki nie pobolewają ale napięte mam to podbrzusze jakoś
    jutro też stresujący dzień bo ide z młodym na badania między innymi przeciwciała na borelioze w sb wynik
    ja już mam takie nerwy z tego powodu ze masakra nie wiem jak zasne . . .

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, jutro nasz dzien.W tym miesiacu malo nas, w zeszlym chyba 4 nasz szlo na usg jednego dnia..
    Pirelka nam zginela..xiekawe jak u niej..
    Ja obstawiam na jutro lewy jajnik, a Ty Amusku?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozno bo o 18:15..ale 11dc a mialqm byc 12dc a ze sobota a w recepcji nie zapisuja na soboty, chyba on sam sobie wtedy wpisuje w kalendarz, to bedzie pozno 11dc :p
    Jeszcze jedno:jesli to nie tajemnica to ile placicie za wizyte u gina z podgladaniem jajek i zastrzykiem???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 21:53

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna normalna wizyta 100 zł
    a monitoring 70 zł
    a teraz co ide zapisuje sie jako monitoring co bede przepłacać:P no ale ja bez zastrzyku
    czujesz już jajniki tulipanna?? ja nie wiem jak to jest jak w zesżłym msc był prawy to teraz lewy czy nie ma reguły??

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie monit 30zl. Z zastrzykiem, recepta czy bez to nie ma znaczenia. W przychodni.

W klinice 80zl. Tez bez znaczenia czy recepta czy zastrzyk czy cos tam innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 22:15

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ więc nie płacę dodatkowo (oprócz tego, co mi zabiorą z wypłaty), ale zastrzyku jeszcze nie miałam.
    Mój gin przyjmuje bez wcześniejszej rejestracji, jak przyjdziesz do określonej godziny w danym dniu to przyjmie. Dla mnie spoko, wiadomo, że czasem czekam ok. 2h, ale prywatnie też nie raz czekałam. A jak byłam we wtorek, to nie było nikogo i załatwiłam w 5 minut :)

Trzymam kciuki za Wasze jajeczka, i żeby nam wszystkim pękły i zaowocowały :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dziewczyny noo ja to chyba mam najdrozej ale u nas na NFZ same patalachy wiem bo chodzilam do kilku poza tym jak lezalam na patologii to wielu poznalam z tej gorszej strony

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodze prywatnie Amus, wizyta 50 zl z monitem.Tylko 1-sza kosztowala 100 zl. I pielegniarce 20 zl za zrobienie zastrzyku place.
    Amus teoretycznie owu powinna byc na ziane,ksiazkowo.Ale roznie to jest.Ja ostatnio 2 razy z lewego, teraz tez nastawiam sie na lewy.
    Czy czuje? Chyba w tym miesiacu mniej niz w poprzednim.Ale bolalo jak bralam clo.2 dni z prawej a pozniej juz lewa i to dosc mocno.teraz czasem zakluje z lewej.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie nie bolało nic wiec juz sie martwiłam ze lipa, ale jednak sie udalo i jajeczka są :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    A mnie właśnie nie bolało nic wiec juz sie martwiłam ze lipa, ale jednak sie udalo i jajeczka są :)
    I ja sie troche martwie, bo u mnie w zasadzie cisza od poniedzialku jak przrstalam brac clo.Czaaaasem cos poczuje..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ