X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, a jakie auto macie w planach? Bo my tez będziemy niedlugo kupować :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak to prawda, mam znajoma ma 4 dziewczynki a chlopcow poronila. W trakcie badan lekarze jej powiedzieli ze jej organizm tylko utrzymuje dziewczynki.
    Organizm ludzki jest doprawdy nieodgadniony. Mojej mamy kolezanka mogla zajsc w ciążę tylko we wrześniu. W każdym innym cyklu organizm odrzucal ciaze. Hardcore!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Trzymam kciuki!

Ja dzisiaj wizyta, sprawdzic czy torbiel się wchłoneła, ew po recepte i zaczynam dzisiaj CLO (jeżeli torbieli nie ma) i z tymi moimi wynikami...

Poza tym dentysta dzień 2
    Z Młodą do kontroli po szpitalu i antybiotyku...
    I planujemy auto oglądnąć- mam nadzieję, że kupimy!

Miłego dnia :*

Napisalam sie i mi sie skasowalo... Co dostalas, zeby pomoc we wchlonieciu sie? Ja antykoncepcje na 3 tyg. We wt biore ostatniego tabsa i mam kontrole. Mam schiza czy sie wchlonie, bo pierwszy raz w zyciu mam...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Organizm ludzki jest doprawdy nieodgadniony. Mojej mamy kolezanka mogla zajsc w ciążę tylko we wrześniu. W każdym innym cyklu organizm odrzucal ciaze. Hardcore!

Jak to odkryli?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to nigdy nie pytalam mamy bo jakoś mnie to nie interesowało. Musze spytać.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Szczerze mówiąc to nigdy nie pytalam mamy bo jakoś mnie to nie interesowało. Musze spytać.

Spytaj i napisz, bo to bardzo ciekawe.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja z chęcią dołączę do akcji;) niestety dostęp tylko z telefonu wiec nie skleję ale wysłać wysle:)
    Ale ale - ciągle trzymam kciuki, u mnie przyszła @ trochę wcześniej niż się spodziewałam ale lepiej szybciej niż później. Dziś moje wyniki TSH ma oglądać endo zobaczymy co powie, chociaż ja mam swoją teorie- od czerwca łykam femibion a on w składzie ma jod. I tak sobie wymyśliłam ze to pewnie przez niedobór jodu miałam wynik 4 a teraz odkąd się suplementuję stopniowo spada. Chciałabym żeby to była prawda:)

Ja na monitoring dopiero 12 dc mam iść i boję się jak to będzie bez clo. Zaplanowałam sobie zastąpić klomifen dong quaiem (gdzieś między 7 a 9 dc wezmę i zobaczymy co mi urośnie).
    Co do wizyt - to ja z moim 150 nie powinnam się odzywać... Tragedia macie strasznie tanio. Co prawda mój zawsze robi usg i sadza na fotel ale to raczej nie uzasadnia takich cen... cóż, takie życie, płacz i płać...:)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie z ranca zadzwobil pan doktor i przelozyl wizyte z 18:15 na 17:15.Podoba mi sie takie zachowanie, w zasadzie nie przelozyl sam tylko zapytal czy ja bym mogla.Wie ze musze dojechac do niego 60 km.Zatem wiesci beda wczesniej!N.ze mna nie jedzie bo Mala ma dzis akurat slubowanie na pierwszaka..Ehhh no nie przewidzi sie niektorych rzeczy.Ale przynajmniej kilka razy pytal czy uda mi sie przelozyc to na sobotę.Niestety recepcja nie umawia, na sobote chyba on sam sobie wpisuje.A ja Pała jestem bo moglam go dzis zapytac ale bylam zaspana i zszokowana troche tym telefonem:)Ale za to ide sie dzis spotkac z jedna z Was tu z forum!<podekscytowana>

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna super że wieści będą szybciej:D
    a z kim to sie spotykasz?:D:D:D

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ja w sumie nie wiem czy ona by chciala zebym zdradzala jej nick..W kazdym razie:ktos chetny na spotkanie w Radomiu dzis w Galerii Slonecznej?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mnie w diagnostyce robili za 40zl. Pani polozna pobierala. Nie w kazdej to robia, ale mozna sprawdzic na stronie internetowej, ktore laby maja te rozszerzona opcje.

A ja zadzwoniłam do swojego "starego" gina, do którego chodziłam jeszcze zanim wyszły jakieś problemy, położna mi pobierze i zrobią mi na miejscu za oszałamiającą kwotę 10zł :)
    A jesli o ceny wiyt u mnie chodzi, to tak w środku waszej stawki się plasuje ;) Taka pełna wizyta u mojego gina kosztowała 120pln, jak monitoring to 70pln (chociaz ten monitoring na moje oko sie niczym nie roznił odtej zwyklej wizyty ).
    W Invikcie wyzyty sa po 120 , ale pierwszą mamy za darmo. Nie wiem jak potem monitoring, w invimedzie za 1 cykl jest 150pln bez wzgeldu na ilosc wizyt

co do czatu , jestem za :D !!!

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z cenami wizyt podobnie - za wizytę 150zł, za monit 50-70zł (nie wiem, od czego to w sumie zależy). Ale że na wizytę trzeba się umawiać ze sporym wyprzedzeniem, to z reguły i tak idę na monit, tylko wtedy nie jest się umówionym na konkretną godzinę i trzeba czekać.

Tulipanna, trzymam kciuki mocno mocno!
    Amus, Ty chyba też dzisiaj podglądasz?

tulipanna lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mam takie samo zdanie wizyta od monitu niczym sie nie różni ale teraz jak sie zapisuje w rejestracji mówie że monitoring co by 70 zł płacić a nie 100 zł:P

ooo prawy jajnik pobolewa coś ;) ale testy owu narazie nehatywne

tulipanna rozumiem:D szkoda ze tak daleko mamy tez bym sie spotkała z wami:D

p.s dzisiaj na wadze - 4,4 kg jupii:D:D w sumie dietka od 29.09 :))

KathleenPL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ale tak dzisiaj o 14:45 a tulipanna o 17:15:)

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, to czekamy na same dobre wieści :)

tulipanna lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • figielek Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki i wiruski przesyłam ****

tak piszecie o kosztach, to u mnie też było drogo. Zwykła wizyta min 140, monitoring pierwszy w cyklu też 140, kolejne 70zł.

Ale powiem wam, że w ciąży nie lepiej. Byłam wczoraj u gina na nfz i dostałam skierowanie na morfologię, cukier i mocz. Koszt jakieś 15zł.
    Zalecanych badań do wykonania jest o wiele więcej (chodzę też prywatnie i dostałam skierowanie na WR, Hiv, toksoplazmozę, coombsa itd.) koszt badań bagatelka 270 zł ;) Koszt wizyty u dr prowadzącej 160. I tak co 3 tygodnie. No dochodzą jeszcze usg genetyczne, które potrafią kosztować po 300zł za sztukę (przy bliźniakach jeszcze drożej).
    Ale żeby nie było, życzę wszystkim ponoszenia tych "ciążowych"" kosztów, zamiast tych staraczkowych :)

Anatolka, zaciskam mocno kciuki za Wasze podejście!

tulipanna, _analiza lubią tę wiadomość

UDizp2.png4vvop2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na NFZ nie powinni zrobić za free? Ja sobie tak dziele, czesc prywatnie, czesc w Luxie, czesc na NFZ... Pierwsza ciaze prowadzilam prywatnie i na NFZ, nie ufalam państwowemu ginowi, ale za to mialam badania za free XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinny być za free, w jednym wątku ktoś podesłał listę badań refundowanych wiec najlepiej z nią iść i rzucić w twarz jak nie chce dać skierowania! Mnie to tak wkurza! Robią taka kasę na kobietach starających sie, ze dramat. Mój gin przyjmuje na NFZ i prywatnie, jak tylko mogę idę na NFZ.

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, odebralam tsh i mam 2,77 jeszcze miesiac temu mialam po zwiekszonej dawce 1.38 :/ moj organizm sie przyzywczaja jakos szybko do tych dawek.... W pn mam endo, we wt klinike, nie wiem czy nas dopusci do stymulacji z takim poziomem. Mam plana ;) do wt sama zwiekszam dawke na 75 i we wt z rana biegne od nowa. Zobacze moze choc odrobine spadnie...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak gin z nfz daje skierowanie na badania to powinny byc bezplatne. Rozmawialam o tym ostatnio z pracownikiem nfz. Przychodnie oszukuja w ten sposob i dostaja wieksza kase za wizyte z badaniami a my dodatkowo placimy za badania. Mozesz to zglosic do funduszu jak poprosisz o rachunek.

15zl nie pieniadze wielkie, ale ja kiedys dostalam na poczatku skierowanie na komplet hormonow za ponad 300 zl i zaplacilam, bo nie wiedzialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 12:35

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ