X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    napisałam wyzej:D

Ech, ja już dzisiaj słabo kontaktuję :)

Amus, ważne, że jest pęcherzyk, więc nie ma co przekreślać, idziesz jeszcze na monit?

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciał bym przyszła w niedziele ale to 30 km w jedną stronę chyba dam sobie spokój

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytałam troche na necie nie ma tragedii chyba
    skoro dwa poprzednie cykle mialam 32 dniowe to owulka spokojnie może być w 16 dc

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, a mierzysz temperaturę? Bo jakby Ci skoczyła, to przynajmniej miałabyś wskazówkę, że w końcu urósł i pękł. Przynajmniej ja się tak pocieszam, bo na usg udaje mi się dotrzeć przy dobrych wiatrach co miesiąc :/

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz fazę lutealną 14 dni, to możesz mieć nawet spokojnie owu w 18dc.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, spokojnie.Moze jednak wykorzystaj te niedziele.30 km to jeszcze nie tak duzo, pociesze Cie:ja jezdze 60 w jedna strone.jedz w niedziele i kaz sobie dla pewnosci podac pregnyl.
    Moja chwila prawdy juz za troche.. <bojam sie nieco>
    Nie podlamuj nam sie tu tylko, bedzie dobrze.Kazdy pecherzyk potrzebuje szansy:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadałam z nim o pregnylu powiedzail ze skoro mi pękł w zeszłym miesiacu to nie ma sensu sie faszerowac hormonami dodatkowo bo to jest duże obciążenie CLo i pregnyl ( jego slowa) ;/

Tulipanna trzymam kciuki
    nie wiem czy pojedziemy bo mąż idzie na rano do pracy i nie wiem czy bedzie mu sie chcialo jechać po pracy a ja na Katowice się sama nie wypuszcze :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytalam raz jeszcze usg i pecherzyk ma 12 mm... Ze stresu uslyszalam 14... Kicha

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna kicha, to normalna wartość. Co Ty znów wymyślasz?! Jakbyś bliżej była to bym Cię przez kolano przełożyła... ;)

Pęknąć może mając "zaledwie" 18mm, standardowo rosną o 2mm na dobę, więc za 3 dni już będzie 18mm (patrząc statystycznie). A ja owu z CLO miałam nawet w 18dc, więc nie nakręcaj się - to jest NAJNORMALNIEJSZY pęcherzyk na świecie, a nie bydlak przerośnięty ;)

A CLO i pregnyl to takie obciążenie, że mi zwykły gin serwował ze 14 razy z przerwami. Jakoś żyje. Niech ten Twój gin się zastanowi czy masz liczyć na niepokalane poczęcie jak nie pęknie rzeczywiście czy chce Ci pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 17:03

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AKCJA ;) TROCHĘ ŚMIESZNA NAWET, SŁYSZAŁYŚCIE? PODAJĄ TO NA FB DZIEWCZYNY :)

koleżanka zasugerowała abyśmy my kobiety, zrobiły coś specjalnego na FACEBOOK w celu zwiększenia świadomości na temat walki z rakiem piersi. Jak wiecie październik to miesiąc poświęcony walce z rakiem piersi...

Pomysł jest bardzo prosty i zabawny. Proszę Was abyście włączyły się wszystkie do tej akcji. W ubiegłym roku pomysłem był post o ulubionym kolorze stanika... Ta zwariowana akcja zaskoczyła wszystkich mężczyzn, którzy oczywiście nie mieli pojęcia o co chodzi???. Tegoroczny pomysł dotyczy Waszej TOREBKI. Musicie wpisać w Wasz status gdzie stawiacie lub wieszacie torbę zaraz po wejściu do domu w formie: LUBIE NA STOLE W JADALNI, LUBIE NA KRZEŚLE W KUCHNI itp. Dwuznaczność może być zabawna Wpiszcie odpowiedz w miejsce Waszego statusu, nie w "odpowiedz na wiadomość". Oprócz tego wyślijcie te wiadomość do Waszych koleżanek, przyjaciółek, mam, cioć, babć, sąsiadek, nauczycielek, szefowych itd.

W ubiegłym roku wiadomość o zabawie w "kolor stanika" pojawiła się nawet w wiadomościach telewizyjnych! Moze także w tym roku zdołamy pokazać nasza sile i jedność? Do dzieła! PAMIĘTAJCIE - WPISZCIE ODPOWIEDZ W WASZ STATUS
    Koniec rozmowy na czacie

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna zlituj się, już mnie kciuki bolą ;)

tulipanna lubi tę wiadomość

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ja muszę obiad dla M zrobić, a z zaciśniętymi kciukami to słabo ;)

Jak tam, jak tam?

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna gdzie jestes???

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatilka odnosbie obciazenia chodzilo mu o wplyw na rozwoj ewentualnej ciazy tak mi tlumaczyl ze nie ma sensu dawac jak mi w poprzednim cyklu pekl pecherzyk

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio mialam prl ponizej normy troche, zmniejszylam sobie polowke bromka na cwiartke... dzis odbieram wyniki i prl powyzej normy, nie jakos dramatycznie ale jednak. Nie moglam skumac co sie stalo, ze tak wzroslo. Wydawalo mi sie malo prawdopodobne, zeby z ponizej normy skoczylo na powyzej z powodu 1/4 tabletki. I co? Rozwiazalam sobie zagadke. Przy tabletkach antykoncepcyjnych prl wzrasta najczesciej... Echh. Ciekawe jak szybko spadnie jak sie skoncza tabsy?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Anatilka odnosbie obciazenia chodzilo mu o wplyw na rozwoj ewentualnej ciazy tak mi tlumaczyl ze nie ma sensu dawac jak mi w poprzednim cyklu pekl pecherzyk

Pregnyl to hcg i dziewczyny czasem dostaja zastrzyk dodatkowo po peknieciu na podtrzymalnie i ulatwienie zagniezdzenia w II fazie. Raczej zaden lekarz nie dawalby gdyby to mialo szkodzic dziecku. Pomysl, sama to produkujesz jak sie ciaza pojawia... Przeciez mechanizmy w organizmie nie szkodza ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 19:16

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Andzia, a jakie auto macie w planach? Bo my tez będziemy niedlugo kupować :D
    Paugeota 307 kombi

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Napisalam sie i mi sie skasowalo... Co dostalas, zeby pomoc we wchlonieciu sie? Ja antykoncepcje na 3 tyg. We wt biore ostatniego tabsa i mam kontrole. Mam schiza czy sie wchlonie, bo pierwszy raz w zyciu mam...
    Duphaston...

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Duphaston...

Pomogl? Dzis ogladalas, tak?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem!Otoz jednak prawy jajnik okazal sie zdobywc pregnylu.W 11 dc pecherzyk 23mm, pregnyl podany.

Anatolka, KathleenPL, Lolcia_81, Yousee, _analiza lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ