SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    napisałam wyzej:D

Ech, ja już dzisiaj słabo kontaktuję :)

Amus, ważne, że jest pęcherzyk, więc nie ma co przekreślać, idziesz jeszcze na monit?

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciał bym przyszła w niedziele ale to 30 km w jedną stronę chyba dam sobie spokój

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytałam troche na necie nie ma tragedii chyba
    skoro dwa poprzednie cykle mialam 32 dniowe to owulka spokojnie może być w 16 dc

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, a mierzysz temperaturę? Bo jakby Ci skoczyła, to przynajmniej miałabyś wskazówkę, że w końcu urósł i pękł. Przynajmniej ja się tak pocieszam, bo na usg udaje mi się dotrzeć przy dobrych wiatrach co miesiąc :/

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz fazę lutealną 14 dni, to możesz mieć nawet spokojnie owu w 18dc.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, spokojnie.Moze jednak wykorzystaj te niedziele.30 km to jeszcze nie tak duzo, pociesze Cie:ja jezdze 60 w jedna strone.jedz w niedziele i kaz sobie dla pewnosci podac pregnyl.
    Moja chwila prawdy juz za troche.. <bojam sie nieco>
    Nie podlamuj nam sie tu tylko, bedzie dobrze.Kazdy pecherzyk potrzebuje szansy:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadałam z nim o pregnylu powiedzail ze skoro mi pękł w zeszłym miesiacu to nie ma sensu sie faszerowac hormonami dodatkowo bo to jest duże obciążenie CLo i pregnyl ( jego slowa) ;/

Tulipanna trzymam kciuki
    nie wiem czy pojedziemy bo mąż idzie na rano do pracy i nie wiem czy bedzie mu sie chcialo jechać po pracy a ja na Katowice się sama nie wypuszcze :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytalam raz jeszcze usg i pecherzyk ma 12 mm... Ze stresu uslyszalam 14... Kicha

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna kicha, to normalna wartość. Co Ty znów wymyślasz?! Jakbyś bliżej była to bym Cię przez kolano przełożyła... ;)

Pęknąć może mając "zaledwie" 18mm, standardowo rosną o 2mm na dobę, więc za 3 dni już będzie 18mm (patrząc statystycznie). A ja owu z CLO miałam nawet w 18dc, więc nie nakręcaj się - to jest NAJNORMALNIEJSZY pęcherzyk na świecie, a nie bydlak przerośnięty ;)

A CLO i pregnyl to takie obciążenie, że mi zwykły gin serwował ze 14 razy z przerwami. Jakoś żyje. Niech ten Twój gin się zastanowi czy masz liczyć na niepokalane poczęcie jak nie pęknie rzeczywiście czy chce Ci pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 17:03

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AKCJA ;) TROCHĘ ŚMIESZNA NAWET, SŁYSZAŁYŚCIE? PODAJĄ TO NA FB DZIEWCZYNY :)

koleżanka zasugerowała abyśmy my kobiety, zrobiły coś specjalnego na FACEBOOK w celu zwiększenia świadomości na temat walki z rakiem piersi. Jak wiecie październik to miesiąc poświęcony walce z rakiem piersi...

Pomysł jest bardzo prosty i zabawny. Proszę Was abyście włączyły się wszystkie do tej akcji. W ubiegłym roku pomysłem był post o ulubionym kolorze stanika... Ta zwariowana akcja zaskoczyła wszystkich mężczyzn, którzy oczywiście nie mieli pojęcia o co chodzi???. Tegoroczny pomysł dotyczy Waszej TOREBKI. Musicie wpisać w Wasz status gdzie stawiacie lub wieszacie torbę zaraz po wejściu do domu w formie: LUBIE NA STOLE W JADALNI, LUBIE NA KRZEŚLE W KUCHNI itp. Dwuznaczność może być zabawna Wpiszcie odpowiedz w miejsce Waszego statusu, nie w "odpowiedz na wiadomość". Oprócz tego wyślijcie te wiadomość do Waszych koleżanek, przyjaciółek, mam, cioć, babć, sąsiadek, nauczycielek, szefowych itd.

W ubiegłym roku wiadomość o zabawie w "kolor stanika" pojawiła się nawet w wiadomościach telewizyjnych! Moze także w tym roku zdołamy pokazać nasza sile i jedność? Do dzieła! PAMIĘTAJCIE - WPISZCIE ODPOWIEDZ W WASZ STATUS
    Koniec rozmowy na czacie

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna zlituj się, już mnie kciuki bolą ;)

tulipanna lubi tę wiadomość

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ja muszę obiad dla M zrobić, a z zaciśniętymi kciukami to słabo ;)

Jak tam, jak tam?

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna gdzie jestes???

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatilka odnosbie obciazenia chodzilo mu o wplyw na rozwoj ewentualnej ciazy tak mi tlumaczyl ze nie ma sensu dawac jak mi w poprzednim cyklu pekl pecherzyk

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio mialam prl ponizej normy troche, zmniejszylam sobie polowke bromka na cwiartke... dzis odbieram wyniki i prl powyzej normy, nie jakos dramatycznie ale jednak. Nie moglam skumac co sie stalo, ze tak wzroslo. Wydawalo mi sie malo prawdopodobne, zeby z ponizej normy skoczylo na powyzej z powodu 1/4 tabletki. I co? Rozwiazalam sobie zagadke. Przy tabletkach antykoncepcyjnych prl wzrasta najczesciej... Echh. Ciekawe jak szybko spadnie jak sie skoncza tabsy?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Anatilka odnosbie obciazenia chodzilo mu o wplyw na rozwoj ewentualnej ciazy tak mi tlumaczyl ze nie ma sensu dawac jak mi w poprzednim cyklu pekl pecherzyk

Pregnyl to hcg i dziewczyny czasem dostaja zastrzyk dodatkowo po peknieciu na podtrzymalnie i ulatwienie zagniezdzenia w II fazie. Raczej zaden lekarz nie dawalby gdyby to mialo szkodzic dziecku. Pomysl, sama to produkujesz jak sie ciaza pojawia... Przeciez mechanizmy w organizmie nie szkodza ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 19:16

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Andzia, a jakie auto macie w planach? Bo my tez będziemy niedlugo kupować :D
    Paugeota 307 kombi

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Napisalam sie i mi sie skasowalo... Co dostalas, zeby pomoc we wchlonieciu sie? Ja antykoncepcje na 3 tyg. We wt biore ostatniego tabsa i mam kontrole. Mam schiza czy sie wchlonie, bo pierwszy raz w zyciu mam...
    Duphaston...

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Duphaston...

Pomogl? Dzis ogladalas, tak?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem!Otoz jednak prawy jajnik okazal sie zdobywc pregnylu.W 11 dc pecherzyk 23mm, pregnyl podany.

Anatolka, KathleenPL, Lolcia_81, Yousee, _analiza lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: