CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Nam też tak zapowiadali w lipcu, że koło grudnia rozmowa i po rozmowie też jakiś czas minie zanim zaczniemy.
Tak czy siak nie zapeszam, bo może się jeszcze we wtorek okazać, że torbiela się nie wchłonęła. Nie ma co gdybać - zobaczymy...KathleenPL, Anatolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anatolko - trzymam kciuki zeby nic nie stalo Wam na przeszkodzie!
Dziewczyny powiedzcie mi czy TSH może samo spaść? Czy mam się może bać i pójść jutro na antyTPO czy coś tam innego w kierunku hashimoto? Moje wyniki do tej pory oscylowaly wokół 3,5 raz zdarzyło się 4,06. A teraz wyszło 2,4. Ciesze się ale z drugiej strony nie wiem jaka może być tego przyczyną. Na dodatek M robił pakiet badań i wyszedł mu bardzo nisko testosteron a jeszcze miesiąc temu miał ładnie w normie wszystko... dobrze ze kupiłam mu ten androvit. ..19.07.2016 r. Aleksander
-
Mam juz swoje wyniki:
- morfologia- wszystkie wyniki w normie
- TSH - 0,5447 (0,35-4,94)
- FT 4 - 1,14 (0,7-1,48)
- Prolaktyna - 7,52 (5,18-26,53)
_ po obciążeniu 308,61ng/ml
CO myślicie? -
nick nieaktualnyAndzia1984 wrote:Mam juz swoje wyniki:
- morfologia- wszystkie wyniki w normie
- TSH - 0,5447 (0,35-4,94)
- FT 4 - 1,14 (0,7-1,48)
- Prolaktyna - 7,52 (5,18-26,53)
_ po obciążeniu 308,61ng/ml
CO myślicie? -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:za wysoka prolaktyna po obciążeniu
TSH też troszke za niskie ale tego chyba nie da sie wyregulować
FT4 okej:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 19:39
-
Tak. Stres to glowna przyczyna tego. Lekarz roznie sie odnosza do tego badania. Niektorzy nawet nie kaza tego badac, bo twierdza, ze to przestarzale badania. Jesli nie blokuje Ci owulacji to meliska i juz
wiecie co? Wyczytalam ostatnio w gazecie, ze nie powinno sie pic wiecej niz 1 filizanke zielonej herbaty, bo wyplukuje kwas foliowy.
Andzia1984 lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Tak. Stres to glowna przyczyna tego. Lekarz roznie sie odnosza do tego badania. Niektorzy nawet nie kaza tego badac, bo twierdza, ze to przestarzale badania. Jesli nie blokuje Ci owulacji to meliska i juz
wiecie co? Wyczytalam ostatnio w gazecie, ze nie powinno sie pic wiecej niz 1 filizanke zielonej herbaty, bo wyplukuje kwas foliowy.
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Mhm, to niech dziala! A jak nie bedzie widzial powodu to do endo. Jak bedzie dobry to zobaczy powod.
-
Andzia a prolaktyne miałas dwa razy oznaczona? Bo ja mam mieć trzy,przed tabletka, godzinę po, i dwie godziny po. Po godzinie ma chyba wzrosnąć a po dwóch znowu opasc czy jakoś tak...
Jeszcze mnie hsg czeka, ale wybieram to pod usg, a nie pod rentgenen,bez kulociagow i innych metalowych ustrojstw zakładanych na szyjke, brrrrrr na samą myśl mnie telepie. No ale 500 trzeba zapłacić
W ogóle cholernie drogie te starania
Miłego wieczoru
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
Lolcia_81 wrote:Andzia a prolaktyne miałas dwa razy oznaczona? Bo ja mam mieć trzy,przed tabletka, godzinę po, i dwie godziny po. Po godzinie ma chyba wzrosnąć a po dwóch znowu opasc czy jakoś tak...
Jeszcze mnie hsg czeka, ale wybieram to pod usg, a nie pod rentgenen,bez kulociagow i innych metalowych ustrojstw zakładanych na szyjke, brrrrrr na samą myśl mnie telepie. No ale 500 trzeba zapłacić
W ogóle cholernie drogie te starania
Miłego wieczoru
Drogie, drogie, ale co zrobić jak mus to musna taki cel nie szkoda złotówek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 20:29
-
Anatolka wrote:Moj pierwszy tez pracowal i byl delikatnie mowiac niezbyt dokladny, zeby nie powiedziec kiepski. Od tego czasu przestalo to byc dla mnie wyznacznikiem. Mam nadzieje, ze Twoj bedzie sie znal porzadnie
Bedzie dobrze- musi
Lolcia_81 lubi tę wiadomość