X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzie wklej nowy wykres do stopki bo masz ciągle stary!:P

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus to podobnie jak ja :) byl 13x16 w 12dc i jedynie tempka i objawami patrze czy ta owu będzie duży nie.
    Dzisiaj niby jakiś skok był, ale jakieś przeziębienie mnie bierze i nie wiem czy ten skok z jajek czy kataru ;)

Miłego dnia kochane :) szkoda ze wszystkie tak daleko, chętnie bym kawkę z wami wypiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 08:23

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zwiekszyl dawke do 1 szt. tym razem 1 pecherzyk, wiec chce zwiekszyc szanse.Ale powiedzial w ogole ze powinnam sie szyjowqc do hsg jak sie teraz nie uda.Upiwralam sie przy jeszcze 2 cuklach z clo.On to chuba z tych dzialajacych szybko, jak nie na efektu to dziala dalej.No i zaproponowal mi hsg+laparo+histeroskopie w prywatnej klinice ale na nfz.Powiedzial ze za jednym razem zrobi wszystkie badania, obejrzy czy nie mam zrostow, endometriozy.Pytalam czy tego na usg nie widac ale powiedzial ze jak widac endometrioze w usg to jiz jest nie za dobrze.No zobaczymy.Chyba sie zdecyduje po nowym roku jesli do tego czasu sie nie uda..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    No my teraz wreszcie wracamy do Polski i mam nadzieję, że zacznie się normalne życie :)
    Teraz na głowie mamy remont mieszkania, budować domu byśmy się na razie nie odważyli ;) W pracy sytuacja niestety taka, że najlepiej by było mi jak najszybciej zaciążyć, bo umowa na rok jeszcze, więc to też nie pomaga w redukowaniu stresu staraniowego.

Ach, tak by było najlepiej, przyjść na wizytę do gina i się dowiedzieć, że się jest w ciąży :D

Dobranoc dziewczyny, szykuję pachnącą kąpiel i zmykam od komputera :*
    To byl szok..staralismy sie 10 miesięcy...

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Andzie wklej nowy wykres do stopki bo masz ciągle stary!:P
    Wiem wiem...ale nie miałam czasu na komputer...podczytuje Was z telefonu...a na nim wykres ogarnąć to masakra. Jutro wolne to będzie OK :-)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, Ty sie idz <3 bo to nigdy nie wiadomo kiedy, niech tam "chlopaki" czekaja!
    My, ze sie tak wyraze nie stygniemy :p wczoraj jak pisalam ze ide to poszlam, dzis tez juz po :-p Lolka wcielilam plan o ktorym pisalam Ci jak Ty sie mialas <3 Nudno nie bylo!Polecam WSZYATKIM!!! Zalecam, rekomenduje! :-)

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone!

u mnie sie cos dziwnego wydarzylo i nie wiem co myslec. Zrobilam wczoraj sikanca jak Wam pisalam... Nic nie wyszlo... Po godzinie cos sie na nim pojawilo. Taka... Smuga jakby. Aż zaluje, ze go mężowi nie pokazalam, bo nie wiem czy to moje przywidzenia czy co... Rano jak go ogladalam to juz nic nie bylo. Test pink plytkowy z Rossmana. Zrobilam drugi, tez z Rossmana ale innej firmy i nic nie wyszlo. Idę dzisiaj jeszcze po jednego pinka żeby potwierdzić czy to przywidzenia czy nie...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Szalone!

u mnie sie cos dziwnego wydarzylo i nie wiem co myslec. Zrobilam wczoraj sikanca jak Wam pisalam... Nic nie wyszlo... Po godzinie cos sie na nim pojawilo. Taka... Smuga jakby. Aż zaluje, ze go mężowi nie pokazalam, bo nie wiem czy to moje przywidzenia czy co... Rano jak go ogladalam to juz nic nie bylo. Test pink plytkowy z Rossmana. Zrobilam drugi, tez z Rossmana ale innej firmy i nic nie wyszlo. Idę dzisiaj jeszcze po jednego pinka żeby potwierdzić czy to przywidzenia czy nie...
    Na test trzeba patrzec w czasie napisanym w ulotce.Ja tak zrobilam dwa cykle temu..dziewczyny mnie sprowadzily na ziemie..
    Ja oczywiscie trzymam kciuki.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, Tulipanna, może to tak siemię działa na Twoje libido :D
    Jak nic zabieram się za te glutki od przyszłego cyklu :D

U mnie psychoza nocna, budziłam się co jakiś czas w nocy stresując się pomiarem temperatury rano (dzisiaj powinien być spadek na @, która wypada dziś wieczorem lub jutro), no i pewnie przez te stresy temperatura dalej na tym samym poziomie... A wyobraźnia szaleje :)

Kathleen, jeszcze masz czas, zatestuj jeszcze za dwa dni :)

Ale tu u nas ponuro i szaro dzisiaj, zaraz muszę jakąś kawką się wzmocnić :)

Zastanawiam się nad testami owu też - normalnie kupuję w Rosmannie jak jestem w PL (tutaj 3-4 razy droższe), ale w sumie idzie mi ich tyle, że może popwinnam się zastanowić nad jakimiś z allegro... Możecie coś polecić?

m3sx3e3kqurga36a.png
  • firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Szalone!

ja robiłam pink test 2 tyg temu i też wyszła po jakiś 15 min 2 kreska, a następnego dnia zrobiłam bobo test i już nic nie było. W międzyczasie byłam u gina i ciąży brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 09:42

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Lolka wcielilam plan o ktorym pisalam Ci jak Ty sie mialas <3 Nudno nie bylo!Polecam WSZYATKIM!!! Zalecam, rekomenduje! :-)

Tulipanna inspiracjo ty nasza i motywacjo ;) co my byśmy bez ciebie zrobiły hihi :-P
    Tylko mnie nie inspiruj za bardzo bo mój dopiero w czwartek wraca ;)

IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Tulipanna inspiracjo ty nasza i motywacjo ;) co my byśmy bez ciebie zrobiły hihi :-P
    Tylko mnie nie inspiruj za bardzo bo mój dopiero w czwartek wraca ;)
    O nie nie, taaakie rzeczy to tylko ze swoim Panem mozna robic!Ty wiesz ile klopotu mogloby byc z takiego skoku w bok w TYM czasie!O żesz, nawet sobie nie wyobrazam :-p

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Ha, Tulipanna, może to tak siemię działa na Twoje libido :D
    Jak nic zabieram się za te glutki od przyszłego cyklu :D
    Gluty polecam w polaczeniu z guajazylem.Wczoraj pierwszy raz widzialam ten mityczny sluz!Co prawda pod prysznicem, ale pozniej w teakcie bylo ok.Jak tak dalej pojdzie to uzaleznie sie od guajazylu (zawiera etanol):-p
    A co do libido..to przeciez <3 ma sprawiac radosc wiec my sie staramy utrzymac temperature:)Polecam zrobic cos szalonego!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    O nie nie, taaakie rzeczy to tylko ze swoim Panem mozna robic!Ty wiesz ile klopotu mogloby byc z takiego skoku w bok w TYM czasie!O żesz, nawet sobie nie wyobrazam :-p

Tulipanna toc mi to nawet przez myśl nie przeszło :-P
    Poza tym, pozostając w zbereznych tematach, nie sądzę żeby mu jakiś inny dorownal ;)

Ide se zrobić kawe :-) dużą, pyszna, z mleczkiem i cynamonem :-D
    Milego dzionka :-)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Tulipanna toc mi to nawet przez myśl nie przeszło :-P
    Poza tym, pozostając w zbereznych tematach, nie sądzę żeby mu jakiś inny dorownal ;)

Ide se zrobić kawe :-) dużą, pyszna, z mleczkiem i cynamonem :-D
    Milego dzionka :-)
    Czytasz mi w myslach!Usiadlam wlasnie z kawa:)Z mlekiem i 2 lyzeczki cukru!Pysznosci.A w temacie cukru-wczoraj znow opylilam Milke Daim.Sama.Cala.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytałam o tych kawkach i tez poleciałam zrobić z cynamonem:P

a w ogole przyjechała chrzestna moja z niemiec i mi nakupila coli i fanty zero bede sie upijać hehe

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, może Ty zrób sobie lepiej krzywą insulinową :P

Jak to dobrze, że dziś niedziela, wszystko w DE zamknięte, nie mogę pobiec do sklepu kupić Milki Daim ;)

Dobra, gluty i guajazyl wpisane na listę, a dbanie o temperaturę w związku jest bardzo ważne, zwłaszcza przy staraniach, zgoda. Ja wczoraj dbałam :P

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia, do czwartku to zleci raz dwa!

Amus, a wiesz, że tutaj w Niemczech jest Mezzo Mix, taka mieszanka fanty i coli? Mi to nie pasi, ale niektórzy tutaj to są od tego uzależnieni :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ale nie wiedziałam hehe ale i tak sie ciesze ze mam i fante i sprite bo już cola zero mi tyłkiem wychodziła!:P

kurcze dalej owulki niet wiem ze najwcześniej 16 dc przy tym pęcherzyku no aaaaleeee

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj dziecku pożarłam kinder niespodzianke ale zabawke zostawiłam hehe dola jakiegoś załapałam i musiałam cos słodkiego zjeść;)

‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ