X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Hej bylam jednak na wizycie jajeczka nie podrosly dalej maja 12 mm takze cykl stracone ale sie nie zalamuje od nastepnego cyklu 2 tabletki CLO i ....pregnyl hehehe sam mi go przepisal nawet na ten trmat sie nie odezwalam ( tym razem:p) usg mam miec miedzy 9 a 10 dc
    Amus, to one juz nie podrosna?Czemu tak sie dzieje? Dobrze ze ten pregnyl wreszcie Ci da..bo to juz troche wygladalo na naciaganie Cie..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Haha!!! Z moim wielkim tylkiem w sexi bieliźnie będę wyglądać jak suszaca sie szynka obwiązaną sznurkiem XD

Dobra, trzeci test zrobiony i dupa, czyli mi sie przywidziało. Browarka dzis otwieram na poprawe humoru. Po tej akcji garażowej nawet mi sie plakac juz nie chce. Myślę, o listopadowym wyjeździe na targi piwne.
    No i tak mi dzis przez myśl przeszlo... Starac sie będę do kwietnia, później odpuszczę. Kiedyś sobie powiedzialam, ze chcialabym zajsc przed 30 i tego sie będę trzymać.
    Ja tez taki mam plan, zostaly mi 2 lata.. jeszcze 3 lata temu smialam sie ze jak do 30 nie znajde faceta i nie urodze to adoptuje albob stworze rodzine zastepcza..ehhh facet sie znalazl, a z ciaza problem :/

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Haha!!! Z moim wielkim tylkiem w sexi bieliźnie będę wyglądać jak suszaca sie szynka obwiązaną sznurkiem XD
    Ja Ci nie kaze kupic za malej bielizny tylko seksi!!!Kazda z nas w ladnej bieliznie wyglada super!z reszta trzeba troche fantazji-w samochodzie, przed lustrem :-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 18:21

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ode mnie tez ukochany starszy-8 lat
    Mój tak samo :D

Przepraszam dziewczyny, ze tam Wam smece, ale ostatnio mam taki gorszy okres.. Normalnie tak nie robie... A nie mam sie nawet komu wgadac...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Amus, to one juz nie podrosna?Czemu tak sie dzieje? Dobrze ze ten pregnyl wreszcie Ci da..bo to juz troche wygladalo na naciaganie Cie..

Nie tylko ja to zauwazylam? Tez mialam wrazenie, ze liczy na niepokalane poczecie i bez sensu demonizuje pregnyl, ktory ze 3 dni temu uwazal za wielkie obciazenie, a dzis wypisal bez mrugniecia okiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 18:33

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bedzie dobrze mysle:) a czemu nie rosna to nie wiem powiedzial ze moze byc cykl bezowulactjny ale mam za 7 dni ztobic progesteron potem na 5 dni dupka na wywolanie

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rosna, bo jest niski estradiol w organizmie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anatolka a jak można na estradiol wpływac??
    wiecie co ja mialam 2-3 dni lekka jelitówke przez okres brania CLO może to wpłynęło?? 2 razy wymiotowałam ale 3 h po tabletce

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w poprzednich cyklach łądnie rosły bo jeden mial 26 mm( II cykl) a drugi 19 mm ( I cykl) 11dc

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    modyfikować dawke leku :) i tak zrobił :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa:) no to może będzie oki
    naściemniałam mu na ostatniej wizycie( nie teraz) że maż od stycznia zmienia prace i będzie na wyjazdach i dlatego mi sie tak spieszy- stwierdziłam ze przyspiesze to skoro on non stop gada ze spokojnie mamy czas moze to go troche ruszyło

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sobie guza nabiłam byłam w WC tam w szpitalu i jak sie ubierałam- schyliłam się - przywaliłam głowa w kant umywalki ( neistety miala kanty taka chyba droższa hehehe) i mam mega guza na czole :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 19:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie moja znajoma robiła teraz badanie FSH i wynik ma 44 gdzie norma jest do 11, jest szansa jeszcze że będzie mogla mieć dzieci??

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    mam pytanie moja znajoma robiła teraz badanie FSH i wynik ma 44 gdzie norma jest do 11, jest szansa jeszcze że będzie mogla mieć dzieci??

Mało prawdopodobne chyba. Przy rządowym IVF nie kwalifikują już przy FSH na poziomie 15, bo to daje nikłe szanse na owocną stymulacje. Niech zrobi jeszcze AMH. Jeśli będzie niskie przy tak wysokim FSH to...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, szkoda, że teraz nie rosną, ale skoro w przyszłym cyklu będzie 2x1 Clo, to powinny ruszyć że hoho. No i szkoda mi Twojego czoła… <głaszcze>

Anatolka, a jak to jest dokładnie z tym estradiolem? Już mi się zaczyna mieszać to wszystko. Estradiol jest do rośnięcia pęcherzyków, a LH do ich pęknięcia?

To FSH 44 to strasznie wysokie, prawie jak w menopauzie :( Ja tam specjalistką nie jestem, ale wygląda to jak wynik który trzeba obejrzeć z jakimś dobrym specjalistą, i pewnie bez mocnej stymulacji się nie obędzie…

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol się bada, żeby ocenić hmm jakby "jakość" pęcherzyka, jajeczka - jeśli jest wysoki to ok. Przy stymulacji do IVF w pewnym momencie bada się go nawet codziennie, żeby było wiadomo czy już czas na pobranie jajeczek.

Pik LH wywołuje owulacje jesli wszystko w organizmie działa jak powinno :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:

Przepraszam dziewczyny, ze tam Wam smece, ale ostatnio mam taki gorszy okres.. Normalnie tak nie robie... A nie mam sie nawet komu wgadac...
    Kochana, ale my tu po to jesteśmy...żeby wesprzeć, wysłuchać, więc dawaj do woli :)

tulipanna, KathleenPL lubią tę wiadomość

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:

Kochana, ale my tu po to jesteśmy...żeby wesprzeć, wysłuchać, więc dawaj do woli :)

KathleenPL lubi tę wiadomość

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, proszę jak Andzia nam naśmieciła - 3 razy ten sam post z wrażenia wkleiła hehe ;p ;) także Kathleen nie jesteś jedyna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 20:06

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ