X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    Dziewczyny wczoraj przechodzilam chwile zwątpienia po teście i po całym cyklu z CLO
    dziś temp mi nie spadla jak przypuszczałam... zrobilam kolejny test o 6 rano -negatyw... dla mnie to bylo dziwne... i o 9 po wstaniu na sniadanko zrobilam jeszcze jeden test i wyszły piekne dwie kreseczki :D:D
    pobiegłam zaraz na bete wynik - 72,49 mIU/ml - pięknie
    nie mogę uwierzyć :D
    pierwszy cykl z CLO jest jak dla mnie udany
    cieszę się ogromnie

trzymam za was kciuki i przesyłam wiruski

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Super :) :) :) gratuluję Ci!!!!!!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga12 wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Jesteś jedyna osobą, którą znalazłam na necie z takim problemem. A powiedz mi jeszcze jak wyglądał cały Twój wykres? Jak skończyłaś brać tabletki, to temp spadła? Widać było wyraźny skok po owulacji? Dziś mam już na poziomie 36,6 i nic nie spada, a owu niedługo, bo śluz już się pojawił

Nie, mój wykres był dziwny bardzo, w pierwszych dniach cyklu miałam wysoką temperaturę przez przeziębienie, a później jak mi przeszło jakoś w 14dc to temperatura nie spadła. Byłam u lekarza w 15dc, ale stwierdził, że nie ma pęcherzyka. Nie wiem czy nie było w ogóle owulacji czy nie była wcześniej przypadkiem, a przeziębienie mi zaburzyło pomiary temperatur. Chociaż pewnie jakby była to lekarz by widział.
    Nie martw się, jak będzie owulacja to na pewno będzie skok, po prostu temperatura będzie wyższa niż normalnie jest i tyle.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po drobnej przerwie :).

U mnie teraz 4 cykl z CLO, trzeci owulacyjny, a przynajmniej jest taka szansa bo w piątek na monicie był pęcherzyk 19mm i endo 11mm:). Może już wczoraj pękło, bo mnie bolało ale lekarz raczej stawiał na dzień dzisiejszy. Generalnie do wtorku się staramy, a potem najdłuższe 2 tygodnie mojego życia. Bo jak się nie uda, mam już skierowanie na HSG i baaaardzo się go boję!

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu kciukam by się udało:)))

Miu95 lubi tę wiadomość

• myssss Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz zalecił mi luteine dopiero po pozytywnym teście ciazowym. To jest pierwszy cykl w którym zaskoczylo i miałam owulacje. Czy to oznacza że tym razem jak się.nie uda to dostane okres w naturalny sposób bez wspomagania progesteronem? Zastanawiam się czy jednak nie wziąć wcześniej żeby mój cykl w razie czego nie trwał w.nieskończoność... A zd drugiej strony nie dowiem się czy @ przychodzi sama... Doradźcie coś.

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że owulacja była 15 dc a dzisiaj jest 23 dc. Nie ukrywam ze zależy mi zeby w razie niepowodzenia zacząć nowy cykl i nie tracic czasu...

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:

U mnie teraz 4 cykl z CLO, trzeci owulacyjny, a przynajmniej jest taka szansa bo w piątek na monicie był pęcherzyk 19mm i endo 11mm:). Może już wczoraj pękło, bo mnie bolało ale lekarz raczej stawiał na dzień dzisiejszy. Generalnie do wtorku się staramy, a potem najdłuższe 2 tygodnie mojego życia. Bo jak się nie uda, mam już skierowanie na HSG i baaaardzo się go boję!

No to teraz nie wychodzicie z łóżka! :) :) :)

Miu95 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dziewczyny lekarz zalecił mi luteine dopiero po pozytywnym teście ciazowym. To jest pierwszy cykl w którym zaskoczylo i miałam owulacje. Czy to oznacza że tym razem jak się.nie uda to dostane okres w naturalny sposób bez wspomagania progesteronem? Zastanawiam się czy jednak nie wziąć wcześniej żeby mój cykl w razie czego nie trwał w.nieskończoność... A zd drugiej strony nie dowiem się czy @ przychodzi sama... Doradźcie coś.

Myślę, że powinnaś dostać @ naturalnie...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myssss tez tak mysle. Ja normalnych cykli praktycznie nie mialam, trwaly po 60 dni, ale po clo, bz zadnego progesteronu, zawsze dostawalam @ naturalnie i w terminie

• myssss Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przynajmniej @ będzie terminowo. A czy po zapłodnieniu w takim razie będę w stanie utrzymać wczesną ciążę bez luteiny ?

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @myssss - ja bez CLO nawet nie mogłam myśleć o @ bo potrafiła nie przyjść nawet przez półtora roku. Więc byłam zaniepokojona, że nie dostałam lutki na wywołanie, ale lekarz powiedział, że jak była owu to i będzie @. I tak 3 ostatnie cykle jak w zegarku 14 dni po owu przychodziła @ :), a i tak miałam długie cykle, w jednym owu nawet w 26dc po CLO w 5-9dc. Więc na razie nie bierz, czekaj na rozwój wydarzeń. Chyba, że bardzo się cykl wydłuży.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Myssss tez tak mysle. Ja normalnych cykli praktycznie nie mialam, trwaly po 60 dni, ale po clo, bz zadnego progesteronu, zawsze dostawalam @ naturalnie i w terminie

Scarlet w którym dniu cyklu miałaś ovu przy cyklach 60 dniowych po clo ?

• myssss Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Scarlet w którym dniu cyklu miałaś ovu przy cyklach 60 dniowych po clo ?

Ja zrozumiałam ze bez clo miała 60 dniowe :)

agania lubi tę wiadomość

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Ja zrozumiałam ze bez clo miała 60 dniowe :)

ja też ;) :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie zle skonstruowalam pytanie. Chodzilo mi jak dluvie byly cykle po clo i w ktorym dniu owulacja ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie odebrałam wyniki:D
    już myślałam ze bede musiała iśc do endo ale uregulowałam sobie tarczyce
    TSH: 1,44, FT4 1,55 i FT3: 3,26 :))
    w zeszyłm miesiącu mialam TSH 4
    dawke podniosłam na 125
    tzn jeden dzien biore 100 drugi 150:)

scarllet lubi tę wiadomość

• bosa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam na sprzedaż 2 nowe opakowania CLO w dobrej cenie. Jeśli jesteście zainteresowane proszę o wiadomość na prv :)

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    No wlasnie zle skonstruowalam pytanie. Chodzilo mi jak dluvie byly cykle po clo i w ktorym dniu owulacja ☺

Bez clo 60 dniowe :-)
    Po clo zawsze 29-30 dni. Ovu 14-16 dc, raz 19 dc, mimo to cykl trwal 30 dni.

tola2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Bez clo 60 dniowe :-)
    Po clo zawsze 29-30 dni. Ovu 14-16 dc, raz 19 dc, mimo to cykl trwal 30 dni.
    super . może i u mnie clo wyregulować na 28 dni może być i 35 byleby nie 60 bo znowu tyle czekać na ovu...:(

• paola87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:

Pęcherzyk obiecujący, endo również;) Będzie dobrze, trzymamy kciuki:)

‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ