CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny powiedzcie kiedy najwcześniej mogę testować?? Wg usg owulacja była w sobotę 17.01. był to 15 dc. Przyjęłam również tego samego dnia zastrzyk ovitrelle i w ulotce jest napisane że do 10 dni może utrzymywac się hcg i tym samym dać fałszywy pozytywny wynik testu. Lekarz powiedział ze test mam zrobić w dniu spodziewanej miesiączki i tu się pojawia problem... Moje cykle przed przyjmowaniem clo trwały 22-23 dni dzięki luteine przyjmowaniej od 16 dc... Ostatni trwał 34 dni kiedy clo nie zadziałał i pewnie trwałby jeszcze dłużej gdyby nie to ze wzięłam luteine na własną rękę w 26 d c. W tym cyklu clo zadziałało, owulacja byla a luteine kazał wziąć dopiero po pozytywnym teście... Kiedy więc testować?
-
nick nieaktualny
-
Witam,
Właśnie zaczynam 5 cykl z Clo.
W I cyklu nie było owu, II - 1 pęcherzyk,III - 2 pęcherzyki, IV - 1 pęcherzyk. Wszystkie pięknie pękają. Zastanawiam się czemu się nie udało do tej pory. Praktycznie mięliśmy momenty owu wyłożone na tacy przez USG. (Może to przez PCO).
Lekarz zalecił zwiększenie dawki do 2 tabletek w tym cyklu, dodatkowo stosuje inofolic na zwiększenie śluzu.
Czy macie jakieś doświadczenia, że jest większa szansa po zwiększeniu dawki leku?
Czy można zbadać czy występuję owulacja - chodzi mi o to, czy jest w pęcherzyku jajeczko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 13:25
-
katarynka27 wrote:luteine brałam od 18dnia cyklu przez siedem dni a dzisiaj juz mam 34dzien cyklu
Miałaś monitoring? Mój organizm nie zareagował na duphaston tylko raz, jak zrobił mi się torbiel z niepękniętego pęcherzyka.
Zrób test za dwa dni o ile się @ nie pojawi... W innym razie po tym czasie zgłoś się do lekarza.Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
Symfonia wrote:Witam,
Właśnie zaczynam 5 cykl z Clo.
W I cyklu nie było owu, II - 1 pęcherzyk,III - 2 pęcherzyki, IV - 1 pęcherzyk. Wszystkie pięknie pękają. Zastanawiam się czemu się nie udało do tej pory. Praktycznie mięliśmy momenty owu wyłożone na tacy przez USG. (Może to przez PCO).
Lekarz zalecił zwiększenie dawki do 2 tabletek w tym cyklu, dodatkowo stosuje inofolic na zwiększenie śluzu.
Czy macie jakieś doświadczenia, że jest większa szansa po zwiększeniu dawki leku?
Czy można zbadać czy występuję owulacja - chodzi mi o to, czy jest w pęcherzyku jajeczko?
ja dopiero pierwszy cykl z CLO ale tez myslałam że jak jest pecherzyk , ładnie peknąl - wszystko oki to dojdzie do zapłodnienia a tu dziś zrobiłam test i NICjestem załamana... to znaczy że oprócz owulacji jest jeszcze coś nie tak...
-
Hej dziewczyny debiutuje tutaj na forum ale o dziecko z mężem staramy się już od ponad roku.
Mam prośbę, odebrałam wyniki i mam prośbe o interpretacje:
LH 10,66
FSH 5,63
Plolaktyna 10,89 i 181,40
Estradiol 54,36
Testosteron 0,69
stężenie DHEA 11,36
TSH 4,98
T4 1,3
Insulina 30,36
Badanie robiłam w 14 dc a cykle mam nieregularne przeważnie co 33-35 dni.
Co o nich myślicie?żyj chwilą nie martw się o jutro -
magdab wrote:to dziwne... a cykle masz regularne?
Miałaś monitoring? Mój organizm nie zareagował na duphaston tylko raz, jak zrobił mi się torbiel z niepękniętego pęcherzyka.
Zrób test za dwa dni o ile się @ nie pojawi... W innym razie po tym czasie zgłoś się do lekarza.
mi też raz torbiel zatrzymała @,
zrób test-najlepiej bete, albo zadzwoń do ginekologa, może po luteinie później przychodzi @
a monitornig miałaś? pękł pęcherzyk?
-
cześć Dziewczyny
u mnie raczej kiepsko..wczoraj miałam monitoring (10 dc)..brak pęcherzyka dominującego za to ponoć dożo pęcherzyków antralnych (czyli małych, z których teoretycznie coś możne być.).....zmartwiałam się jednak bardzo gdyż lekarz wysłał mnie na badania AMH I Inhabina b. Są to badania, które maja określić jakość komórek jajowych i czy w ogóle kobieta będzie mogła zajść w ciążę...niskie AMH maja kobiety w okresie menopauzalnym. Koszt tych dwóch badań to aż 330 zł!ale nie mam wyjścia....nie chcę nawet liczyć ile kasy wydałam do tej pory na ginekologa
Ponadto w przyszłym tygodniu mam jeszcze monitoring żeby zobaczyć czy coś się ruszyło
czy któraś z Was robiła takie badania?
)Biaziczka -
katarynka27 wrote:no własnie ja ja biore clo to nie mam wogule monitoringu byłam u gin na poczatku grudnia i kazała mi przyjsc dopiero 18lutego ona mi mowi ze tego nie trza monitorowac nie wiem co juz mam robic
Trzeba monitorować!!! Tym bardziej, że przy CLO mogą się robić torbiele. -
mania88 wrote:Hej dziewczyny debiutuje tutaj na forum ale o dziecko z mężem staramy się już od ponad roku.
Mam prośbę, odebrałam wyniki i mam prośbe o interpretacje:
LH 10,66
FSH 5,63
Plolaktyna 10,89 i 181,40
Estradiol 54,36
Testosteron 0,69
stężenie DHEA 11,36
TSH 4,98
T4 1,3
Insulina 30,36
Badanie robiłam w 14 dc a cykle mam nieregularne przeważnie co 33-35 dni.
Co o nich myślicie?
-
nick nieaktualnykatarynka27 wrote:no własnie ja ja biore clo to nie mam wogule monitoringu byłam u gin na poczatku grudnia i kazała mi przyjsc dopiero 18lutego ona mi mowi ze tego nie trza monitorowac nie wiem co juz mam robic
już Ci dziewczyny pisały
zmień lekarza i załatw sobie monit -
nick nieaktualnypaola87 wrote:A ktoś Ci zlecił te badania? Według moich informacji LH i testosteron robi się między 1 a 3 dc, a FSH w 3 dc. No i nie napisałaś norm laboratoryjnych więc trudno coś powiedzieć. Na pewno tsh masz dużo za wysokie. Ja miałam 2, 9 dostałam tabletki, a po miesiącu mam 3, 44 i mam się wstrzymać ze staraniem o dziecko dopóki tego nie unormujemy. Cały czas mam nadzieję że na początku cyklu w lutym okaże się że spadło i będę mogła brać clo:/ Na pewno musisz zacząć szybko brać tabletki na tarczycę i zrobić kolejne badania w tym kierunku. Dobrego endokrynologa poszukaj.