X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • myssss Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie kiedy najwcześniej mogę testować?? Wg usg owulacja była w sobotę 17.01. był to 15 dc. Przyjęłam również tego samego dnia zastrzyk ovitrelle i w ulotce jest napisane że do 10 dni może utrzymywac się hcg i tym samym dać fałszywy pozytywny wynik testu. Lekarz powiedział ze test mam zrobić w dniu spodziewanej miesiączki i tu się pojawia problem... Moje cykle przed przyjmowaniem clo trwały 22-23 dni dzięki luteine przyjmowaniej od 16 dc... Ostatni trwał 34 dni kiedy clo nie zadziałał i pewnie trwałby jeszcze dłużej gdyby nie to ze wzięłam luteine na własną rękę w 26 d c. W tym cyklu clo zadziałało, owulacja byla a luteine kazał wziąć dopiero po pozytywnym teście... Kiedy więc testować?

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak robiłam test ale wyszedł negatywny a okresu dalej nie mam pomimo to ze brałam luteine nie wiem co jest

katarynka27
  • kuba_monika Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupilam opakowanie clo gdzie bylo 10 sztuk,1 cykl mialam stymulowany,ale clo na mnie nie dziala,w opkaowaniu zostalo mi 5 tablek z waznoscia 06/2018 sprzedam .info na priv

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysssss 14 dni od owulacji najpewniej
    kolo 31.01

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 10:35

• magdab Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    tak robiłam test ale wyszedł negatywny a okresu dalej nie mam pomimo to ze brałam luteine nie wiem co jest
    A który dzień cyklu?

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przez ile brałaś luteinę?

• katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luteine brałam od 18dnia cyklu przez siedem dni a dzisiaj juz mam 34dzien cyklu

katarynka27
  • Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Właśnie zaczynam 5 cykl z Clo.

W I cyklu nie było owu, II - 1 pęcherzyk,III - 2 pęcherzyki, IV - 1 pęcherzyk. Wszystkie pięknie pękają. Zastanawiam się czemu się nie udało do tej pory. Praktycznie mięliśmy momenty owu wyłożone na tacy przez USG. (Może to przez PCO).

Lekarz zalecił zwiększenie dawki do 2 tabletek w tym cyklu, dodatkowo stosuje inofolic na zwiększenie śluzu.

Czy macie jakieś doświadczenia, że jest większa szansa po zwiększeniu dawki leku?
    Czy można zbadać czy występuję owulacja - chodzi mi o to, czy jest w pęcherzyku jajeczko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 13:25

1aa89a7d18.png

02.02.2016 Synek już z nami na świecie :*
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    luteine brałam od 18dnia cyklu przez siedem dni a dzisiaj juz mam 34dzien cyklu
    to dziwne... a cykle masz regularne?
    Miałaś monitoring? Mój organizm nie zareagował na duphaston tylko raz, jak zrobił mi się torbiel z niepękniętego pęcherzyka.
    Zrób test za dwa dni o ile się @ nie pojawi... W innym razie po tym czasie zgłoś się do lekarza.

• katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie nie mam cykli regularnych ale myślałam ze po luteinie mi sie pokaze miałam dopochwowo a tu nie ma nic jak narazie

katarynka27
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symfonia wrote:
    Witam,

Właśnie zaczynam 5 cykl z Clo.

W I cyklu nie było owu, II - 1 pęcherzyk,III - 2 pęcherzyki, IV - 1 pęcherzyk. Wszystkie pięknie pękają. Zastanawiam się czemu się nie udało do tej pory. Praktycznie mięliśmy momenty owu wyłożone na tacy przez USG. (Może to przez PCO).

Lekarz zalecił zwiększenie dawki do 2 tabletek w tym cyklu, dodatkowo stosuje inofolic na zwiększenie śluzu.

Czy macie jakieś doświadczenia, że jest większa szansa po zwiększeniu dawki leku?
    Czy można zbadać czy występuję owulacja - chodzi mi o to, czy jest w pęcherzyku jajeczko?

ja dopiero pierwszy cykl z CLO ale tez myslałam że jak jest pecherzyk , ładnie peknąl - wszystko oki to dojdzie do zapłodnienia a tu dziś zrobiłam test i NIC :( jestem załamana... to znaczy że oprócz owulacji jest jeszcze coś nie tak... :(

0f11bf7a16429be85816e99e548cc660.png

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • mania88 Nowa

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny debiutuje tutaj na forum ale o dziecko z mężem staramy się już od ponad roku.

Mam prośbę, odebrałam wyniki i mam prośbe o interpretacje:
    LH 10,66
    FSH 5,63
    Plolaktyna 10,89 i 181,40
    Estradiol 54,36
    Testosteron 0,69
    stężenie DHEA 11,36
    TSH 4,98
    T4 1,3
    Insulina 30,36

Badanie robiłam w 14 dc a cykle mam nieregularne przeważnie co 33-35 dni.

Co o nich myślicie?

żyj chwilą nie martw się o jutro :-)
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno tsh jest dużo za duże na reszcie sie nie znam. Ale przy wszystkich napewno masz normy ustalone.
    Najlepiej to Idź do ginekologa-endokrynologa z tymi wynikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:31

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdab wrote:
    to dziwne... a cykle masz regularne?
    Miałaś monitoring? Mój organizm nie zareagował na duphaston tylko raz, jak zrobił mi się torbiel z niepękniętego pęcherzyka.
    Zrób test za dwa dni o ile się @ nie pojawi... W innym razie po tym czasie zgłoś się do lekarza.

mi też raz torbiel zatrzymała @,
    zrób test-najlepiej bete, albo zadzwoń do ginekologa, może po luteinie później przychodzi @
    a monitornig miałaś? pękł pęcherzyk?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Biaziczka Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny

u mnie raczej kiepsko..wczoraj miałam monitoring (10 dc)..brak pęcherzyka dominującego za to ponoć dożo pęcherzyków antralnych (czyli małych, z których teoretycznie coś możne być.).....zmartwiałam się jednak bardzo gdyż lekarz wysłał mnie na badania AMH I Inhabina b. Są to badania, które maja określić jakość komórek jajowych i czy w ogóle kobieta będzie mogła zajść w ciążę...niskie AMH maja kobiety w okresie menopauzalnym. Koszt tych dwóch badań to aż 330 zł!ale nie mam wyjścia....nie chcę nawet liczyć ile kasy wydałam do tej pory na ginekologa
    Ponadto w przyszłym tygodniu mam jeszcze monitoring żeby zobaczyć czy coś się ruszyło
    czy któraś z Was robiła takie badania?
    )

Biaziczka
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie ja ja biore clo to nie mam wogule monitoringu byłam u gin na poczatku grudnia i kazała mi przyjsc dopiero 18lutego ona mi mowi ze tego nie trza monitorowac nie wiem co juz mam robic

katarynka27
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    no własnie ja ja biore clo to nie mam wogule monitoringu byłam u gin na poczatku grudnia i kazała mi przyjsc dopiero 18lutego ona mi mowi ze tego nie trza monitorowac nie wiem co juz mam robic

Trzeba monitorować!!! Tym bardziej, że przy CLO mogą się robić torbiele.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania88 wrote:
    Hej dziewczyny debiutuje tutaj na forum ale o dziecko z mężem staramy się już od ponad roku.

Mam prośbę, odebrałam wyniki i mam prośbe o interpretacje:
    LH 10,66
    FSH 5,63
    Plolaktyna 10,89 i 181,40
    Estradiol 54,36
    Testosteron 0,69
    stężenie DHEA 11,36
    TSH 4,98
    T4 1,3
    Insulina 30,36

Badanie robiłam w 14 dc a cykle mam nieregularne przeważnie co 33-35 dni.

Co o nich myślicie?
    A ktoś Ci zlecił te badania? Według moich informacji LH i testosteron robi się między 1 a 3 dc, a FSH w 3 dc. No i nie napisałaś norm laboratoryjnych więc trudno coś powiedzieć. Na pewno tsh masz dużo za wysokie. Ja miałam 2, 9 dostałam tabletki, a po miesiącu mam 3, 44 i mam się wstrzymać ze staraniem o dziecko dopóki tego nie unormujemy. Cały czas mam nadzieję że na początku cyklu w lutym okaże się że spadło i będę mogła brać clo:/ Na pewno musisz zacząć szybko brać tabletki na tarczycę i zrobić kolejne badania w tym kierunku. Dobrego endokrynologa poszukaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:

już Ci dziewczyny pisały
    zmień lekarza i załatw sobie monit

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A ktoś Ci zlecił te badania? Według moich informacji LH i testosteron robi się między 1 a 3 dc, a FSH w 3 dc. No i nie napisałaś norm laboratoryjnych więc trudno coś powiedzieć. Na pewno tsh masz dużo za wysokie. Ja miałam 2, 9 dostałam tabletki, a po miesiącu mam 3, 44 i mam się wstrzymać ze staraniem o dziecko dopóki tego nie unormujemy. Cały czas mam nadzieję że na początku cyklu w lutym okaże się że spadło i będę mogła brać clo:/ Na pewno musisz zacząć szybko brać tabletki na tarczycę i zrobić kolejne badania w tym kierunku. Dobrego endokrynologa poszukaj.
    owszem TSH najlepiej miec kolo1-1,5 ale wyższe TSH ( bedące w normie) nie jest przeciwskazaniem w staraniach dziwne rzeczy wam lekarze wmawiają.

‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ