X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaboo wrote:
    Cześć dziewczyny. Więc już po szczęściu. Wczoraj zaczęłam plamić i okazało się że doszło do ciąży biochemicznej czy jakoś tak pan doktor to nazwał.
    Bardzo mi przykro:-(:-(:-(absolutnie nie ma w tym Twojej winy wiele z nas nawet nie wiedząc mogła miec ciąże biochemiczna i potraktować ją jako @ trzymaj sie będzie dobrze;-)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaboo wrote:
    Wiecie co to jest? Czy to moja wina?

Czyli był cień na teście albo pozytywna beta? Strasznie mi przykro. Nie miałaś na to żadnego wpływu. Ale jeśli faktycznie była biochemiczna to jest tego maleńki plus - dochodzi do zapłodnienia! :) Teraz musi się tylko szczęsliwie zagnieździć :)

Ciąża biochemiczna jest wtedy gdy dojdzie do zapłodnienia, a zarodek się nie zagnieździ.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z innej beczki. Dziś mój 20 dc, zaczęłam lekko plamić... dziwna sprawa. Biorę duphaston 2x1, w poprzednich cyklach brałam 3x1 i się to nie zdarzało. Myślicie, że leki (bromergon, clo, duphaston) coś mogły tu zamieszać? Czuję kłucia w jajnikach. No i temperatura spada jak na @...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam wykresy innych dziewczyn, które brały clo od 2dc do 6dc i mają cykle 20-dniowe... (owulacja około 8dc). Jeśli dostanę @ to chyba będzie znaczyło, że... miałam owulację?!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Przejrzałam wykresy innych dziewczyn, które brały clo od 2dc do 6dc i mają cykle 20-dniowe... (owulacja około 8dc). Jeśli dostanę @ to chyba będzie znaczyło, że... miałam owulację?!
    A miałaś monitoring???ja w pierwszym cyklu z clo @ dostałam już w 17 dniu cyklu!!!

• agania Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    A miałaś monitoring???ja w pierwszym cyklu z clo @ dostałam już w 17 dniu cyklu!!!

Miałam monitoring w 15 dc. Ale lekarz twierdził, że nie ma owulacji. Ale może BYŁA a nie zauważył...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    oj nie sądze by to oznaczało że miałaś owulke

Anatolka lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    oj nie sądze by to oznaczało że miałaś owulke

Ok, po prostu cykl mi się skróci i tyle. Ale na razie nic się większego poza lekkim plamieniem nie dzieje, więc może to po prostu skutki uboczne duphastonu.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biorę ten orgametril już 12 dzień, jeszcze 9 dni mi zostało i od kilku dni czuję pobolewanie w jajnikach takie jak zwykle przed miesiączką. Co to może oznaczać? No i ten orgametril miał pomóc wchłonąć torbiele z prawego jajnika i wyciszyć te jajniki w tym miesiącu, a mnie coś w lewym pobolewa też:/ Mam nadzieję, że nic tam się nie robi:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mozna isc na monitoring i zobaczyc czy cos sie dzieje czy nic.

Izaboo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 20:46

• paola87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaboo wrote:
    Cześć dziewczyny. Więc już po szczęściu. Wczoraj zaczęłam plamić i okazało się że doszło do ciąży biochemicznej czy jakoś tak pan doktor to nazwał.
    Bardzo mi przykro:( Ale tak jak Anatolka napisała, to oznacza że doszło do zapłodnienia, a to dobra wiadomość. Zarodek się nie zagnieździł, a to mogło być z różnych przyczyn. Następnym razem się uda, a teraz już wiesz, że to możliwe. My po prostu tak już mamy, musimy przejść dłuższą i trudniejszą drogę, ale to wszystko po to żeby mieć najcudowniejsze dzieci pod słońcem:)

• magdab Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Czy miała któraś robiony progesteron po owulacji?
    Ja dzisiaj odebrałam wynik. Badanie robiłam 7dpo i wyniósł 13,9.
    To badanie miałam wykonane po raz pierwszy i tak naprawdę nie wiem co oznacza...
    A dokładniej to zastanawiam się co z duphastonem - który wg zaleceń gin mam brać od 19-25dc. A co jeśli progesteron jest za niski?

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki:)

udzielałam sie na tym forum to stwierdziłam że powiem wam żebyście się nie poddawały!!!! walczcie do samego końca! :) jak widać na moim przykładzie cuda się zdarzają:)! ciężkie starania od roku i 3 dni temu zobaczyłam upragnione 2 kreseczki:)

3 cykle z clo, a potem 3 cykle z lamettą (letrozolem) i jest nasz malutki cudzik:)

trzymajcie kciuki, bo dziś idę na drugą betę, mam nadzieję że pięknie przyrasta:)

magdab, agania lubią tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak, a jakie objawy? :)

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdab no właśnie nie mam i nie miałam za wiele:) gdyby nie brak @ to nawet nie wiedziałabym że jestem w ciąży:) rano poszłam siknąć na test i poszłam po tabletkę bo mnie głowa bolała ( nie pomyślałam ze wyjdzie pozytyw) a tu taka niespodzianka:)

jedynie co to przed testem byłam notorycznie głodna, tylko bym jadła i jadła i zostało mi to do dziś, no i wrażliwe powiększone piersi i sutki z widocznymi żyłkami:)

agania lubi tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    Cześć dziewuszki:)

udzielałam sie na tym forum to stwierdziłam że powiem wam żebyście się nie poddawały!!!! walczcie do samego końca! :) jak widać na moim przykładzie cuda się zdarzają:)! ciężkie starania od roku i 3 dni temu zobaczyłam upragnione 2 kreseczki:)

3 cykle z clo, a potem 3 cykle z lamettą (letrozolem) i jest nasz malutki cudzik:)

trzymajcie kciuki, bo dziś idę na drugą betę, mam nadzieję że pięknie przyrasta:)

Ale cudnie. Oby było wszystko w porządku!!! :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!dziewczyny:-)
    Chyba się przestymulowalam dzis pierwszy dzień @ mega bol podbrzusza i jajników po trzech nospach nie mija....dzwoniłam do gina kazał brać trzy razy dziennie po dwie polopiryny s a jak nie minie ból to do szpitala:-(:-(:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    Chyba się przestymulowalam dzis pierwszy dzień @ mega bol podbrzusza i jajników po trzech nospach nie mija....dzwoniłam do gina kazał brać trzy razy dziennie po dwie polopiryny s a jak nie minie ból to do szpitala:-(:-(:-(
    moze tak ciezko przechodzisz okres, albo zostały jakies torbielki bo przestymulowanie to jest w trakcie owulacji-wiem bo sama przeszlam.

• agania Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:

Myślę, że raczej masz ciężki okres, a nie przestymulowanie. Spokojnie :) jutro będzie lepiej.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nigdy tak bardzo nie cierpiałam mam nadzieję ze macie rację:-)dodam ze nie byłam monitorowana to nie wiem co tam się działo z jajnikami?ostatni raz!!!

‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ