X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana01 wrote:
    hej dziewczyny ja bralam piewrszy miesiac clo od 2dc przez 5 dni jeszcze biore bromergon i luteine. Mialam monitoring 10dc cylku i byly dwa pecherzyki pozniej dostalam zastrzyk perygnyl i staranka. Obecnie jestem w 20dc i bola mnie jajniki jak sikam i siadam oraz czesciej chodze siku. Czy moga to być objawy ciazy? na test jeszcze za wczesnie..
    kiedy dostałaś zastrzyk?
    u mnie taki ból powodowala owulacja

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    Saminka wiem że rozczarowanie boli ale zanim sie odstawi luteine to trzeba zrobić test bo w razie ciąży spadek progesteronu grozi poronieniem:-(

Duża przesada.

kapturnica lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saminka wrote:
    Czesc mam pytanie brałam clo od 5-9 dc i luteine od 16 dnia cyklu. I tak przez 3 cykle. Teraz brałam clo tak samo tylko dawkę miałam 2 razy dziennie. Cykle miałam 30 dniowe i tak co miesiąc co do dnia. Wczoraj powinnam miec @, ale nie dostałam jej. Boję się robić testu. Co o tym sądzicie?

Dziewczyno rób test i się nie zastanawiaj :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Duża przesada.
    Dlaczego przesada???każdy ginekolog to mowi

• Ana01 Nowa

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk dostałam w 12dc,a wedlug testow owulacyjnych to owulacja byla 14dc,może faktycznie wybiorę się na monitoring bo trochę się boje.. Mimo zastrzyku mogły zrobić się torbiele,tak bym chciała żeby to była ciaza

Ana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana01 wrote:
    Zastrzyk dostałam w 12dc,a wedlug testow owulacyjnych to owulacja byla 14dc,może faktycznie wybiorę się na monitoring bo trochę się boje.. Mimo zastrzyku mogły zrobić się torbiele,tak bym chciała żeby to była ciaza
    jasne w takim wypadku gnaj na USG :)

• Ana01 Nowa

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy poczekać jeszcze tydzień i zrobić test?

Ana
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana01 wrote:
    Czy poczekać jeszcze tydzień i zrobić test?

Zawsze możesz pójść na monitoring jak już dostaniesz @ - mało komfortowe, ale można iść spokojnie, żeby sprawdzić czy nie ma torbieli.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    poronic mozna zawsze, luteina w niektorych przypadkach tez nie pomoze.

• agania31 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    poronic mozna zawsze, luteina w niektorych przypadkach tez nie pomoze.
    Tak wiem bo różne są przyczyny ale przepisywana jest w drugiej fazie cyklu by pomóc w ewentualnym zagnieżdżeniu zarodka lub wywołać @ nie wiem nie znam sie ale moj organizm np nie funkconuje normalnie bez luteiny

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    Tak wiem bo różne są przyczyny ale przepisywana jest w drugiej fazie cyklu by pomóc w ewentualnym zagnieżdżeniu zarodka lub wywołać @ nie wiem nie znam sie ale moj organizm np nie funkconuje normalnie bez luteiny
    tez miałam luteine ale mam progesteron w normie, teraz ogolnie lekarze przepisuja luteinę bo wola sie zabezpieczac przed ewentualnymi problemami ze strony pacjentek zamiast diagnozowac głebiej np szczegolnie po poronieniu.

• agania31 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tez miałam luteine ale mam progesteron w normie, teraz ogolnie lekarze przepisuja luteinę bo wola sie zabezpieczac przed ewentualnymi problemami ze strony pacjentek zamiast diagnozowac głebiej np szczegolnie po poronieniu.
    Ja dzięki niej mam regularne @ ale masz racje nigdy gin mi nie powiedział dlaczego tak jest czy choćby zlecił jakieś badania odkąd luteina pomogła tak ją dostaję w kazdym cyklu

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    Ja dzięki niej mam regularne @ ale masz racje nigdy gin mi nie powiedział dlaczego tak jest czy choćby zlecił jakieś badania odkąd luteina pomogła tak ją dostaję w kazdym cyklu

Wystarczy poznac cykl miesiaczkowy i rzadzace nim hormony. Wtedy ta zagadka sie rozwikla sama ;) odstawienie luteiny nie wywola poronienia, bo nie taka jest jej rola. Co byloby z kobietami, ktore zachodza w ciaze i o niej nie wiedza? Nie biora wtedy nic i ciaze sie utrzymuja. Po to tworzy sie cialo zolte. Nawet jesli biora na podtrzymanie ciazy to tez nie przez cala. Oprocz tego, wcale niekoniecznie w 10dniu brania luteiny czy duphastonu test sikany, ani nawet beta, musza wykazac ciaze. Szczegolnie gdy zagniezdzenie mialo miejsce pozniej. Wtedy i tak zgodnie z zaleceniem lekarza sie odstawia. A gdy pozniej jest jednak mile zaskoczenie to sie wraca do leku i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 18:13

renieczka, kapturnica lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:

Moi obaj na szczescie nie ;) Aszka, Twoj tak mowi? ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tak ale przyznam Ci sie szczerze że jak zaszłam w ciążę tez odstawiłam luteine bo byłam święcie przekonana że @ idzie takie mialam objawy po dziesięciu dniach zrobiłam test ależ to było zaskoczenie ale gin kazał wrócić do luteiny no ale i tak poroniłam:-(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przykre, ale jakbys brala to tez nie ma gwarancji, ze bys donosila. Zadnej niestety. Wiele ciaz sie tak konczy mimo lekow. To forum zna wiele takich przypadkow niestety.

kapturnica lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To przykre, ale jakbys brala to tez nie ma gwarancji, ze bys donosila. Zadnej niestety. Wiele ciaz sie tak konczy mimo lekow. To forum zna wiele takich przypadkow niestety.
    Właśnie wiem przyczyny niestety nie znam i pewnie sie nigdy nie dowiem zganiam to na nieunormowana tarczyce a najgorsze jest to że teraz z pomoca leków nie udaje mi się znowu zajść.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    moj tez nie.

Agania31 bo niby luteina powinna potrzymac ale jak w trakcie ciazy nie bedzie odpowiedniej produkcji hormonalnej to i tak nastapi obumarcie/poronienie.

Anatolka lubi tę wiadomość

• izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Więc już po szczęściu. Wczoraj zaczęłam plamić i okazało się że doszło do ciąży biochemicznej czy jakoś tak pan doktor to nazwał.

• izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co to jest? Czy to moja wina?

‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ