CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAna01 wrote:hej dziewczyny ja bralam piewrszy miesiac clo od 2dc przez 5 dni jeszcze biore bromergon i luteine. Mialam monitoring 10dc cylku i byly dwa pecherzyki pozniej dostalam zastrzyk perygnyl i staranka. Obecnie jestem w 20dc i bola mnie jajniki jak sikam i siadam oraz czesciej chodze siku. Czy moga to być objawy ciazy? na test jeszcze za wczesnie..
u mnie taki ból powodowala owulacja -
saminka wrote:Czesc mam pytanie brałam clo od 5-9 dc i luteine od 16 dnia cyklu. I tak przez 3 cykle. Teraz brałam clo tak samo tylko dawkę miałam 2 razy dziennie. Cykle miałam 30 dniowe i tak co miesiąc co do dnia. Wczoraj powinnam miec @, ale nie dostałam jej. Boję się robić testu. Co o tym sądzicie?
Dziewczyno rób test i się nie zastanawiaj -
nick nieaktualnyAna01 wrote:Zastrzyk dostałam w 12dc,a wedlug testow owulacyjnych to owulacja byla 14dc,może faktycznie wybiorę się na monitoring bo trochę się boje.. Mimo zastrzyku mogły zrobić się torbiele,tak bym chciała żeby to była ciaza
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:poronic mozna zawsze, luteina w niektorych przypadkach tez nie pomoze.
-
nick nieaktualnyagania31 wrote:Tak wiem bo różne są przyczyny ale przepisywana jest w drugiej fazie cyklu by pomóc w ewentualnym zagnieżdżeniu zarodka lub wywołać @ nie wiem nie znam sie ale moj organizm np nie funkconuje normalnie bez luteiny
-
aszka wrote:tez miałam luteine ale mam progesteron w normie, teraz ogolnie lekarze przepisuja luteinę bo wola sie zabezpieczac przed ewentualnymi problemami ze strony pacjentek zamiast diagnozowac głebiej np szczegolnie po poronieniu.
-
agania31 wrote:Ja dzięki niej mam regularne @ ale masz racje nigdy gin mi nie powiedział dlaczego tak jest czy choćby zlecił jakieś badania odkąd luteina pomogła tak ją dostaję w kazdym cyklu
Wystarczy poznac cykl miesiaczkowy i rzadzace nim hormony. Wtedy ta zagadka sie rozwikla samaodstawienie luteiny nie wywola poronienia, bo nie taka jest jej rola. Co byloby z kobietami, ktore zachodza w ciaze i o niej nie wiedza? Nie biora wtedy nic i ciaze sie utrzymuja. Po to tworzy sie cialo zolte. Nawet jesli biora na podtrzymanie ciazy to tez nie przez cala. Oprocz tego, wcale niekoniecznie w 10dniu brania luteiny czy duphastonu test sikany, ani nawet beta, musza wykazac ciaze. Szczegolnie gdy zagniezdzenie mialo miejsce pozniej. Wtedy i tak zgodnie z zaleceniem lekarza sie odstawia. A gdy pozniej jest jednak mile zaskoczenie to sie wraca do leku i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 18:13
renieczka, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Moi obaj na szczescie nie
Aszka, Twoj tak mowi?
-
Anatolka wrote:To przykre, ale jakbys brala to tez nie ma gwarancji, ze bys donosila. Zadnej niestety. Wiele ciaz sie tak konczy mimo lekow. To forum zna wiele takich przypadkow niestety.
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Moi obaj na szczescie nie
Aszka, Twoj tak mowi?
Agania31 bo niby luteina powinna potrzymac ale jak w trakcie ciazy nie bedzie odpowiedniej produkcji hormonalnej to i tak nastapi obumarcie/poronienie.Anatolka lubi tę wiadomość