X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    A jakie miałaś wtedy wyniki tarczycy? I czy dalej masz z nią problemy? Bo jak chcesz zmienić gin to może na endo-gin?
    Przykro że nie donosiłaś :(
    Właśnie w tym problem że u mnie w tym małym miasteczku nie ma gin-endo:-(tak jestem pod stałą kontrola endo

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    Właśnie w tym problem że u mnie w tym małym miasteczku nie ma gin-endo:-(tak jestem pod stałą kontrola endo
    Moja gin stwierdziła, że endokrynologia jezt tak galopującą dziedziną, że szukać tylko młodego lekarza, bo nie wszyscy ogarniają.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak to w końcu jest z tymi ziołami Ojca Sroki? Jaki ma to wpływ na płodność? No i warto czy nie warto?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki... Używa któraś z Was lubrykantu Conceive plus?

• agania31 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Moja gin stwierdziła, że endokrynologia jezt tak galopującą dziedziną, że szukać tylko młodego lekarza, bo nie wszyscy ogarniają.
    Ja jestem skazana na panią w średnim wieku bo ona jedna tylko jest i tylko prywatnie przyjmuje ale to dzięki niej zaszłam w ciążę i moze też przez nią ją straciłam?tego nie wiem?moim zdaniem miałam za wysokie tsh+dodatnie anty tpo i żadnych lekow na to ale przyczyn mógło być wiele i kilka razem sie złożyć

• agania31 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O własnie dziewczyny pije któraś z Was zioła ojca sroki?bo też się do nich przymierzam ale nie wiem jaki jest ich oryginalny skład?samemu chyba taniej zrobic mieszankę co???

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    O własnie dziewczyny pije któraś z Was zioła ojca sroki?bo też się do nich przymierzam ale nie wiem jaki jest ich oryginalny skład?samemu chyba taniej zrobic mieszankę co???
    Z tego co wiem to nie jest drogie, ale słyszałam, że nie każdemu pomaga, a niektórym wręcz może szkodzi. Stąd moje pytanie:)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    Ja jestem skazana na panią w średnim wieku bo ona jedna tylko jest i tylko prywatnie przyjmuje ale to dzięki niej zaszłam w ciążę i moze też przez nią ją straciłam?tego nie wiem?moim zdaniem miałam za wysokie tsh+dodatnie anty tpo i żadnych lekow na to ale przyczyn mógło być wiele i kilka razem sie złożyć
    A jakie leki bierzesz teraz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    To jak to w końcu jest z tymi ziołami Ojca Sroki? Jaki ma to wpływ na płodność? No i warto czy nie warto?
    na pewno mozna sprobowac ja szczerze mowiac to przedobrzylam bo myslalam ze jak bede dluzej to pic mimo objawow to zajde...a niestety tylko w szpitalu na ostrym dyzurze sie znalazlam. Na pewno jezeli zaczna sie objawy jak wzdecia brzucha, przelewanie w brzuchu, klucia jajnikow trzeba natychmiast odstawic, ja mialam takie objawy ale ignorowalam bo wiadomo mialam nadzieje ze mi pomoga i nic, w koncu chyba po 1.5 miesiaca mialam taki bol jajnikow ze lekarz myslal, ze ja mam w ogole cos z brzuchem albo ostry stan wyrostka, w szpitalu mnie przebadali na szczescie wyniki ogolne byly dobre, teraz juz dokladnie nie pamietam ale jakies wskazniki byly nizsze i sie zapytali czy czegos nie jadłam itd, od wielu m-ccy ja powiedzialam ze te ziola no i sie zaczeło, dostalam taki opiepsz ze chyba ludzie na ulicy słyszeli. Zbadali mnie tam od a do zet dali leki w kroplowce i w tabletkach i wypuscili. Takze juz nic nie probuje bo wiem ze ziola to nie dla mnie. Moj gin tez mnie niezle obstawil. Tym bardziej ze powiedzial ze jak sa problemy ze sluzem itd to i na nic ziola...

Zelu concieve uzywalam, oprocz poslizgu nie bylo efektow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 23:50

• agania31 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A jakie leki bierzesz teraz?
    Na tarczyce biore letrox od dzis 75 bo nie za wiele mi spadło tsh przy dawce 50

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Ja piję już drugi cykl(nie lubię ziół, ale te nie śmierdzą jak dla mnie :) ), do tego CLO w małej ilości (1/4 tabletki) skutków ubocznych nie zauważyłam, prędzej po Duphastonie (strasznie bolą mnie piersi-muszę zmienić na luteinę).
    Ale za to mam więcej śluzu płodnego, pęcherzyk ładnie rośnie- nie wiem czy to zasługa ziółek i CLO, czy tylko CLO. Moja lekarka o nich nie wie, bo na pewno by mnie zbeształa. :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A tak z innej beczki... Używa któraś z Was lubrykantu Conceive plus?

Ja używam. Jest po nim fajny poślizg :) ja używam tego w aplikatorach, ale dziewczyny które mają problem z nawilżeniem to lepiej żeby kupiły w tubce, bo ten w aplikatorach to się wciska bezpośrednio do środka. Na razie efektów jak wiadomo nie ma, ale może się uda w kolejnych cyklach. :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Ja piję już drugi cykl(nie lubię ziół, ale te nie śmierdzą jak dla mnie :) ), do tego CLO w małej ilości (1/4 tabletki) skutków ubocznych nie zauważyłam, prędzej po Duphastonie (strasznie bolą mnie piersi-muszę zmienić na luteinę).
    Ale za to mam więcej śluzu płodnego, pęcherzyk ładnie rośnie- nie wiem czy to zasługa ziółek i CLO, czy tylko CLO. Moja lekarka o nich nie wie, bo na pewno by mnie zbeształa. :)

Ja mam zamiar zacząć je pić, zobaczymy czy coś pomoże...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja mam zamiar zacząć je pić, zobaczymy czy coś pomoże...

Powodzenia :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    A mogłabyś zaradzić gdzie je kupiłaś???

• agania31 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    A mogłabyś zaradzić gdzie je kupiłaś???[/QUOTE
    "zaradzić"ale błędy robię:-)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    Na tarczyce biore letrox od dzis 75 bo nie za wiele mi spadło tsh przy dawce 50
    A brałaś Euthyrox? Nie wiem w czym tkwi różnica, ale wg lekarza jest on lepszy dla kobiet starających się.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja używam. Jest po nim fajny poślizg :) ja używam tego w aplikatorach, ale dziewczyny które mają problem z nawilżeniem to lepiej żeby kupiły w tubce, bo ten w aplikatorach to się wciska bezpośrednio do środka. Na razie efektów jak wiadomo nie ma, ale może się uda w kolejnych cyklach. :)
    No właśnie ja używam go już długo. Mam problemy z nawilżeniem i kupuję go nie tyle po to żeby pomógł, co żeby nie przeszkadzał (i mam nadzieję że tak jest), bo słyszałam że ogólnie lubrykanty tworzą barierę przez którą plemniki nie mają zbyt swobodnego przejścia i nie są zbyt pomocne... Na pewno nie wszystkie, ale nie wiedziałam po które sięgać, no i trafiłam na Conceive plus.
    A swoją drogą, my staraczki to już każde pieniądze damy, byleby ktoś napisał na opakowaniu "od tego zachodzi się w ciążę";)

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    agania31 wrote:
    A mogłabyś zaradzić gdzie je kupiłaś???[/QUOTE
    "zaradzić"ale błędy robię:-)

żadna tajemnica, proszę :)

http://www.duszan.com24.pl/?p=productsList&iCategory=3&iPage=1

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A brałaś Euthyrox? Nie wiem w czym tkwi różnica, ale wg lekarza jest on lepszy dla kobiet starających się.
    Właśnie wczoraj byłam na wizycie i dopiero w domu zauważyłam że na recepcie zamiast letroksu jest euthyrox zadzwoniłam i zapytałam czy to pomyłka ale ona mi powiedziała ze mam je wykupic i brać że żadnej różnicy nie ma no zobaczymy jak podziała na mnie ta zamiana?

‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ