X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój 26 dzień cyklu niby lekarz przygotował sie do miego fachowo bo oprocz clo bralam też estrofem a aktualnie jestem na luteinie ale zapomniał o najważniejszym monitoringu stwierdził że nie ma takiej potrzeby

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    To mój 26 dzień cyklu niby lekarz przygotował sie do miego fachowo bo oprocz clo bralam też estrofem a aktualnie jestem na luteinie ale zapomniał o najważniejszym monitoringu stwierdził że nie ma takiej potrzeby

Rozumiem, że jak w tym cyklu się nie uda, to masz brać od nowa? Zapisz się na monitoring czy wszystko gra :) Niektóre chodzą w 3 dc, ale jak dla mnie to mało komfortowe. A zanim weźmiesz od nowa CLO to trzeba sprawdzić czy nie ma torbieli, po niepękniętym pęcherzyku. A jak się czujesz?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:

Możesz iść teraz nawet na monitoring i powinno być wiadomo co z pęcherzykiem...
    Bo w tym 3dc to mało komfortowe faktycznie....

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ciri Debiutantka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa, chociaż staram się ponad lata. Podczas pierwszego cyklu z clo pęcherzyk urósł mi do 7 mm i niestety przez kolejne 2 dni nic. lekarz powiedzial, ze jeszcze istnieje szansa, że coś ruszy. A jestem w 11dc

• agania31 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Rozumiem, że jak w tym cyklu się nie uda, to masz brać od nowa? Zapisz się na monitoring czy wszystko gra :) Niektóre chodzą w 3 dc, ale jak dla mnie to mało komfortowe. A zanim weźmiesz od nowa CLO to trzeba sprawdzić czy nie ma torbieli, po niepękniętym pęcherzyku. A jak się czujesz?

Tak ale chyba zmienie gina i dopiero powtórzę kurację z clo...czuje się nijak tylko piersi troszkę bolą ale to u mnie normalne przed @

• agania31 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opiszę bardziej moją historię-pierwszy raz clo 1×1 od 2 do 6 dnia cyklu @ w 17dniu biegiem do gina czy wszystko gra kazał odstawić wszystkie hormony na miesiąc a potem działać ze zdwojona dawka a dodam że w ciąże zaszłam naturalnie po 5 miesiacach starań ale poroniłam:-(potem gin stwierdził cykle bezowulacyjne...

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    Opiszę bardziej moją historię-pierwszy raz clo 1×1 od 2 do 6 dnia cyklu @ w 17dniu biegiem do gina czy wszystko gra kazał odstawić wszystkie hormony na miesiąc a potem działać ze zdwojona dawka a dodam że w ciąże zaszłam naturalnie po 5 miesiacach starań ale poroniłam:-(potem gin stwierdził cykle bezowulacyjne...
    A co powiedział gin po poronieniu? Podał jakiś domniemamy powód? A robiłaś jakieś badania?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaboo wrote:
    Hej dziewczyny słyszałyście kiedyś o czymś takim Test ciążowy pozytywny a lekarz nie widzi na USG ciąży w 34 dc (mówił tylko że w prawym jajniku są jakieś pęcherzyki ale jeszcze nie może potwierdzić ciąży) kazał mi przyjść ponownie 27 na usg dowcipne. Owulacja był w 18 dc
    No ciąży na USG tak wcześnie nie widać, to normalne. Za jakieś 3 tygodnie to już będzie mógł stwierdzić na USG z calutką pewnością:) A póki co zmierz betę jeszcze raz za kilka dni, zobacz jak przyrasta. No i gratulacje serdeczne:)

• agania31 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A co powiedział gin po poronieniu? Podał jakiś domniemamy powód? A robiłaś jakieś badania?
    Powiedział ze tak sie zdarza i ze prawie kazda kobieta ma za sobą poronienie główną przyczyną jest wada płodu ale ja w to nie wierzę nic się nie dzieje bez powodu myślę ze u mnie to przez tarczyce moja endo dała mi tabletki dopiero po pozytywnym teście a to mogło być już za późno badałam sie tylko pod kątem różyczki i toksoplazmozy bo genetyczne sa bardzo drogie a dopiero po 3#dają skierowanie

• agania31 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dodam jeszcze ze 6lat temu przeszłam ciążę pozamaciczna o której nie wiedziałam w efekcie czego trafiłam na stół operacyjny cudem żyję:-)i został mi jeden jajowod no to taka ze mnie problemowa bsbka;-)

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    Powiedział ze tak sie zdarza i ze prawie kazda kobieta ma za sobą poronienie główną przyczyną jest wada płodu ale ja w to nie wierzę nic się nie dzieje bez powodu myślę ze u mnie to przez tarczyce moja endo dała mi tabletki dopiero po pozytywnym teście a to mogło być już za późno badałam sie tylko pod kątem różyczki i toksoplazmozy bo genetyczne sa bardzo drogie a dopiero po 3#dają skierowanie

A jakie miałaś wtedy wyniki tarczycy? I czy dalej masz z nią problemy? Bo jak chcesz zmienić gin to może na endo-gin?
    Przykro że nie donosiłaś :(

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podobno nieleczona tarczyca często jest przyczyną poronień. Ja mam teraz podobno jakieś zaostrzenie tego hashimoto i kazała mi się wstrzymać na razie ze staraniem o dziecko, bo to byłoby dla ewentualnego płodu niebezpieczne. No i przez to muszę się wstrzymać z clo. A myślałam, że w styczniu zacznę:/ A teraz to najprawdopodobniej nawet w lutym jeszcze będę musiała się wstrzymać:/ Przykro mi z powodu Twojego poronienia:(

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za gin w ogóle, który po poronieniu mówi Ci że prawie każda kobieta ma za sobą poronienie:/ Zresztą pierwsze słyszę takie brednie:/

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A co to za gin w ogóle, który po poronieniu mówi Ci że prawie każda kobieta ma za sobą poronienie:/ Zresztą pierwsze słyszę takie brednie:/

To że pierwsze słyszysz, to jeszcze nie znaczy że to nieprawda. Chodzi o to, że prawie każda z nas, która się stara o ciążę może w tej ciąży być i ją stracić, najczęściej nawet nie zauważając jej. To są chociażby 2-3 dni spóźnione miesiączki, trochę obfitsze krwawienie. Kobieta, która się nie obserwuje uważnie w ogóle może nie zauważyć czegoś takiego, a jakby zrobiła betę kilka dni wcześniej to by wyszła pozytywnie. Dlatego nie zaleca się robienia żadnych testów przed @...

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    To że pierwsze słyszysz, to jeszcze nie znaczy że to nieprawda. Chodzi o to, że prawie każda z nas, która się stara o ciążę może w tej ciąży być i ją stracić, najczęściej nawet nie zauważając jej. To są chociażby 2-3 dni spóźnione miesiączki, trochę obfitsze krwawienie. Kobieta, która się nie obserwuje uważnie w ogóle może nie zauważyć czegoś takiego, a jakby zrobiła betę kilka dni wcześniej to by wyszła pozytywnie. Dlatego nie zaleca się robienia żadnych testów przed @...
    No tak, ale Agania31 wiedziała, że jest w ciąży i poroniła, a gin jej tak powiedział. Nie mówię tu o takich poronieniach, których większość z kobiet, które je przeszła nawet ich nie odnotuje, bo przejawią się jedynie obfitszą miesiączką. Takich poronień jest na pewno więcej, ale z drugiej strony tu też bym nie powiedziała, że prawie każda kobieta je przeszła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyczyny poronien sa rozne, na pewno dobrze byłoby sie gruntownie przebadac. Ogolnie pierwsze trzy m-ce sa w dosc duzym stopniu na to ukierunkowane i czasami przyczyny moga byc zupełnie błahe, czasami zaawansowane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Źle, to znaczy?
    wzdecia brzucha, bole jajnikow efektem czego wyladowałam w szpitalu i lekarz ostro powiedzial :D ze niewiadomo jak to działa wiec nie pic zadnych ziol bo moglam sobie jajniki zmarnowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri wrote:
    Hej, jestem tu nowa, chociaż staram się ponad lata. Podczas pierwszego cyklu z clo pęcherzyk urósł mi do 7 mm i niestety przez kolejne 2 dni nic. lekarz powiedzial, ze jeszcze istnieje szansa, że coś ruszy. A jestem w 11dc
    to trzeba monitorowac i sprawdzac.

• Paolala Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje wykonanie usg:) pęcherzyk jest 12mm w 12 dc:) owulacje mam koło 18dc to jest szansa że urośnie do odpowiednich rozmiarów:)

Amus87, Yousee lubią tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No podobno nieleczona tarczyca często jest przyczyną poronień. Ja mam teraz podobno jakieś zaostrzenie tego hashimoto i kazała mi się wstrzymać na razie ze staraniem o dziecko, bo to byłoby dla ewentualnego płodu niebezpieczne. No i przez to muszę się wstrzymać z clo. A myślałam, że w styczniu zacznę:/ A teraz to najprawdopodobniej nawet w lutym jeszcze będę musiała się wstrzymać:/ Przykro mi z powodu Twojego poronienia:(
    Wreszcie weekend:-):-):-):-)
    Ja tez mam hashimoto jak zaszłam w ciążę to moje tsh było blisko 3 teraz mam 2,04 to i tak za wysokie bo my staraczki powinnismy miec tak od 1-2 od dziś mam zwiekszona dawkę leku oprócz tego biore 1/2 tabletki bromergonu na zbicie prolaktyny

Jagoda ma racje czasem bardziej obfita i bolesniejsza @ jest poronieniem ja miałam zabieg bo byłam w 10tyg.a serduszko przestało bić w 8 ale przez te kilka tygodni tak źle sie czułam mówię wam fatalnie tak jakby moj organizm z czymś walczył...

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ