X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No właśnie ja używam go już długo. Mam problemy z nawilżeniem i kupuję go nie tyle po to żeby pomógł, co żeby nie przeszkadzał (i mam nadzieję że tak jest), bo słyszałam że ogólnie lubrykanty tworzą barierę przez którą plemniki nie mają zbyt swobodnego przejścia i nie są zbyt pomocne... Na pewno nie wszystkie, ale nie wiedziałam po które sięgać, no i trafiłam na Conceive plus.
    A swoją drogą, my staraczki to już każde pieniądze damy, byleby ktoś napisał na opakowaniu "od tego zachodzi się w ciążę";)

Na pewno nie przeszkadza, a na opakowaniu nawet jest napisane, że jeśli w ciągu 6 miesięcy stosując żel nie zajdzie się w ciążę to należy zgłosić się do lekarza...
    Z tymi pieniędzmi jest dokładnie jak mówisz. Żel jest trochę drogi, ale jeśli chcemy mieć dziecko, które jest na pewno większym wydatkiem miesięcznym niż ten żel to nas stać :)
    Chociaż ja już nawet nie liczę ile wydaję pieniędzy co miesiąc na to żeby zajść w ciążę... wizyta u lekarza, później leki, witaminy... ale czego się nie robi żeby mieć upragnionego dzidziusia... mała istotka jest warta tej każdej złotówki.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    żadna tajemnica, proszę :)

http://www.duszan.com24.pl/?p=productsList&iCategory=3&iPage=1
    Dzięki może i ja spróbuje bo moj Tz wyjeżdża w delegacje w lutym to w tym czasie odstawie clo i będą ziołka:-)

• myssss Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która z Was brała zastrzyki Ovitrelle przy stymulacji? Ja mam zrobić sobie dzisiaj i jakoś się boję :( nie dość że nie znoszę igieł itp, to jeszcze te skutki uboczne o których piszą na ulotce mnie przerażają... Czy któraś z Was miała jakieś "przeboje" przy takich zastrzykach ??

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dużo kobiet brało tutaj i ten i pregnyl
    nic Ci nie będzie a jak olejesz sprawę moze jajko nie pęknąć

renieczka lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A tak z innej beczki... Używa któraś z Was lubrykantu Conceive plus?
    Hej. Ja zaczęłam używać , od dwóch miesięcy stosujemy. U mnie problem jest ze śluzem wiec mam nadzieje ze żel pomoże :) choć narazie rezultatów nie ma. Kiedyś używaliśmy durexa przed staraniami, ale jest plemnikobójczy. Dlatego trafiłam na Conceive plus i czekam na cud :)

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dziewczyny, która z Was brała zastrzyki Ovitrelle przy stymulacji? Ja mam zrobić sobie dzisiaj i jakoś się boję :( nie dość że nie znoszę igieł itp, to jeszcze te skutki uboczne o których piszą na ulotce mnie przerażają... Czy któraś z Was miała jakieś "przeboje" przy takich zastrzykach ??
    Ja ostatnio robiłam sobie ten zastrzyk. Na igły też reaguje bardzo źle i ręce się trzęsły strasznie ale sam zastrzyk naprawdę absolutnie nic nie boli! Gdybym sobie nie zrobiła tego zastrzyku to bym nie wierzyła ale naprawdę tak jest :-) skutków ubocznych też nie miałam zupełnie żadnych. Odwagi i do dzieła ;-)

renieczka, scarllet lubią tę wiadomość

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny powiedzcie mi po ilu dniach od odstawieniu luteiny powinno się dostać okres

katarynka27
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    hej dziewczyny powiedzcie mi po ilu dniach od odstawieniu luteiny powinno się dostać okres
    Ja zazwyczaj po trzech dniach od odstawienia dostawałam @ ale do 10dni powinna przyjść

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    ja dostawałam po drugim dniu

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    ja dostałam po 16 albo 17

• Paolala Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:

ja dostalam w trakcie brania

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • myssss Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co u Was? Ja wczoraj miałam podany pierwszy zastrzyk Ovitrelle i nie było tak strasznie. Lekarz stwierdził, że w sobotę powinna być owulacja a ja mimo to żadnych objawów z tym związanych nie miałam... Martwi mnie też całkowity brak śluzu płodnego ... :( mój śluz jest mleczny i gęsty... pewnie znowu nic z tego nie będzie...

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myssss nie zawsze się czuje owulacje! trzymam kciuki żeby się udało!!! ja dzisiaj ide na kolejny monitoring, zobaczymy co będzie, póki co staram się troche odstresować i wczoraj zrobiłam sobie kąpiel w mleku:)

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • saminka Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mam pytanie brałam clo od 5-9 dc i luteine od 16 dnia cyklu. I tak przez 3 cykle. Teraz brałam clo tak samo tylko dawkę miałam 2 razy dziennie. Cykle miałam 30 dniowe i tak co miesiąc co do dnia. Wczoraj powinnam miec @, ale nie dostałam jej. Boję się robić testu. Co o tym sądzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saminka myślę ze możesz test zrobić ale to może nic nie znaczyć cykl może się wydłużać
    miałas potwierdzone owulacje ( USG) ze 16 dc luteine dostawałaś?

• saminka Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam. W tamtym roku w lipcu tez zaszłam w ciążę dzięki clo ale poroniłam.
    A teraz nie wiem zawsze po odstawieniu luteiny dostawalam @ na 4/5 dzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kup test
    ja zwykle do 10 dni dostaje po luteinie czy dupku
    a ost po 16/17 dniach było

• Ana01 Nowa

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja bralam piewrszy miesiac clo od 2dc przez 5 dni jeszcze biore bromergon i luteine. Mialam monitoring 10dc cylku i byly dwa pecherzyki pozniej dostalam zastrzyk perygnyl i staranka. Obecnie jestem w 20dc i bola mnie jajniki jak sikam i siadam oraz czesciej chodze siku. Czy moga to być objawy ciazy? na test jeszcze za wczesnie..

Ana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja mialam dokladnie takie objawy kiedy dwa pecherzyki nie pekly tylko porobily sie z nich torbiele. Moze wybierz sie na monitoring?

• agania31 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saminka wrote:
    Czesc mam pytanie brałam clo od 5-9 dc i luteine od 16 dnia cyklu. I tak przez 3 cykle. Teraz brałam clo tak samo tylko dawkę miałam 2 razy dziennie. Cykle miałam 30 dniowe i tak co miesiąc co do dnia. Wczoraj powinnam miec @, ale nie dostałam jej. Boję się robić testu. Co o tym sądzicie?
    Saminka wiem że rozczarowanie boli ale zanim sie odstawi luteine to trzeba zrobić test bo w razie ciąży spadek progesteronu grozi poronieniem:-(

‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ