CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydziewczyny bylam dzis u gina ( innego) i dowiedzialam sie , ze przy dlugich cyklach 50-60 dniowych podawanie clo to za wczesnie. wczesniej powinnam miec urewgulowane cykle. do tego powinnam miec podawana metformine. moje wyniki sa takie :
test obciazenia glukoza (75g)
glukoza na czczo 5,17 ( 3,90-5,50)
glukoza po 1h 5,04 ( ....-11,10)
glukoza po 2h 4,47 (...- 7,
insulina po obciazeniu (75g glukozy)
insulina przed obciazeniem 13,0 (2,4-24,9)
insulina po obciazeniu pkt.1 69,6 ( - )
insulina po obciazeniu pkt 2 13,2 ( - )
czy ktoras z Was zna sie na tym i moze napisac czy wyniki sa ok? do tego mam poczytac sobie o diecie z niskim indeksem glikemicznym...
droga do zaciaznia jest MEEEEEEGA trudna.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaola ja z poczatku mialam wynik jakos cos ponad 5.
Endo powiedziała ze chce sprawdzić jak tarczyca zaraguje na JOD i dała mi na miesiac po 1 tabletce
po msc wynik TSH byl jakos 12
Martoszka ja też mam problemy z tarczycą, musisz badać częściej TSH przy stosowani CLOWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:59
-
nick nieaktualnyMartoszka wrote:Ja i tak badam TSH raz na miesiąc na dwa, więc dobrze.
A bardzo Ci clo zmienia wynik TSH?
pisałam pare str wcześniej
przy dawce 100 euthyroxu mialam przez x lat wynik 1-1,5
a po CLO mialam przy tej samej dawce 3,5-4 i to nawet po 30 dniach od ost tabletki CLO -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To takie błędne koło jest, tsh obniżam po to żeby zacząć brać clo, a clo mi podniesie tsh i znowu może być problem, np. z zagnieżdżeniem ewentualnego zarodka... I tak w kółko bo nigdy nie może być za dobrze:) Nudno by było gdyby wszystko tak szło jak po maśle;)