Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela87 wrote:
    No to teraz mnie nastraszyłyście, bo nie doczytałam tego w ulotce clo :( chyba przejdę się na badania w tym tygodniu.
    Nie ma się co przejmować tym za bardzo. Moja gin wiedziała o tym i wiedziała że z tarczycą problemy, a mimo to nie mówiła nic na ten temat, po prostu zapisała to clo. No ale wiadomo, trzeba być już pod stała kontrolą endokrynologa dobrego, no i najlepiej żeby gin reż wiedział co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ciaza to jednak skomplikowany proces, a właściwie zajscie

baba_Jagna lubi tę wiadomość

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Niestety muszę zacząć brać clo :(

a tak bardzo wierzyłam, że uda się bez niego :(

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba_Jagna wrote:
    Cześć dziewczyny. Niestety muszę zacząć brać clo :(

a tak bardzo wierzyłam, że uda się bez niego :(
    Cześć:) Pomyśl o tym tak, że teraz będziesz brała clo i zwiększysz swoje szanse, wreszcie się uda, jupiii;) Ja staram się tak o tym myśleć:) Dajesz sobie nową szansę, będą nowe nadzieje:) A niedługo wiosna i wszystko budzi się do życia, może fasoliny też się obudzą;)

agania, Martoszka lubią tę wiadomość

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    musisz badać częściej TSH przy stosowani CLO
    Kurcze, pierwszy raz o tym słyszę

Mój gin (endo-gin z kliniki niepłodności) ani razu nie skierował mnie na TSH od kiedy stosuję CLO. Normalnie jestem na euthyroxie 50, który wyrównał mi TSH do ok 1,6. Ale ostatni raz badałam w maju ;)...

W 3dc się je robi, tak? Czy nie ma różnicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 08:44

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:

Mój gin (endo-gin z kliniki niepłodności) ani razu nie skierował mnie na TSH od kiedy stosuję CLO. Normalnie jestem na euthyroxie 50, który wyrównał mi TSH do ok 1,6. Ale ostatni raz badałam w maju ;)...

TSH możesz zrobić w dowolnym dniu, tylko że rano nie możesz euthyroxu przyjąć, dopiero po badaniu. No jak w maju ostatnio robiłaś to idź koniecznie. Nawet nie tyle przez wzgląd na clo, ale osoby z problemową tarczycą;) starające się o dziecko muszą mieć TSH pod stałą kontrolą. Po co ryzykować że Ci coś tam podskoczyło i problemy będzie robić:)

Miu95 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola to tez nie do końca tak jest z tym lekiem przed badaniem
    Można brać euthyrox przed badaniem o ile robimy tylko TSH
    jeśli robimy FT3 i FT4 to nie można brać euthyroxu czy letroxu
    Euthyrox czy letrox nie działają tak ze bierzesz lek i od raz obniża...dlatego badania robi sie nie częściej niż 3 tyg bo częściej po porstu nie ma sensu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 09:11

Miu95 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:

oj to nie fajnie z jej strony ale mnie już nie dziwi to bo moj gin też olał sprawe ;) a ja czuje fizyczne objawy jak mam wynik TSH powyżej 2,5 ;) źle sie czuje jestem senna rozbita boli mnie głowa moze mój organizm bo 5-6 latach przywyknął do działania w momencie gdy TSH mam w okolicy 1? nie wiem ale już pare razy poszłam na TSH przez fizyczne objawy. Wtedy za każdym razem wynik był powyżej 2,5

• paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    paola to tez nie do końca tak jest z tym lekiem przed badaniem
    Można brać euthyrox przed badaniem o ile robimy tylko TSH
    jeśli robimy FT3 i FT4 to nie można brać euthyroxu czy letroxu
    Euthyrox czy letrox nie działają tak ze bierzesz lek i od raz obniża...dlatego badania robi sie nie częściej niż 3 tyg bo częściej po porstu nie ma sensu:)
    Hmm, może rzeczywiście, nie wiem, bo ja też robię FT4, ale tak zrozumiałam jakby to właśnie o to TSH chodziło z tą tabletką. Ale ręki nie dam sobie uciąć;)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :)
    wpadam dodać Wam otuchy i mocno wierzę w to, że Każdej się UDA !! - nie ma innej opcji :)
    Niestety nie uda mi się Was nadrobić, przyznam się bez bicia :P Ale mało czasu mam dla siebie bo jesteśmy w trakcie remontu i przeprowadzki :| trochę to męczące :P
    Ale wpadam do Was z nowiną, że po pn usg połówkowym jest wszystko OK i noszę w sobie ok 315g szczęścia które ewidentnie jest chłopcem :)
    Kochane nie poddawajcie się <3 Warto walczyć !!

agania, Martoszka, nick nieaktualny, nat_alia, Miu95, Lemon_drop lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CUDNIE Magda_lena88 !!!:* :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop wrote:
    Goniaa ja miałam mieć taką kurację clo + luteina, ale przez złe wyniki cytologii mam póki co zakaz i kurację musiałam przerwać :( Dziś idę na kolposkopię, modlę się żeby wynik nie był zły i żebym mogła wrócić do starań jak najszybciej...
    Byłaś nA monitoringu? Clo zadziałało? U mnie tak, 12dc były chyba 4 kilkunastomilimetrowe pęcherzyki I gin była bardzo zadowolona.

U mnie badania tarczycowe są w normie, clo działa, teraz czekamy czy nam się powiodło czy nie, nie nastawiam się że akurat w I cyklu się udało, ale mam nadzieje że dzięki clo i luteinie w końcu zostanę mamą - czego sobie i wam wszystkim starającym się życze :)

Martoszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie udzielałam się tutaj ostatnio, ale piszę teraz z dobrymi wieściami - stosowałam Clo, zrobiłam sobie przerwę i miałam akurat w styczniu taki miesiąc, że nawet nie było głowy do liczenia dokładnie dni i nakręcania się, a tu dziś zamiast @ blada druga kreska na teście :)
    Czekam na wyniki bety, ale już chcę Wam wszystkim dodać otuchy! :)

agania, Martoszka, Miu95, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lemon_drop lubią tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gratki i tutaj!:D
    p.s zmień sobie w wykresie date teścika na dzisiaj nie na jutro hihihi

ale.ale lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Dziewczyny, nie udzielałam się tutaj ostatnio, ale piszę teraz z dobrymi wieściami - stosowałam Clo, zrobiłam sobie przerwę i miałam akurat w styczniu taki miesiąc, że nawet nie było głowy do liczenia dokładnie dni i nakręcania się, a tu dziś zamiast @ blada druga kreska na teście :)

A długo stosowałaś clo ? Gratuluje z całego serducha :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Gratulacje:) Prześledziłam to forum od pierwszej strony i mam wrażenie że znam Was wszystkie:) Tymbardziej cieszę się, gdy którejś się udaje:) Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, a nawet lepiej:)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola gratuluje przeczytania całego tematu :) troche pewnie zajęło :)
    Ale. Ale gratuluje II kresek :) zazdraszczam :) trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. A Ty trzymaj za nas by w końcu i nam sie udało :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Paola gratuluje przeczytania całego tematu :) troche pewnie zajęło :)
    Ale. Ale gratuluje II kresek :) zazdraszczam :) trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. A Ty trzymaj za nas by w końcu i nam sie udało :)
    Miałam kilka nadzwyczaj spokojnych dni w pracy;) A czytanie wciągało, Wasze historie wciągały, byłam ciekawa co dalej:) A najfajniej było jak któraś pisała załamana że już nie ma siły, że się nie udaje, a ja widzę suwaczek że albo dzidzi w drodze, albo się urodziło już i sobie myślę: nie płacz, w tym cyklu zajdziesz;) i czytałam dalej czekając dobrych wieści;)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie mogę sie doczekać jak bedzie wiecej tych suwaczków :) w tym jeden moj :)

paola87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Miałam kilka nadzwyczaj spokojnych dni w pracy;) A czytanie wciągało, Wasze historie wciągały, byłam ciekawa co dalej:) A najfajniej było jak któraś pisała załamana że już nie ma siły, że się nie udaje, a ja widzę suwaczek że albo dzidzi w drodze, albo się urodziło już i sobie myślę: nie płacz, w tym cyklu zajdziesz;) i czytałam dalej czekając dobrych wieści;)
    ja też cały wątek przeczytałam nim dołączyłam :) i też czułam, jakbym znała dziewczyny już od dawna:)

‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ