X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela87 wrote:
    No to teraz mnie nastraszyłyście, bo nie doczytałam tego w ulotce clo :( chyba przejdę się na badania w tym tygodniu.
    Nie ma się co przejmować tym za bardzo. Moja gin wiedziała o tym i wiedziała że z tarczycą problemy, a mimo to nie mówiła nic na ten temat, po prostu zapisała to clo. No ale wiadomo, trzeba być już pod stała kontrolą endokrynologa dobrego, no i najlepiej żeby gin reż wiedział co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ciaza to jednak skomplikowany proces, a właściwie zajscie

baba_Jagna lubi tę wiadomość

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Niestety muszę zacząć brać clo :(

a tak bardzo wierzyłam, że uda się bez niego :(

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba_Jagna wrote:
    Cześć dziewczyny. Niestety muszę zacząć brać clo :(

a tak bardzo wierzyłam, że uda się bez niego :(
    Cześć:) Pomyśl o tym tak, że teraz będziesz brała clo i zwiększysz swoje szanse, wreszcie się uda, jupiii;) Ja staram się tak o tym myśleć:) Dajesz sobie nową szansę, będą nowe nadzieje:) A niedługo wiosna i wszystko budzi się do życia, może fasoliny też się obudzą;)

agania, Martoszka lubią tę wiadomość

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    musisz badać częściej TSH przy stosowani CLO
    Kurcze, pierwszy raz o tym słyszę

Mój gin (endo-gin z kliniki niepłodności) ani razu nie skierował mnie na TSH od kiedy stosuję CLO. Normalnie jestem na euthyroxie 50, który wyrównał mi TSH do ok 1,6. Ale ostatni raz badałam w maju ;)...

W 3dc się je robi, tak? Czy nie ma różnicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 08:44

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:

Mój gin (endo-gin z kliniki niepłodności) ani razu nie skierował mnie na TSH od kiedy stosuję CLO. Normalnie jestem na euthyroxie 50, który wyrównał mi TSH do ok 1,6. Ale ostatni raz badałam w maju ;)...

TSH możesz zrobić w dowolnym dniu, tylko że rano nie możesz euthyroxu przyjąć, dopiero po badaniu. No jak w maju ostatnio robiłaś to idź koniecznie. Nawet nie tyle przez wzgląd na clo, ale osoby z problemową tarczycą;) starające się o dziecko muszą mieć TSH pod stałą kontrolą. Po co ryzykować że Ci coś tam podskoczyło i problemy będzie robić:)

Miu95 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola to tez nie do końca tak jest z tym lekiem przed badaniem
    Można brać euthyrox przed badaniem o ile robimy tylko TSH
    jeśli robimy FT3 i FT4 to nie można brać euthyroxu czy letroxu
    Euthyrox czy letrox nie działają tak ze bierzesz lek i od raz obniża...dlatego badania robi sie nie częściej niż 3 tyg bo częściej po porstu nie ma sensu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 09:11

Miu95 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:

oj to nie fajnie z jej strony ale mnie już nie dziwi to bo moj gin też olał sprawe ;) a ja czuje fizyczne objawy jak mam wynik TSH powyżej 2,5 ;) źle sie czuje jestem senna rozbita boli mnie głowa moze mój organizm bo 5-6 latach przywyknął do działania w momencie gdy TSH mam w okolicy 1? nie wiem ale już pare razy poszłam na TSH przez fizyczne objawy. Wtedy za każdym razem wynik był powyżej 2,5

• paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    paola to tez nie do końca tak jest z tym lekiem przed badaniem
    Można brać euthyrox przed badaniem o ile robimy tylko TSH
    jeśli robimy FT3 i FT4 to nie można brać euthyroxu czy letroxu
    Euthyrox czy letrox nie działają tak ze bierzesz lek i od raz obniża...dlatego badania robi sie nie częściej niż 3 tyg bo częściej po porstu nie ma sensu:)
    Hmm, może rzeczywiście, nie wiem, bo ja też robię FT4, ale tak zrozumiałam jakby to właśnie o to TSH chodziło z tą tabletką. Ale ręki nie dam sobie uciąć;)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :)
    wpadam dodać Wam otuchy i mocno wierzę w to, że Każdej się UDA !! - nie ma innej opcji :)
    Niestety nie uda mi się Was nadrobić, przyznam się bez bicia :P Ale mało czasu mam dla siebie bo jesteśmy w trakcie remontu i przeprowadzki :| trochę to męczące :P
    Ale wpadam do Was z nowiną, że po pn usg połówkowym jest wszystko OK i noszę w sobie ok 315g szczęścia które ewidentnie jest chłopcem :)
    Kochane nie poddawajcie się <3 Warto walczyć !!

agania, Martoszka, Amus87, nat_alia, Miu95, Lemon_drop lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CUDNIE Magda_lena88 !!!:* :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemon_drop wrote:
    Goniaa ja miałam mieć taką kurację clo + luteina, ale przez złe wyniki cytologii mam póki co zakaz i kurację musiałam przerwać :( Dziś idę na kolposkopię, modlę się żeby wynik nie był zły i żebym mogła wrócić do starań jak najszybciej...
    Byłaś nA monitoringu? Clo zadziałało? U mnie tak, 12dc były chyba 4 kilkunastomilimetrowe pęcherzyki I gin była bardzo zadowolona.

U mnie badania tarczycowe są w normie, clo działa, teraz czekamy czy nam się powiodło czy nie, nie nastawiam się że akurat w I cyklu się udało, ale mam nadzieje że dzięki clo i luteinie w końcu zostanę mamą - czego sobie i wam wszystkim starającym się życze :)

Martoszka, Amus87 lubią tę wiadomość

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie udzielałam się tutaj ostatnio, ale piszę teraz z dobrymi wieściami - stosowałam Clo, zrobiłam sobie przerwę i miałam akurat w styczniu taki miesiąc, że nawet nie było głowy do liczenia dokładnie dni i nakręcania się, a tu dziś zamiast @ blada druga kreska na teście :)
    Czekam na wyniki bety, ale już chcę Wam wszystkim dodać otuchy! :)

agania, Martoszka, Miu95, scarllet, tola2014, Lemon_drop lubią tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gratki i tutaj!:D
    p.s zmień sobie w wykresie date teścika na dzisiaj nie na jutro hihihi

ale.ale lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Dziewczyny, nie udzielałam się tutaj ostatnio, ale piszę teraz z dobrymi wieściami - stosowałam Clo, zrobiłam sobie przerwę i miałam akurat w styczniu taki miesiąc, że nawet nie było głowy do liczenia dokładnie dni i nakręcania się, a tu dziś zamiast @ blada druga kreska na teście :)

A długo stosowałaś clo ? Gratuluje z całego serducha :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Gratulacje:) Prześledziłam to forum od pierwszej strony i mam wrażenie że znam Was wszystkie:) Tymbardziej cieszę się, gdy którejś się udaje:) Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, a nawet lepiej:)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola gratuluje przeczytania całego tematu :) troche pewnie zajęło :)
    Ale. Ale gratuluje II kresek :) zazdraszczam :) trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. A Ty trzymaj za nas by w końcu i nam sie udało :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Paola gratuluje przeczytania całego tematu :) troche pewnie zajęło :)
    Ale. Ale gratuluje II kresek :) zazdraszczam :) trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. A Ty trzymaj za nas by w końcu i nam sie udało :)
    Miałam kilka nadzwyczaj spokojnych dni w pracy;) A czytanie wciągało, Wasze historie wciągały, byłam ciekawa co dalej:) A najfajniej było jak któraś pisała załamana że już nie ma siły, że się nie udaje, a ja widzę suwaczek że albo dzidzi w drodze, albo się urodziło już i sobie myślę: nie płacz, w tym cyklu zajdziesz;) i czytałam dalej czekając dobrych wieści;)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie mogę sie doczekać jak bedzie wiecej tych suwaczków :) w tym jeden moj :)

paola87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Miałam kilka nadzwyczaj spokojnych dni w pracy;) A czytanie wciągało, Wasze historie wciągały, byłam ciekawa co dalej:) A najfajniej było jak któraś pisała załamana że już nie ma siły, że się nie udaje, a ja widzę suwaczek że albo dzidzi w drodze, albo się urodziło już i sobie myślę: nie płacz, w tym cyklu zajdziesz;) i czytałam dalej czekając dobrych wieści;)
    ja też cały wątek przeczytałam nim dołączyłam :) i też czułam, jakbym znała dziewczyny już od dawna:)

‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ