CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewela87 wrote:No to teraz mnie nastraszyłyście, bo nie doczytałam tego w ulotce clo
chyba przejdę się na badania w tym tygodniu.
-
nick nieaktualny
-
baba_Jagna wrote:Cześć dziewczyny. Niestety muszę zacząć brać clo
a tak bardzo wierzyłam, że uda się bez niegoPomyśl o tym tak, że teraz będziesz brała clo i zwiększysz swoje szanse, wreszcie się uda, jupiii;) Ja staram się tak o tym myśleć
Dajesz sobie nową szansę, będą nowe nadzieje:) A niedługo wiosna i wszystko budzi się do życia, może fasoliny też się obudzą
agania, Martoszka lubią tę wiadomość
-
Amus87 wrote:musisz badać częściej TSH przy stosowani CLO
Mój gin (endo-gin z kliniki niepłodności) ani razu nie skierował mnie na TSH od kiedy stosuję CLO. Normalnie jestem na euthyroxie 50, który wyrównał mi TSH do ok 1,6. Ale ostatni raz badałam w maju...
W 3dc się je robi, tak? Czy nie ma różnicy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 08:44
-
Miu95 wrote:Kurcze, pierwszy raz o tym słyszę
Mój gin (endo-gin z kliniki niepłodności) ani razu nie skierował mnie na TSH od kiedy stosuję CLO. Normalnie jestem na euthyroxie 50, który wyrównał mi TSH do ok 1,6. Ale ostatni raz badałam w maju...
W 3dc się je robi, tak? Czy nie ma różnicy?starające się o dziecko muszą mieć TSH pod stałą kontrolą. Po co ryzykować że Ci coś tam podskoczyło i problemy będzie robić
Miu95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaola to tez nie do końca tak jest z tym lekiem przed badaniem
Można brać euthyrox przed badaniem o ile robimy tylko TSH
jeśli robimy FT3 i FT4 to nie można brać euthyroxu czy letroxu
Euthyrox czy letrox nie działają tak ze bierzesz lek i od raz obniża...dlatego badania robi sie nie częściej niż 3 tyg bo częściej po porstu nie ma sensu:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 09:11
Miu95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiu95 wrote:Kurcze, pierwszy raz o tym słyszę
W 3dc się je robi, tak? Czy nie ma różnicy?a ja czuje fizyczne objawy jak mam wynik TSH powyżej 2,5
źle sie czuje jestem senna rozbita boli mnie głowa moze mój organizm bo 5-6 latach przywyknął do działania w momencie gdy TSH mam w okolicy 1? nie wiem ale już pare razy poszłam na TSH przez fizyczne objawy. Wtedy za każdym razem wynik był powyżej 2,5
-
Amus87 wrote:paola to tez nie do końca tak jest z tym lekiem przed badaniem
Można brać euthyrox przed badaniem o ile robimy tylko TSH
jeśli robimy FT3 i FT4 to nie można brać euthyroxu czy letroxu
Euthyrox czy letrox nie działają tak ze bierzesz lek i od raz obniża...dlatego badania robi sie nie częściej niż 3 tyg bo częściej po porstu nie ma sensu:) -
hej Kochane
wpadam dodać Wam otuchy i mocno wierzę w to, że Każdej się UDA !! - nie ma innej opcji
Niestety nie uda mi się Was nadrobić, przyznam się bez biciaAle mało czasu mam dla siebie bo jesteśmy w trakcie remontu i przeprowadzki
trochę to męczące
Ale wpadam do Was z nowiną, że po pn usg połówkowym jest wszystko OK i noszę w sobie ok 315g szczęścia które ewidentnie jest chłopcem
Kochane nie poddawajcie sięWarto walczyć !!
agania, Martoszka, Amus87, nat_alia, Miu95, Lemon_drop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLemon_drop wrote:Goniaa ja miałam mieć taką kurację clo + luteina, ale przez złe wyniki cytologii mam póki co zakaz i kurację musiałam przerwać
Dziś idę na kolposkopię, modlę się żeby wynik nie był zły i żebym mogła wrócić do starań jak najszybciej...
Byłaś nA monitoringu? Clo zadziałało? U mnie tak, 12dc były chyba 4 kilkunastomilimetrowe pęcherzyki I gin była bardzo zadowolona.
U mnie badania tarczycowe są w normie, clo działa, teraz czekamy czy nam się powiodło czy nie, nie nastawiam się że akurat w I cyklu się udało, ale mam nadzieje że dzięki clo i luteinie w końcu zostanę mamą - czego sobie i wam wszystkim starającym się życzeMartoszka, Amus87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie udzielałam się tutaj ostatnio, ale piszę teraz z dobrymi wieściami - stosowałam Clo, zrobiłam sobie przerwę i miałam akurat w styczniu taki miesiąc, że nawet nie było głowy do liczenia dokładnie dni i nakręcania się, a tu dziś zamiast @ blada druga kreska na teście
Czekam na wyniki bety, ale już chcę Wam wszystkim dodać otuchy!agania, Martoszka, Miu95, scarllet, tola2014, Lemon_drop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyale.ale wrote:Dziewczyny, nie udzielałam się tutaj ostatnio, ale piszę teraz z dobrymi wieściami - stosowałam Clo, zrobiłam sobie przerwę i miałam akurat w styczniu taki miesiąc, że nawet nie było głowy do liczenia dokładnie dni i nakręcania się, a tu dziś zamiast @ blada druga kreska na teście
Czekam na wyniki bety, ale już chcę Wam wszystkim dodać otuchy!
A długo stosowałaś clo ? Gratuluje z całego serducha -
ale.ale wrote:Dziewczyny, nie udzielałam się tutaj ostatnio, ale piszę teraz z dobrymi wieściami - stosowałam Clo, zrobiłam sobie przerwę i miałam akurat w styczniu taki miesiąc, że nawet nie było głowy do liczenia dokładnie dni i nakręcania się, a tu dziś zamiast @ blada druga kreska na teście
Czekam na wyniki bety, ale już chcę Wam wszystkim dodać otuchy!ale.ale lubi tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Paola gratuluje przeczytania całego tematu
troche pewnie zajęło
Ale. Ale gratuluje II kresekzazdraszczam
trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. A Ty trzymaj za nas by w końcu i nam sie udało
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Miałam kilka nadzwyczaj spokojnych dni w pracy;) A czytanie wciągało, Wasze historie wciągały, byłam ciekawa co dalej:) A najfajniej było jak któraś pisała załamana że już nie ma siły, że się nie udaje, a ja widzę suwaczek że albo dzidzi w drodze, albo się urodziło już i sobie myślę: nie płacz, w tym cyklu zajdziesz;) i czytałam dalej czekając dobrych wieści;)
i też czułam, jakbym znała dziewczyny już od dawna:)