X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u ginekologa, torbiele się wchłonęły!!! Czyściutko:) Teraz wszystko zależy od jutrzejszego tsh, mam nadzieję że spadło i od nowego cyklu będę mogła wziąć clo. Oby, oby, oby:) A alkohol ma jakiś wpływ na poziom tsh? Bo bym sobie ze 2 piwka z tej radości strzeliła:)

agania lubi tę wiadomość

• magdab Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w takim razie też jestem psychczna ;)
    Powiedzcie mi który cykl jesteście na Clo i czy lekarz coś wam proponował jeśli np. Nic przy tej stymulacji nie zareagujecie?

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wyjdzie dziewczyny, że każda po kolei jest tu nie teges ;-)
    magdab ja obecnie jestem 4 cykl na clo. Pierwsze 3 cykle pod okiem mojej gin, a w tym obecnym 4 cyklu juz mnie odesłała do lekarza od niepłodności.
    Raz, że ona się w niepłonności nie specjalizuje a dwa stwierdziła, że trochę się staramy i może ktoś wiecej nam pomożę. Jednym słowem dała mi do zrozumienia, ze nie ma na co czekać. Natomiast co wymyśli moja nowa gin i jak mnie poprowadzi dalej dowiem się niebawem.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo mądra pani dr! :o bardzo dobrze, że nie robi z ciebie króliczka doświadczalnego, tylko potrafi przyznać się do swojej niewiedzy.
    Moja była gin na pierwszej albo drugiej wizycie mi powiedziała, że dzieci mieć nie będę... kiedy poszłam do niej prawie 3 lata temu w celu uregulowania moich cykli.... wtedy jeszcze w ogóle nie myślałam o dzieciach... żałuję tylko, że wtedy się poddałam i już nie szukałam pomocy gdzie indziej... sądzę, że powiedziała mi tak dlatego, że nie miała pojęcia jak zająć się pco.
    Znalazłam super gin, który za każdym razem powtarza mi, że damy radę tylko potrzebna jest cierpliwość :)

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdab wrote:
    To ja w takim razie też jestem psychczna ;)
    Powiedzcie mi który cykl jesteście na Clo i czy lekarz coś wam proponował jeśli np. Nic przy tej stymulacji nie zareagujecie?

Zaczynam aktualnie 5 cykl z CLO. Pierwsze cztery brałam po 1 tabletce od 5 -10 dc, teraz biorę po 2 tabletki. Biorę dalej z tego względu, że bardzo dobrze reaguje na stymulacje bo z cykli bezowulacyjnych przeszłam na 1-2 pęcherzyki miesięcznie. Ale nie chce zaskoczyć.
    Przyszłych planów nie znam i na razie mnie to nie interesuje. Pożyjemy - zobaczymy ;)

Niestety mój gin wyjechał na narty i dopiero w przyszłym tygodniu idę na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 19:46

1aa89a7d18.png

02.02.2016 Synek już z nami na świecie :*
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jak to jest z tymi dawkami clo? No bo jak ktoś dobrze reaguje po jakiejś dawce, rosną ładne pęcherze (i tak jak Symfonia wyżej napisała - nawet 2), to w jakim celu zwiększa się dawkę? Po to żeby więcej pęcherzyków porosło i żeby tym samym zwiększyć szansę, czy jest jakiś inny powód którego nie znam? Swoją drogą więcej pęcherzyków to też ryzyko, dużo ginów stara się dawki tak przepisywać żeby właśnie wystymulować 1 pęcherzryk lub 2, nie więcej...

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zaczęłam, ale w 5dc miałam 1 13mm i 1 około 5mm, teraz zobaczę we wtorek czy coś to clo pomogło czy nie.

Amus87 lubi tę wiadomość

M&M
  • myssss Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mój 12 dpo, zrobiłam test i to jeszcze z popołudniowego moczu... negatywny... nie wiem po co mi to było, bo teraz załamka i brak nadziei że się udało :(

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 dpo moze byc za wczesnie. Poki @ nie przyjdzie, jest nadzieja

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podpisuję się do tego że jestem psychiczna! pasowałoby :D

teraz kurdę wszyscy mają dzieci w około albo koleżanki są w ciąży ... kiedy siedzę sama w domu z mężem to mi jest ok. ale jak wyjdę na świat to mam wrażenie że wszystkie kobiety są w ciąży tylko nie ja...
    dziś byłam u koleżanki która niedawno temu urodziła ... dzieciaczka ma cudownego.

Sama chciałabym mieć taki Cud w domu ... oprócz leków zostaje już tylko modlitwa czy cud?

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • myssss Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba_Jagna chyba modlitwa o cud... Ja modlę się co dzień :(

Przylaczam się do psychicznych :P moja kuzynka niedawno urodziła i jak przyjdzie mi do niej jechać zobaczyć dziecko to chyba umrę... ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 22:00

baba_Jagna lubi tę wiadomość

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem masochistka i zaprosilam do siebie na niedziele 3 kolezanki - dwie z kilkumiesiecznymi brzdacami i jedna w ciazy. Bede potem wyc pol nocy w poduszke, ale mam do wyboru albo to albo gapienie sie kolejny weekend w telewizor...

baba_Jagna lubi tę wiadomość

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zacznę się modlić ... najpierw o rozum, a później o płodność ...

scarllet z dwojga złego też wolałabym siedzieć z koleżankami niż patrzeć w tv. ja dla odmiany przygotowuje wieczorek ciążowy dla mojej koleżanki która rodzi w kwietniu ... tak dla odmiany życia codziennego ...

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • myssss Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 13dpo rano test negatywny ;(

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Amus to było wczoraj 13dc, 5 pęcherzyków na jednym jajniku i 4 na drugim ale takie do 5 mm, endometrium 12 mm ale jak na pierwszą fazę, ale był też ślad płynu w zatoce Douglasa. Jest podejrzenie cyklu bezowulacyjnego, więc chyba na mnie nie działa ten lek:( Chociaż gin mówi, że nieraz zaczyna działać po 3 miesiącach.
    słaby wynik ale to prawda czasami lepiej jest w 2-3 cyklu ale ja bym na Twoim miejscu jeszcze na USG poszła kolo 20 dc bo ja ostatnio nie mialam żadnego dominujacego w 8dc a w 13 dc mial już 15 mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam 5dc
    to moj 5 cykl z CLO miałąm przerwe teraz miesiac i na miesiąc dostałam antyki co by uspokoić jajniki mam pcos, niedoczynność tarczycy i sporą otyłość
    ale mam synka poczętego w sposób 100 % naturalny bez leków( brałam metformax ale to na zrzucenie wagi było, tzn na ograniczenie łaknienia i uregulowania cyklu)
    po prostu współżyliśmy bez zaebzeczenia przez 9 msc i sie udało
    ale wtedy było inaczej
    był to 4 rok studiów mój i męża
    nie było parcia
    ba nawet nie bylo myślenia o ciąży

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87 z tego co zrozumiałam na ostatniej wizycie u nowej gin to zwiększa sie dawkę clo właśnie po to by zwiekszyć szanse na ciąże. Skoro kobieta ma owulacje i jest tylko 1 pęcherzyk jak obecnie u mnie, to zwiększa sie dawkę by było ze 2czy 3pecherzyki i tym samym większe szanse na ciąże. Wiadomo ze wtedy jest ryzyko ciąży mnogiej, ale ponoć kliniki niepłodności nie dążą do ciąż mnogich ale sie zdarzają.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje dziewczyny! I mam wielką, wielką nadzieję, że zaraz Wam też się uda!

Ja byłam dwa cykle na Clo, potem odstawiłam bo mi źle działało na endometrium, w pierwszym cyklu bez Clo się nastawiałam strasznie, bo często właśnie wtedy się "z rozpędu" zachodzi. Ale nic. A w drugim kolejnym bez Clo mieliśmy tyle na głowie, że nawet nie liczyłam jakoś dokładnie dc, byłam tylko u gina na monicie. I bach, udało się :) A my jeszcze mieliśmy problem męski do tego, więc jeszcze się naczytałam o HSG, inseminacjach i w ogóle.

Uściski dla Was wszystkich!

scarllet, Martoszka, paola87, Ola_Ola lubią tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nikt mi nie napisał czy mogę to piwko czy nie;) No i wypiłam;p A dziś rano robiłam tsh i ft4, po południu wynik, mam nadzieję że dobry:)

Amus, no jak ja tak sobie teraz myślę, to najlepiej byłoby zaciążyć na studiach:) Każdy się wzbrania, koniec świata bo ciąża, a tak naprawdę plusów ma takie wyjście co nie miara:) Młoda matka, dzidzia już odchowana i można potem drugie, no i na pewno łatwiej się zachodzi jak się człowiek nie spodziewa;) A teraz jak o niczym innym się nie myśli to trudno zajść:) A niby w życiu tak mówią że jak się czegoś bardzo chce i się o tym dużo myśli, to się myślami przywoła i się wydarzy, a tu nic:) Siedzę i myślę, siedzę i myślę, zamykam oczy, myślę, myślę, myślę, otwieram oczy, patrzę na brzuch a on dalej nie rośnie;)

Ola_Ola, Martoszka lubią tę wiadomość

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Dziękuję za gratulacje dziewczyny! I mam wielką, wielką nadzieję, że zaraz Wam też się uda!

Ja byłam dwa cykle na Clo, potem odstawiłam bo mi źle działało na endometrium, w pierwszym cyklu bez Clo się nastawiałam strasznie, bo często właśnie wtedy się "z rozpędu" zachodzi. Ale nic. A w drugim kolejnym bez Clo mieliśmy tyle na głowie, że nawet nie liczyłam jakoś dokładnie dc, byłam tylko u gina na monicie. I bach, udało się :) A my jeszcze mieliśmy problem męski do tego, więc jeszcze się naczytałam o HSG, inseminacjach i w ogóle.

Uściski dla Was wszystkich!

Dajesz nadzieję :) Mi gin też powiedziała, że przy wynikach męża czeka nas inseminacja...
    A jakie problemy miał Twój mąż?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ