X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi zawsze powtarzali 'miej wyjechane, a będzie Ci dane'. I coś w tym jest :D czas zmienić myślenie i korzystać z intymności na całego :)

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No i nikt mi nie napisał czy mogę to piwko czy nie;) No i wypiłam;p A dziś rano robiłam tsh i ft4, po południu wynik, mam nadzieję że dobry:)

Amus, no jak ja tak sobie teraz myślę, to najlepiej byłoby zaciążyć na studiach:) Każdy się wzbrania, koniec świata bo ciąża, a tak naprawdę plusów ma takie wyjście co nie miara:) Młoda matka, dzidzia już odchowana i można potem drugie, no i na pewno łatwiej się zachodzi jak się człowiek nie spodziewa;) A teraz jak o niczym innym się nie myśli to trudno zajść:) A niby w życiu tak mówią że jak się czegoś bardzo chce i się o tym dużo myśli, to się myślami przywoła i się wydarzy, a tu nic:) Siedzę i myślę, siedzę i myślę, zamykam oczy, myślę, myślę, myślę, otwieram oczy, patrzę na brzuch a on dalej nie rośnie;)

paola jasne ze można piwko:) daj znac jak tam wyniki:)

a co do ciązy to niestety tak jest potem jest parcie bo czas ucieka itp no ale 90% dziewczyn nie wie ze bedzie mialo problemy zajściem
    ja wiedziałam juz od czasu jak mialam 13 lat
    poetm 7 ginów mi to samo powiedzialo ze nie ma szans tylko CUD
    no i jednak sie mylili ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 12:38

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Dziewczyny, nie udzielałam się tutaj ostatnio, ale piszę teraz z dobrymi wieściami - stosowałam Clo, zrobiłam sobie przerwę i miałam akurat w styczniu taki miesiąc, że nawet nie było głowy do liczenia dokładnie dni i nakręcania się, a tu dziś zamiast @ blada druga kreska na teście :)
    Czekam na wyniki bety, ale już chcę Wam wszystkim dodać otuchy! :)
    Kolejna osoba, która daje nadzieję :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba_Jagna wrote:
    przyznam się szczerze, że załamana jestem tym wszystkim. Niby staram się cieszyć życiem ale totalnie mi to nie wychodzi. Mąż bardzo chciałby mieć dzieci, ja sama ze sobą nie czuję się kobieco... Wiem że to przejściowe i że wiele kobiet przechodzi to co ja w tym momencie i się udaję. Ale obecnie jest to strasznie trudne ... w szczególności że moja jedna z sióstr zrezygnowała z macierzyństwa na cześć pracy, druga w ogóle nie chce mieć dzieci ... a ja mimo że bym chciała to żadna komórka jajowa nie jest na horyzoncie ...
    Przeżywam dokładnie to samo, ale staram się nikomu tego nie pokazywać :( Czasem czuję się zepsuta :(

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witajcie dziewczyny :)
    Jestem obecnie po kauteryzacji jajników ze względu na PCOS, od nowego cyklu mam brać clo na który kiedyś reagowałam ale nie wiadomo jak będzie teraz.
    A jak u was? jakieś postęp po clo?

Edyta
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz na pewno cos z glowa mam nie tak ;-) Poza lecącym w dol progesteronem wszystkie badania ok, owu naturalnie wystepuje, na clo tym bardziej,teraz od wtorku wiem, ze histerolaparoskopia tez nie wskazala przyczyny, jajowody drozne...pozostaje odwiedzic psychiatre :-)

Martoszka, Martoszka lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja to juz na pewno cos z glowa mam nie tak ;-) Poza lecącym w dol progesteronem wszystkie badania ok, owu naturalnie wystepuje, na clo tym bardziej,teraz od wtorku wiem, ze histerolaparoskopia tez nie wskazala przyczyny, jajowody drozne...pozostaje odwiedzic psychiatre :-)
    I co na to lekarz? Pewnie "za bardzo chcesz";) A inseminacja była? Przepraszam jeśli już o tym pisałaś, czytałam Was od początku, ale jakoś już te choroby i to wszystko się zaczyna zlewać po kilkuset stronach;)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Hej, witajcie dziewczyny :)
    Jestem obecnie po kauteryzacji jajników ze względu na PCOS, od nowego cyklu mam brać clo na który kiedyś reagowałam ale nie wiadomo jak będzie teraz.
    A jak u was? jakieś postęp po clo?
    Co to jest kauteryzacja jajników?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Co to jest kauteryzacja jajników?

Wypalanie dziurek w jajnikach, zeby zaczely lepiej pracowac. Stara metoda stosowana przy pco. W Niemczech np juz zakazana, zeby nie niszczyc rezerwy jajnikowej pacjenktom. Choc czasem kliniki nadal stosuja przy bardzo wysokim AMH (20 i wiecej). Zwykli ginowie nadal to robia na co w klinikach coraz czesciej kreca nosami. Szczegolnie, ze czesto robia to bez zbadania rezerwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 17:00

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    I co na to lekarz? Pewnie "za bardzo chcesz";) A inseminacja była? Przepraszam jeśli już o tym pisałaś, czytałam Was od początku, ale jakoś już te choroby i to wszystko się zaczyna zlewać po kilkuset stronach;)
    Zobaczymy co dalej...na razie musze sie ogarnac po laparo, we wtorek zdejma mi szwy..Moj lekarz takimi tekstami nie wali na szczeacie..zawsze zachowuje sie profesjonalnie..

Anatolka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety ciąża zaczyna się w głowie ...

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH 9, 19... Tego się nie spodziewałam:( 3 tygodnie temu było 3, 44, a tu taki wzrost:( Kolejny miesiąc w plecy:(((((((((

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    TSH 9, 19... Tego się nie spodziewałam:( 3 tygodnie temu było 3, 44, a tu taki wzrost:( Kolejny miesiąc w plecy:(((((((((

Pierwszy miesiac z lekiem? Jesli tak, to za mala dawka. Ja tez po pierwszych 3 tygodniach zaliczylam spory wzrost zamiast spadku. Hashi wykluczone po usg tarczycy, antyTPO i antyTG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 16:59

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anatolka ale Paola ma Hashi własnie:(

kurcze paola strasznie mi przykro;/

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    anatolka ale Paola ma Hashi własnie:(

kurcze paola strasznie mi przykro;/

Dlatego postawilam "?" :)

No to sprawa jasna. Jest winowajca skoku...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Dlatego postawilam "?" :)

No to sprawa jasna. Jest winowajca skoku...
    kurcze jak to unormować jak to tak skacze masakra :/

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    kurcze jak to unormować jak to tak skacze masakra :/

Był taki wątek - hashimoto-rady dla starających się z tą chorobą... - coś takiego, ale on chyba mocno spadł. Trzeba by odkopać gdzieś pewnie na poprzedniej stronie, albo i dalej - może tam by się coś znalazło?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_ola mamy słabą morfologie (2%) i nienadzwczajna ruchliwość. Choć ilość w normie na szczęście.

PS. Anatolka, jesteś moim guru - wiesz więcej niż połowa naszych lekarzy. Choć rozumiem, że wolalabys wcale tego wszystkiego nie wiedzieć... Swoją drogą to smutne że niektórzy lekarze nie śledzą co się zmienia w sposobach leczenia, skoro my to jesteśmy w stanie wygrzebac, to przecież oni tym bardziej.

scarllet, Anatolka lubią tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Ola_ola mamy słabą morfologie (2%) i nienadzwczajna ruchliwość. Choć ilość w normie na szczęście.

PS. Anatolka, jesteś moim guru - wiesz więcej niż połowa naszych lekarzy. Choć rozumiem, że wolalabys wcale tego wszystkiego nie wiedzieć... Swoją drogą to smutne że niektórzy lekarze nie śledzą co się zmienia w sposobach leczenia, skoro my to jesteśmy w stanie wygrzebac, to przecież oni tym bardziej.

To jak u nas słaba morfologia i ruchliwość, zrobiliśmy posiew i wyszły drobnoustroje...no cóż antybiotyki i może się uda, tak jak Wam :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Dziękuję za gratulacje dziewczyny! I mam wielką, wielką nadzieję, że zaraz Wam też się uda!

Ja byłam dwa cykle na Clo, potem odstawiłam bo mi źle działało na endometrium, w pierwszym cyklu bez Clo się nastawiałam strasznie, bo często właśnie wtedy się "z rozpędu" zachodzi. Ale nic. A w drugim kolejnym bez Clo mieliśmy tyle na głowie, że nawet nie liczyłam jakoś dokładnie dc, byłam tylko u gina na monicie. I bach, udało się :) A my jeszcze mieliśmy problem męski do tego, więc jeszcze się naczytałam o HSG, inseminacjach i w ogóle.

Uściski dla Was wszystkich!
    Superrr :D serdeczne gratulacje :)

ale.ale lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ