X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety przyjmuje sie ze jak sie nie zajdzie po 5 cyklach z clo to są inne przyczyny. Ale czasami lekarze stawiaja diagnoze nieplodnosc nieznanego pochodzenia a u niektórych osób mogą to byc zupełnie niby nieznaczące przyczyny a u innych wiadomo nasienie itd itp

Ale ale podwójne gratulacje bo juz jedne składałam :)

ale.ale lubi tę wiadomość

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Ola_ola mamy słabą morfologie (2%) i nienadzwczajna ruchliwość. Choć ilość w normie na szczęście.

PS. Anatolka, jesteś moim guru - wiesz więcej niż połowa naszych lekarzy. Choć rozumiem, że wolalabys wcale tego wszystkiego nie wiedzieć... Swoją drogą to smutne że niektórzy lekarze nie śledzą co się zmienia w sposobach leczenia, skoro my to jesteśmy w stanie wygrzebac, to przecież oni tym bardziej.

Bo nam zależy na tych informacjach, a niektórym lekarzom nestety nie. To nie jest tak, że jest to wiedza tajemna, trzeba tylko chcieć się szkolić, to mówią nawet na darmowych konferencjach, o publikacjach w internece nie wspominając...

baba_Jagna wrote:
    niestety ciąża zaczyna się w głowie ...

Całe szczęście, że moja zaczęła się jednak w macicy. Bo z głową to nie było najlepiej szczerze mówiąc.

Anatolka lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest w głowie a nie ma jej w macicy :( jak to zrobić żeby było na odwrót?

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • myssss Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. U mnie 14dpo brak @, testy negatywne. Czułam w podbrzuszu jak na @, ale całkiem mi przeszło... Piersi mam obolałe i ogromne nawet koleżanki wczoraj to zauważyły. Budze się rano i czuję się jakbym miała kaca i ciągle jestem zmęczona. Chciałabym żeby to było to, ale te negatywne testy nie dają nadziei ;(

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysss, zrób betę z krwi, będziesz miała pewność.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałam Wam jakiś czas temu, że biorę CLO pierwszy cykl i na monitoringu w 13 dc nie było pęcherzyka dominującego, wczoraj zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny (obie kreski takie same) i śluz płodny, ręce opadają bo nie wiem co jest do dupy czy testy czy gin?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 po prostu moze plik lh mialas podwyzszony i wyszedl pozytywny... np przy pco on jest dosc czesto podwyzszony... czasem tak jest, ze mimo skoku tempki i plodnego sluzu, owulki nie ma... stad zwykle mowi sie, ze USG jest bardziej wiarygodne. Co prawda byly tez przypadki, ze USG nie wskazywalo przebytej owulki, a babeczki zachodzily w ciaze - ale to juz byly wyjatki. Bardziej wiec wierzylabym w USG, choc wiem, jak bardzo inne objawy potrafia nas nakrecac :/ <3

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 fajnie że się odezwałaś, co u Ciebie? Ja PCO nie mam napewno, zrobie za jakieś 8 dni progesteron i zobaczymy kto się mylił.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:-)

Byłam dzisiaj ba usg żeby sprawdzić czemu miałam takie bóle po clo....i nic sie nie dzieje torbieli nie ma wszystko ok:-)jest nawet pecherzyk 10mm w 11 dniu cyklu gin mówił że może coś z niego będzie?i to w cyklu po odstawieniu:-)

• Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:

Byłam dzisiaj ba usg żeby sprawdzić czemu miałam takie bóle po clo....i nic sie nie dzieje torbieli nie ma wszystko ok:-)jest nawet pecherzyk 10mm w 11 dniu cyklu gin mówił że może coś z niego będzie?i to w cyklu po odstawieniu:-)

Może to z efektu odbicia he he he ;)

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela87 wrote:
    Może to z efektu odbicia he he he ;)
    No może to samo gin powiedział:-)i to po prawej stronie po tej co mam jajowod wiec nadzieje mi dał.....

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Dziewczyny pisałam Wam jakiś czas temu, że biorę CLO pierwszy cykl i na monitoringu w 13 dc nie było pęcherzyka dominującego, wczoraj zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny (obie kreski takie same) i śluz płodny, ręce opadają bo nie wiem co jest do dupy czy testy czy gin?

U mnie w dwóch cyklach z CLO na 4 miałam późniejsza owu - w 26dc. Jak szłam na monit ok 15dc to nie było żadnych pęcherzyków widać. A CLO brałam 5-9dc, więc jak widać - tak też może być:/

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:

aby urosł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Anna255 fajnie że się odezwałaś, co u Ciebie? Ja PCO nie mam napewno, zrobie za jakieś 8 dni progesteron i zobaczymy kto się mylił.
    trzeba by było monitorwac testy owulacyjne nie sa wiarygodne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Cześć Dziewczyny. U mnie 14dpo brak @, testy negatywne. Czułam w podbrzuszu jak na @, ale całkiem mi przeszło... Piersi mam obolałe i ogromne nawet koleżanki wczoraj to zauważyły. Budze się rano i czuję się jakbym miała kaca i ciągle jestem zmęczona. Chciałabym żeby to było to, ale te negatywne testy nie dają nadziei ;(
    zrob bete, jak wyjdzie negatywna to nakrecanie..ale zawsze nadzieja powinna byc.

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:

A 13dc to było kiedy? U mnie przy 1tbl Clo owu była po 21 albo nawet 24dc, ale BYŁA, ze śluzem płodnym, skokiem i obrazem na USG. Ale 13dc pęcherzyka nie było i nie miało prawa być.

Jak widzisz nie tylko Ty, ale i Miu i ja tak mamy. U mnie pomogło wiekszenie dawki - pęcherzyk dalej dorjzewał jeden, ale wczesniej (15dc owu)

Miu95 lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cykle są zazwyczaj 28 dniowe, ale może coś się zmieniło po CLO, nie wiem zobaczymy na koniec cyklu. 13 dc nie było pęcherzyka według gina 15 dc test pozytywny wyszedł bez żadnych wątpliwości, a 16 dc bóle owulacyjne. Mam zamiar zrobić za jakiś czas progesteron bo jeśli była owulacja to powinien być wysoki. Jak będę miała ten wynik napiszę do gina prowadzącego (ostatnie usg robił inny lekarz) i zapytam czy mam zwiększyć dawkę clo. Jak się czujecie po tym leku? Bo ja okropnie. Dziewczyny trzymam kciuki za nasz wszystkie, musi się w końcu udać!

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj ostatni dzien z clo, zarazem pierwszy cykl z clo. Czuje sir dobrze, normalnie, jak kazdego dnia:)

M&M
  • ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoś się orientuje jak jest w przypadku gdy owu jest normalnie koło 21-25 dc i po clo? Ja od tego cyklu biorę clo 1x1 przez 5 dni. Czy to przyspieszy owu? Miałam brać 2x1 ale zapytałam lekarza czy to nie za duża dawka na początek i zmniejszył. pomóżcie.

f2w3pc0z30b8gt3t.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania2071 wrote:
    Dziewczyny czy ktoś się orientuje jak jest w przypadku gdy owu jest normalnie koło 21-25 dc i po clo? Ja od tego cyklu biorę clo 1x1 przez 5 dni. Czy to przyspieszy owu? Miałam brać 2x1 ale zapytałam lekarza czy to nie za duża dawka na początek i zmniejszył. pomóżcie.
    Jeśli dopiero zaczynasz brać to tylko 1 tabletkę dziennie, bo nie wiesz jak będziesz reagować, na tym leku można się przestymulować, albo nabawić torbieli.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ