CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiestety przyjmuje sie ze jak sie nie zajdzie po 5 cyklach z clo to są inne przyczyny. Ale czasami lekarze stawiaja diagnoze nieplodnosc nieznanego pochodzenia a u niektórych osób mogą to byc zupełnie niby nieznaczące przyczyny a u innych wiadomo nasienie itd itp
Ale ale podwójne gratulacje bo juz jedne składałamale.ale lubi tę wiadomość
-
ale.ale wrote:Ola_ola mamy słabą morfologie (2%) i nienadzwczajna ruchliwość. Choć ilość w normie na szczęście.
PS. Anatolka, jesteś moim guru - wiesz więcej niż połowa naszych lekarzy. Choć rozumiem, że wolalabys wcale tego wszystkiego nie wiedzieć... Swoją drogą to smutne że niektórzy lekarze nie śledzą co się zmienia w sposobach leczenia, skoro my to jesteśmy w stanie wygrzebac, to przecież oni tym bardziej.
Bo nam zależy na tych informacjach, a niektórym lekarzom nestety nie. To nie jest tak, że jest to wiedza tajemna, trzeba tylko chcieć się szkolić, to mówią nawet na darmowych konferencjach, o publikacjach w internece nie wspominając...
baba_Jagna wrote:niestety ciąża zaczyna się w głowie ...
Całe szczęście, że moja zaczęła się jednak w macicy. Bo z głową to nie było najlepiej szczerze mówiąc.
Anatolka lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny. U mnie 14dpo brak @, testy negatywne. Czułam w podbrzuszu jak na @, ale całkiem mi przeszło... Piersi mam obolałe i ogromne nawet koleżanki wczoraj to zauważyły. Budze się rano i czuję się jakbym miała kaca i ciągle jestem zmęczona. Chciałabym żeby to było to, ale te negatywne testy nie dają nadziei ;(
-
Dziewczyny pisałam Wam jakiś czas temu, że biorę CLO pierwszy cykl i na monitoringu w 13 dc nie było pęcherzyka dominującego, wczoraj zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny (obie kreski takie same) i śluz płodny, ręce opadają bo nie wiem co jest do dupy czy testy czy gin?
-
nick nieaktualnysandra80 po prostu moze plik lh mialas podwyzszony i wyszedl pozytywny... np przy pco on jest dosc czesto podwyzszony... czasem tak jest, ze mimo skoku tempki i plodnego sluzu, owulki nie ma... stad zwykle mowi sie, ze USG jest bardziej wiarygodne. Co prawda byly tez przypadki, ze USG nie wskazywalo przebytej owulki, a babeczki zachodzily w ciaze - ale to juz byly wyjatki. Bardziej wiec wierzylabym w USG, choc wiem, jak bardzo inne objawy potrafia nas nakrecac
-
Cześć dziewczyny:-)
Byłam dzisiaj ba usg żeby sprawdzić czemu miałam takie bóle po clo....i nic sie nie dzieje torbieli nie ma wszystko ok:-)jest nawet pecherzyk 10mm w 11 dniu cyklu gin mówił że może coś z niego będzie?i to w cyklu po odstawieniu:-) -
agania31 wrote:Cześć dziewczyny:-)
Byłam dzisiaj ba usg żeby sprawdzić czemu miałam takie bóle po clo....i nic sie nie dzieje torbieli nie ma wszystko ok:-)jest nawet pecherzyk 10mm w 11 dniu cyklu gin mówił że może coś z niego będzie?i to w cyklu po odstawieniu:-)
Może to z efektu odbicia he he he -
sandra80 wrote:Dziewczyny pisałam Wam jakiś czas temu, że biorę CLO pierwszy cykl i na monitoringu w 13 dc nie było pęcherzyka dominującego, wczoraj zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny (obie kreski takie same) i śluz płodny, ręce opadają bo nie wiem co jest do dupy czy testy czy gin?
U mnie w dwóch cyklach z CLO na 4 miałam późniejsza owu - w 26dc. Jak szłam na monit ok 15dc to nie było żadnych pęcherzyków widać. A CLO brałam 5-9dc, więc jak widać - tak też może być -
nick nieaktualnyagania31 wrote:Cześć dziewczyny:-)
Byłam dzisiaj ba usg żeby sprawdzić czemu miałam takie bóle po clo....i nic sie nie dzieje torbieli nie ma wszystko ok:-)jest nawet pecherzyk 10mm w 11 dniu cyklu gin mówił że może coś z niego będzie?i to w cyklu po odstawieniu:-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymyssss wrote:Cześć Dziewczyny. U mnie 14dpo brak @, testy negatywne. Czułam w podbrzuszu jak na @, ale całkiem mi przeszło... Piersi mam obolałe i ogromne nawet koleżanki wczoraj to zauważyły. Budze się rano i czuję się jakbym miała kaca i ciągle jestem zmęczona. Chciałabym żeby to było to, ale te negatywne testy nie dają nadziei ;(
-
sandra80 wrote:Dziewczyny pisałam Wam jakiś czas temu, że biorę CLO pierwszy cykl i na monitoringu w 13 dc nie było pęcherzyka dominującego, wczoraj zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny (obie kreski takie same) i śluz płodny, ręce opadają bo nie wiem co jest do dupy czy testy czy gin?
A 13dc to było kiedy? U mnie przy 1tbl Clo owu była po 21 albo nawet 24dc, ale BYŁA, ze śluzem płodnym, skokiem i obrazem na USG. Ale 13dc pęcherzyka nie było i nie miało prawa być.
Jak widzisz nie tylko Ty, ale i Miu i ja tak mamy. U mnie pomogło wiekszenie dawki - pęcherzyk dalej dorjzewał jeden, ale wczesniej (15dc owu)Miu95 lubi tę wiadomość
-
Moje cykle są zazwyczaj 28 dniowe, ale może coś się zmieniło po CLO, nie wiem zobaczymy na koniec cyklu. 13 dc nie było pęcherzyka według gina 15 dc test pozytywny wyszedł bez żadnych wątpliwości, a 16 dc bóle owulacyjne. Mam zamiar zrobić za jakiś czas progesteron bo jeśli była owulacja to powinien być wysoki. Jak będę miała ten wynik napiszę do gina prowadzącego (ostatnie usg robił inny lekarz) i zapytam czy mam zwiększyć dawkę clo. Jak się czujecie po tym leku? Bo ja okropnie. Dziewczyny trzymam kciuki za nasz wszystkie, musi się w końcu udać!
-
Dziewczyny czy ktoś się orientuje jak jest w przypadku gdy owu jest normalnie koło 21-25 dc i po clo? Ja od tego cyklu biorę clo 1x1 przez 5 dni. Czy to przyspieszy owu? Miałam brać 2x1 ale zapytałam lekarza czy to nie za duża dawka na początek i zmniejszył. pomóżcie.
-
ania2071 wrote:Dziewczyny czy ktoś się orientuje jak jest w przypadku gdy owu jest normalnie koło 21-25 dc i po clo? Ja od tego cyklu biorę clo 1x1 przez 5 dni. Czy to przyspieszy owu? Miałam brać 2x1 ale zapytałam lekarza czy to nie za duża dawka na początek i zmniejszył. pomóżcie.