X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ dzis, i od 5dc clo , moze w końcu sie cos ruszy :)

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    U mnie @ dzis, i od 5dc clo , moze w końcu sie cos ruszy :)
    trzymam kciuki żeby ruszyło:)

adrenalina lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania2071 wrote:
    Dziewczyny czy ktoś się orientuje jak jest w przypadku gdy owu jest normalnie koło 21-25 dc i po clo? Ja od tego cyklu biorę clo 1x1 przez 5 dni. Czy to przyspieszy owu? Miałam brać 2x1 ale zapytałam lekarza czy to nie za duża dawka na początek i zmniejszył. pomóżcie.
    to zalezy od ktorego dnia Ci lekarz zapisał skoro owu masz około 21-25 to raczej powinien zapisac od 3 dniac cyklu.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziwnie przepisał clo bo w 5 7 i 9 dc po jednej tabletce. Od czasu laparoskopii mam cykle 28 dniowe.
    Nie wiem czemu tylko trzy tabletki moze zeby nie powstały torbiele. I do tego od 2 dc encorton.

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja brałam od 2 dc przez 5 dni

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalino, a skad wskazania do encortonu?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, co tam u Was slychać? zniknełam z forum, bo musiałam odpocząc, moje dni to było presiadywanie i wyszukiwanie podobnych objawow, szukanie nadzieji, podobnych przypadkow.. i ta beta, ktora okazała się dla mnie ciążą biochemiczną, dała mi kopa. I powiedziałam stop. Teraz tez brałam Clo.. chociaz kompletnie nie wiem kiedy była owulacja, powiedziałam,ze dam się sytuacji potoczyc samej, zadnych testów owulacyjnych, nie byłam nawet na monitoringu.. poza tym nie mieliśmy okazji wspolzyc , kochalismy sie tylko jakiś dzień po tym krwawieniu i jakos tydzien temu.. wczoraj teoretycznie powinnam dostac okres, bardzo bola mnie piersi i brzuch takze spokojnie sobie czekam na miesiaczke, a co u Was? komuś się udalo? :)

czekam,czekam
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    Hej kochane, co tam u Was slychać? zniknełam z forum, bo musiałam odpocząc, moje dni to było presiadywanie i wyszukiwanie podobnych objawow, szukanie nadzieji, podobnych przypadkow.. i ta beta, ktora okazała się dla mnie ciążą biochemiczną, dała mi kopa. I powiedziałam stop. Teraz tez brałam Clo.. chociaz kompletnie nie wiem kiedy była owulacja, powiedziałam,ze dam się sytuacji potoczyc samej, zadnych testów owulacyjnych, nie byłam nawet na monitoringu.. poza tym nie mieliśmy okazji wspolzyc , kochalismy sie tylko jakiś dzień po tym krwawieniu i jakos tydzien temu.. wczoraj teoretycznie powinnam dostac okres, bardzo bola mnie piersi i brzuch takze spokojnie sobie czekam na miesiaczke, a co u Was? komuś się udalo? :)
    No to miejmy nadzieję że nie dostaniesz tej miesiączki:) Ale jeśli dostaniesz to idź na "przegląd" zanim zaczniesz znowu brać clo.

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę nie ma znaczenia czy się Clo bierze od 2 czy 5 dc. Żadne badania nie udowodniły różnicy w działaniu, także nie ma co panikować w tej kwestii i roztrząsać czy lekarz powinien dać tego czy innego.

Triszka, cieszę się że udało Ci się zrelaksować. Miłego kochania w następnymm cyklu (o ile nadejdzie ;) )

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile czasu potrzeba żeby zbić to tsh? Mogę mieć nadzieję na kolejny cykl? Dziś dostałam miesiączki, jedyny plus tego wszystkiego taki, że po tym orgametrilu skrócił mi się cykl o kilka dni, to i następna @ przyjdzie wcześniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    A mi dziwnie przepisał clo bo w 5 7 i 9 dc po jednej tabletce. Od czasu laparoskopii mam cykle 28 dniowe.
    Nie wiem czemu tylko trzy tabletki moze zeby nie powstały torbiele. I do tego od 2 dc encorton.
    ogolnie sie przyjmuje ze kto ma krotsze cykle to szybciej ale lekarz moze przepisac i do 9 d.c, raz chyba wzielam i 10 d.c i tez było ok tyle, ze ja mam długie cykle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny ile czasu potrzeba żeby zbić to tsh? Mogę mieć nadzieję na kolejny cykl? Dziś dostałam miesiączki, jedyny plus tego wszystkiego taki, że po tym orgametrilu skrócił mi się cykl o kilka dni, to i następna @ przyjdzie wcześniej.
    to roznie bywa, ja jestem pod kontrola lekarza a mi i tak skacze, wiec trudno powiedziec jak to u Ciebie bedzie.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Adrenalino, a skad wskazania do encortonu?
    Chyba przez endometriozę, szczerze mówiąc to nie wiem.

Anatolka lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to roznie bywa, ja jestem pod kontrola lekarza a mi i tak skacze, wiec trudno powiedziec jak to u Ciebie bedzie.
    a mocno Ci skacze? i co wtedy ze staraniem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    a mocno Ci skacze? i co wtedy ze staraniem?
    zazwyczaj albo stan stabilny albo z kolei raz nisko raz za wysoko. Tyle, ze na to choruje juz 16 lat (dziedziczne u mnie). Ale anty TPO itd mam ok, tyle dobrego. A co do starania to i tak próbuje, lekarz mój stoi na stanowisku ze to dopiero wpływa jak wynik powyzej 3. Zeby wtedy zbijac (podwyzszac dawke itp, itd) ale sa rozne "szkoły". Jedni twierdza ze powinno byc 1.5 inni ze powyzej 3 zbijac, z kolei moja mama miała mega niedoczynnosc i urodziła dwojke dzieci, kolezanki z nadczynnoscia i niedoczynnoscia tak samo, wiec osobiscie uwazam ze to kwestia danego organizmu, sa takie co piją alkoholiczki i zaciązaja, sa takie co mają badania złe i też zaciązaja a sa takie niektóre ze maja w miare dobre badania i nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:18

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Chyba przez endometriozę, szczerze mówiąc to nie wiem.

Dokładnie dlatego :) też miałam przy stymulacji :)

adrenalina lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    zazwyczaj albo stan stabilny albo z kolei raz nisko raz za wysoko. Tyle, ze na to choruje juz 16 lat (dziedziczne u mnie). Ale anty TPO itd mam ok, tyle dobrego. A co do starania to i tak próbuje, lekarz mój stoi na stanowisku ze to dopiero wpływa jak wynik powyzej 3. Zeby wtedy zbijac (podwyzszac dawke itp, itd) ale sa rozne "szkoły". Jedni twierdza ze powinno byc 1.5 inni ze powyzej 3 zbijac, z kolei moja mama miała mega niedoczynnosc i urodziła dwojke dzieci, kolezanki z nadczynnoscia i niedoczynnoscia tak samo, wiec osobiscie uwazam ze to kwestia danego organizmu, sa takie co piją alkoholiczki i zaciązaja, sa takie co mają badania złe i też zaciązaja a sa takie niektóre ze maja w miare dobre badania i nic.
    No ale o skutkach u dzieci urodzonych przez matki z niedoczynnością też się dużo mówi, a są one nie do zweryfikowania niestety:/ Trochę mi pani doktor mówiła, trochę się naczytałam i się martwię, bo te skoki tsh mogą być napierw przeszkodą w zajściu w ciążę, potem mogą być niebezpieczne we wczesnej ciąży, w późnej ciąży i jak się okazuje nawet po szczęśliwym donoszeniu i urodzeniu nie wiemy czy to nie wpłynęło na dziecko. Czy jest jakikolwiek sposób żeby mieć to pod jakąś kontrolą:/? No ale ja mam teraz ponad 9, więc i tak nie mam co myśleć o staraniu:(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87, czytałaś? https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/hashimoto-rady-dla-starajacych-sie-z-ta-choroba,1326.html moze tu coś znajdziesz?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, czytałam już kilka tematów dotyczących hashi, ten również. Ciągle się martwię czemu to cholerstwo aż tak podskoczyło w ciągu 3 tygodni:(

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może przez pogodę?
    Ja miałam we wrześniu 0,94 ,a w grudniu 2,77 i podobno na zimę i jesień TSH idzie w górę.

Anatolka lubi tę wiadomość

M&M
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ