X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co w czasie tej histerolaparoskopii robili? Ogladali tylko czy cos wiecej?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdzali drożność jajowodów, czy nie ma jakiś zrostów itd i po nakłuwali jajniki ponieważ mam PCO ma mi to ułatwić zajśc w ciążę.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    sprawdzali drożność jajowodów, czy nie ma jakiś zrostów itd i po nakłuwali jajniki ponieważ mam PCO ma mi to ułatwić zajśc w ciążę.

Rozumiem :) z tym nakluwaniem przy pco to juz sie roznie mowi. W klinikach czesto juz kreca nosem, ze to przestarzala metoda... Ja tez mialam, ale gin w klinice nie byl specjalnie uradowany... Mowil, ze coraz rzadziej sie to stosuje i tylko jak pacjentki maja AMH powyzej 20, bo to zmniejsza rezerwe jajeczkek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 19:06

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja mam AMH strasznie niskie niewiem czy cos z tego bedzie juz straciłam jakiekolwiek nadzieje no zobaczymy mam 6 miesięcy do zajscia a potem wszystko wraca do normy tak jak przed zabiegiem. A Tobie nakłuwali?

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    no właśnie ja mam AMH strasznie niskie niewiem czy cos z tego bedzie juz straciłam jakiekolwiek nadzieje no zobaczymy mam 6 miesięcy do zajscia a potem wszystko wraca do normy tak jak przed zabiegiem. A Tobie nakłuwali?

To czemu sie zgodzilas na ingerencje w jajnik skoro masz niska rezerwe? Mialam, ale ja mam amh po laparo i wycinaniu torbieli 3.66 przy normach 1-3.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dzięki Dziewczyny! To może żeby nie przeginac wezmę od 4-8, bo poprzednio brałam 5dc wieczorem, to jak wezmę 4dc rano to powiedzmy że zyskam prawie dwa dni...?
    Ja bym tak nie kombinowała bez konsultacji z lekarzem. Może spróbuj się z nim skontaktować..?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myssss wg mnie to mozesz tak wziac mi lekarz mówił ze mozna sobie przesuwać, raz przesunęłam tez.

Anatolka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ja bym tak nie kombinowała bez konsultacji z lekarzem. Może spróbuj się z nim skontaktować..?

Ulotka opisuje ogolne zasady kiedy sie bierze 3-7 a kiedy 5-9. To nie jest zadna tajemna wiedza :) ja probowalam kazdej z kombinacji i nic sie nie stalo :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To czemu sie zgodzilas na ingerencje w jajnik skoro masz niska rezerwe? Mialam, ale ja mam amh po laparo i wycinaniu torbieli 3.66 przy normach 1-3.
    Lekarz powiedział ze innego wyjścia nie widzi;((

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Lekarz powiedział ze innego wyjścia nie widzi;((

NIe ma co plakac nad rozlanym mlekiem. Gin do zmiany. Zaden rozsadny babka z niska rezerwa takiego czegos nie zleci. Zobacz na watku endometrioza co dzis pisalam dziewczynie. Ja mialam jedna laparo, ale mam wysokie AMH, a drugiej mi gin nie proponowal nawet. Wymyslil inne rozwiazanie. Spojrz tam, bo nie bede pisac drugi raz.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie takie ogolne, czy ktoras miala jakies plamienia/uplawy w okolicach terminu miesiączki i zbadała wtedy moze szyjke? Ja w zeszlym cyklu jak mialam biochemiczną dostałam gwałtownie krwawienie od razu czerwien wyleciało przy kazdym napięciu i od razu skrzepy, a teraz od godziny 14 tej mam tylko taki brąz/lekki różyc a teraz to jakby chwilowo zaniklo, takie żółto/pomaranczowe, brzuch mnie szczegolnie nie boli, ani nie bolał ale ta szyjka lekko otwarta, a nigdzie na internecie nie moge znalesc nic o tym jaką kto miał szyjke jesli byl w ewentualnej ciązy, nie chce się znowu napalac, jest to dla mnie zastanawiające.. tonący brzytwy sie chwyta, :)buziaki :)

czekam,czekam
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może z tym bardzo niskim przesadziłam bo skoro lekarz stwierdził że laparoskopia i nic innego nie może zaproponować ja miałam AMH przed i wynosiło 9.0

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Może z tym bardzo niskim przesadziłam bo skoro lekarz stwierdził że laparoskopia i nic innego nie może zaproponować ja miałam AMH przed i wynosiło 9.0

9.0 czy 0.9? Jesli 9.0 to jest to wysokie AMH. Cos poplatalas kobito ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ulotka opisuje ogolne zasady kiedy sie bierze 3-7 a kiedy 5-9. To nie jest zadna tajemna wiedza :) ja probowalam kazdej z kombinacji i nic sie nie stalo :)

A ja brałam od 2dc do 6dc, każdy gin daje inaczej. Zależy od przypadku.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    9.0 czy 0.9? Jesli 9.0 to jest to wysokie AMH. Cos poplatalas kobito ;)
    9,0 bez okularów nie widzę :D no właśnie myślę ze jakbym miała niskie AMH to by mnie nie kierowała na laparoskopie zreszta nie powiedziala czy to niskie czy wysokie AMH tylko ze kiedys trzeba powtórzyć a w którym cyklu mialaś robione AMH?

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PG 25, 15,14mm. Pregnyl podany, kolejn a wizyta za tydzien. zobaczymy czy z ta plodnoscia w miesiacu urodzin to prawda, a u mnie to jeszcze w dzien urodzin. te pecherzyki to najpiekniejszy prezent urodzinowy. A na imieniny poprosze piekne serduszko, albo. Chociaz betę:)

M&M
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    9,0 bez okularów nie widzę :D no właśnie myślę ze jakbym miała niskie AMH to by mnie nie kierowała na laparoskopie zreszta nie powiedziala czy to niskie czy wysokie AMH tylko ze kiedys trzeba powtórzyć a w którym cyklu mialaś robione AMH?

Sama kobito na gorze napisalas, ze masz strasznie niskie ;) amh obojetnie, w ktorym dniu cyklu. Ono sie nie zmienia raczej. Nie ma wahan.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Sama kobito na gorze napisalas, ze masz strasznie niskie ;) amh obojetnie, w ktorym dniu cyklu. Ono sie nie zmienia raczej. Nie ma wahan.
    Tak napisałam ponieważ lekarz mi nie powiedział ze to jest wysoka rezerwa jajnikowa poprostu ani tak ani siak mi nie powiedział na ten temat wiec stwierdziałam pewnie niechce mowić ze niska ale skoro Ty mówisz ze jest wysoka to sie cieszę bardzo z tego:) Powiedziała tylko tyle ze wolałaby zeby AHM było zrobione w 3dniu cyklu

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tobie pęcherzyki rosną i pękają??masz PCO??czy po prostu inna bajka??

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    A Tobie pęcherzyki rosną i pękają??masz PCO??czy po prostu inna bajka??

Rosna i pekaja jesli sa stymulowane. Bez tego w kratke, jak im sie zachce. Zaraz zaczynam podejscie do dwugiego ivf.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ