X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rosną i pękają to już połowa sukcesu...

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Rosna i pekaja jesli sa stymulowane. Bez tego w kratke, jak im sie zachce. Zaraz zaczynam podejscie do dwugiego ivf.
    No właśnie jak rosną i pękają mi ani to ani to :( No to ANATOLKA powodzenia daj znać jak poszło

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam wczoraj do swojej endokrynolog ze swoimi wynikami, no i kazała mi przez tydzień brać Euthyrox 50, a potem już Euthyrox 75. Zobaczymy jaki wynik będzie za miesiąc... No i muszę iść ok 20 dc na USG do gina zobaczyć czy jakieś nowe pęcherzyki mi nie zalegają, bo moja gin prowadząca stwierdziła że na tabletki anty już za późno, to mój 4 dc, a nie chce mnie znowu faszerować przez cały cykl Orgametrilem, bo on wątrobę mocno obciąża:/ No i jeśli będą jakieś pęcherze na USG, to od 20 dc do 30 dc mam brać ten Orgametril, powinno pomóc. Tylko że cykl mi się wydłuży:/ Jak nie urok to sraczka:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola dobrze ze zdzwoniłaś
    teraz z taką dawka powinno ładnie zejsc
    ja mam nadal 150/125 ale juz za pare dni zejde do mojej 100

Clo mi strasznie wode zatrzymuje
    po pierwszym dniu mialam 2,5 kg na plusie
    wczoraj chyba wszystko zeszło bo chodziłam caaaały dzień siku

• magdab Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka i Amus87 trzymam za was kciuki!

Amus87, Martoszka lubią tę wiadomość

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Clo mi strasznie wode zatrzymuje
    po pierwszym dniu mialam 2,5 kg na plusie
    wczoraj chyba wszystko zeszło bo chodziłam caaaały dzień siku

Ja nie wiem czy po Clo, czy w ogóle po całym leczeniu hormonalnym w tym duphastonie czuje się ociężała, nic mi się nie chce, no oczywiście oprócz jedzenia... Eh!

A wczoraj żona mojego kolegi na facebooku dodała zdjęcie z brzuszkiem (ślub mieli w sierpniu) i tam komentarze "gratulujemy, ślicznie, itp." a jedna z koleżanek pyta
    - "czy już wiadomo co i jak ci się to udało?"
    na co ciężarna
    - "synuś, przyjdź to Ci powiem, to naprawdę nic trudnego :)"

Nawet mi się zdenerwować już nie chciało ... ;)

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdab wrote:
    Ja nie wiem czy po Clo, czy w ogóle po całym leczeniu hormonalnym w tym duphastonie czuje się ociężała, nic mi się nie chce, no oczywiście oprócz jedzenia... Eh!

A wczoraj żona mojego kolegi na facebooku dodała zdjęcie z brzuszkiem (ślub mieli w sierpniu) i tam komentarze "gratulujemy, ślicznie, itp." a jedna z koleżanek pyta
    na co ciężarna

ehhhhhh ale hasełko nooo :/

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdab wrote:

na co ciężarna

hmm, no tak, my najlepiej wiemy że to nic trudnego:( bo większość kobiet na ten temat ma tylko taką wiedzę, że żeby mieć dziecko wystarczy iść z facetem do łóżka;) nas życie zmusiło do zdobycia nieco szerszej wiedzy na ten temat...:)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    No właśnie jak rosną i pękają mi ani to ani to :( No to ANATOLKA powodzenia daj znać jak poszło
    nie masz się co smucić póki co:) jak Ci nie rosną i nie pękają, to pół biedy, na to są tabletki:)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    nie masz się co smucić póki co:) jak Ci nie rosną i nie pękają, to pół biedy, na to są tabletki:)
    Dzięki za pocieszenie :) byłam juz stymulowana CLO 4 cykle raz tylko urósł pęcherzyk i była potem histerolaparskopia i INOFOLIC w chwili obecnej. Mam nadzieje ze mi sie uda po tym okresie mam chodzic na monitoring.

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jesli brałam teraz 2 miesiace Clo a wczoraj caly dzien plamienie,dzis juz krew, czyli okres.. i nie zamiwrzam sie kolejny raz wybierac do lekarza, to mozliwe ze następna owulacja moze wystąpic, bez zazywania Clo? czy zawsze juz bede na to skazana?

czekam,czekam
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno miesiąc po stymulacji jeszcze owulacja jest możliwa. Chyba, że masz owulację i tylko na pęcherzyki to było( by podrosły jeszcze) to myślę, że tym bardziej owulacja będzie.

M&M
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    Dziewczyny czy jesli brałam teraz 2 miesiace Clo a wczoraj caly dzien plamienie,dzis juz krew, czyli okres.. i nie zamiwrzam sie kolejny raz wybierac do lekarza, to mozliwe ze następna owulacja moze wystąpic, bez zazywania Clo? czy zawsze juz bede na to skazana?
    Ja miałam tak samo plemienie a potem krew i okres. tylko ze ja bez Luteiny nie mam okresu :/ każdy okres po CLO był dla mnie cieżki do przeżycia bo zawsze bylam myśli a moze sie wkońcu udało a tu zawsze ten okres. Podobno jeśli jajniki dostaną jakiegoś popędu czyli CLO to potem bez zażywania może być owulacja :) ja tez myslałam ze bedę skazana na CLO całe życie ale lekarz zakończył na 4 cyklach i zabieg....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie wiecie jakbym chciala tak jak osoba nie majaca zadnych problemow, zdecydowac sie probowac i zajsc, donosic..

czekam,czekam
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie mnie juz dokańcza to czekanie. Ja narazie czekam na okres powinien być w sobotę po laparoskopi zaraz sie starałam tak mi kazła moja ginekolog zeby jeszcze na świeżo, ale niewiem czy nie za puźno było:(

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    nawet nie wiecie jakbym chciala tak jak osoba nie majaca zadnych problemow, zdecydowac sie probowac i zajsc, donosic..
    Teraz to napisałaś:/ No tak, bo żadna z nas nawet nie wie jak to jest:/

Martoszka lubi tę wiadomość

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się okaże ze nigdy nie bedziemy wiedzieć jak to jest:( nawet się myśleć niechce

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    a jak się okaże ze nigdy nie bedziemy wiedzieć jak to jest:( nawet się myśleć niechce
    jak co jest? jak to jest chcieć to chyba wiemy już, nie;)?

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    jak co jest? jak to jest chcieć to chyba wiemy już, nie;)?
    oj wiemy wiemy:)

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Teraz to napisałaś:/ No tak, bo żadna z nas nawet nie wie jak to jest:/
    Ja tylko wiem jak to jest chcieć, zajść, cieszyć się, poronić i żyć w rozpaczy :(

M&M
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ