X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Asiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    ooo to tak wcześnie jest? Kiedy była owulacja, wiesz?

Dziś jest 9 dni po owulacji, wczoraj robiłam badanie, dodatkowo badałam estradiol który wyszedł 146 pg/ml. Właśnie jest bardzo wcześnie i aż nie możliwe żeby to był progesteron ciążowy bo przecież zbyt wysoki

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak wrote:
    Dziś jest 9 dni po owulacji, wczoraj robiłam badanie, dodatkowo badałam estradiol który wyszedł 146 pg/ml. Właśnie jest bardzo wcześnie i aż nie możliwe żeby to był progesteron ciążowy bo przecież zbyt wysoki

A jeden pecherzyk był?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Asiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A jeden pecherzyk był?

Przyznam się ze nie poszłam na monitoring, tak już jestem tak wymęczona po tych trzech latach starań, chodzenia po lekarzach, że zwyczajnie pomyślałam "co ma być to będzie". Mąż w domu, działaliśmy 10 dni pod rząd, przed i to owulacji,

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłaś na monicie to nie masz 100% pewności, że jest 9 dpo, moze być 10 np. Mogły być dwa pecherzyki i stąd progesteron... Nie wykluczałabym bliźniaków :)zrobisz rano test czy bete i bedzie czarno na białym :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Asiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewności na 100% nie mam, od dawna obserwuje siebie wg zasad naprotechnologii i jestem w stanie stwierdzić owulacje. Zupełnie nie chce się nakręcać, zresztą ja wręcz w to nie wierzę! Pewnie coś jest nie tak, to nie możliwe że trzy lata włóczenia się po lekarzach nie dało nic, a tu jeden cykl stymulowany Aromkiem przyniósł od razu efekt. Myślę, że na bete jest za wcześnie, no bo nawet jeśli to 10 dzień po to przecież beta chyba jeszcze nie wyjdzie, a tym bardziej test. Jak uważasz?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy in vitro, jak dziewczny monitorowały, to piwerwszy wzrost bety widziałam w 5 dniu po transferze 3-dniowego zarodka, czyli jakby w 8dniu po owulacji i była to beta 25 :)

Co do Aromka jak mam pozytywne wrażenia. Mi na clo działał tylko prawy jajnik, lewy spal, a pierwszy cykl z letrozolem (ja miałam Symletrol akurat nie Aromek) obudził lewy jajnik :)

Ja mam nadzieję, nawet jak Ty nie :)

Asiak lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Asiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci Anatolka, pomyśle, może pójdę jutro na bete, bardzo boje się rozczarowania... choć z drugiej strony mam już 36 miesięcy rozczarowań za sobą więc, chyba już umiem sobie z tym poradzić. Najgorsze jest to, że obudziłaś we mnie maleńką nadzieję i nie wiem jak przestać o tym myśleć :-)

Anatolka lubi tę wiadomość

• magdab Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Po wczorajszej wizycie wieści takie, jakich się spodziewałam: tylko liczne drobne pęcherzyki.
    I teraz moje pytanie, czy np. ponowić USG po weekendzie, żeby zobaczyć czy coś a nuż się nie pojawiło, czy nie ma co czekać tylko tak jak zawsze - 19dc wziąć duphaston? Jest możliwość, żeby coś się tam jeszcze "wykociło"?
    Jeśli nie wezmę duphastonu wiem, że na moją @ będę mogła czekać do us*anej... :( Bądź tu człowieku mądry...

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdab wrote:
    Hej. Po wczorajszej wizycie wieści takie, jakich się spodziewałam: tylko liczne drobne pęcherzyki.
    I teraz moje pytanie, czy np. ponowić USG po weekendzie, żeby zobaczyć czy coś a nuż się nie pojawiło, czy nie ma co czekać tylko tak jak zawsze - 19dc wziąć duphaston? Jest możliwość, żeby coś się tam jeszcze "wykociło"?
    Jeśli nie wezmę duphastonu wiem, że na moją @ będę mogła czekać do us*anej... :( Bądź tu człowieku mądry...
    u mnie identyczne wieśći :(
    zapisałam sie na 13 tego jeszcze na monit dzisiaj mój 11 dc
    a nastepny cykl mam 4 tabl CLO ;/

• magdab Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, czyli idziesz w sobotę jeszcze? A była mowa coś o progesteronie (duphaston albo luteina) w Twoim przypadku?

A bo ten miesiąc zakochanych to do bani jest ;)

Mi teraz dr zmienił na Clarzole - letryzol. Bo skoro przy 2 cyklu mój organizm nie zareagował, to znaczy że jest za słaby jak dla mnie.

U Ciebie widzę, że z grubej rury poleciał z 4 :O

• magdab Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja się pytam jak ja mam dostać @ skoro owulacji nie mam?!

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdab wrote:
    Miałam tak samo liczne pęcherzyki a tego dominującego brak nawet podczas brania CLO teraz jestem po laparoskopi i czekam na okres potem zaczynam monitoring czy po tej laparoskopi sie cos dzieje.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdab wrote:

Będziesz długo czekać przy cyklu bezowulacyjnym jak nie weźmiesz lutki/dupka. Ja pisałam wyżej, mnie zmiana CLO na Letrozol dobrze zrobila :) choc ciąży nie było z tego akurat (ale u mnie klopoty z owulacja to nie jedyny problem).

Co do 4 CLO naraz - badania pokazały, że przyjmowanie więcej niż 3 na dobę nic nie zmienia.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam to gdzieś, chociaż dr mi nie przepisał duphastonu tylko kazał czekać wiem, że będzie jak zawsze przy takiej okazji - od 60-70 dni cyklu i wywoływanie i tak duphastonem, lub torbiel i orgametril. Wolę wziąć już tego dupka i zacząć jak najszybciej kolejną próbę. :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ostatnio kazał czekać jak miałam 31 dc (a normalnie okres mialam jak owulacja byla po 28 dniach), ale nie posłuchałam i wziełam lutkę. Pokazałam się Mu w 36 dc i dal mi Dupka (nie przyznalam się, ze biorę juz lutkę). Coż innego miał zrobić? Nic. @ przyszła po 40 dniach, a jakbym poczekała te Jego pięć to cykl trwałby jeszcze 5 dłużej. Ot. Progesteronem w 2 fazie cyklu trudno zrobić sobie krzywdę jednak ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    u mnie identyczne wieśći :(
    zapisałam sie na 13 tego jeszcze na monit dzisiaj mój 11 dc
    a nastepny cykl mam 4 tabl CLO ;/

Amus, a nie wolałabyś poprosić o zmianę na Letrozol albo Gonal f? Trochę mam wrażenie, że ten lekarz nie ma pomysłu na to co zrobić z tym Twoim brakiem owulacji, a CLO ewidentnie nie skutkuje...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus niech Ci zmieni na Letrozol podobno jest lepszy, w takim sensie ze mniej ciaz blizniaczych a te osoby ktore nie reagowały reaguja :)

Asiak moze to wczesna ciaza, odczekaj 2 dni i idz na bete.

Asiak lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy nie wiem czy dobrze was rozumiem. Ale czy jak nie ma owulacji to nie ma okresu w terminie. A jak jest owulacja to okres sie pojawia tak jak powinien? Czy to tylko w waszym przypadku tak jest ?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Dziewczyny czy nie wiem czy dobrze was rozumiem. Ale czy jak nie ma owulacji to nie ma okresu w terminie. A jak jest owulacja to okres sie pojawia tak jak powinien? Czy to tylko w waszym przypadku tak jest ?

Tak to już jest, że cykle bezowulacyjne najczęściej się ciąąąąąąąąąąągnąąąąąąa ;)

adrenalina lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bezowulacyjne były krótkie :) Jaka inna jestem :(

M&M
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ