X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    To ja mam co 28 dni. A mało kiedy mam owulacje. Jestem odmieńcem :( ale zdążyłam juz sie przyzwyczaić.

Każda z nas jest inna :* nie ma co :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus to koniecznie do kliniki.

Właśnie podobno w klinikach głównie to zapisuja albo własnie Gonal F, się zobaczymy cyz u mnie zmieni, bo na początku jak mówiłam ze biore Clo i ok to tylko głową pokiwał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:21

Amus87 lubi tę wiadomość

• myssss Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałam ostatnio ze nie wiem kiedy wziąć clo czy od 3-7 czy normalnie od 5-9 dc, bo wizytę mam 10 dc i bałam się że pójdę za wcześnie. Poszłam dzisiaj do lekarza zapytać się i rozwiać wątpliwości. Powiedział ze na spokojnie mam brać 5-9 dc, że napewno będzie widać pecherzyk i będzie w stanie powiedzieć kiedy mam przyjąć zastrzyk ;) i w końcu mam spokój i nie muszę się tym zamartwiac :)

Martoszka, Sowaa lubią tę wiadomość

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    umówiłam sie wstepnie na 9 marca
    teraz musze męza przekonac :/

Amus dobra decyzja, ja na początku tez miałam obawy przed pójściem do kliniki niepłodności. Mieliśmy z mężem strach w oczach, ale to był dobry krok. Czuje sie podniesiona na duchu. Dr do której trafiłam z polecenia swojej ginekolog wzbudza moje zaufanie, mądrze gada i jest nastawiona na "robienie dzieci" ;-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Amus dobra decyzja, ja na początku tez miałam obawy przed pójściem do kliniki niepłodności. Mieliśmy z mężem strach w oczach, ale to był dobry krok. Czuje sie podniesiona na duchu. Dr do której trafiłam z polecenia swojej ginekolog wzbudza moje zaufanie, mądrze gada i jest nastawiona na "robienie dzieci" ;-)
    Dzieki kochana:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 13:31

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Czesc dziewczyny czy któraś z Was ma na zbyciu clo?
    Zmienisz zdanie zaraz, ja to czuję:p

mana lubi tę wiadomość

M&M
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    To ja mam co 28 dni. A mało kiedy mam owulacje. Jestem odmieńcem :( ale zdążyłam juz sie przyzwyczaić.
    też tak chyba mam:( jak poszłam do gina od niepłodności to zapytał o długość cykli i jak usłyszał, że co 28 dni to mówił, że to znaczy że są owulacje mi nawet testy owulacyjne wychodzą, a jak byłam 2 razy przed domniemaną owu to się okazało, że nie ma pęcherzyka dominującego, nawet po clo:(

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 13:31

Martoszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    też tak chyba mam:( jak poszłam do gina od niepłodności to zapytał o długość cykli i jak usłyszał, że co 28 dni to mówił, że to znaczy że są owulacje mi nawet testy owulacyjne wychodzą, a jak byłam 2 razy przed domniemaną owu to się okazało, że nie ma pęcherzyka dominującego, nawet po clo:(

Ja gdzieś kiedyś poczytałam, że właśnie cykle bezowulacyjne często bywają krótsze. W sumie jednak chyba nie ma na to reguły. Ja należę też do tych osób, które mają dosyć regularne cykle, pęcherzyki rosną, ale i tak powstają torbiele i nie ma owulacji. Wykres też wygląda ładnie, testy owulacyjne pozytywne, a efektu żadnego. Jestem przed HSG i to od niego zależy co dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Ja gdzieś kiedyś poczytałam, że właśnie cykle bezowulacyjne często bywają krótsze. W sumie jednak chyba nie ma na to reguły. Ja należę też do tych osób, które mają dosyć regularne cykle, pęcherzyki rosną, ale i tak powstają torbiele i nie ma owulacji. Wykres też wygląda ładnie, testy owulacyjne pozytywne, a efektu żadnego. Jestem przed HSG i to od niego zależy co dalej.

Mam dokladnie tak samo jak ty. I juz zadnego pomyslu co ze soba zrobic

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Mam dokladnie tak samo jak ty. I juz zadnego pomyslu co ze soba zrobic

Wziac 2 pregnyle, ktore maja 10tys j. zamiast ovitrelle, ktory ma 6,5tys j. ;)

scarllet lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje Waszej pomocy. Wykonałam dziś badanie progesteronu w 19 dc po domniemanej owulacji - wszystko na nią wskazywało test owu jak i badanie usg.
    Gin powiedziała, że wszystko wskazuje, że owu była tak na 90 %
    Teraz odczytuje wynik progesteronu i mam:
    0,74 ng/ml

f.pęcherzykowa 0,2 -1,5
    f lutealna 0,8 -0,3
    f lutealna 1,7-27
    po przekwitaniu 0,1-08

Dobrze rozumiem, że mój wynik świadczy, że owu wcale nie było ?

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowaa niestety owulki nie było

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhh jak tu się nie załamać. Amus dzięki za info. Tak też myślę po tym badaniu.
    Badanie progesteronu powinno sie wykonać 7 dni po owulacji
    Ja miałam wykonać dziś swoje, ale u mnie na bank dziś nie jest 7 dni po owu.
    Max to dzisiaj by wychodził 5 dpo.
    Myślicie, że ma to znaczenie i powinnam powtórzyć badanie np w poniedziałek ?
    czy to wogole sie mija z celem ?

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    ehhhh jak tu się nie załamać. Amus dzięki za info. Tak też myślę po tym badaniu.
    Badanie progesteronu powinno sie wykonać 7 dni po owulacji
    Ja miałam wykonać dziś swoje, ale u mnie na bank dziś nie jest 7 dni po owu.
    Max to dzisiaj by wychodził 5 dpo.
    Myślicie, że ma to znaczenie i powinnam powtórzyć badanie np w poniedziałek ?
    czy to wogole sie mija z celem ?
    ja bym powtórzyła, moze byc za wczesnie jak np owulacja Ci sie przesuneła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowaa kurcze czyli badanie w 5dc ?? wiesz co na moje oko to te 2 dni chyba az tak dużo nie zmienią nie wiem niech sie dziewczyny wypowiedzą
    ja robiłam 6dpo raz jak owulke mialam:P to bylo chyba 17 ng/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 18:41

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus tydzień temu byłam w piątek na monicie był jeden pęcherzyk dominujący. W sobotę zrobiłam test owu i była słaba krecha w niedziele juz mega pozytyw. Wiec nawet jeżeli owu była w niedziele w co watpię ze tak szybko, to dzis by było 5 dpo. W środę byłam na monicie i gin mówil ze juz po owu, pęcherzyk ewidentne pęknięty, błona mamcia prawidłowa jak po owu. Juz sama nie wiem. Pojadę w poniedziałek powtórzę badanie, bo żyć mi to nie daje.

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wziac 2 pregnyle, ktore maja 10tys j. zamiast ovitrelle, ktory ma 6,5tys j. ;)
    Robisz sobie sama zastrzyki z pregnylu? Cz z pomoca pielegniarki?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Robisz sobie sama zastrzyki z pregnylu? Cz z pomoca pielegniarki?

Pielegniarka domiesniowo w przychodni zawsze mi robila.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ