X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    To ja mam co 28 dni. A mało kiedy mam owulacje. Jestem odmieńcem :( ale zdążyłam juz sie przyzwyczaić.

Każda z nas jest inna :* nie ma co :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus to koniecznie do kliniki.

Właśnie podobno w klinikach głównie to zapisuja albo własnie Gonal F, się zobaczymy cyz u mnie zmieni, bo na początku jak mówiłam ze biore Clo i ok to tylko głową pokiwał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:21

Amus87 lubi tę wiadomość

• myssss Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałam ostatnio ze nie wiem kiedy wziąć clo czy od 3-7 czy normalnie od 5-9 dc, bo wizytę mam 10 dc i bałam się że pójdę za wcześnie. Poszłam dzisiaj do lekarza zapytać się i rozwiać wątpliwości. Powiedział ze na spokojnie mam brać 5-9 dc, że napewno będzie widać pecherzyk i będzie w stanie powiedzieć kiedy mam przyjąć zastrzyk ;) i w końcu mam spokój i nie muszę się tym zamartwiac :)

Martoszka, Sowaa lubią tę wiadomość

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    umówiłam sie wstepnie na 9 marca
    teraz musze męza przekonac :/

Amus dobra decyzja, ja na początku tez miałam obawy przed pójściem do kliniki niepłodności. Mieliśmy z mężem strach w oczach, ale to był dobry krok. Czuje sie podniesiona na duchu. Dr do której trafiłam z polecenia swojej ginekolog wzbudza moje zaufanie, mądrze gada i jest nastawiona na "robienie dzieci" ;-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Amus dobra decyzja, ja na początku tez miałam obawy przed pójściem do kliniki niepłodności. Mieliśmy z mężem strach w oczach, ale to był dobry krok. Czuje sie podniesiona na duchu. Dr do której trafiłam z polecenia swojej ginekolog wzbudza moje zaufanie, mądrze gada i jest nastawiona na "robienie dzieci" ;-)
    Dzieki kochana:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 13:31

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Czesc dziewczyny czy któraś z Was ma na zbyciu clo?
    Zmienisz zdanie zaraz, ja to czuję:p

mana lubi tę wiadomość

M&M
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    To ja mam co 28 dni. A mało kiedy mam owulacje. Jestem odmieńcem :( ale zdążyłam juz sie przyzwyczaić.
    też tak chyba mam:( jak poszłam do gina od niepłodności to zapytał o długość cykli i jak usłyszał, że co 28 dni to mówił, że to znaczy że są owulacje mi nawet testy owulacyjne wychodzą, a jak byłam 2 razy przed domniemaną owu to się okazało, że nie ma pęcherzyka dominującego, nawet po clo:(

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 13:31

Martoszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    też tak chyba mam:( jak poszłam do gina od niepłodności to zapytał o długość cykli i jak usłyszał, że co 28 dni to mówił, że to znaczy że są owulacje mi nawet testy owulacyjne wychodzą, a jak byłam 2 razy przed domniemaną owu to się okazało, że nie ma pęcherzyka dominującego, nawet po clo:(

Ja gdzieś kiedyś poczytałam, że właśnie cykle bezowulacyjne często bywają krótsze. W sumie jednak chyba nie ma na to reguły. Ja należę też do tych osób, które mają dosyć regularne cykle, pęcherzyki rosną, ale i tak powstają torbiele i nie ma owulacji. Wykres też wygląda ładnie, testy owulacyjne pozytywne, a efektu żadnego. Jestem przed HSG i to od niego zależy co dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Ja gdzieś kiedyś poczytałam, że właśnie cykle bezowulacyjne często bywają krótsze. W sumie jednak chyba nie ma na to reguły. Ja należę też do tych osób, które mają dosyć regularne cykle, pęcherzyki rosną, ale i tak powstają torbiele i nie ma owulacji. Wykres też wygląda ładnie, testy owulacyjne pozytywne, a efektu żadnego. Jestem przed HSG i to od niego zależy co dalej.

Mam dokladnie tak samo jak ty. I juz zadnego pomyslu co ze soba zrobic

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Mam dokladnie tak samo jak ty. I juz zadnego pomyslu co ze soba zrobic

Wziac 2 pregnyle, ktore maja 10tys j. zamiast ovitrelle, ktory ma 6,5tys j. ;)

scarllet lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje Waszej pomocy. Wykonałam dziś badanie progesteronu w 19 dc po domniemanej owulacji - wszystko na nią wskazywało test owu jak i badanie usg.
    Gin powiedziała, że wszystko wskazuje, że owu była tak na 90 %
    Teraz odczytuje wynik progesteronu i mam:
    0,74 ng/ml

f.pęcherzykowa 0,2 -1,5
    f lutealna 0,8 -0,3
    f lutealna 1,7-27
    po przekwitaniu 0,1-08

Dobrze rozumiem, że mój wynik świadczy, że owu wcale nie było ?

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowaa niestety owulki nie było

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhh jak tu się nie załamać. Amus dzięki za info. Tak też myślę po tym badaniu.
    Badanie progesteronu powinno sie wykonać 7 dni po owulacji
    Ja miałam wykonać dziś swoje, ale u mnie na bank dziś nie jest 7 dni po owu.
    Max to dzisiaj by wychodził 5 dpo.
    Myślicie, że ma to znaczenie i powinnam powtórzyć badanie np w poniedziałek ?
    czy to wogole sie mija z celem ?

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    ehhhh jak tu się nie załamać. Amus dzięki za info. Tak też myślę po tym badaniu.
    Badanie progesteronu powinno sie wykonać 7 dni po owulacji
    Ja miałam wykonać dziś swoje, ale u mnie na bank dziś nie jest 7 dni po owu.
    Max to dzisiaj by wychodził 5 dpo.
    Myślicie, że ma to znaczenie i powinnam powtórzyć badanie np w poniedziałek ?
    czy to wogole sie mija z celem ?
    ja bym powtórzyła, moze byc za wczesnie jak np owulacja Ci sie przesuneła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowaa kurcze czyli badanie w 5dc ?? wiesz co na moje oko to te 2 dni chyba az tak dużo nie zmienią nie wiem niech sie dziewczyny wypowiedzą
    ja robiłam 6dpo raz jak owulke mialam:P to bylo chyba 17 ng/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 18:41

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus tydzień temu byłam w piątek na monicie był jeden pęcherzyk dominujący. W sobotę zrobiłam test owu i była słaba krecha w niedziele juz mega pozytyw. Wiec nawet jeżeli owu była w niedziele w co watpię ze tak szybko, to dzis by było 5 dpo. W środę byłam na monicie i gin mówil ze juz po owu, pęcherzyk ewidentne pęknięty, błona mamcia prawidłowa jak po owu. Juz sama nie wiem. Pojadę w poniedziałek powtórzę badanie, bo żyć mi to nie daje.

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wziac 2 pregnyle, ktore maja 10tys j. zamiast ovitrelle, ktory ma 6,5tys j. ;)
    Robisz sobie sama zastrzyki z pregnylu? Cz z pomoca pielegniarki?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Robisz sobie sama zastrzyki z pregnylu? Cz z pomoca pielegniarki?

Pielegniarka domiesniowo w przychodni zawsze mi robila.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ