X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja tylko wiem jak to jest chcieć, zajść, cieszyć się, poronić i żyć w rozpaczy :(
    Współczuj :( ja narazie wiem tylko ze chce a czy zajdę ;/ juz straciłam jaką kolwiek nadzieje :(

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Współczuj :( ja narazie wiem tylko ze chce a czy zajdę ;/ juz straciłam jaką kolwiek nadzieje :(
    Ja nie wiem czemu, ale w tym cyklu teraz ciągle myślę, zę to już.
    A przecież dopiero co owu ma być dzisiaj lub jutro. Ale to pewnie przez to, że pierwszy raz clo i taki duży pęcherzyk, ale boję się, że to torbiel, która urosła:(
    Okaże się pewnie w walentynki co i jak wyszło.
    Jak w ogóle będzie potwierdzona ta owu.

Zostaje tylko czekać każdej z Nas, może kiedyś nam się uda urodzić te maluszki, nasze całe światy.

M&M
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nam życzę, żeby te maluszki jednak nie stały się całym światem, bo je zakochamy na śmierć ;)

Martoszka, agania lubią tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    A przecież dopiero co owu ma być dzisiaj lub jutro. Ale to pewnie przez to, że pierwszy raz clo i taki duży pęcherzyk, ale boję się, że to torbiel, która urosła:(

Zostaje tylko czekać każdej z Nas, może kiedyś nam się uda urodzić te maluszki, nasze całe światy.
    No własnie no to trzymam kciuki daj znać jak coś będzie:) ja narazie czekam na okres do sooboty powinnien być ale może sie przesunąć przez laparoskopie to juz całkiem chyba zwariuje bo nie bede wiedziec czy to ciąza.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nadzieja umiera ostatnia... ja jeszcze wierzę. Bo co mi innego zostało? Wierzę, że Wam i mi się uda :) są tu dziewczyny, które to udowodniły :D

Martoszka, Miu95, agania lubią tę wiadomość

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Ja nam życzę, żeby te maluszki jednak nie stały się całym światem, bo je zakochamy na śmierć ;)
    Moze i masz rację:)

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    No własnie no to trzymam kciuki daj znać jak coś będzie:) ja narazie czekam na okres do sooboty powinnien być ale może sie przesunąć przez laparoskopie to juz całkiem chyba zwariuje bo nie bede wiedziec czy to ciąza.
    Ok to dam znać za jakieś 2 tygodnie:)

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba_Jagna wrote:
    Dziewczyny, nadzieja umiera ostatnia... ja jeszcze wierzę. Bo co mi innego zostało? Wierzę, że Wam i mi się uda :) są tu dziewczyny, które to udowodniły :D
    otoz to :) U mnie odliczanie dni do hsg, w nastepnym tygodniu mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:15

Martoszka lubi tę wiadomość

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    Dziewczyny czy jesli brałam teraz 2 miesiace Clo a wczoraj caly dzien plamienie,dzis juz krew, czyli okres.. i nie zamiwrzam sie kolejny raz wybierac do lekarza, to mozliwe ze następna owulacja moze wystąpic, bez zazywania Clo? czy zawsze juz bede na to skazana?

Ostatnio mój lekarz powiedział, że bardzo często po przerwie w CLO w następnym cyklu owu się pojawia. Więc szansa jest, też na nią trochę liczę:)
    Martoszka wrote:

Spokojnego cyklu życzę! Ja też szalałam w moim pierwszym cyklu z CLO i oczywiście widziałam same objawy ciąży! ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 22:30

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Spokojnego cyklu życzę! Ja też szalałam w moim pierwszym cyklu z CLO i oczywiście widziałam same objawy ciąży! ;).
    Ja nie patrzę na objawy, bo i tak zle się czuję od jakiegoś czasu już. ale nie powiem, są momenty ze myslę, ze to TEN.

M&M
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też w pierwszym cyklu z clo bylam pewna ciąży! i myśle że dlatego że tak naprawde wtedy to byl pierwszy cykl w ktorym przygladalam sie co sie ze mna dzieje, wczesniej nie zwracalam uwagi na to jak sie zachowuje moj organizm, po owulce czy przed @
    heh przy trzecim cyklu z clo już troche odpuściłam analize każdego objawu który się u mnie pokazuje, chociaż nie ukrywam że nie raz sobie myśle a może to ten cykl... póki co czekam na dzień kiedy ma przyjść @

Miu a Tobie lekarz jak długo zalecił branie clo? bo widze ze masz 4 cykl z clo, mnie powiedział lek że po 3 razach z clo mam sie zglosic do niego, hmmm clo ladnie mi reguluje cykle wiec tak naprawde moglabym go brac dluzej...

tak czy siak powodzenia dziewczyny!!!

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • agania Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... tak bym chciała żeby nam wszystkim tutaj się udało...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Asiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    może któreś z Was będzie umiała mi pomóc, bo zaczynam trochę panikować, być może niepotrzebnie... mianowicie - jestem pierwszy cykl na stymulacji, badałam progesteron 7 dni po owulacji i wyszedł mi wynik 53 ng/ml!! przy normie 1,7-27. Podkreślam, że nie biorę żadnych wspomagaczy na progesteron, bo zawsze mam w tym okresie 20-25ng/ml, czyli prawidłowy.
    Czy obecny wysoki wynik możne być efektem stymulacji, czy raczej coś zaczyna się znowu "przestawiać" w moim organizmie? Czy to powód do paniki, bo nie wiem czy alarmować lekarza, czy spokojnie czekać do kolejnej wizyty które będzie dopiero w marcu.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    też w pierwszym cyklu z clo bylam pewna ciąży! i myśle że dlatego że tak naprawde wtedy to byl pierwszy cykl w ktorym przygladalam sie co sie ze mna dzieje, wczesniej nie zwracalam uwagi na to jak sie zachowuje moj organizm, po owulce czy przed @
    heh przy trzecim cyklu z clo już troche odpuściłam analize każdego objawu który się u mnie pokazuje, chociaż nie ukrywam że nie raz sobie myśle a może to ten cykl... póki co czekam na dzień kiedy ma przyjść @

Miu a Tobie lekarz jak długo zalecił branie clo? bo widze ze masz 4 cykl z clo, mnie powiedział lek że po 3 razach z clo mam sie zglosic do niego, hmmm clo ladnie mi reguluje cykle wiec tak naprawde moglabym go brac dluzej...

tak czy siak powodzenia dziewczyny!!!
    Ja wiem, ze clo bierze się do 6 cykli.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak wrote:
    Witam dziewczyny,
    może któreś z Was będzie umiała mi pomóc, bo zaczynam trochę panikować, być może niepotrzebnie... mianowicie - jestem pierwszy cykl na stymulacji, badałam progesteron 7 dni po owulacji i wyszedł mi wynik 53 ng/ml!! przy normie 1,7-27. Podkreślam, że nie biorę żadnych wspomagaczy na progesteron, bo zawsze mam w tym okresie 20-25ng/ml, czyli prawidłowy.
    Czy obecny wysoki wynik możne być efektem stymulacji, czy raczej coś zaczyna się znowu "przestawiać" w moim organizmie? Czy to powód do paniki, bo nie wiem czy alarmować lekarza, czy spokojnie czekać do kolejnej wizyty które będzie dopiero w marcu.
    czasami taki wysoki progesteron oznacza ze zarodek sie przyjął :)

Asiak lubi tę wiadomość

• Asiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    czasami taki wysoki progesteron oznacza ze zarodek sie przyjął :)

tak, wiem ale tylko czasami, a poza tym chyba jednak jest zdecydowanie za wysoki! Boje się raczej że to może jakieś torbiele albo coś jeszcze gorszego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak wrote:
    tak, wiem ale tylko czasami, a poza tym chyba jednak jest zdecydowanie za wysoki! Boje się raczej że to może jakieś torbiele albo coś jeszcze gorszego...
    idz na bete bedzie wiadomo :p A nie miałas np zastrzyku na pękanie pregnylu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:21

• Asiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    idz na bete bedzie wiadomo :p A nie miałas np zastrzyku na pękanie pregnylu?
    ale czy robienie bety w 21 dc ma sens?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak, tu się zgodzę z Aszką, zrób sobie spokojnie test lub betę. Jest spore prawdopodobieństwo, że to progesteron ciążowy :)

Asiak lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak wrote:
    ale czy robienie bety w 21 dc ma sens?

ooo to tak wcześnie jest? Kiedy była owulacja, wiesz?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ