CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:No ale o skutkach u dzieci urodzonych przez matki z niedoczynnością też się dużo mówi, a są one nie do zweryfikowania niestety:/ Trochę mi pani doktor mówiła, trochę się naczytałam i się martwię, bo te skoki tsh mogą być napierw przeszkodą w zajściu w ciążę, potem mogą być niebezpieczne we wczesnej ciąży, w późnej ciąży i jak się okazuje nawet po szczęśliwym donoszeniu i urodzeniu nie wiemy czy to nie wpłynęło na dziecko. Czy jest jakikolwiek sposób żeby mieć to pod jakąś kontrolą
? No ale ja mam teraz ponad 9, więc i tak nie mam co myśleć o staraniu:(
a nawet jezeli beda skoki czy duze spadki to wtedy zmienia sie dawke itd. Takze grunt to zaczac stabilizowac lekami a pozniej powinno sie w miare unormowac
-
Dziewczyny mam pytanie. Czy w 10 dc będzie widać pecherzyk i lekarz będzie mógł oszacować kiedy podać zastrzyk? Niestety mój lekarz przyjmuje tylko w czwartki i wyszło ze muszę iść na monitoring 10 dc
ostatnia owulacje miałam w 15 dc, a byłam u niego 13 dc. Czy będzie ok jak pójdę tego 10dc? Czy może zacząć clo wcześniej niż w 5 dc?
-
myssss wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czy w 10 dc będzie widać pecherzyk i lekarz będzie mógł oszacować kiedy podać zastrzyk? Niestety mój lekarz przyjmuje tylko w czwartki i wyszło ze muszę iść na monitoring 10 dc
ostatnia owulacje miałam w 15 dc, a byłam u niego 13 dc. Czy będzie ok jak pójdę tego 10dc? Czy może zacząć clo wcześniej niż w 5 dc?
-
paola87 wrote:Zobaczycie co tam się dzieje, ale lekarz pewnie będzie mógł jedynie powiedzieć za ile dni mniej więcej może pęcherzyk być wystarczająco duży, ale to za mało jak na to żeby podać zastrzyk w ciemno. Dobrze by było gdybyś poszła jeszcze raz w oszacowanym dniu. A czy ten Twój gin nie przyjmuje na przykład w szpitalu, gdzie mógłby Ci chwilę poświecić tego dnia co trzeba? A jak nie to do jakiegoś innego idź sprawdzić. Bo rozumiem że musisz mieć podany zastrzyk, a tego w ciemno to raczej bym nie radziła. Co innego jeśli bez zastrzyku, bo wtedy możesz iść 10 dc zobaczyć co tam się dzieje, a potem za tydzień zobaczyć czy pękł.
Szczerze mówiąc nie wiem czy przyjmuje gdzieś jeszcze... Obawiam się właśnie że nie będzie wiedział kiedy podać zastrzykeh co tu robić..
-
Martoszka wrote:Dzisiaj 12dc i monitoring dziś. Zobaczymy czy coś wyjdzie z tego clo.
Mój dzisiaj 11 dc i jutro jadę na monitoring. Ale raczej nic mi nie urosłoAmus87, Martoszka lubią tę wiadomość
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
nick nieaktualny
-
adrenalina wrote:Trudno powiedzieć. Ale moze w tedy szybciej dojrzeją. Moze zadzwoń do lekarza i zapytaj. A wcześniej brałaś clo? Zawsze w tych samych dniach ? Jak reagowałaś ?
Wcześniej brałam jeden cykl dawkę 1x1 od 5-9 dc i nic nie urosło. Kolejny cykl dostałam dawkę 2x1 i w 13 dc był pecherzyk i lekarz powiedział że owulacja będzie za dwa dni 15 dc i kazał zrobić w tym dniu zastrzyk. Teraz będzie mój trzeci cykl na clo, a drugi na podwójnej dawce. -
myssss wrote:Wcześniej brałam jeden cykl dawkę 1x1 od 5-9 dc i nic nie urosło. Kolejny cykl dostałam dawkę 2x1 i w 13 dc był pecherzyk i lekarz powiedział że owulacja będzie za dwa dni 15 dc i kazał zrobić w tym dniu zastrzyk. Teraz będzie mój trzeci cykl na clo, a drugi na podwójnej dawce.
ANATOLKO, wypowiedz sie....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 17:57
-
myssss wrote:A jakbym wzięła CLO zamiast od 5-9 to od 3-7 dc?
Ja bralam we wszystkich mozliwych kombinacjach i zawsze jajko uroslo, nie wazne czy bralam tez rano, w poludnie, wieczorem. Jak wezmiesz do 9dc to 10 nie bedzie za bardzo co ogladac, ale jak wezmiesz np od 3 do 7 rano to 10 powinno byc cos widac sensownegotulipanna lubi tę wiadomość
-
hej dziewczynki ja byłam stymulowana z CLO przez 4 cykle ale niestety raz tylko urósł jeden pęcherzyk ale nie pekł albo sie wchłonął i moja ginekolog zaproponowała mi histerolaparaskopię własnie jestem dwa po zabiegu i jeżeli teraz przez dwa cykle sie nie uda to spróbujemy po zabiegu dalej z CLO. Pozdrawiam