CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny podziwiam Was za ten spokoj i optymizm. u mnie niby nic strasznego na razie się nie dzieje a nie mogę normalnie funkcjonować, cala noc nie spalam i nawet meliska nie pomaga... najgorsze jest to ze stres pogarsza sprawę i to mnie jeszcze bardziej stresuje! wpadłam w jakies bledne kolo z którego się nie mogę wyplatac, tak strasznie upragniony jest ten dzidziuś a cholerna beta zwolnila
poślijcie mi do Krakowa trochę Waszego pozytywneo myslenia...
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Mnie w pierwszej i drugiej ciąży bolały jednakowo - mocno i nieustannie. Pierwszą ciążę straciłam i dopiero po poronieniu przestały boleć, druga szczęśliwie donosiłam i żadnych innych objawów oprócz tych piersi nie miałam. Teraz bolą mnie "w kratkę" ale każda ciąża jest inna i nie jest to żaden wyznacznik prawidłowego jej przebiegu.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
APS z całych sił wysyłam właśnie pozytywne fluidy. Umówiłyśmy się wczwczoraj, że szczęśliwie razem urodzimy wiec proszę się natychmiast uspokoić, nic nie kombinować, pozytywnie myśleć i słowa dotrzymać!!!25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Hejka dziewczyny, dzis 25ty, moj okres spoznia się juz 3 tydzień, caly czas bolał mnie brzuch jak na miesiączke, temperatura 37stopni, szyjka od okolo 10 dni wysoko, zamknieta czasem niewyczuwalna,bylam pewna ze to ciaza, poza tym strasznie bulgotało mi w brzuchu, odbijalo mi sie samym powietrzem, mdliło mnie, brak apetytu, ale poszlam wczoraj na bete i wyszla 0,25.. wiec niby wszystko jasne, ale dzis obudzilam sie, wstaje i nie moglam doczlapac sie do toalety taki skurcz macicy ;/ taki bol, usiadlam na toalete nawet nie moglam zrobic siusiu, przeszlo ale teraz przy siadaniu i wstaawaniu nie wspomne o kichaniu, kluje, lece dzis prywatnie do gina na 16tą, oczywiscie jak głupia szukałam przypadków o tym jak to beta byla ujemna mimo ciązy ale nie wiem, moj ostatni stosunek byl 24tego lutego, nawet jakby owulacja sie przesunela to powinno cos wykryc, nawet jjakby zarodek zagniezdzil sie wybitnie pozno, teraz to bardziej zaaczynam sie martwic czy nie mam jakiegos torbiela, badz to ciaza pozamaciczna stad wszystkie objawy, bole ale dzidzi brak?...czekam,czekam
-
Dziewczyny, a ja powinnam dostać okres wczoraj lub przedwczoraj
Nie wiem co się dzieje. Na ciążę nie ma szans bo z powodu choroby mojego faceta wszystkie stosunki w dni płodne były ... delikatnie ujmując bez wytrysku. Dla pewności oczywiście zrobiłam test dziś rano i wcale się nie zdziwiłam widząc negatywny wynik.
Zawsze dostawałam okres po 15 dniach od pozytywnego testu owulacyjnego. Wczoraj ładnie spadła mi temperatura z 37 na 36,6 więc byłam pewna, że okres przyjdzie. Ale się nie doczekałam, a dziś znowu temp skoczyła do 37,1 i zaraz po wstaniu bolał mnie przez kilka minut brzuch tak jak zawsze gdy dostaję okresu- oczywiście nie dostałam.
Zadzwoniłam rano do przychodni i umówiłam się na wizytę. Idę na 13.
Zaczynam brać pod uwagę torbiela. Chociaż na ostatnim usg pęcherzyk wyglądał jakby właśnie pękał a tydzień temu mój progesteron wyniósł 37 ng/ml więc byłam pewna, że do owulacji doszło. Wszystko jednak jest możliwe. Nawet biorę pod uwagę fakt, że tak wyczekiwałam tego okresu, że może jakąś blokadę psychiczną stworzylam. -
Cześć Dziewczyny!
Jestem właśnie w 26dc,od 3 do 7dc bralam clo.W 11dc bylam na usg,pecherzyk mial 19mm,wydaje mi sie ze owulacja byla dwa dni później. W kazdym razie w 15dc bylam znowu na usg i lekarz stwierdził ze jest juz po owulacji.Wczoraj tj.25dc cyklu bylam na badaniu bety i wlasnie odebralam wynik:5,8mIU/ml.Wiem ze zaraz po weekendzie musze powtorzyc ale czy myslicie ze jest jakas szansa?tak bardzo bym chciala zeby sie udało.Dodam,ze w 24dc odstawilam luteinie.Zawsze dostawalam @ na drugi dzien,raz nawet zapomniałam wieczorem tabletki wziac to rano okres byl (w 21dc).A teraz juz drugi dzien i @ nie widać.Wesprzyjcie mnie proszę bo chyba oszaleje do poniedziałku...03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Oczywiście że szansa jest bo jest podejrzanie podwyższona ale zdecydowanie za wcześnie zrobiłaś betę. Teraz musisz tylko czekać. Na chwilę obecną nic wywnioskować się nie da.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
APS przyrost w granicach 60-70 % co dwa dni wystarcza, ja też na początku panikowałam, bo mi się wydawało że za mało rośnie, a wszystko było ok. Wyniki masz dobre. Poza tym im wyższa wartość tym wolniej przyrasta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 12:18
-
moniaaa_1988 wrote:Cześć Dziewczyny!
Jestem właśnie w 26dc,od 3 do 7dc bralam clo.W 11dc bylam na usg,pecherzyk mial 19mm,wydaje mi sie ze owulacja byla dwa dni później. W kazdym razie w 15dc bylam znowu na usg i lekarz stwierdził ze jest juz po owulacji.Wczoraj tj.25dc cyklu bylam na badaniu bety i wlasnie odebralam wynik:5,8mIU/ml.Wiem ze zaraz po weekendzie musze powtorzyc ale czy myslicie ze jest jakas szansa?tak bardzo bym chciala zeby sie udało.Dodam,ze w 24dc odstawilam luteinie.Zawsze dostawalam @ na drugi dzien,raz nawet zapomniałam wieczorem tabletki wziac to rano okres byl (w 21dc).A teraz juz drugi dzien i @ nie widać.Wesprzyjcie mnie proszę bo chyba oszaleje do poniedziałku...
Bierz luteinę z powrotem. Niski progesteron nie pomoże. Czekamy do poniedziałku -
_analiza wrote:Kobitki wiem ze nie jestem już aktualnie na clo, ale śledzę Was cały czas bośta oczytane;)
powiedzcie mi czy któraś z Was miała kiedykolwiek takie kłucie w okolicach jajników dość bolesne, bardzo mocno odczuwalne przy badaniu usg? Niezwiązane bólem owulacyjnym ani miesiączkowyM?
Byłam dzisiaj na monitoringu i mówiłam mojej lekarce ze czuje to kłucie w ciągu dnia delikatnie, ale podczas badania (po prawej stronie) po prostu był to ból a nie żadne pokłuwania. Na usg niby nic nie widać ale powiedziala mi ze to może być jakiś stan zapalny jajnika i kazała łykać ibuprofen (ale przecież tego przed owulacją nie łyknę bo ponoć wstrzymuje)... gdyby to była jakaś torbiel to przecież byłaby widoczna w usg?
Kochana, ja raz w życiu miałam zapalenie jajnika - nie życzę. Bolał i był powiększony tak, że sama byłam w stanie dokładnie go wyczuć przez powłoki. Z tym nie ma żartów. Ja dostałam wtedy czopki Distreptaza (na receptę)i coś jeszcze, ale nie pamiętam nazwy. Jeśli lekarz potwierdza Twoje przypuszczenia to dziwię się, że na ibuprofenie skończył zalecenia. Zapalenie samo nie minie. Wcinaj ibuprofen, a jak możesz jeszcze dziś to szoruj do rodzinnego po czopki przeciwzapalne.
-
Co prawda zostałam olana z moją poprzednią wypowiedzią, ale jestem po wizycie u ginekologa więc podzielę się tym, co usłyszałam.
Endometrium urosło jeszcze po owulacji i ma 15 mm !!! Mam także torbiel krwiotoczną, ale to na szczęście nic groźnego. Owulacja była a ta torbiel powstała z pękniętego naczynia krwionośnego, która wypełniła miejsce po pęcherzyku (jakoś tak). Na szczęście jest to zjawisko bardzo częste wśród kobiet, nie wpływa na ewentualną ciążę (której i tak u mnie brak) i nie ma nic wspólnego ze zwykłymi torbielami.
Nie wiem czy wpłynęło na to CLO czy znowu Inofem, ale mam dłuższą fazę lutealną. -
APS Jak samopoczucie? Mam nadzieję, że odpędziłaś od siebie te wszystkie niepokoje paskudne
U mnie bez zmień - nadal poplamiam a bólu piersi dziś praktycznie nie czuję. Kiedy masz pierwszą wizytę?25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Roma u mnie o dziwo lepiej, szal mnie trochę opuscil i "w miare" spokojnie funkcjonuje. Jeszcze raz dzięki za dobre nastawienie dzisiaj rano! Niepokoj caly czas jest, bo nie natknelam się nigdzie na necie na kogos kto by na początku miał taki duzy przyrost a później tylko 50% ale może faktycznie jak mówisz były 2 zarodki i stad ta zmiana. tak mysle ze jak dzidzia wbrew lekarzom się wprosila to mnie nie opuści
plamień nie mam nadal, piersi dzisiaj ciut bardziej bola. wizyte u lekarza mam w najbliższy wtorek i do tej pory postanowiłam nie robic badan. Ty dopiero po swietach idziesz do lekarza tak?
Paolaa a co u Ciebie teraz z ta torbielą? sama się wchłonie?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
No i tak trzymaj. Powtarzaj sobie, że stres to teraz najmniej pożądany towarzysz
Wtorek już za pasem, wiec nie długo się uspokoisz. Ja mam wizytę 8 kwietnia, ale gdyby się pogorszyło to mam przyjechać w najbliższą środę. Ale mam nadzieje że nie będzie takiej konieczności. Trzymaj się cieplutko i pamiętaj, że szczęśliwa i spokojna mama to szczęśliwy i spokojny bobas, nawet jeśli jest On jeszcze całkiem maleńki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 21:58
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
APS powodzenia we wtorek i nie zamartwiaj się na zapas
Skoro dzidzia przyszła wbrew lekarzom to myślę, że bardzo chce z Tobą być
Głowa do góry. Nastaw się pozytywnie !!!
Dziś przyszedł okres w środku nocy, a takiego bólu to nigdy w życiu nie czułam. Leżałam sparaliżowana, najpierw oblana potem a gdy Ketanol zaczął działać (czyli po prawie godzinie) trzęsłam się niemiłosiernie z zimna. Gdy chciałam się podnieść do niemal zemdlałam. Ból masakryczny. Zawsze miałam bolące okresy przed tabletkami i pierwsze 3 dni były dla mnie bardzo ciężkie- ale czegoś takiego nigdy bym się nie spodziewała.
Może to właśnie od tej torbieli. Ciężko powiedzieć. Na szczęście nie jest ona groźna, najczęściej znika wraz z okresem.
Także od środy CLO. Trzymaj kciuki, może niedługo dołącze do Ciebie -
Paolaaa a czy taka torbiel nie jest wynikiem zbyt długiego przyjmowania Clo? Ile już go bierzesz?25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Anatolka powiem Ci, że kiedyś trochę czytałam na temat endometriozy, ale oprócz bolesnego miesiączkowania mam właśnie zaprzeczenie innych objawów związanych z tą chorobą. Moje miesiączki po odstawieniu antykoncepcji były dość skąpe i trwały jakieś 3 dni z czego krwawieniem był 1 może 2 dni, nigdy w życiu nie miewałam żadnych plamień przed okresem albo plamień śródcyklicznych czy krwawień i bóli związanych z załatwianiem się... A czy bólem miesiączkowym powinnam się tak przejmować? Nie chciałabym sobie wyszukiwać chorób
Okresu nie miałam 3 miesiące, endometrium miało wczoraj 15mm czyli było dość grube plus ta torbiel krwiotoczna ... myślę, że nie ma co panikować. Ja akurat mam taki charakter
Bardziej ten masakryczny ból przypisałabym torbielowi bo może po pęknięciu krew dostała się do jajników. Tym bardziej, że dzisiaj już bólu żadnego nie odczułam. Oczywiście poobserwuje się w najbliższym czasie, powiem ginekologowi że taka sytuacja miała miejsce, ale bardzo chciałabym się nie nakręcać na żadne choroby
Lekarz póki co o laparoskopii nic nie mówił, a ja osobiście strasznie boje się na samą myśl ... I na dzień dzisiejszy jestem nastawiona, że w tym cyklu się uda
Roma CLO brałam dopiero 1 cykl i tylko 3 tabletki, na które ładnie zareagowałam. Torbiel krwiotoczna nie ma nic wspólnego z CLO. Pękło mi naczynie krwionośne w miejscu gdzie był pęcherzyk i został on wypełniony krwią po pęknięciu pęcherzyka.
Jest to zjawisko dość częste. Są nawet kobiety, które mają coś takiego niemal co cykl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 20:09