CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
To dobrze, że nic groźnego Ci nie dolega. Trzymam kciuki i życzę sukcesu w starankach
U mnie chyba gorzej - do tej pory plamienia były raczej brązowe, a przed chwilą poleciało mi sporo jasnej krwi... Coś mam złe przeczucia i zaczynam nastawiać się na najgorsze...25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Paolaaa wrote:Anatolka powiem Ci, że kiedyś trochę czytałam na temat endometriozy, ale oprócz bolesnego miesiączkowania mam właśnie zaprzeczenie innych objawów związanych z tą chorobą. Moje miesiączki po odstawieniu antykoncepcji były dość skąpe i trwały jakieś 3 dni z czego krwawieniem był 1 może 2 dni, nigdy w życiu nie miewałam żadnych plamień przed okresem albo plamień śródcyklicznych czy krwawień i bóli związanych z załatwianiem się... A czy bólem miesiączkowym powinnam się tak przejmować? Nie chciałabym sobie wyszukiwać chorób
Okresu nie miałam 3 miesiące, endometrium miało wczoraj 15mm czyli było dość grube plus ta torbiel krwiotoczna ... myślę, że nie ma co panikować. Ja akurat mam taki charakter
Bardziej ten masakryczny ból przypisałabym torbielowi bo może po pęknięciu krew dostała się do jajników. Tym bardziej, że dzisiaj już bólu żadnego nie odczułam. Oczywiście poobserwuje się w najbliższym czasie, powiem ginekologowi że taka sytuacja miała miejsce, ale bardzo chciałabym się nie nakręcać na żadne choroby
Lekarz póki co o laparoskopii nic nie mówił, a ja osobiście strasznie boje się na samą myśl ... I na dzień dzisiejszy jestem nastawiona, że w tym cyklu się uda
Roma CLO brałam dopiero 1 cykl i tylko 3 tabletki, na które ładnie zareagowałam. Torbiel krwiotoczna nie ma nic wspólnego z CLO. Pękło mi naczynie krwionośne w miejscu gdzie był pęcherzyk i został on wypełniony krwią po pęknięciu pęcherzyka.
Jest to zjawisko dość częste. Są nawet kobiety, które mają coś takiego niemal co cykl.
Nie doszukuj sie na sile to jasne, ale ja mam endo i poza bolesnym pierwszym dniem okresu i czasem przed okresem bolem w dole plecow nie mam innych objawow, albo wlasciwie nie mialam poki nie pojawila sie ni stad ni zowat torbiel endometrialna w jajniku. Rowniez mam skape miesiaczki, rowniez nie mam krwawien srodcyklicznych i nigdy nie mialam. Nigdy nie mialam przerosnietego endometrium, a endo sie do mnie przyczepila... -
Anatolka na pewno powiem Ginowi o tym strasznym bólu i zwrócę na to uwagę w najbliższym czasie. Niestety nie mogę mu powiedzieć, że wydaje mi się, że mam endometriozę albo bo już wiem jaka by była reakcja ... Muszę go jakoś delikatnie nakierować. Mój lekarz jest bardzo wyczulony na czytanie o chorobach i leczenie się z dr google.
Jak napisałam powyżej- póki co nie chcę się na nic nakręcać. Postanowiłam zmienić swoje podejście w tym cyklu i po prostu nastawiam się, że się uda i że wszystko jest w porządku. Wcześniej nakręcałam się, że ciągle jest coś nie tak i wiecznie szukałam czegoś w necie, latałam na badania i nakręcałam się bardzo negatywnie wmawiając się, że na pewno jest coś nie tak.
Roma może idź dzisiaj do szpitala? Bierzesz progesteron? -
nick nieaktualny
-
chwilke mnie nie było a tu takie smutne rzeczy
Paola87 bardzo Ci wspolczuje((
Roma może naprawdę pojedz do lekarza i upewnij się czy wszystko jest ok? i nie snuj czarnych scenariuszy, pamiętaj co mi mowilas 2 dni temu! trzymam za Ciebie kciuki aby wszystko było dobrze i pisz jak sytuacja.
Paolaa tez mi się wydaje ze to przez ta torbiel, nie mowiac już o tym ze przez 3 miesiące nie mialas okresu to ten musial być dużo mocniejszy. Kciukam za owocny cykl!Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Paola87 bardzo Ci współczuję. Przechodziłam przez to, wiem że jest ciężko. Ale kiedyś i Ciebie spotka w końcu to wielkie szczęście. Trzymaj się.
Paolaaa biorę progesteron od środy. Powinno chyba już przejść gdyby to było z niedoboru?
U mnie dziś dużo lepiej. Zadzwonię jutro do mojej lekarki i spytam co o tym myśli. Miałam kiedyś identyczne plamienia jak miałam polipa. Może to znów to?
APS w końcu umowa to umowaDzięki.
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
paola87 wrote:A u mnie poronienie zatrzymane pod koniec 8tc. W środę szpital
Żyć się nie chce...
Bardzo mi przykro kochana trzymaj się dzielnie!!!
Wiem przez co przechodzisz bo jutro bedxie drugi tydzień od mojego drugiego poronienia:-(:-(i nie wiem co jest tego przyczyną może tarczyca???strasznie mi tsh skoczyło mimo brania wyższej dawki euthyroxu!!!miałaś jakieś bóle???bo ja czułam jakby mój organizm odrzucał fasolke...
-
A u mnie żadnych bóli, czułam się świetnie, brzuch nie bolał, plamień nie było. Tylko ta beta już od początku martwiła, przyrosty były niewielkie. Tsh mi skoczyło do ponad 5 i od razu miałam zwiększoną dawkę, nie wiem jak zareagowała tarczyca, miałam badać w piątek przed świętami. Pewnie jeszcze będę w szpitalu...
-
paola87 wrote:A u mnie żadnych bóli, czułam się świetnie, brzuch nie bolał, plamień nie było. Tylko ta beta już od początku martwiła, przyrosty były niewielkie. Tsh mi skoczyło do ponad 5 i od razu miałam zwiększoną dawkę, nie wiem jak zareagowała tarczyca, miałam badać w piątek przed świętami. Pewnie jeszcze będę w szpitalu...
Strasznie Ci współczuję
Trzymaj się i bądź dzielna.
Widzisz, unormujesz tarczycę i będzie dobrze
-
Ja miałam 3,22 po tygodniu badane juz w szpitalu po zwiększonej dawce skoczyło do 4,55 nie wiem dlaczego nie zareagowałam na lek???mi właśnie dokuczaly dziwne bóle ale bardzo krótkie no i bóle krzyżowe pierwsza ciąża tez zakończyła sie w ósmym tygodniu druga w siódmym ale od szóstego byłam w szpitalu bo plamiłam na nastepny dzien po zabiegu już wypuszczają do domu duzo siły Ci życzę i głowa do góry kochana myślami jestem z Toba:-)
-
Paolaaa wrote:Co prawda zostałam olana z moją poprzednią wypowiedzią, ale jestem po wizycie u ginekologa więc podzielę się tym, co usłyszałam.
Endometrium urosło jeszcze po owulacji i ma 15 mm !!! Mam także torbiel krwiotoczną, ale to na szczęście nic groźnego. Owulacja była a ta torbiel powstała z pękniętego naczynia krwionośnego, która wypełniła miejsce po pęcherzyku (jakoś tak). Na szczęście jest to zjawisko bardzo częste wśród kobiet, nie wpływa na ewentualną ciążę (której i tak u mnie brak) i nie ma nic wspólnego ze zwykłymi torbielami.
Nie wiem czy wpłynęło na to CLO czy znowu Inofem, ale mam dłuższą fazę lutealną.
myslisz ze inofem mogl wplynac na powstanie torbieli???
ja bralam infofolic w zeszlym miesiacu, odstawilam, teraz tylko clo bralam i wychodowalam torbiel 43x60mm masakra - wielkie jajo ;/ nawet nie zakodowalam z tego wszystkiego co to za torbiel, ale raczej przetrwaly pecherzyk...
a w poprzednim cyklu nie zanosilo sie na owulacje, wczesniej tez bralam clo i byly ladne pecherzyki bez ekscesow, a teraz w miesiac takie cos zastanawiam sie jak to mozliwe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 21:50
-
Nie, Inofem nie wpłynął na torbiel.
Ja miałam torbiel krwiotoczną a ty pewnie masz torbiel, która powstała z niepękniętego pęcherzyka. To są dwie różne sprawy.
Czy po zaprzestaniu brania CLO lekarz nie kazał Ci brać przez kilka miesięcy tabletek anty? Miałam problemy z owulacją przed CLO? -
U mnie coraz gorzej. Po tym jak wczoraj kilka razy mocniej zakrwawiłam pobiegłam na betę - po równo 4 dobach wzrosła z 1257 do 2215. Dla wartości powyżej 1200 powinno podwajać się co 72-96 godzin, mój czas to 116 godzin. Dzwoniłam do mojej lekarki. Kazała wziąć zwolnienie, leżeć i w środę przyjechać. Mam też zwiększyć dawkę duphastonu 3x2. Powiedziała że nic więcej zrobić nie można i że na podstawie tego wyniku nie może powiedzieć czy jest dobrze czy nie.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Roma trzymamy za Ciebie kciuki. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Odpoczywaj spokojnie !!! I daj znać jak się sprawy mają.
A ja mam do Was dziewczyny pytanie jak wyglądały Wasze miesiączki po CLO? Bo ja już dzisiaj nie mam praktycznie wcale krwawienia, a to mój 3 dc. Po przebudzeniu miałam kila kropelek krwi a w nocy nie było nic...
Ogólnie po odsatwieniu tabletek anty moje miesiaczki były bardziej skąpe i krótsze ale myślałam, że dlatego, iż moje endo nie rosło zbyt duże. Dzień przed okresem miało grubość 15 mm i fakt, że w nocy gdy okres przyszedł krwawienie było dość mocne ale już wczoraj popołudniu wszystko się uspokoiło .... Czy to normalne?