CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
aszka wrote:ja mialam sono hsg, nawet w trakcie badania znosnie po badaniu gorzej, ale dało sie przezyc bez znieczulenia.
myssssprywatnie około 500-1000 zł zalezy czy ze znieczuleniem. Mozna na NFZ darmo.
Robiłaś w Warszawie sono hsg? Jeśli tak, to gdzie i ile to kosztowało?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pomóżcie... moja dzisiejsza beta to 1862,00, ostatnia 4 dni temu to 1467,00.... to bardzo maly przyrost... co on może oznaczac?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
APS to faktycznie nie książkowy wzrost, ale moja lekarka dziś powiedziała mi że na podstawie samego wyniku nic nie jest w stanie mi powiedzieć. Poczekaj spokojnie do wizyty i nie denerwuj się. Ja jak grzebałam w necie trafiłam jednak na forach na przypadki, gdy mimo wolnego wzrostu wszystko było ok. Tobie też z całego serca tego życzę.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Roma dzięki, ale ja wlasnie chyba stracilam cala wiare jaka miałam... najgorsze jest to ze nie wiem dlaczego ona jest taka mala, bo nie miałam jednej plamki krwi wskazującej na poronienie, badałam hormony w czwartek i raczej w normach, a z kolei początkowy duzy przyrost raczej wyklucza ciaze pozamaciczna... nie wiem co się dzieje i jestem kompletnie zalamana...Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Rozumiem że jest Ci ciężko myśleć optymistycznie ale nie możesz już mówić tak jakby wszystko było stracone. Postaraj się uspokoić i poczekaj na wizytę - przecież cały czas jest jeszcze szansa.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
nick nieaktualny
-
Aszka, przy biochemicznej nie miałabym chyba pierwszego przyrostu 170%?
ide wieczorem do lakarza i mam nadzieje ze jakos wytrwam do tej pory bo kazda godzina jest meka.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
dzięki Paolaaa! gdyby ta beta miała choć ze 2000 to bym Ci przyznala racje ze się niepotrzebnie stresuje, ale ze jest dużo gorzej to chyba musze być przygotowana na najgorsze. jeszcze się dowiedziałam ze moja szwagierka zaszla w ciaze i ma termin porodu 2 tyg przed tym który ja planowałam. modle się tylko aby lekarz mi się dzisiaj przyjrzał i cos stwierdził, bo jak mi powie ze nic nie wie to będę cala w strachu wyjezdzac na swieta.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
APS beta to nie wszystko. Co z tego, że moja rośnie lepiej skoro nawet po podwojeniu dawki duphastonu plamę i nie widzę żadnej poprawy... Dobry wzrost nie jest gwarancją prawidłowego przebiegu ciąży.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
nie jest gwarajcja ale chociaz jakims pozytywnym znakiem
powiedz mi jeszcze, czy duphaston bierzesz na za niski progesteron czy on ewentualnie tez może podnieść bete?
na szczęście już za kilka godzin będę wiedzieć cos więcejGabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Z niecierpliwością czekam na informacje i trzymam kciuki. Duphaston biorę na podtrzymanie, chodź nie wiem czy krwawienia są spowodowane właśnie za niskim progesteronem bo nie badałam. Po prostu jest to lek pierwszego rzutu przy plamieniach. Nie ma on wpływu na betę. Ja muszę czekac do jutra żeby coś się dowiedzieć. Wizytę mam dopiero 20:30. Póki co posłuchałam lekarki, wzięłam urlop i odpoczywam.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Aps powiem Ci ze na 7 kolezanek ktore rodzily w ostatnich dwoch latach tylko dwie zrobily bete ale tylko raz- jakos dzien po spodziewanej miesiaczce i zadna nie powtarzala co chwile zeby patrzyc na przyrost. To niepotrzebny stres bo kazda ma inny organizm. Daj sobie juz spokoj. Tylko niepotrzebnie sie stresujesz. Wszystko bedzie dobrze
))
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Podczytuję Was cały czas, od przyszłego cyklu juz nie będę brać clo ze względu na ten negatywny wpływ na śluz, mam zamienić na lamettę. W tym cyklu 2 pęcherzyki, jeden był juz pęknięty na wizycie 13 dc.
APS tak jeszcze dodam, ze moze naprawdę były dwa zarodki i jeden obumarł, dlatego tak mało przyrasta? Trzymam kciuki, zeby to była ta ewentualność.
Roma ja bym Ci radziła zbadać ten progesteron, bo skoro stosujesz duphaston, to możliwe, ze te krwawienia są krwiakiem spowodowane - szczerze to nie wiem czemu Cię lekarka do szpitala nie skierowała, jezeli to krwiak, to moze mogliby jakos pomóc... Miałam znajomą, która wlasnie z takiego powodu krwawila, bo pękł krwiak, później się wszystko unormowało.
Paolaaa co do bety... W pierwszej ciąży nie robiłam, bo wlasnie myślałam - po co, test pozytywny, wiec pewnie jest ok - poronienie zatrzymane w 8 tyg zabieg, w drugiej już robiłam, bo chciałam wcześniej wiedzieć co się dzieje i ewentualnie się nastawić, prawidłowy przyrost mógł mnie choć trochę uspokoić - urodziłam synka, w trzeciej tez robiłam betę, przyrosty były w dolnych granicach normy, zarodek nie chcial się pokazać na usg, w koncu był widoczny z serduszkiem, ale i tak zakończyła się ta ciąża poronieniem zatrzymanym - zabieg w 10 tyg, czwarta ciąża pozytywny test, beta 15, po dwóch dniach beta 0 - brałam od razu dużą dawkę luteiny, krwawień, plamień nie było, dzięki becie wiedziałam, ze mam leki odstawić - tak mogłam zatrzymywać miesiączkę do tego teoretycznego 6 tyg, a nie do początku 5.
Wg mnie to potrzebne badanie, wiadomo, ze różnie to bywa, mam nadzieję, ze np. w przypadku APS nie będzie świadczyć o żadnych nieprawidłowościach, ale niestety w większości przypadków dzięki becie można wcześniej stwierdzić, ze coś jest nie tak i przygotować się do tego psychicznie...
Mam nadzieję, ze mi wybaczycie ten przydługi wywód:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 14:46