X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Ok, czyli bede czekac na wynik i zaczne brac Ultrogest aby pomoglo w nastepnym cyklu. Staramy sie od Grudnia 14, krotko. Ale od odstawienia anykoncepcji (mam male PCO) u mnie ani @ ani owu. To jest problem.
    Tobie pęcherzyki rosną, tylko problem w tym że nie pękają...skoro @ musisz wywoływać. Progesteron jeszcze działa na wchłanianie się torbieli po niepęknietych pęcherzykach jeśli się zdarzą, niepotrzebnie nie przedłuża się cykl jak się go bierze, a i służy odtrzymaniu ciąży. Polecam jednak albo zmienić gina, który zobaczy czy Ci pękają pęcherzyki albo zacznie dawać zastrzyk żeby mieć pewność że one pękają. Poza tym albo można je robić samemu albo robi byle jaka pielęgniarka, bo to domięśniowe..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Ok, czyli bede czekac na wynik i zaczne brac Ultrogest aby pomoglo w nastepnym cyklu. Staramy sie od Grudnia 14, krotko. Ale od odstawienia anykoncepcji (mam male PCO) u mnie ani @ ani owu. To jest problem.

Mi co miesiąc rosną piękne pęcherzyki, bez leków wspomagaczy itp. Tylko co z tego, skoro po wielu miesiącach okazało się ze w ogóle nie pękają. Moje przerosniete, zluteizowane pęcherzyki tez wydzielaly progesteron. Jedynym potwierdzeniem owulacji jest dla mnie monitoring przed i po

age.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po wizycie. Pęcherzyk jest pusty co oznacza, że albo ciąża jest młodsza (wygląda na nie całe 5 tygodni) albo są nieprawidłowości. Mam dalej brać Duphaston i kolejna wizyta za tydzień. Jeśli się okaże że się nie rozwija to zabieg. Pozostaje czekanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:32

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Czesc, mam już moje wyniki. Beta przez 2 dni wzrostla do 2162 czyli o 16%. dzwoniłam do lekarza ale powiedział mi tylko żeby czekac...

zastanawiam się nad moim TSH, bo robiłam 2 mies temu i było 2,6 a dzisiaj już 4,15. czy to normalne ze w ciąży rosnie? macie jakies doświadczenia?

Roma, jak dzisiaj samopoczucie?
    normalne że TSH rośnie ale należy je od razu zbijać ( oczywiście po konsultacji z endo)
    tak wysokie TSH nie jest dobre.

• APS Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma przykro mi ze dalej nic nie wiesz, to czekanie jest okropne :((( trzymaj się dzielnie! :*

Amus87 dzięki za rade, przebadam jeszcze raz w piątek tsh i jak dalej podrośnie to zadzwonię do lekarza czy cos z tym robic

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tobie pęcherzyki rosną, tylko problem w tym że nie pękają...skoro @ musisz wywoływać
    Tego sie wlasnie obawiam
    tulipanna wrote:
    Progesteron jeszcze działa na wchłanianie się torbieli po niepęknietych pęcherzykach jeśli się zdarzą, niepotrzebnie nie przedłuża się cykl jak się go bierze, a i służy odtrzymaniu ciąży.
    Czyli moge smialo brac.
    tulipanna wrote:
    Polecam jednak albo zmienić gina, który zobaczy czy Ci pękają pęcherzyki albo zacznie dawać zastrzyk żeby mieć pewność że one pękają. Poza tym albo można je robić samemu albo robi byle jaka pielęgniarka, bo to domięśniowe..
    Tak, masz racje. Musze sprostowac moja ostatnia wypowiedz, bo doszlo do nieporozumienia. Ja mialam monitoring w 1wszy i 2gim cyklu, nawet 2 lub 3 razy. Faktyczne jednak nigdy bezposrednio po domniemanej owulacji. I teraz sie martwie, ze nawet dobry wynik progesteronu nie da pewnosci ze pecherzyk pekl. Moze powiem ten gince te madrosci o przejzalych pecherzykach i zaklamanych wynikach :/ Dziekuje Tulipanna i Lipa za wskazowki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 22:52

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem załamana właśnie dostałam wyniki badań które robiłam w 2 dniu cyklu potrzebne do Rządowego Programu Leczenia NIepłodności
    TSH 2,530
    FSH 8,20
    LH 2,89
    Prolaktyna 5,88
    AMH 0,1
    Jest źle prawda?

• jusstyna Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, w tym miesiącu odstawiłam clo i duphaston ( clo brałam już 6 cykli bezskutecznie). Oczywiście wydłużył mi się cykl , bo bez dupka standardowo miałam co 3 miesiące. Możecie spojrzeć na mój wykres? Zaznaczyło mi że owu było kilka dni temu a u mnie śluz płodny był ok. 9-13 dc , nie wiem co o tym myśleć. Napiszcie co sądzicie

jusstyna
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    W poniedziałek powtórzyłam bete (pierwszą robilam w czwartek i wynik byl 5.8 ) i kolejny wynik to 23.95 czyli przyrost po 48 godzinach prawidłowy.I w ogole rośnie ;) Zrobilam tez progesteron i wynik jest dosc przerażający 8.55.Bylam wczoraj u lekarza,dostalam luteinie 100 dopochwowo dwa razy dziennie + duphaston w południe.Oczywiscie na usg nic nie widac.I nie pozistaje nic innego jak czekać.W przyszlym tygodniu mam zrobić kolejne badanie.
    Roma,APS trzymam za Was kciuki tak samo mocno jak za siebie.Domyślam sie co przeżywacie.To czekanie moze wykończyć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 11:10

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • roma Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, najgorsze jest czekanie. Ta niepewność jest nie do zniesienia. Jeśli okaże się, że pęcherzyk jest pusty, to będzie to moja druga taka ciąża. A wszędzie czytam że rzadko zdarza się żeby wystąpiła dwa razy. No i cały czas te krwawienia. Nie wierzę, że będzie dobrze. Już chyba nawet tak się psychicznie nastawiłam.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• APS Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma ja przezywam to samo, zamiast się cieszyc każdym dniem to staram się go przetrwać aby tylko zleciał. ale nie poddawaj się, ja caly czas mam nadzieje ze będziemy razem rodzic :)

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • roma Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym, żeby tak było. Ale ciężko jest być dobrej myśli. Gdybym chociaż przestała krwawić...

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS roma trzymamy za Was kciuki !!!

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaboo wrote:
    Hej dziewczyny jestem załamana właśnie dostałam wyniki badań które robiłam w 2 dniu cyklu potrzebne do Rządowego Programu Leczenia NIepłodności
    TSH 2,530
    FSH 8,20
    LH 2,89
    Prolaktyna 5,88
    AMH 0,1
    Jest źle prawda?

AMH wyglada bardzo kiepsko. Prawda. Nie zgadza mi sie tylko jedno. Przy niskim amh zazwyczaj jest bardzo wyskokie FSH, a u Ciebie to nie pasuje... Tak niskie AMH wyklucza niestety z rzadowgo programu :( porozmawiaj z lekarzem, bo byc moze w AMH lub FSH jest blad i zaleci powtorzenie albo sama powtorz AMH w zupelnie innym laboratorium. To bedzie najprostsze i najszybsze wyjscie. Dobrze nie wyglada ale nic nie jest jeszcze przwesadzone, bo pecherzyki Ci rosna. To, ze jest ich byc mzoe niewiele nie swiadczy o ich zlej jakosci :) nos do gory i szoruj do laboratorium :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusstyna wrote:
    Hejka, w tym miesiącu odstawiłam clo i duphaston ( clo brałam już 6 cykli bezskutecznie). Oczywiście wydłużył mi się cykl , bo bez dupka standardowo miałam co 3 miesiące. Możecie spojrzeć na mój wykres? Zaznaczyło mi że owu było kilka dni temu a u mnie śluz płodny był ok. 9-13 dc , nie wiem co o tym myśleć. Napiszcie co sądzicie

Kochana w moim 90 dniowym cyklu także występowały dni z płodnym śluzem w między czasie więc to nie jest wyznacznik owulacji. Może jakieś jajeczko szykowało się do wzrostu, ale jednak nie urosło. A póki co masz dwudniowy wzrost temperatury także poczekaj jeszcze kilka dni. Najlepiej mieć chociaż 5 dni wyższych temperatur żeby móc domniemać, że owulacja miała miejsce. Także cierpliwości.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za Was wszystkie dziewczyny bardzo mocno trzymam kciuki.
    Ja jutro biorę ostatnią tabletkę CLO. Wizyta u gin we wtorek. Oby wszystko potoczyło się tak ładnie, jak w poprzednim cyklu.
    Wyłączam się z forum bo widzę, że strasznie się nakręcam i myślę o tym wszystkim bardzo dużo. Jak wstanę, jak idę do pracy, w pracy, jak wracam z pracy i wieczorem ... Jakaś masakra po prostu. Muszę się wyłączyć i odpocząć psychicznie bo czuje, że zwariuję :)

Odezwę się pod koniec kwietnia i mam nadzieję, że przeczytam same dobre nowiny !!!
    Powodzenia dziewuchy !!! :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Ja za Was wszystkie dziewczyny bardzo mocno trzymam kciuki.
    Ja jutro biorę ostatnią tabletkę CLO. Wizyta u gin we wtorek. Oby wszystko potoczyło się tak ładnie, jak w poprzednim cyklu.
    Wyłączam się z forum bo widzę, że strasznie się nakręcam i myślę o tym wszystkim bardzo dużo. Jak wstanę, jak idę do pracy, w pracy, jak wracam z pracy i wieczorem ... Jakaś masakra po prostu. Muszę się wyłączyć i odpocząć psychicznie bo czuje, że zwariuję :)

Odezwę się pod koniec kwietnia i mam nadzieję, że przeczytam same dobre nowiny !!!
    Powodzenia dziewuchy !!! :)
    Paaolaaa a ja wlasne chcialam sie Tobie o cos zapytac. Widze duzo wspolnego w naszych cyklach z CLO i psychice. Ja tez sie nakrecilam i nie moge przestac myslec. To o wynikach, to czy pecherzyk rosnie, czy peknie etc. Szalu mozna dostac. U mnie dzis w drugim cyklu z CLO wyszlo ze owu nie bylo :/ Jestem podlamana... Nie wiem czy wogole jest sens brania 3 raz CLO. U mnie pecherzyki rosna, ale nie pekaja. Chcialam zapytac, bo za Twoim poleceniem kupilam Inofem (mam slaby sluz, male endo), czy myslisz ze to wogole moze pomoc na owu tzn pekniecie pecherzyka? Moja ginka nie podaje zastrzykow (nie wiem moze to tak ogolnie w Niemczech) i powiedziala ze mam sie zastanowic nad terminem w klinice. Tam trzeba czekac, wiec myslisz ze ma sens 3 cykl i sa szanse teraz ze nagle zaskocze? Od dzis mam 14 dni brac Ultrogest....Z gory dziekuje za odpowiedz...lub Wasza podpowiedz :)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, ze moje jajko nie peklo. Jutro monit. Pewnie duphaston znowu na wchloniecie sie. to jest moj 3cykl z clo i pregnylem. Chyba zrezygnuje z dalszej stymulacji na jakis czas. Chce sie bzykac prosto mowiac, jak mam ochote, a nie chodzic po zastrzyk i wtedy. Mysle, ze tak zrobie, bo psychika siada totalnie juz.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz sama nie wiem co gorsze
    AMH poniżej 0,1 czy jak moje powyzej 8 .... możecie mi to łopatologicznie wyjaśnić ??

‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ