X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • APS Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    To jest 9 cykl starań...
    Jestem właśnie w trakcie robienia wszystkich badań, ale lekarz stwierdził, że zaczniemy od clo od następnego cyklu jeśli po trzech próbach nadal się nie uda, męża mam wysłać na badanie nasienia, a mam mieć sprawdzaną drożność jajników.

Z tego co czytałam to Clo w większości przypadkow przynosi dobre efekty wiec glowa do góry :) najważniejsze to zrob sobie gruntowne badania aby znaleźć przyczyne.

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie monitoringu nigdy nie miałam owulacje sprawdzałam tylko na podstawie testów owulacyjnych, ale wiem, że do końca nie można im wierzyć.

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testy pokazuja Ci ze pęcherzyki rosna ale nie gwarantują czy te pęcherzyki pekaja. jeśli nie pekaja to przy braniu clo podaje się zastrzyki na pekniecie. czy masz cykle 2 fazowe, tzn czy temperatura po termnie owulacji jest wysoka? warto tez zbadac progesteron w 3 dc i jakies 7 dni po owulacji, jeśli rosnie to owulacja powinna byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 16:05

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    testy pokazuja Ci ze pęcherzyki rosna ale nie gwarantują czy te pęcherzyki pekaja. jeśli nie pekaja to przy braniu clo podaje się zastrzyki na pekniecie. czy masz cykle 2 fazowe, tzn czy temperatura po termnie owulacji jest wysoka? warto tez zbadac progesteron w 3 dc i jakies 7 dni po owulacji, jeśli rosnie to owulacja powinna byc.
    W tym cyklu pierwszy raz mierze temperaturę jak na razie nic nie wskazuję na wystąpienie owulacji testy owulacyjne tez negatywne

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Łopatologicznie? Prosze bardzo. Ani tak, ani tak nie jest dobrze. Z dwojga zlego lepiej wiecej niz mniej, bo z proznego i Salomon nie naleje. Jak jest niska rezerwa to moga nie produkowac sie pecherzyki/jajeczka -> menopauza z tego bedzie. Jak jest wysoka to pcos. Z tym klopoty sa wiadomo jakie. Dodatkowo rosnace (wystymulowane lekami) przy pcos pecherzyki moga wcale nie zawierac komorki jajowej.
    hehe dzieki za wyjaśnienie :D

• APS Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 a masz regularne cykle?

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Blondyna0 a masz regularne cykle?
    Zawsze miałam regularne teraz od poprzedniego cyklu zaczęło się coś chrzanić :(

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje szczęście juz się skończyło :( wczoraj zaczelam plamic a dzisiaj to juz normalna miesiączka :( zrobiłam tak jak kazal lekarz w takiej sytuacji czyli 4 tabletki duphastomu jednorazowo ale nic to nie dało...lekarz powiedział,ze nic wiecej nie da sie zrobić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 16:36

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka i Paolaa baaardzo dziekuje za odniesienie sie do mojego postu. Jestescie naprawde duzym wsparciem.
    ewelinka2210 wrote:
    Asiasia a skąd wiesz, że teraz pęcherzyk nie pękł? A nie możesz się skonsultować z innym lekarzem? Może są tacy w Niemczech, którzy przepisują coś na pęknięcie? Albo po prostu zapisz się do kliniki - wiem, ze 3 miesiące to dla Ciebie długo, ale uwierz - jak juz jest 15 cykl starań i nadal nic, to dopiero się dłuży, a są tu na forum dziewczyny, które jeszcze dłużej czekają... Zapisz się do kliniki i starajcie się dalej, ale zanim weźmiesz znowu clo upewnij się, że lekarz sprawdzi czy pękają albo znajdź takiego, który poda lek na pęknięcie. Wiem jak to jest, jak bardzo pragnie się dzidziusia, wiem, ze dla Ciebie te 3 - 4 miesiące starań, to cała wieczność, ale spróbuj pomyśleć, ze jak nie w tym cyklu to może w następnym się uda, zapisz się do kliniki i czekaj - nic innego nam nie pozostaje... Może tam znajdziesz kogoś kto Wam pomoże? Tym bardziej, ze Twoja lekarka nic na pęknięcie nie podaje... Będzie dobrze :*
    Masz recje. Wypelaniam w weekend papiery do kliniki. Na termin czeka sie ok 1,5 miesiaca, wiec do tego czasu bede dzialac jeszcze w inny sposob. Mianowicie, podzwonie po lekarzach i zapytam czy ktorys podaje zastrzyki, czy to ogolna zasada w Niemczech, ze podaje sie je dopiero w klinikach. Jesli sie okaze, ze nie, to postaram sie "wkrecic" do innego ginekologa (bo tu jest wszystko w rekach panstwowych, sa kolejki). Od wtorku dzwonie...Tymczasem biore Ultrogest, ktory juz wlasciwe nie wiem na co moze mi pomoc, chyba tylko na to zeby nie bylo torbieli i za jakies 14dni przyszla @.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 kurcze, strasznie mi przykro... Coś tu ostatnio smutno się zrobiło. Mam nadzieję że któraś z nas w końcu przełamie tą zła passę.

APS cieszę się, że w końcu nie dostaję zawału przy każdej wizycie w toalecie na widok krwi, ale nie chcę się nakręcać. Czytałam historie dziewczyn, które chodziły kilka tygodni z pustym pęcherzykiem biorąc duphaston, pewnie właśnie ten lek powstrzymywał poronienie. Chodź z drugiej strony w pierwszej ciąży, jak miałam pusty pęcherzyk to i duphaston nie pomógł i plamiłam. A Ty jak się trzymasz?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • APS Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia_1988 wyrazy wspolczucia....

Blondyna0 ja bym na Twoim miejscu wstrzymala się z Clo i zrobila monitoring. wiem ze każdy miesiąc dluzy się niemiłosiernie ale z tego co piszesz to może być tak ze pęcherzyki same Ci rosna tylko nie pekaja, wiec sam Clo Ci nie pomoze tylko zaszkodzi, możesz przestymulowac jajniki a pęcherzyk nie peknie wiec ciąży i tak nie będzie.

Roma ja jestem w jakims dziwnym zawieszeniu, chce żeby czas szybciej leciał, liczyłam bardzo ze ten stos lekow, ciagle klucia cokolwiek pomoga, a jak się dzisiaj okazało beta zamiast przyspieszyc to zwolnila. krotko mowiac trace nadzieje.

tulipanna lubi tę wiadomość

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest 9 cykl, 3 z clo. Jeszcze 3 i robię drożność. 27 kwietnia mąż idzie na badanie nasienia i androloga.

M&M
  • Marzena1991 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś lekarz kazał mi clo brać od 5 dnia cyklu. Miałam laparoskopie wszystko ok badanie nasienia też dobrze mam nadzieję,ze w końcu zobacze 2 kreski po braniu clo

przegroda macicy :(

11.02.2017r. 1 IUI :( 15.03.3017r 2 IUI :( 14.04.2017r 3 iui :(
    1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg

LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
    LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm
  • roma Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS doskonale Cię rozumiem - ciężko jest być dobrej myśli,a czas dłuży się niemiłosiernie... Ale póki "piłka w grze" wszystko się może zdarzyć :-)

Adelajda lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Paolala Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie bo mnie bardzo nurtuje
    wiem najpewniej byłoby gdybym poszła na usg i sprawdzić co jest grane i tak też pewnie zrobie po świętach
    obecnie jestem w pierwszym cyklu po odstawieniu clo, tak myślałam że owulki u mnie nie bedzie bez clo, ale w 20/21 dniu cyklu ( w tych dniach miałam owulke we wczesniejszych cyklach na clo) bardzo bolał mnie jajnik prawy i rano pojawil sie sluz podbarwiony krwia, ucieszylam sie ze owulka jednak byla, ale temperatura nie poszła w góre i teraz się zastanawiam czy to może torbiel? miała może któras z Was takie objawy po odstawieniu clo? i czy temp moze sie utrzymywac nisko mimo ze owulacja sie odbyla?
    w zeszlym cyklu progesteron mialam ponad 40 wiec z nim chyba wszystko ok
    jejku jakie to wszysto zagmatwane:/

btw WESOŁYCH SPOKOJNYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT!!!

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • roma Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala z tego co swojego czasu zdążyłam się naczytać na temat plamienia i bólu owulacyjnego oraz skoków temperatury wiem, że wszystkie te objawy pojawiają się w okolicy owulacji, a nie w jej terminie. Może to być kilka dni przed lub po owulacji. Nie piszesz jak dawno wystąpiły te oznaki, jeśli dopiero co, to warto poczekać, bo temperatura może jeszcze skoczyć.

Wszystkim Wam kochane życzę Wesołych Świąt, szybkich sukcesów w starankach, a potem do bólu książkowych ciąży - bez żadnych odchyleń od norm :-)

Martoszka, Paolala, _analiza, Arwena lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Paolala Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma dziekuje za odzew;) wiem wiem ze te wszystkie objawy wystepuja nie dokladnie w dniu owulacji, ale myslalam ze takie jednorazowe plamienie jest wlasnie w dniu owulacji, plamienie bylo dwa dni temu w 21dc dzis jest 23dc i analizujac moje poprzednie wykresy powinien juz byc juz skok a go nie ma, wiec pewnie owulacji nie bylo:/ ehhh to moje nieszczesne pcos:/

• roma Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja jestem umysł ścisły. Uwielbiam cyferki, a matma i fizyka to mój żywioł. Tam wszystko zawsze musi się zgadzać. Bardzo bym chciała żeby dało się wszystko ubrać w prawa rządzące tymi naukami - jakie wtedy wszystko byłoby proste :-) ale niestety tak nie jest. Nie trać nadziei bo na prawdę nie raz przekonałam się jakie figle płata natura. Weź choćby moją obecną ciążę - niezależnie od tego jak się ona skończy, to zaszłam w nią wtedy, gdy myślałam że owulację mam już kilka tygodni za sobą. I uwierz, że w tym cyklu w dniach, kiedy powinna być owulacja miałam wszystkie objawy. Okazało się, że przyszła ponad 2 tygodnie później i minęła niezauważona. Co więcej - był to cykl z Clo! Piszesz, że w tym cyklu nie bierzesz clo. Ja na Twoim miejscu nie wykluczalabym ze jednak owulacja była, ale też miałabym na uwadze to, że może jeszcze nastąpić, z dużym opóźnieniem. Działaj wiec cały czas bo nie znasz dnia ani godziny. Szczególnie przy PCO - wiem co mówię, też mam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 08:18

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Paolala Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jestem umysł ścisły;) ale no właśnie niestety to wszystko nie takie proste;) dziekuje za słowa otuchy;) ja po prostu musze przestac sie nakrecac, wroce ewentualnie za jakiś czas do stymulacji jak mąż zbada nasienie;)
    A dla Ciebie kochana dużo dobrego zdrowia i przede wszystkim spokojnej i nudnej ciąży!!! buziaki

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny, już pytałam na innym watku ale jeszcze tu zapytam-w watku o CLO. Czy ktoras z Was wie bądź lekarz dobrze to wyjasnil jak ma się dawka clo i czas jego brania do ilości pecherzykow?
    Dlaczego niektóre maja az 4 dojrzałe pęcherzyki a inne 1? Czy można na to wplynac?

I jeszcze-owulacja po clo wystepuje 11-15 dc? Czy może się przesunąć? Czy jeśli jest napisane 11-15 to o zadnych przesuwach nie ma mowy?

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ