X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • APS Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusstyna wrote:
    Dzisiaj 9 dni po owulacji wg wykresu wyszedł mi test z drugą bardzo bladą kreską. Czy to nie za wcześnie żeby coś pokazało?

Mnie tez jakos 9 dni po wyszlo :) powodzenia!

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie clo bo chyba pisałam w tym watku, mój drugi cykl stymulowany, urosl również 1 pęcherzyk. Wczoraj miałam USG.
    Wlasciwie był jeden większy drugi wiele mniejszy-ten mniejszy chyba nie rokuje?

iv09i09katk65tr1.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusstyna wrote:
    Dzisiaj 9 dni po owulacji wg wykresu wyszedł mi test z drugą bardzo bladą kreską. Czy to nie za wcześnie żeby coś pokazało?

teraz testy są tak czułe, że wszystko możliwe, powtórz za 2-3 dni

Magdal_ena 88 trzymam kciuki za Synka!

Lunk_a a w których dc miałaś monitoring?? ile miały pęcherzyki??

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a to zależy jakiej wielkości ten drugi.
    Ja przy 1 cs z clo miałam dwie owulacje.

M&M
  • APS Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka a jest w ogole cos takiego jak 2 owulacje? mnie lekarz powiedzial ze to niemozliwe

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam w 13 dc chyba i potem w 20dc. Jakoś tak.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam PG 23mm i 18mm i najpierw ten duży pękł, a potem ten mniejszy

M&M
  • APS Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dzisiaj pojawila się krew :( na razie bardzo niewiele, ale lekarz kazal się spodziewać poronienia wiec może to się zle skonczyc :(
    powiedzcie jak rozpoznać poronienie? jak długo ono trwa? czy trzeba się wtedy pilnie zglosic do szpitala? (u mnie jakiś 7-8 tydzień, zarodek 2 mm). Podzielcie się ze mna tymi przykrymi doświadczeniami, bo nie mam pojęcia jak się na to przygotować...

Roma Ty już po wizycie?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poroniłam w 5 tc. Nawet nie zdążyłam pójść do lekarza.
    Nagle krew, s potem ból straszny. Okropne skurcze. cały tydzień krwawiłam. Ale jak poszłam do lekarza to zrobił usg przez powłoki brzuszne i tyle.

M&M
  • roma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wizytę mam o 19. Coraz gorzej u mnie z krwawieniami wiec raczej jestem bez szans...
    Ja swoją pierwszą ciążę straciłam w 10 tc, choć usg wskazywało na 8 tc. Była tylko tzw. tarcza zarodkowa. Plamiłam już od dłuższego czasu, aż nagle dostałam jakby miesiączki. To była sobota. Pojechłam do szpitala. Tam w niedzielę dostałam boli podbrzusza. Trzymało mnie tak ze 3 godziny po czym dostałam intensywnego krwawienia. Czułam jak wszystko ze mnie wylatuje jak wstałam z łóżka. Usg później wykazało, że nastąpiło poronienie. W poniedziałek rano miałam zabieg łyżeczkowania, dostałam receptę na antybiotyk, tabletki anty i wpisali mnie do domu. To było w 2009 roku, w przeddzień dnia matki...

Generalnie wszystko zależy od sytuacji, od wieku ciąży. Tydzień temu lekarka powiedziała mi, że w każdej chwili mogę poronić i że będzie to po prostu jak obfita i bardziej bolesna miesiączka. Wtedy miałam czekać aż krwawienie ustąpi i przyjechać skontrolować czy macica się całkowicie oczyściła i ustalić dalsze cykle z clo.

Po poronieniu i łyżeczkowaniu czekałam 3 miesiące na tabletkach anty po czym wróciłam do starań. W trzecim cyklu się udało i miałam całkowicie bezproblemową ciążę. Pracowałam do końca 8 miesiąca. Pewnie pojechałabym prosto z pracy na porodówkę ale lekarka i mąż siłą zmusili mnie do L4. Także niepowodzenie nie przekreśla szans na kolejną idealną ciążę.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dzisiaj wyniki bety <0.1 wiec myślę ze wszystko sie samo oczyściło. Zresztą moja beta byla tak mała,ze nie ma sie co dziwić że tak szybko spadła.U mnie juz po krwawieniu nie ma dzisiaj śladu tak wiec szybko sie potoczyło.W czwartek plamienia,w piatek najgorszy dzien krwawien ze skrzepami i bólem krzyża i kazdy dzien coraz mniej,w sumie od poniedziałku byly takie wieksze brązowe plamienia ze złuszczajacą się błoną sluzową.Przepraszam,że tak dosłownie wszystko napisałam...
    Coz,juz sie z tym pogodziłam..Dzisiaj mam wizytę u lekarza bo chcę z nim pogadac.W każdym razie ten cykl bedzie stracony bo nie wzięłam z tego wszystkiego clo a juz mam 6dc.Na naturalną owulacje nie liczę. Tak wiec pewnie dopiero następny cykl bedzie ze staraniami.
    Ehh ciezkie to wszystko,najgorsze że choć bysmy nie wiem jak sie starały to nie mamy na to za dużego wpływu.
    Trzymajcie sie Dziewczyny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 16:58

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • APS Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma ciężko się czyta, pisze pewnie jeszcze gorzej ale dzięki za szczegolowe wytłumaczenie... no i pocieszenie ze jak nie tym razem to może niebawem będe mogla mieć kolejnego dzidziusia. szczerze mowiac tak się naczytałam o strasznych wadach do jakich moglo dojść ze już się tego poronienia chyba mniej boje :(
    Bądź dzielna i daj znac jak po wizycie...

Moniaa_1988 przykro mi ze się nie udało, odezwij się co Ci powie lekarz.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Ja chciałam poinformować, że dnia 01.04.2015 o godz, 15:10 w wyniku CC przyszedł na Świat Nasz Kochany Synek Dominik - wcześniaczek. Urodzony w 29tc+5dz ponieważ wykryto jakieś nieprawidłowości z przepływami, brak fali rozkurczowej w pępowinie, małowodzie i to wszystko zagrażało maluszkowi w brzuszku. Maluch w dniu ur. miał 870g i 37cm oraz 4 pkt.Agp. Maluszek dzielnie walczy na intensywnej terapii a my prosimy o modlitwę
    Magdalena88, Kochanie gratuluję. Oby synuś był zdrowy. Będę trzymac mocno kciukasy jak 29 tygodni temu za betę :) Całus Kochana :*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam kolejny cykl z clo- tym razem 1 tabletka dziennie. U mnie pęcherzyki szybciutko po clo rosną, więc w 9dc idę na wizytę. Kolejny cykl, kolejna nadzieja...ostatnia przed iui....

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS ale ja muszę daleko do kliniki jechać, a moja lekarka jest najlepsza w moim mieście, no nie skreślam kliniki, ale będzie to trudne bardzo logistycznie do rozwiązania - pożyjemy, zobaczymy.
    Roma napisz, jak będziesz po wizycie.
    Monia żeby Wam szybko w znowu wszystko zaskoczyło.
    APS ja miałam poronienia zatrzymane, dopiero po zabiegu rozpoczynały się krwawienia. A ta biochemiczna to w sumie jak zwykła miesiączka.

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna a powodzenia :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma, zaciskam kciuki...
    APS, Tobie też kibicuję Kochana...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja zaczęłam kolejny cykl z clo- tym razem 1 tabletka dziennie. U mnie pęcherzyki szybciutko po clo rosną, więc w 9dc idę na wizytę. Kolejny cykl, kolejna nadzieja...ostatnia przed iui....

Tuli a jednak u Ciebie @ nadeszła? Kurczę...ja dalej czekam, a tak chciałabym zacząć ten cholerny nowy cykl :-(

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • kingula1 Debiutantka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki na nadcisnienie to zazywam amlopin i nebilet'z tym ze ja przed ciaza rowniez bralam ten zestaw
    Dzis sie troszke podlamalam,bylam u ortopedy bo boli mnie kregoslup mam chory od dziecka,jak bylam mala jezdzilam do samatorium,mialam nosic kolniez i takie cos jak pajaczek i co i olalam sprawe bo ''''obciach''''ale ja glupia bylam i teraz wyszlo ehhh .Lekarka kazala schudnac minimum 10kg bo kregoslup obciazony,a teraz nad druga ciaza zastanawiala by sie zanim nie schudne,bo wiadomo w ciazy sie tyje a ja juz mam nadwage-brzuszna eh zalamalam sie
    A i jeszcze zabiegi,rechabilitacja na luty 2016

Kingula1
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS bardzo mi przykro, ale jeszcze nie wszystko stracone. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży. Czy bierzesz Duphaston albo luteinę?
    Ciekawę jak roma - dzisiaj miała wizytę?

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ