CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po moim pierwszym monitoringu w tym cyklu, to dopiero był 7dc ale ze względu na majówkę musiałam jechać wcześniej niż zwykle (zwykle 9dc), na razie nic ciekawego się nie dzieje i gin jakiś sceptyczny ale przecież to dopiero 7dc! ledwo mi się @ skończyła no to nie liczyłam na jakieś rewolucje. Niestety w jajnikach liczne małe pęcherzyki i gin mówił, że to nie jest dobrze, napisał nawet tak: jajnik prawy - PCOS (ja nie mam tego stwierdzonego) max 8.2 mm, jajnik lewy - liczne pęcherzyki max 10.2.
Myślicie, że to faktycznie tak źle wygląda?
Wcześniej mówił, że jajniki nie wyglądają źle, czy pod wpływem CLO mogły się tak pogorszyć jeżeli chodzi o dużo małych pęcherzyków? -
Pabelka88, dla Ciebie i wszystkich CLOwiczek i nie tylko: &&&&&&&&&&&
Ja dalej trochę w stresie, wczoraj zdążyłam do gin pójść i oddać krew do badania (bHCG, progesteron i ft4). W pon okaże się co i jak... Boję się momentami panicznie (te zminy nastrojów!), ale po poronieniu jest trudniej cieszyć się jak dziecko z u pragnionych dwóch kresek.. ehhh.
Spokojnej i OWOCNEJ majóweczki dziewczyny :*pabelka88 lubi tę wiadomość
-
Linka05 miałaś clo w tym cyklu ?
Powiem Ci ze ja w tym cyklu tez byłam na monicie w 7 dc i miałam liczne drobne pecherzyki np 8 mm i dwa 10,5 mm.
Z tych pęcherzyków udało sie i wyrósł jeden dominujący. W 15 dc pęcherzyk miał 16,5 mm a w 18dc była owulacja.
Także moze u Ciebie nic straconego?
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Ech, ja to i tak wam tych pęcherzyków zazdroszczę. W 16 dc miałam "dominujący" pęcherzyk raz 6 a raz 9 mm, ech. No ale zobaczymy jak to z CLO będzie.
Sorry za głupie pytania, ale to mój pierwszy cykl z tym lekiem - będę brała od 2 do 6 dc, monitoring w 12. Co jeśli pęcherzyki nie pękną? Dostanę zastrzyk czy raczej lekarze czekają aż torbiel sama się wchłonie w kolejnym cyklu? To dopiero mój pierwszy cykl starań i lekarz o tym wie, więc pewnie żadnych mocnych środków nie będzie używał... -
W 12dc nie muszą jeszcze pęknąć, mogą być już dosyć duże i gin Ci powie wtedy kiedy mogą pęknąć (no chyba, że u Ciebie to pójdzie tak szybko, że już będziesz po owulacji). Niektórzy lekarze zlecają zastrzyk na pęknięcie no bo jak już stymulują to szkoda, żeby nie pękł, a niektórzy czekają czy pęknie. Zależy od Twojego gina, ale na pewno jeszcze będziesz musiała iść na monitoring, żeby potwierdzić owulację, czy zastrzyk dostaniesz czy nie. Po prostu wszystko zależy jakieś wielkości będą pęcherzyki w tym 12dc
Nie rozumiem co z tą trobielą? Masz jakąś torbiel? Torbiele się robią jak pęcherzyk przejrzeje i nie pęknie i wtedy bierze się leki na wchłonięcie a nie zastrzyki, zastrzyk jest na pęknięcie -
PeegyOlsen większość lekarzy daje zastrzyk na pęknięcie jeżeli jest pęcherzyk dominujący. Stad tez bardzo ważny jest monitoring podczas stymulacji oraz po niej,aby sprawdzić czy na jajnikach jest czysto i Ew.zaczac mowy cykl. Oczywiscie ja Ci życzę żebyś nie musiala go zaczynać, tylko aby Ci sie teraz udało
U mnie pecherzyki same pękają. Raz tylko sobie zablokowałam owu luteina bo przyjmowałam spora dawkę. Torbielka która powstała na szczęście znikała w mgnieniu okażeby jeszcze było lepiej ja nie wiedziałam ze mam torbiel i wzięłam sobie clo... Teraz juz wiem ze trzeba sprawdzać jajniki przed kolejna stymulacja. Dzięki Bogu cykl jeszcze u mnie nie jest stracony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 15:07
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
nick nieaktualnywłaśnie wróciłam z monitoringu, pęcherzyk dominujący 2,5 cm, endometrium owulacyjne czyli Clo + infofolic działa u mnie rewelacyjnie:)
nie dostałam niestety pregnylu a w poniedziałek mam się zjawić na sprawdzenie czy pękł, ale jeśli nie pęknie sam to też chyba będzie już kandydatem na torbiel
to mnie czeka weekend ciągłego wyczekiwania, czego ja bym nie dała, żeby sam pękł -
Arizona piękny pęcherzyk! pęknie sam zobaczysz! większość dziewczyn po Clo czuje ovulkę! ja np.bez Clo nic nie czułam a przy clo za każdym razem!
w poniedziałek już nie będzie pęcherzyka,za to za około 2 tygodnie tescior pozytywny!heheArizona_R, tulipanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPabelka dziękuje za słowa wsparcia, przyznam się, że właśnie nie mogę zatrzymać łez, bo na usg byłam chwile (lekarz miał cesarkę na oddziale) więc poświęcił mi dosłownie chwilę...gdy spytałam się go czy nie będzie problemu z pęknięciem to stwierdził, że wiedzieć tego nie może i w poniedziałek zobaczymy...a ja jak dotarłam do domu to doszło do mnie, że mógł dać ten pregnyl i było by idealnie ...w sumie to mój pierwszy cykl z Clo więc oboje nie wiemy czy będą same pękać...myślę, że stres właśnie robi swoje...
-
nick nieaktualnyArizona_R wrote:właśnie wróciłam z monitoringu, pęcherzyk dominujący 2,5 cm, endometrium owulacyjne czyli Clo + infofolic działa u mnie rewelacyjnie:)
nie dostałam niestety pregnylu a w poniedziałek mam się zjawić na sprawdzenie czy pękł, ale jeśli nie pęknie sam to też chyba będzie już kandydatem na torbiel
to mnie czeka weekend ciągłego wyczekiwania, czego ja bym nie dała, żeby sam pękłnajwyzej nastepny cykl
trzymam kciuki
) działajcie
))
tulipanna lubi tę wiadomość
-
na forum mamy ciążę po 26mm pęcherzyku w cyklu który miał być spisany na straty! bo pęcherzyk za duży bla,bla,bla! Arizona głowa do góry! zawsze powtarzam że pozytywne myślenie to połowa sukcesu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 18:15
-
mam nadzieję! hehe! jak narazie to wszystko pod górkę,ale co nas nie zabije to nas wzmocni! hehe!
Kapturko moja a Ty już rośniesz 20t ! kiedy to zleciało! nasze Ty góru! Rosnij,rośnij i zbieraj siły! głaskać brzusie od ciotki klotki! i czekajcie ciężarówki,bo mam w planach w najbliższym czasie do Was dołączyc,zabierając po drodze kilka koleżanek! hehe! całuję Kapta!kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypabelka88 wrote:na forum mamy ciążę po 26mm pęcherzyku w cyklu który miał być spisany na straty! bo pęcherzyk za duży bla,bla,bla! Arizona głowa do góry! zawsze powtarzam że pozytywne myślenie to połowa sukcesu!
-
pabelka88 wrote:mam nadzieję! hehe! jak narazie to wszystko pod górkę,ale co nas nie zabije to nas wzmocni! hehe!
Kapturko moja a Ty już rośniesz 20t ! kiedy to zleciało! nasze Ty góru! Rosnij,rośnij i zbieraj siły! głaskać brzusie od ciotki klotki! i czekajcie ciężarówki,bo mam w planach w najbliższym czasie do Was dołączyc,zabierając po drodze kilka koleżanek! hehe! całuję Kapta!
Trzymam mocno zacisniete kciuki.Wlaczysz juz tyle czasu za zaslugujesz na podziw ,ze masz tyle zaparcia.Zobaczysz uda sie !!pabelka88 lubi tę wiadomość