X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Paolaa mam pytanko, jak przyjmowalas Inofolic? Dziewczyny pisaly o Inofemie 2 x dziennie, a jak to jest to samo to analogicznie inofolic tez 2 saszetki dziennie, a na ulotce mam napisane ze tylko 1 saszetka na dzien. No i zglupialam :/ no i czy wtedy trzeba odstawić kwas foliowy czy nadal dodatkowo przyjmować?

i daj znac co u Ciebie, bo się ostatnio mniej udzielasz a my mamy nadzieje ze dolaczysz do Orchidei :)

Tak, na ulotce jest napisane 1 saszetka dziennie, ale sam lekarz zalecił aby brać dwie i pewnie zauważyłaś, że bardzo dużo dziewczyn przyjmuje większą dawkę. Gdzieś czytałam, że 1 saszetka jest traktowana jako suplement diety, tak jak np. witaminy, ale już większa dawka jako lek albo coś takiego.
    Ja piję 2 saszetki jednocześnie. Dodatkowo biorę 1 tabletkę kwasu foliowego, ale każdy robi jak uważa. Wcześniej przed Inofemem brałam dwie tabletki kwasu foliowego czyli 800 (nie pamiętam jednostki). Teraz dwie saszetki Inofemu i 1 tabletka kwasu dają tyle samo.

Udzielam się mniej bo jakoś mniej o tym wszystkim myślę ostatnio co jest aż dziwne. Nie wiem czy to zasługa pogody bo w tedy dużo przebywam poza domem i zaczynam ogólnie myśleć o innych rzeczach (jak np. to, ze nie mam co się ubrać więc całe dnie latam po sklepach :P). Jeszcze kilka dni i wszystko się wyjaśni, ale szczerze mówiąc jestem nastawiona na negatyw i jakoś strasznie tego nie przeżywam.
    Zaglądam tu codziennie rano bo uzupełniam wykres. Dziś wolny dzień w pracy więc trochę uzupełniam braki .. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:45

Asiasia lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchidea, wielkie gratulacje! Masz podobny profil do mojego (poza PCOS) i takie samo leczenie - aż we mnie nadzieja wstąpiła :) Za chwilę zaczynam mój pierwszy cykl z CLO i jestem bardzo ciekawa efektów :) Na razie brak owulacji i cykle po 40 dni... No ale to będzie mój pierwszy cykl starań, więc daję sobie 6 miesięcy starań na luzie zanim wpadnę w panikę ;)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hejka!

A ja Wasz caly czas w mileczeniu czytam…..Dzis skonczylam 14dni Infoemu (leczniczo 2 saczetki) i ide po poludniu do kliniki, bo wyniki mezusia tez przyszly. Moim zdaniem jego "naboje" sa super ;) Ale zobaczymy co powie mi lekarz. No i oczywiscie teraz zostaje wielkie pytanie…Poda Clo tak od razu (jako ze ostatnia @ mialam 10.03) czy bedzie znow wywolywana @. Ile trwa takie wywolywanie? Ostatnio 11dni ://

Kochana pij Inofem cały czas. Nie przerywa się jego picia bo czasem skutki widać dopiero po kilku miesiącach.
    Mam nadzieję, że wyniki nasienia będą ok. Daj znać jak po wizycie w Klinice. My będziemy musieli powtórzyć badanie nasienia, ale to już na spokojnie w przyszłym miesiącu. Armatę mamy potężną bo 880 mln, ale nie było upłynnienia do 60 min więc trzeba zobaczyć czy coś się zmieniło :( Ja, jak czekałam te 3 dni na wyniki to myślałam, że jajko zniosę :P

A czy lekarz będzie chciał wywołać @ przed CLO to już zależy tylko od niego. Ja nie miałam wywoływanej jak wiesz, ale większość dziewczyn ma. U każdej z nas czas oczekiwania na @ wygląda zupełnie inaczej. Ja raz brałam 5 dni po 2 tabletki i dostałam po dwóch dniach od skonczenia, a drugim razem brałam po 1 tabletce i dostałam w 8 dniu brania. Ale @ powinna pojawić się do 14 dni do odstawienia.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny jakie dawki pregnylu dostajecie?

ja co prawda miałam tylko jeden cykl stymulowany i dostałam wtedy jedna fiolke czyli najmniejsza dawke, nie wiem czy to jest 5000 czy coś w tym stylu :-)
    dzięki za odpowiedzi co do @, może faktycznie nie ma się czym przejmować, dziś mam pierwszy monit to może zapytam o to lekarza.

zem3wn15az3szllg.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Kochana pij Inofem cały czas. Nie przerywa się jego picia bo czasem skutki widać dopiero po kilku miesiącach.
    Yes sir! bede pila :)
    Paolaaa wrote:
    Mam nadzieję, że wyniki nasienia będą ok. Daj znać jak po wizycie w Klinice. My będziemy musieli powtórzyć badanie nasienia, ale to już na spokojnie w przyszłym miesiącu. Armatę mamy potężną bo 880 mln, ale nie było upłynnienia do 60 min więc trzeba zobaczyć czy coś się zmieniło :( Ja, jak czekałam te 3 dni na wyniki to myślałam, że jajko zniosę :P
    Wlasnie to uplynnienie mnie troszke tylko martwi. Mianowicie 59min, wiec ufff. Niemniej gdzies czytalam, ze chlopaki pija na to flegamine, w okresie okoloowulacyjnym kobiety. Swojemu zapodam jednak narazie witamine C 1000mg rozpuszczalna, ponoc tez pomaga. Napisze, gdy lekarz cos mi podpowie.
    Paolaaa wrote:
    A czy lekarz będzie chciał wywołać @ przed CLO to już zależy tylko od niego. Ja nie miałam wywoływanej jak wiesz, ale większość dziewczyn ma. U każdej z nas czas oczekiwania na @ wygląda zupełnie inaczej. Ja raz brałam 5 dni po 2 tabletki i dostałam po dwóch dniach od skonczenia, a drugim razem brałam po 1 tabletce i dostałam w 8 dniu brania. Ale @ powinna pojawić się do 14 dni do odstawienia.
    Ja tez przy pierwszym cyklu z Clo, nie mialam wywowyanej. Ciekawe od czego to zalezy…pewnie od grubosci endometrium. @ nie mialam juz w sumie ok 53 dni, wiec moze mi zapodalby odrazu, niemniej moze Inofem sprawil ze cos tam ruszylo samoistnie i bedzie chcial jednak wywolac. Ciekawa jestem i ….sama troche z tym wszystkim, bo mezus od 01.04 ma nowa prace i dojezdza na weekendy :/ Dlatego czytam Wasze posty dziewczyny i sie motywuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 13:58

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa...Ty się udzielaj bo znikasz i nikt nie wie co się dzieje:P

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja atakuję z ukrycia :D

Asiasia jeśli chodzi o wyniki nasienia to gin nie skomentował tego braku upłynnienia do 60 min. A w labo powiedziano, żeby się nie przejmować tylko powtórzyć badanie najlepiej z posiewem i chlamydią. W nasieniu były leuokcyty powyżej normy więc mógł mieć jakiś stan zapalny albo np. bakterie w układzie moczowym. Do tego ta bardzo duża ilość plemników... Wszystko może mieć wpływ na to upłynnienie.
    Zapytałam czy nie badają zatem czy nasienie się w ogóle nie upłynnia czy zajmuje to trochę więcej czasu to powiedzieli, że badają tylko wg WHO do tych 60 min. Chętnie powtórzyłabym w innym labo, ale u nas nie robią już nigdzie indziej.
    Na szczęście prowadzi od początku roku bardzo zdrowy tryb życia, bardzo uważa na dietę (je duuużo warzyw, trochę owoców, pije dużo wody, pije codziennie na czczo sok z cytryny czyli dużo witaminki C i praktycznie codziennie je awokado co też dobrze wpływa na parametry nasienia) a to wszystko bo postanowił zadbać o siebie i do tego dużo ćwiczy więc po cichu liczę, że dieta będzie mieć pozytywny wpływ na kolejne wyniki.

Jeśli chodzi o wywoływanie @ przed CLO to na pewno zależy od endo wszystko. Pamiętam że mi gin powiedział, że moje jajniki i endo wyglądają jakbym była w pierwszych dniach cyklu a byłam w 60 dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 14:40

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Chakaaa! ;)
    Paolaaa wrote:
    Asiasia jeśli chodzi o wyniki nasienia to gin nie skomentował tego braku upłynnienia do 60 min. A w labo powiedziano, żeby się nie przejmować tylko powtórzyć badanie najlepiej z posiewem i chlamydią. W nasieniu były leuokcyty powyżej normy więc mógł mieć jakiś stan zapalny albo np. bakterie w układzie moczowym. Do tego ta bardzo duża ilość plemników... Wszystko może mieć wpływ na to upłynnienie.
    Zapytałam czy nie badają zatem czy nasienie się w ogóle nie upłynnia czy zajmuje to trochę więcej czasu to powiedzieli, że badają tylko wg WHO do tych 60 min. Chętnie powtórzyłabym w innym labo, ale u nas nie robią już nigdzie indziej.
    Na szczęście prowadzi od początku roku bardzo zdrowy tryb życia, bardzo uważa na dietę (je duuużo warzyw, trochę owoców, pije dużo wody, pije codziennie na czczo sok z cytryny czyli dużo witaminki C i praktycznie codziennie je awokado co też dobrze wpływa na parametry nasienia) a to wszystko bo postanowił zadbać o siebie i do tego dużo ćwiczy więc po cichu liczę, że dieta będzie mieć pozytywny wpływ na kolejne wyniki.
    Ja sie pocieszam ze u mojego jest uplynnienie poniezej 60 min (bo 59min, czyli niby nadal w normie) no i nie ma leukcytow etc wiec moze po prostu odpuszcze temat i bede pogadniac do witaminki C
    Paolaaa wrote:
    Jeśli chodzi o wywoływanie @ przed CLO to na pewno zależy od endo wszystko. Pamiętam że mi gin powiedział, że moje jajniki i endo wyglądają jakbym była w pierwszych dniach cyklu a byłam w 60 dc.
    Idenyczna sytuacja byla u mnie, a to juz byl chyba 80dc.

Trzymajcie kciuki za wizyte!

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze spok9jnie wit c i jakies leki wykrztusne pomogą. Podobno w ACC jest majwiecej tej substancji czynnej :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam zapytać- orchideaa czy miałaś jakieś objawy ciążowe? APS ty tez? :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:

Paolaaa, mój mąż też miał bakterie, robiliśmy posiew na ureaplasme i mycoplasme, wyhodowano mu ureoplazme i dostał antybiotyk na dwa tygodnie. Antybiotyk wybił bakterie, ale parametry nic mu się nie poprawiły. Fertilman plus będzie łykał i codziennie orzechy brazylijskie. U nas problemem są papierosy, niby dużo nie pali, ale mógłby rzucić. No i musi się więcej ruszać, bo z tym też na bakier ;/

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sa orzechy brazylijskie i włoskie:)
    Niestety niektorym mężczyzna nasienie sie nie uplynnia albo trwa to zbyt dlugo zeby doszło do naturalnego poczecia. Ja na razie nie sieje paniki. Zobaczymy hak wyjda kolejne badania :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa, dzięki za gratki, oby to się dalej dobrze potoczyło!
    Z objawów o które pytałaś, od ponad tygodnia nasilające się bóle miesiączkowe, obolała miednica, czasem ból jajników, dochodzą bóle w krzyżu... Oprócz tego od momentu owulacji dość wrażliwe sutki i to mi podpowiadało, że mogło się udać, bo przy ostatniej ciąży miałam bardzo podobnie! :)

Przesyłam wirusy ciążowe, łapcie i dawajcie tutaj dobre wieści! :* Trzymam kciuki!!!

tulipanna, Arizona_R, Sowaa, Paolaaa, Martoszka, pabelka88 lubią tę wiadomość

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Orchideo, rośnij duuuuuuża, okrąglutka :*

roma, orchideaa lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro późny monitoring...tak chciałabym aby lekarz potwierdził owulacje.
    Czy temperatura nie powinna rosnąć jak gdyby coś?

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W których dniach cyklu i ile razy szłyście na monitoring przy braniu CLO? Zaraz zaczynam mój pierwszy cykl z tym lekiem i lekarz kazał przyjść w 11-12 dc na pierwsze USG. Tak ze 2-3 razy na cykl wystarczy zaglądać co tam się dzieje?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Jutro późny monitoring...tak chciałabym aby lekarz potwierdził owulacje.
    Czy temperatura nie powinna rosnąć jak gdyby coś?

W święto masz monitoring? :) Nie stresuj się, tempka może skoczyć do 3 dni po owulacji a u Ciebie wygląda jakby była ona wczoraj, a może być nawet jeszcze dzisiaj.
    PeggyOlsen wrote:
    W których dniach cyklu i ile razy szłyście na monitoring przy braniu CLO? Zaraz zaczynam mój pierwszy cykl z tym lekiem i lekarz kazał przyjść w 11-12 dc na pierwsze USG. Tak ze 2-3 razy na cykl wystarczy zaglądać co tam się dzieje?

To zależy. Na pewno pierwsza wizyta jest w dobrych dniach bo lekarze zazwyczaj każą przychodzić po kilku dniach kiedy weźmie się ostatnią tabletkę CLO. Bierzesz od 5 do 9 dc? A później wszystko zależy jak będą rosnąć pęcherzyki. Może się okazać, że już będziesz przy pierwszej wizycie przed owulacją więc po kilku dniach potwierdzenie, że pęcherzyk pękł, a może być tak, że będą rosnąć wolniej tak jak było u mnie gdzie owu była w 25 dc więc wizyt może być więcej bo co kilka dni najlepiej monitorować co się dzieje.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w święto a jak:)...nie mogłam się dostać nigdzie więc zadzwoniłam do swojego lekarza w celu umówienia się na wizytę prywatną, a ten zaprosił mnie do szpitala bo akurat ma dyżur (lubię go za takie rzeczy):)
    od rana chodzę lekko zdenerwowana, natłok myśl i brzuch mnie ze stresu rozbolał i jeszcze się głupio zastanawiam czy zaciągnąć swojego do łóżka czy sobie darować:):)
    ale z dobrych wiadomości to przynajmniej śluz się pojawił:)

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea GRATULACJE! to ja też poproszę o wiruski!

orchideaa lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka coolezanki! Dostalam wreeeeszcie zielone swiatlo na Clo! Paolaaa mialysmy racje, bez wywolywania @ :)) Mam brac 3dni po 2 tabletki, bo ostatnio przy 5X1 tabletka pecherzyk mial 17mm w 16dc....a mi teraz mega zalezy aby wszystkie monitorinig, zastrzyki itd skonczyly sie przed 13.05 (wtedy jade do PL:))Monotring mam w 13dc...mam nadzieje ze to nie za pozno, co nie? Ale biorac pod uwage, ze przy piewszym cyklu z Clo pecherzyk mial 18mm w 14dc, a w drugim 17mm w 16dc...to moze ten monitoring w 13dc jest ok i moze juz dostane zastrzyk jakby mial z 16mm?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ