CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
APS wrote:Paolaa mam pytanko, jak przyjmowalas Inofolic? Dziewczyny pisaly o Inofemie 2 x dziennie, a jak to jest to samo to analogicznie inofolic tez 2 saszetki dziennie, a na ulotce mam napisane ze tylko 1 saszetka na dzien. No i zglupialam
no i czy wtedy trzeba odstawić kwas foliowy czy nadal dodatkowo przyjmować?
i daj znac co u Ciebie, bo się ostatnio mniej udzielasz a my mamy nadzieje ze dolaczysz do Orchidei
Tak, na ulotce jest napisane 1 saszetka dziennie, ale sam lekarz zalecił aby brać dwie i pewnie zauważyłaś, że bardzo dużo dziewczyn przyjmuje większą dawkę. Gdzieś czytałam, że 1 saszetka jest traktowana jako suplement diety, tak jak np. witaminy, ale już większa dawka jako lek albo coś takiego.
Ja piję 2 saszetki jednocześnie. Dodatkowo biorę 1 tabletkę kwasu foliowego, ale każdy robi jak uważa. Wcześniej przed Inofemem brałam dwie tabletki kwasu foliowego czyli 800 (nie pamiętam jednostki). Teraz dwie saszetki Inofemu i 1 tabletka kwasu dają tyle samo.
Udzielam się mniej bo jakoś mniej o tym wszystkim myślę ostatnio co jest aż dziwne. Nie wiem czy to zasługa pogody bo w tedy dużo przebywam poza domem i zaczynam ogólnie myśleć o innych rzeczach (jak np. to, ze nie mam co się ubrać więc całe dnie latam po sklepach). Jeszcze kilka dni i wszystko się wyjaśni, ale szczerze mówiąc jestem nastawiona na negatyw i jakoś strasznie tego nie przeżywam.
Zaglądam tu codziennie rano bo uzupełniam wykres. Dziś wolny dzień w pracy więc trochę uzupełniam braki ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:45
Asiasia lubi tę wiadomość
-
orchidea, wielkie gratulacje! Masz podobny profil do mojego (poza PCOS) i takie samo leczenie - aż we mnie nadzieja wstąpiła
Za chwilę zaczynam mój pierwszy cykl z CLO i jestem bardzo ciekawa efektów
Na razie brak owulacji i cykle po 40 dni... No ale to będzie mój pierwszy cykl starań, więc daję sobie 6 miesięcy starań na luzie zanim wpadnę w panikę
-
Asiasia wrote:Hejka!
A ja Wasz caly czas w mileczeniu czytam…..Dzis skonczylam 14dni Infoemu (leczniczo 2 saczetki) i ide po poludniu do kliniki, bo wyniki mezusia tez przyszly. Moim zdaniem jego "naboje" sa superAle zobaczymy co powie mi lekarz. No i oczywiscie teraz zostaje wielkie pytanie…Poda Clo tak od razu (jako ze ostatnia @ mialam 10.03) czy bedzie znow wywolywana @. Ile trwa takie wywolywanie? Ostatnio 11dni
/
Kochana pij Inofem cały czas. Nie przerywa się jego picia bo czasem skutki widać dopiero po kilku miesiącach.
Mam nadzieję, że wyniki nasienia będą ok. Daj znać jak po wizycie w Klinice. My będziemy musieli powtórzyć badanie nasienia, ale to już na spokojnie w przyszłym miesiącu. Armatę mamy potężną bo 880 mln, ale nie było upłynnienia do 60 min więc trzeba zobaczyć czy coś się zmieniłoJa, jak czekałam te 3 dni na wyniki to myślałam, że jajko zniosę
A czy lekarz będzie chciał wywołać @ przed CLO to już zależy tylko od niego. Ja nie miałam wywoływanej jak wiesz, ale większość dziewczyn ma. U każdej z nas czas oczekiwania na @ wygląda zupełnie inaczej. Ja raz brałam 5 dni po 2 tabletki i dostałam po dwóch dniach od skonczenia, a drugim razem brałam po 1 tabletce i dostałam w 8 dniu brania. Ale @ powinna pojawić się do 14 dni do odstawienia.
-
Ania1986 wrote:Dziewczyny jakie dawki pregnylu dostajecie?
ja co prawda miałam tylko jeden cykl stymulowany i dostałam wtedy jedna fiolke czyli najmniejsza dawke, nie wiem czy to jest 5000 czy coś w tym stylu
dzięki za odpowiedzi co do @, może faktycznie nie ma się czym przejmować, dziś mam pierwszy monit to może zapytam o to lekarza.
-
Paolaaa wrote:Kochana pij Inofem cały czas. Nie przerywa się jego picia bo czasem skutki widać dopiero po kilku miesiącach.Paolaaa wrote:Mam nadzieję, że wyniki nasienia będą ok. Daj znać jak po wizycie w Klinice. My będziemy musieli powtórzyć badanie nasienia, ale to już na spokojnie w przyszłym miesiącu. Armatę mamy potężną bo 880 mln, ale nie było upłynnienia do 60 min więc trzeba zobaczyć czy coś się zmieniło
Ja, jak czekałam te 3 dni na wyniki to myślałam, że jajko zniosę
Paolaaa wrote:A czy lekarz będzie chciał wywołać @ przed CLO to już zależy tylko od niego. Ja nie miałam wywoływanej jak wiesz, ale większość dziewczyn ma. U każdej z nas czas oczekiwania na @ wygląda zupełnie inaczej. Ja raz brałam 5 dni po 2 tabletki i dostałam po dwóch dniach od skonczenia, a drugim razem brałam po 1 tabletce i dostałam w 8 dniu brania. Ale @ powinna pojawić się do 14 dni do odstawienia.Dlatego czytam Wasze posty dziewczyny i sie motywuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 13:58
Asiasia
-
nick nieaktualny
-
Ja atakuję z ukrycia
Asiasia jeśli chodzi o wyniki nasienia to gin nie skomentował tego braku upłynnienia do 60 min. A w labo powiedziano, żeby się nie przejmować tylko powtórzyć badanie najlepiej z posiewem i chlamydią. W nasieniu były leuokcyty powyżej normy więc mógł mieć jakiś stan zapalny albo np. bakterie w układzie moczowym. Do tego ta bardzo duża ilość plemników... Wszystko może mieć wpływ na to upłynnienie.
Zapytałam czy nie badają zatem czy nasienie się w ogóle nie upłynnia czy zajmuje to trochę więcej czasu to powiedzieli, że badają tylko wg WHO do tych 60 min. Chętnie powtórzyłabym w innym labo, ale u nas nie robią już nigdzie indziej.
Na szczęście prowadzi od początku roku bardzo zdrowy tryb życia, bardzo uważa na dietę (je duuużo warzyw, trochę owoców, pije dużo wody, pije codziennie na czczo sok z cytryny czyli dużo witaminki C i praktycznie codziennie je awokado co też dobrze wpływa na parametry nasienia) a to wszystko bo postanowił zadbać o siebie i do tego dużo ćwiczy więc po cichu liczę, że dieta będzie mieć pozytywny wpływ na kolejne wyniki.
Jeśli chodzi o wywoływanie @ przed CLO to na pewno zależy od endo wszystko. Pamiętam że mi gin powiedział, że moje jajniki i endo wyglądają jakbym była w pierwszych dniach cyklu a byłam w 60 dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 14:40
-
Paolaaa wrote:Ja atakuję z ukrycia
Paolaaa wrote:Asiasia jeśli chodzi o wyniki nasienia to gin nie skomentował tego braku upłynnienia do 60 min. A w labo powiedziano, żeby się nie przejmować tylko powtórzyć badanie najlepiej z posiewem i chlamydią. W nasieniu były leuokcyty powyżej normy więc mógł mieć jakiś stan zapalny albo np. bakterie w układzie moczowym. Do tego ta bardzo duża ilość plemników... Wszystko może mieć wpływ na to upłynnienie.
Zapytałam czy nie badają zatem czy nasienie się w ogóle nie upłynnia czy zajmuje to trochę więcej czasu to powiedzieli, że badają tylko wg WHO do tych 60 min. Chętnie powtórzyłabym w innym labo, ale u nas nie robią już nigdzie indziej.
Na szczęście prowadzi od początku roku bardzo zdrowy tryb życia, bardzo uważa na dietę (je duuużo warzyw, trochę owoców, pije dużo wody, pije codziennie na czczo sok z cytryny czyli dużo witaminki C i praktycznie codziennie je awokado co też dobrze wpływa na parametry nasienia) a to wszystko bo postanowił zadbać o siebie i do tego dużo ćwiczy więc po cichu liczę, że dieta będzie mieć pozytywny wpływ na kolejne wyniki.
Paolaaa wrote:Jeśli chodzi o wywoływanie @ przed CLO to na pewno zależy od endo wszystko. Pamiętam że mi gin powiedział, że moje jajniki i endo wyglądają jakbym była w pierwszych dniach cyklu a byłam w 60 dc.
Trzymajcie kciuki za wizyte!Asiasia
-
Paolaaa wrote:Ja atakuję z ukrycia
Asiasia jeśli chodzi o wyniki nasienia to gin nie skomentował tego braku upłynnienia do 60 min. A w labo powiedziano, żeby się nie przejmować tylko powtórzyć badanie najlepiej z posiewem i chlamydią. W nasieniu były leuokcyty powyżej normy więc mógł mieć jakiś stan zapalny albo np. bakterie w układzie moczowym. Do tego ta bardzo duża ilość plemników... Wszystko może mieć wpływ na to upłynnienie.
Jeśli chodzi o wywoływanie @ przed CLO to na pewno zależy od endo wszystko. Pamiętam że mi gin powiedział, że moje jajniki i endo wyglądają jakbym była w pierwszych dniach cyklu a byłam w 60 dc.
Paolaaa, mój mąż też miał bakterie, robiliśmy posiew na ureaplasme i mycoplasme, wyhodowano mu ureoplazme i dostał antybiotyk na dwa tygodnie. Antybiotyk wybił bakterie, ale parametry nic mu się nie poprawiły. Fertilman plus będzie łykał i codziennie orzechy brazylijskie. U nas problemem są papierosy, niby dużo nie pali, ale mógłby rzucić. No i musi się więcej ruszać, bo z tym też na bakier ;/
-
U nas tez sa orzechy brazylijskie i włoskie:)
Niestety niektorym mężczyzna nasienie sie nie uplynnia albo trwa to zbyt dlugo zeby doszło do naturalnego poczecia. Ja na razie nie sieje paniki. Zobaczymy hak wyjda kolejne badania -
Paolaaa, dzięki za gratki, oby to się dalej dobrze potoczyło!
Z objawów o które pytałaś, od ponad tygodnia nasilające się bóle miesiączkowe, obolała miednica, czasem ból jajników, dochodzą bóle w krzyżu... Oprócz tego od momentu owulacji dość wrażliwe sutki i to mi podpowiadało, że mogło się udać, bo przy ostatniej ciąży miałam bardzo podobnie!
Przesyłam wirusy ciążowe, łapcie i dawajcie tutaj dobre wieści! :* Trzymam kciuki!!!tulipanna, Arizona_R, Sowaa, Paolaaa, Martoszka, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Arizona_R wrote:Jutro późny monitoring...tak chciałabym aby lekarz potwierdził owulacje.
Czy temperatura nie powinna rosnąć jak gdyby coś?
W święto masz monitoring?Nie stresuj się, tempka może skoczyć do 3 dni po owulacji a u Ciebie wygląda jakby była ona wczoraj, a może być nawet jeszcze dzisiaj.
PeggyOlsen wrote:W których dniach cyklu i ile razy szłyście na monitoring przy braniu CLO? Zaraz zaczynam mój pierwszy cykl z tym lekiem i lekarz kazał przyjść w 11-12 dc na pierwsze USG. Tak ze 2-3 razy na cykl wystarczy zaglądać co tam się dzieje?
To zależy. Na pewno pierwsza wizyta jest w dobrych dniach bo lekarze zazwyczaj każą przychodzić po kilku dniach kiedy weźmie się ostatnią tabletkę CLO. Bierzesz od 5 do 9 dc? A później wszystko zależy jak będą rosnąć pęcherzyki. Może się okazać, że już będziesz przy pierwszej wizycie przed owulacją więc po kilku dniach potwierdzenie, że pęcherzyk pękł, a może być tak, że będą rosnąć wolniej tak jak było u mnie gdzie owu była w 25 dc więc wizyt może być więcej bo co kilka dni najlepiej monitorować co się dzieje. -
nick nieaktualnyw święto a jak:)...nie mogłam się dostać nigdzie więc zadzwoniłam do swojego lekarza w celu umówienia się na wizytę prywatną, a ten zaprosił mnie do szpitala bo akurat ma dyżur (lubię go za takie rzeczy)
od rana chodzę lekko zdenerwowana, natłok myśl i brzuch mnie ze stresu rozbolał i jeszcze się głupio zastanawiam czy zaciągnąć swojego do łóżka czy sobie darować
ale z dobrych wiadomości to przynajmniej śluz się pojawił -
Hejka coolezanki! Dostalam wreeeeszcie zielone swiatlo na Clo! Paolaaa mialysmy racje, bez wywolywania @
) Mam brac 3dni po 2 tabletki, bo ostatnio przy 5X1 tabletka pecherzyk mial 17mm w 16dc....a mi teraz mega zalezy aby wszystkie monitorinig, zastrzyki itd skonczyly sie przed 13.05 (wtedy jade do PL:))Monotring mam w 13dc...mam nadzieje ze to nie za pozno, co nie? Ale biorac pod uwage, ze przy piewszym cyklu z Clo pecherzyk mial 18mm w 14dc, a w drugim 17mm w 16dc...to moze ten monitoring w 13dc jest ok i moze juz dostane zastrzyk jakby mial z 16mm?
Asiasia