X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po USG...11 dzień cyklu - prawy jajnik czysty nie ma na nim pęcherzyków z kolei lewy przestymulowany pęcherzyk wiec jest torbiel 3,8cm... ;( płakać się mi chce jest jeden pęcherzyk a w dodatku to torbiel... cykl pewnie stracony....

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi...bo kto przewidział, że w 11dc będzie aż taki duży...ja monitoring mam też po owulacji więc cholera wie co zastanę
    my chyba nawet cykl zaczęłyśmy niemal identycznie co? (dziś mój 12 dc)

• Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć w 9 dniu usg ale moja ginekolog tak mnie załatwiła.... wrrrrrr bo jej usg coś nawaliło a może by był pęcherzyk mniejszy i by mi dała pregnyl na pęknięcie a takto??? nie wiem co mam o tym myśleć nie wiem czy jest szansa na ciąże w tym cyklu? miała któraś z was podobną sytuację?

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka...z dobrych wiadomości to to, że clo zadziałało, zwyczajnie w następnym cyklu pójdziesz na monitoring trochę wcześniej, co do Twojego pytania to niestety mam wiedzy na ten temat:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po 2 monitoringu ten pecherzyk duzy to ginka twierdzi ze jest z poprzedniego cyklu(co jest bardzo mozliwe) z 26mm urósł do 34mm dlatego on idzie na straty prawdopodobnie , ten z 17 mm urósł na 21 mm a co najlepsze w jajniku prawym nie było w poniedziałek pecherza a dzis jest 17 mm endo 10,30 mm , jutro mam wziasc pregnyl a pozniej luteine , w poniedziałek ide jeszcze na jeden monit aby potwierdzic owu i zobaczyc co sie dzieje z tym duzym(oby jednak pekł) a dalszy plan to majowy cykl bez stymulacji ale z hsg i od czerwca jak wszystko bedzie ok lecimy ostro z clo, ginka stwierdzila ze przedmuchane jajowody i stymulacja clo daja bardzo duze efekty;

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy kciuki

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Tulipanna...wszystko dobrze? serio pytam
    Musi byc dobrze, nie??? zaczełam nowy cykl...juz sie w sobote z tym pogodziłam...dziękuję Arizono :*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka92 wrote:
    Miałam mieć w 9 dniu usg ale moja ginekolog tak mnie załatwiła.... wrrrrrr bo jej usg coś nawaliło a może by był pęcherzyk mniejszy i by mi dała pregnyl na pęknięcie a takto??? nie wiem co mam o tym myśleć nie wiem czy jest szansa na ciąże w tym cyklu? miała któraś z was podobną sytuację?
    Z tego Myszko juz nic nie bedzie w tym cyklu. Mam nadzieje ze dała Ci duphaston i kazała zaczac go juz brac zeby sie wchłonęła ta torbiel.. Ile Ty tego clo bierzesz? W 11 dc juz torbiel to chyba dawkę trzeba zmniejszyc bo za szybko i za duzy urósł ten pecherzyk dlatego zrobiła sie torbiel. W 9 dc to tez juz przy późno by było, bo 3,8 cm dzis to duuuzo jak na 11 dc, w 9 dc obstawiam tez juz była torbiel.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej ja juz po 2 monitoringu ten pecherzyk duzy to ginka twierdzi ze jest z poprzedniego cyklu(co jest bardzo mozliwe) z 26mm urósł do 34mm dlatego on idzie na straty prawdopodobnie , ten z 17 mm urósł na 21 mm a co najlepsze w jajniku prawym nie było w poniedziałek pecherza a dzis jest 17 mm endo 10,30 mm , jutro mam wziasc pregnyl a pozniej luteine , w poniedziałek ide jeszcze na jeden monit aby potwierdzic owu i zobaczyc co sie dzieje z tym duzym(oby jednak pekł) a dalszy plan to majowy cykl bez stymulacji ale z hsg i od czerwca jak wszystko bedzie ok lecimy ostro z clo, ginka stwierdzila ze przedmuchane jajowody i stymulacja clo daja bardzo duze efekty;
    Pecherzyk nie moze byc z poprzedniego cyklu....
    A pregnyl to juz dzis powinnas dostac, o ile to 34mm to pecherzyk a nie juz torbiel z niepeknietego pecherzyka, Wtedy jak miał 26 mm to juz powinna dac Ci pregnyl...i to 26mm to juz sporo jak na pregnyl, biorac pod uwage ze zaczyna działac po ponad dobie a pecherzyk rosnie około 2 mm na dobe

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A pregnyl to juz dzis powinnas dostac, o ile to 34mm to pecherzyk a nie juz torbiel z niepeknietego pecherzyka, Wtedy jak miał 26 mm to juz powinna dac Ci pregnyl...i to 26mm to juz sporo jak na pregnyl, biorac pod uwage ze zaczyna działac po ponad dobie a pecherzyk rosnie około 2 mm na dobe
    właśnie też bardzo mnie dziwi sformułowanie "pęcherzyk z poprzedniego cyklu".
    bo ja się pytam jak??

Tulipanna uściski ode mnie, nowa nadzieja

Sylka kobieto posłuchaj się dziewczyn, za duża dawka może spowodować więcej szkód niż pomocy

Arizona- a ty biegiem do Połówka!! niech się pomęczy!!

ja dzisiaj 8dc, jajniki spokojne, bez CLO ten miesiąc, jutro mam wizytę, ciekawe co powie

tulipanna lubi tę wiadomość

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    ginka obstawia ze to juz torbielka , a jutro mam wziasc ze wzgledu na to aby jeszcze troche podrosły pozostałe 2, zeby cos z tego cyklu było..

• Myszka92 Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam podstawą dawkę 50mg dziennie czyli 1 tabletka dziennie... więc jestem w szoku... bo normalnie u mnie owulacji to nie ma i cykle przez to bardzo długie... ide w poniedziałek na usg wtedy zobaczy co bedzie dalej mam nadzieje ze coś przepisze...

eiktqqmzikxo0dgo.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka92 wrote:
    Brałam podstawą dawkę 50mg dziennie czyli 1 tabletka dziennie... więc jestem w szoku... bo normalnie u mnie owulacji to nie ma i cykle przez to bardzo długie... ide w poniedziałek na usg wtedy zobaczy co bedzie dalej mam nadzieje ze coś przepisze...
    po prostu jajniki mocno zareagowały.
    albo została torbiel po poprzedniej OWU.

ja mam nadzieję, że dzisiaj mi zrobi usg, niby idę tylko po receptę, ale byłabym spokojniejsza.

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc może 25mg...niby od tego powinno się wychodzić ale większość lekarzy i tak zaczyna od 50mg (np. mój)
    ja mam pytanie ale przyznam się, że głupio mi je zadać bo to elementarna wiedzą ale tak się w tym wszystkim poplątałam, że chyba fakty mylę (nie za bardzo mogę poszperać w necie stąd moje pytanie tutaj)...skoro była owulacja to znaczy, że pęcherzyk sam pękł uwalniając komórkę, dobrze myślę? wówczas nie trzeba żadnego pregnylu i cudów wianków?
    i trochę mi wstyd za tą niewiedzą:(

• orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Mam pozytywne, bardzo pozytywne wieści. Dziś 30 dc. i zrobiłam test, ewidentna druga kreska się pokazała!!!! :)))) Jeszcze nie wierzę we własne szczęście, a pisze to tu żeby dać Wam wiarę w to że może się udać, na pierwszym cyklu z CLO!!!

Dla nowych staraczek, które dołączyły niedawno dołączam mój profil medyczny:
    Policystyczność jajników,
    6 lat na antykoncepcji i od razu po odstawieniu ciąża we wrześniu zeszłego roku, poronienie w październiku 9 tc.,
    długie cykle do 50 dni bez owulacji,
    obecny cykl 1szy na CLO, w 20-27 brałam luteinę ze względu na cienkie endo (6 mm),
    UDAŁO SIĘ!!!

POWODZENIA KOCHANE, wiara czyni cuda! :) Jestem całym sercem z Wami!!!

APS, Sowaa, Asiasia, Releaseme, Paolaaa, tulipanna, Martoszka lubią tę wiadomość

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchideaa:):) nawet nie wiesz jak poprawiłaś mi humor, cieszę się z Twojego szczęścia bo to też daje nam nadzieje...mocno tule:):)

orchideaa lubi tę wiadomość

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :) wspaniałe wieści :-) zdrówka życzę :-)

orchideaa lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    więc może 25mg...niby od tego powinno się wychodzić ale większość lekarzy i tak zaczyna od 50mg (np. mój)
    ja mam pytanie ale przyznam się, że głupio mi je zadać bo to elementarna wiedzą ale tak się w tym wszystkim poplątałam, że chyba fakty mylę (nie za bardzo mogę poszperać w necie stąd moje pytanie tutaj)...skoro była owulacja to znaczy, że pęcherzyk sam pękł uwalniając komórkę, dobrze myślę? wówczas nie trzeba żadnego pregnylu i cudów wianków?
    i trochę mi wstyd za tą niewiedzą:(

Tak jeżeli owulacja była to znaczy że pęcherzyk sam pękł, uwolnił komórkę jajowa :-) nie potrzeba juz pregnylu bo on jest po to żeby pęcherzyk pękł a u Ciebie juz to nastąpiło :-) powodzenia!

zem3wn15az3szllg.png
  • orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona, Linka, bardzo Wam dziękuję, nie wiedziałam że to forum spełni dla mnie tyle pożytecznych funkcji - mogę dać nadzieję innym, poradzić się i też pochwalić (czego nie zrobimy z mężem teraz w rodzinie, poczekamy na pierwsze pozytywne wyniki badań)

Powiem Wam tylko, że ogromna radość miesza się ze strachem przed tym co już przeżyłam, czyli poronieniem... to silniejsze ode mnie, więc chwilami wpadam w małą panikę, choć na nic nie mam wpływu... proszę Was o pozytywne myśli! :*

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się chciałam Was jeszcze zapytać jak wyglądają Wasze @ z clo? Bo ja zwykle miałam 6 dni krwawienia od dużej intensywności do coraz mniejszej a teraz krwawienie mam 3 dni, nie jakieś obfite a potem następne 4 dni jeszcze jakieś plamienia ale takie ciemne, nie za ładne. Czy to normalne? Clo biorę od 3 do 7 dc po 1 tabletce.

zem3wn15az3szllg.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ